تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: زیباترین و کاربردی ترین دعایی که در زندگی ام خوانده ام !!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان
2 سال پیش خدا توفیق داد رفتم حج عمره
این سفر برکات زیادی برام داشت اما یکی از مهمترین برکاتش آشنایی من با کاملترین و کاربردی ترین دعایی بود که به ما داده بودن و به هفت قسمت تقسیمش کرده بودن و ما هرقسمت رو در هر دور طواف میخوندیم، بعد از برگشتن از حج هم هر روز هفته یکی از قسمتهای این دعا رو میخونم که خیلی خیلی برام پر برکت هست!!!

این دعا حقیقتاً کامل ترین و کاربردی ترین دعایی هست که من تو زندگیم باهاش آشنا شدم و برکات بیشماری هم از سر همین آشنایی و انس با این دعا نصیبم شده
بعدها فهمیدم این دعا، دعای شریف مکارم الاخلاق هست که امام سجاد اون رو تعلیم دادن و در صحیفه سجادیه اومده!!!

جالبه بدونید که این دعای مکارم الاخلاق تنها دعای صحیفه سجادیه هست که در مفاتیح الجنان وجود داره
علت اینکه شیخ عباس قمی دعاهای صحیفه رو در مفاتیح نیاورده این بوده که میخواسته صحیفه به عنوان یک کتاب مرجع مجزا در شیعه جایگاه خودش رو داشته باشه ولی این دعا اونقدر عظیم و پر برکت بوده که نتونسته در مفاتیحش نیاردش

این دعا رو تقدیم میکنم به همه ی عاشقای خدا و اهل بیت
قسمت اول که من شنبه ها میخوانم:

خداوندا! بر محمد و آل محمد درود فرست و ایمان مرا به کامل ترین مدارج آن برسان،
و یقین مرا بالاترین یقین ها قرار ده،
و نیت مرا به بهترین مدارج نیت ها برسان
و عمل مرا به نیکوترین اعمال منتهی گردان،
و یقین مرا به قدرتت تصحیح نما،
و عیوب درونی مرا به قدرت خویش اصلاح کن،
خداوندا! بر محمد و آل محمد درود فرست،
وکفایت کن مرا در آنچه که اگر خود آنرا انجام دهم وقتم را میگیرد، ومرا به کاری گمار که فردای قیامت از من سوال خواهی کرد،
و فارغ ساز روزهای زندگی ام را به خاطر آنچه مرا آفریده ای،
و مرا غنی ساز و روزی ات را بر من وسعت بخش،
و مرا به چشم داشت به اموال ثروتمندان آزمایش منما
و به من عزت نفس عطا کن
و به کبر مبتلایم منما،
و مرا بنده خود گیر،
و عبادتم را با بزرگ پنداری آن فاسد مکن،
و خیر و خوبی را به دست من برای مردم جریان ده
و آن را با منت گذاردن به آنها باطل منما،
و به من مکارم اخلاق عطا فرما
و از مباهات به داشتن آنها محفوظم بدار،
خداوندا! بر محمد وآل محمد درود فرست
و هیچ درجه از من نزد مردم بالا مبر جز آنکه مرا معادل آن، در نزد خودم پست گردانی،
و برای من عزت و احترامی آشکار پدید نیاور جز آنکه به اندازه آن در ضمیرم ذلت باطنی پدید آوری

همسنگران عزیزم انشا الله ادامه دعا را (شش قسمت بعدی آن را) به توفیق الهی در اولین فرصت تقدیم دوستان میکنم و همچنین متن عربی عین کلام مولا و سرورم آقا امام سجاد علیه السلام را
برای پدر و مادر حقیر دعا بفرماید
انشا الله ادامه دارد...
ترجمه قسمت دوم دعا (که من یکشنبه¬ها می خوانم)

خداوندا! برمحمد و آل او درود فرست،
و مرا از هدایتی شایسته که آن را با چیزی عوض نکنم بهره مندسازد،
و از راه حقی برخوردار کن که آن را ترک نگویم،
و مرا از نیّت درستی بهره مند فرما که در آن دچار تردید نشوم،
و تا زمانی که عمرم در اطاعتت مصروف گردد از نعمت طول عمر برخوردارم کن،
و هر گاه عمرم چراگاه شیطان شود جانم را بگیر پیش از آنکه خشم شدید تو متوجهم شود ویا غضبت برمن استوار گردد.

خداوندا! وامگذار برایم هیچ خصلتی را که زشت تلقّی گردد جز آنکه اصلاحش کنی،
و هیچ روش ناپسندی را که مایی ی سرزنشم شود جز آنکه پسندیده اش سازی،
و هیچ کرامت نفسی را که در من ناتمام است مگر آنکه آن را تکمیل نمایی.

خداوندا! بر محمد و آل او درود فرست،
و کینه ی شدید دشمنان مرا نسبت به من به دوستی مبدّل کن،
و حسد اهل معصیت و ستم را درمورد من به مودت و دوستی تبدیل نما،
و بدگمانی افراد صالح را در باره ام به وثوق مبدّل ساز
و دشمنی نزدیکان را به دوستی،
و جدایی ارحام را به نیکی
و پیوستگی و ترک یاری بستگان را به حمایت و یاری تبدیل کن،
و دوستی کسانی را که با مدارا و تظاهر برخورد میکنند به محبت واقعی،
و آمیزش های وهن آور را به معاشرت های کریمانه،
و تلخی ترس از ستم کاران را به شیرینی امنیت و آرامش خاطر دگرگون ساز

انشالله ادامه دارد...
ترجمه قسمت سوم دعا (که من دوشنبه ها می خوانم)

خداوندا! بر محمد وآل او درود فرست
و برای من قرار ده دستی نیرومند بر کسی که بر من ستم می کند
و زبانی گویا بر آنکه با من خصومت نماید
و پیروزی بر کسی که با من عناد ورزد
و به من درایتی عنایت فرما که دفع کنم کید هر کس را که با من مکر کند
و قدرتی عطا کن تا هر کس را که بر من سلطه پیدا کند از خود دفع کنم،
و مرا از نیرویی برخوردار ساز که بدگویی بدخواهان را تکذیب نمایم
و هر کس تهدیدم نماید از شر او به سلامتم بدار،
و مرا موفق بدار تا از کسی که به راه راستم وامیدارد اطاعت کنم
و از کسی که مرا به رستگاری هدایت می کند پیروی نمایم.

خداوندا! بر محمد و آل او درود فرست
و مرا به زیور صالحان بیارای
و زینت متقین را بر من بپوشان تا به گسترش عدل موفق شوم،
و از بروز خشم جلوگیری کنم،
و آتش غضب درونم را خاموش نمایم
و گرفتاران تفرقه را به هم پیوند دهم
و اختلاف بین افراد را با اصلاح از میان بردارم
و خوبی ها را بگویم و عیب های مردم را بپوشانم و با نرم خویی و فروتنی برخورد کنم
و فروتنی و روش پسندیده در پیش گیریم
و با رفق و مدارا و محبت آمیزش نمایم
و با خلق وخوی پسندیده معاشرت نمایم
و در فضیلت سبقت جویم
و دیگران را مشمول عنایات ابتدایی خود قرار دهم
و سرزنش دیگران و احسان به افراد غیر مستحق را ترک گویم.
و همواره سخن حق بگویم گرچه برایم گران باشد
و کارها و گفته های خیرم را گرچه بسیار باشد کم بشمارم
و بدی های زبانی و عملی را هر چند ناچیز باشد بزرگ شمرم
و این دو را در وجودم تکمیل کن بوسیله ی طاعت همیشگی
و ملازمت با جماعت اسلامی،
و ترک بدعت گزاران.
ترجمه قسمت چهارم دعا (که من سه شنبه ها میخوانم)

و وسیع ترین رزق خود را در بزرگسالی من قرار ده
و قویترین قوت اعطایی تو به من در ایام فرسودگی باشد
و مرا به مسامحه در عبادتت مبتلا نکن
و نه به کور دلی و انحراف از صراط مستقیمت
و نه به انجام عملی که خلاف محبت
و نه به آمیزش کسانی که از تو بریده اند
و نه به جدا شدن از آنهایی که با تو هستند.

خدایا! مرا آنچنان کن که به هنگام لزوم از تو مدد بخواهم
و قضای حوائجم را از تو درخواست کنم
و در وقت نیاز به پیشگاه تو زاری نمایم
و به هنگام اضطرار به یاری خواستن از غیر خودت رو نیاورم
و وقتی فقیر می شوم با خضوع برای درخواست از غیر خودت و موقعی که گرفتار ترس میگردم، با تضرع در مقابل غیر خودت مبتلایم نکن تا در نتیجه مستحق محرومیت از نصرت تو و شایسته منع و سزاوار اعراض تو شوم.

ای مهربان ترین مهربانان ، خداوندا!
آنچنان از تمنیات و بدگمانی و حسد که شیطان در قلب من القا میکند،
یاد و ذکر عظمتت را و تفکر در قدرتت را و مآل اندیشی به زیان دشمنت را جایگزین آنها قرار بده.

خداوند! آنچه شیطان در زبانم جاری می سازد
از سخنان زشت و کلمات ناروا و باطل و ناسزا گویی به عرض دیگران
و شهادت باطل و غیبت مؤمن غایب و دشنام مؤمن حاضر،
اینها و نظایر اینها را
به ستایش وسپاس خود تبدیل ساز و افزونی در ثناگوییت و بیان مجد و عظمتت
و شکر گزاری نعمتت و اعتراف به عظمتت و شمارش نعمت های بزرگت را به زبان من جاری نما

انشالله ادامه دارد...
خیلی ممنون .

اما اصلش عربی شه . عربی ش رو هم بذار. یه زیبایی دیگه ای داره.
ترجمه قسمت پنجم دعا (که من چهار شنبه ها میخوانم)

و آنچنان کن که مورد ستم واقع نشوم که قادری آن را از من بگردانی
و از من به دیگران ستمی نرسد که میتوانی مرا از آن باز داری
و به گمراهی گرایش نیابم با اینکه هداتم برایم ممکن است
و دچار تنگدستی نشوم با اینکه وسعت روزیم از جانب توست
و به تجاوز از حق نگرایم که وجود و تمکنم از ناحیه توست.

خداوندا! به آستان آمرزش تو آمده ام و عفو و بخشش تو مقصودم هست و به گذشت تو مشتاقم
و به فضل تو اعتماد دارم
و چیزی نزد من نیست که ایجاب کند مرا بیامرزی
و در کارهایم عملی نیست که مرا مستحق عفو تو نماید
و بعد از حکمی که درباره خود نموده ام راهگشایی جز فضل تو ندارم،
پس بر محمد و آل او درود فرست و بر من تفضل فرما.

خداوندا! زبان مرا به سخن هدایت گر گویا فرما
و تقوا را به دلم الهام فرما
و مرا موفق نما به چیزی که موجب نمو روحانیم شود
و نیروی مرا در راهی به کار گیر که مایه ی خوشنودیت گردد.

خداوندا! مرا به مسیر برتر سوق ده و آنچنان در دین خودت ثابت قدمم گردان که در آن بمیرم و در آن زنده شوم.

خداوندا! درود فرست بر محمد و آل او
و مرا به میانه روی بهره مند فرما
و قرارم ده از درستکاران
و مرا عامل هدایت دیگران قرار ده
و از بندگان شایسته ات گردان
و رستگاری روز جزا را روزیم فرما
و مرا از قنطره ی مراقبت روز حساب به سلامت بگذران
ترجمه قسمت ششم دعا (که من پنج شنبه ها میخوانم)

خداوندا! ازنیات و اعمال من، آن را بپزیر که موجب خلاصیم از عذاب تو گردد،
و باقی بگذار برایم آنچه را سبب اصلاحم گردد،
زیرا نفس من در معرض هلاکت است مگر آنکه تو آن را محافظت فرمایی.

خداوندا! اگر محزون شوم پناهگاهم تویی
و اگر محروم گردم اتکایم به توست
و اگر به سختی شدید دچار شوم فریاد رسم تویی
برای هر چیزی که از دست می رود نزد تو جایگزینی است
و برای هرچیزی که فاسد می شود نزد تو جایگزین شایسته ای است،
پس بر من منت بگذار و پیش از ابتلای به بلا عافیت و مصونیت بخش
و پیش از درخواست، نیازم را برطرف نما
و قبل از گمراهی از هدایتت برخوردارم ساز
و از من عوارض عیب جویی مردم را کفایت کن
و مرا از امینت در معاد بهره مند ساز
و نعمت حسن ارشاد را به من عطا فرما.

و آنچه زیان بار است از من دفع فرما
و با نعمت خود غذایم ده
و به کَرَم خود مرا اصلاح کن
و مرا به صنع حکیمانه خود مداوا فرما
و در سایه ی رحمت خود قرارم بده
و با جامه ی خوشنودیت بپوشانم
و در مواقعی که امور به هم میامیزد و موجب اشتباه می شود به درست ترین آنها توفیقم ده
و در کارهای مشابه در انتخاب نافع ترین آنها موفقم بدار
و به هنگام تناقض پیروان مذاهب مرا به راهی که مرضی (مورد رضای) توست توفیق بخش.

و تاج کفایت را بر من بپوشان
و در کارهایی که متصدی آنم چنانم کن تا از عهده ی آن به خوبی برایم و هدایتت را شامل حالم کن
و با گشایش مالی مرا امتحان کن و گذرانی خالی از رنج به من عطا فرما
و زندگیم را به مشقت پیاپی میامیز
و دعایم را به من باز مگردان؛
زیرا من نه مخالفی برای تو قرار داده ام و نه برای تو همتایی
انشالله ادامه دارد...
خيلي عاليه خدا خيرتون بده
مناجات خمسه عشر هم خيلي زيباست من ترجمه يه قسمتش و براتون ارسال ميكنم تو اوايل مفاتيح هست .
قسمتهاي مختلف با عناوين مختلف نامگذاري شده ومناسب حالات مختلف روحي ما انسانهاست .
به راستي كه اين دعاها كليد هاي خوشبختي و سعادتند و شيخ عباس قمي اسم مناسبي برا كتابش انتخاب كرد .
به اميد معرفت بيشتر به خداي يگانه در راه بندگي .
مناجات توبه کنندگان
به نام خداى بخشاینده مهربان **
خدایا خطاها و گناهان لباس خوارى بر تنم كرده و دورى از تو جامه بیچارگى بر تنم افكنده و بزرگ جنایتم دلم را میرانده ، پس تو زنده اش كن به بازگشت خودت (بسوى من ) اى آرزو و مقصودم و اى خواسته و آرمانم ،
به عزتت سوگند براى گناهانم جز تو آمرزنده اى نیابم و براى شكستگیم جز تو شكسته بندى نبینم و من بوسیله آه و ناله كردن بسوى تو بدرگاهت خاضع گشته و با زارى كردن در برابرت ، خود را به خوارى كشاندم .
پس اگر تو مرا از درگاه خویش برانى در آن حال به كه روآورم ؟
و اگر تو از نزد خویش بازگردانى به كه پناه برم ؟
و بسیار افسوس از شرمندگى و رسواییم و اى دریغ از كار بد و گناهانى كه بدست آورده ام ،
از تو خواهم اى آمرزنده گناه بزرگ و اى شكسته بند استخوان شكسته ، كه ببخشى بر من گناهان نابود كننده ام را و بپوشى بر من كارهاى پنهانى رسواكننده را و مرا در بازار قیامت از نسیم جان بخش عفو و آمرزشت محروم نفرمایى و از لباس زیباى گذشت و چشم پوشى خود برهنه ام نكنى .
خدایا سایه ابر رحمتت را بر گناهانم بینداز و ابر ریزان مهربانى و راءفتت را براى شستشوى عیبهایم بفرست .
خدایاآیا بنده فرارى جز به درگاه مولایش به كجا بازگردد یا آیا كسى جز او هست كه وى را از خشم او پناه دهد .
معبودا اگر پشیمانى بر گناه توبه محسوب شود پس به عزتت سوگند كه براستى من از پشیمانانم و اگر آمرزش خواهى از خطا آنرا پاك كند پس براستى من از آمرزش خواهانم .
خدایا تو را سزد كه مرا مؤ اخذه كنى تا گاهى كه خوشنود شوى .
خدایا به همان قدرتى كه بر من دارى توبه ام بپذیر و به بردباریت از من بگذر و به همان علمت كه به احوالم دارى با من مدارا كن .
خدایا تویى كه درى از عفو خود بسوى بندگانت باز كردى و نامش را توبه گذاردى و فرمودى : بسوى خدا بازگردید با توبه صادقانه ، پس دیگر چه عذرى دارد آن كس كه از وارد شدن در این در باز شده غفلت ورزد .
خدایا اگر براستى سرزدن گناه از بنده ات زشت است ولى گذشت نیز از نزد تو نیكو است .
معبودا من نخستین كسى نیستم كه نافرمانیت كرده و توبه پذیرش گشته اى و خواستار احسانت گشته و تو بر او احسان كرده اى ، اى پذیرنده بیچاره گان و اى غمزدا و اى بزرگ احسان و اى داناى اسرار نهان و اى نیكو پرده پوش ، شفیع گردانم نزد تو جود و كرمت را و توسل جستم به حضرتت و به مهربانیت در پیش تو ، پس دعایم مستجاب كن و امیدم را درباره خودت به نومیدى مبدل مكن و توبه ام را بپذیر و گناهم را به كرم و مهربانى خود نادیده گیر
اى مهربانترین مهربانان
(مناجات التائبین - مناجات خمسه عشر)
(التماس دعا )
ترجمه قسمت هفتم دعا (که من در جمعه ها میخوانم)

و مرا از اصراف باز دار
و رزق و روزیم را از تلف شدن محافظت فرما
و آنچه را مالکم با برکتی که در آن عطا مینمایی افزون فرما
و آنچنان کن تا آنچه را از مال خود انفاق مینمایم به گونه ای صورت گیرد که از هدایت تو برخوردار باشم.

خداوندا! درود فرست بر محمد آل محمد
و سختی کسب روزی را از من کفایت فرما و از جایی که گمان نمی برم به من روزی رسان

تا در طلب رزق وقت کمتری صرف کنم و از بندگی و عبادتت باز نمانم
و بار پیامدها و تبعات کسب و کار را بردوش نگیرم.

خداوندا! آنچه را که از تو درخواست دارم به قدرتت براورده ساز و
به عزتت از آنچه می ترسم پناهم ده.
و به من تندرستی عطا فرما تا در عبادتت مصروف گردد
و فراغت بالی تا در زهد در دنیا سپری شود
و به من علمی روزی کن که در عمل به کار بندم
و مرا ورع (ترک شبهات) و کفّ نفسی (تمکّن مالی) معتدل برخوردار نما.

خداوندا! عمر مرا با عفو و اغماضت به پایان رسان
و آرزوی مرا به رحمت واسعه ات براورده ساز
و راه های وصول مرا به خوشنودیت فراهم فرما
و در تمام حالات و ایامِ مهلتِ عمرِ، مرا به طاعت و خود سازی وادارساز
و برای نِیل به محبتت راهی آسان به رویم بگشا
و با سرمایه ی گرانقدر محبتت خیر دنیا و آخرت را برایم تکمیل فرما
این هم اصل دعا و کلام مبارک حضرت امام زین العابدین علیه السلام:
این دعا دعای 20 صحیفه سجادیه هست که در مفاتیح هم آمده
خدایا یه کاری کن اگه خوندن پدر و مادر من و دوستی رو که در این پست به من کمک کردن رو هم دعا کنن

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ بَلِّغْ بِإِيمَانِي أَكْمَلَ الْإِيمَانِ‏
وَ اجْعَلْ يَقِينِي أَفْضَلَ الْيَقِينِ وَ انْتَهِ بِنِيَّتِي إِلَى أَحْسَنِ النِّيَّاتِ وَ بِعَمَلِي إِلَى أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ‏
اَللَّهُمَّ وَفِّرْ بِلُطْفِكَ نِيَّتِي وَ صَحِّحْ بِمَا عِنْدَكَ يَقِينِي وَ اسْتَصْلِحْ بِقُدْرَتِكَ مَا فَسَدَ مِنِّي‏
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ‏
وَ اكْفِنِي مَا يَشْغَلُنِي الاِهْتِمَامُ بِهِ وَ اسْتَعْمِلْنِي بِمَا تَسْأَلُنِي غَداً عَنْهُ وَ اسْتَفْرِغْ أَيَّامِي فِيمَا خَلَقْتَنِي لَهُ‏
وَ أَغْنِنِي وَ أَوْسِعْ عَلَيَّ فِي رِزْقِكَ وَ لاَ تَفْتِنِّي بِالنَّظَرِ وَ أَعِزَّنِي وَ لاَ تَبْتَلِيَنِّي بِالْكِبْرِ
وَ عَبِّدْنِي لَكَ وَ لاَ تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ‏
وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَى يَدِيَ الْخَيْرَ وَ لاَ تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ وَ هَبْ لِي مَعَالِيَ الْأَخْلاَقِ وَ اعْصِمْنِي مِنَ الْفَخْرِ
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ لاَ تَرْفَعْنِي فِي النَّاسِ دَرَجَةً إِلاَّ حَطَطْتَنِي عِنْدَ نَفْسِي مِثْلَهَا
وَ لاَ تُحْدِثْ لِي عِزّاً ظَاهِراً إِلاَّ أَحْدَثْتَ لِي ذِلَّةً بَاطِنَةً عِنْدَ نَفْسِي بِقَدَرِهَا
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ مَتِّعْنِي بِهُدًى صَالِحٍ لاَ أَسْتَبْدِلُ بِهِ وَ طَرِيقَةِ حَقٍّ لاَ أَزِيغُ عَنْهَا وَ نِيَّةِ رُشْدٍ لاَ أَشُكُّ فِيهَا
وَ عَمِّرْنِي مَا كَانَ عُمُرِي بِذْلَةً فِي طَاعَتِكَ فَإِذَا كَانَ عُمُرِي مَرْتَعاً لِلشَّيْطَانِ فَاقْبِضْنِي إِلَيْكَ قَبْلَ أَنْ يَسْبِقَ مَقْتُكَ إِلَيَّ أَوْ يَسْتَحْكِمَ غَضَبُكَ عَلَيَ‏
اَللَّهُمَّ لاَ تَدَعْ خَصْلَةً تُعَابُ مِنِّي إِلاَّ أَصْلَحْتَهَا وَ لاَ عَائِبَةً أُوَنَّبُ بِهَا إِلاَّ حَسَّنْتَهَا وَ لاَ أُكْرُومَةً فِيَّ نَاقِصَةً إِلاَّ أَتْمَمْتَهَا
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ أَبْدِلْنِي مِنْ بِغْضَةِ أَهْلِ الشَّنَآنِ الْمَحَبَّةَ
وَ مِنْ حَسَدِ أَهْلِ الْبَغْيِ الْمَوَدَّةَ وَ مِنْ ظِنَّةِ أَهْلِ الصَّلاَحِ الثِّقَةَ وَ مِنْ عَدَاوَةِ الْأَدْنَيْنَ الْوَلاَيَةَ
وَ مِنْ عُقُوقِ ذَوِي الْأَرْحَامِ الْمَبَرَّةَ وَ مِنْ خِذْلاَنِ الْأَقْرَبِينَ النُّصْرَةَ وَ مِنْ حُبِّ الْمُدَارِينَ تَصْحِيحَ الْمِقَةِ
وَ مِنْ رَدِّ الْمُلاَبِسِينَ كَرَمَ الْعِشْرَةِ وَ مِنْ مَرَارَةِ خَوْفِ الظَّالِمِينَ حَلاَوَةَ الْأَمَنَةِ
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اجْعَلْ لِي يَداً عَلَى مَنْ ظَلَمَنِي وَ لِسَاناً عَلَى مَنْ خَاصَمَنِي وَ ظَفَراً بِمَنْ عَانَدَنِي‏
وَ هَبْ لِي مَكْراً عَلَى مَنْ كَايَدَنِي وَ قُدْرَةً عَلَى مَنِ اضْطَهَدَنِي وَ تَكْذِيباً لِمَنْ قَصَبَنِي‏
وَ سَلاَمَةً مِمَّنْ تَوَعَّدَنِي وَ وَفِّقْنِي لِطَاعَةِ مَنْ سَدَّدَنِي وَ مُتَابَعَةِ مَنْ أَرْشَدَنِي‏
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ سَدِّدْنِي لِأَنْ أُعَارِضَ مَنْ غَشَّنِي بِالنُّصْحِ وَ أَجْزِيَ مَنْ هَجَرَنِي بِالْبِرِّ وَ أُثِيبَ مَنْ حَرَمَنِي بِالْبَذْلِ‏
وَ أُكَافِيَ مَنْ قَطَعَنِي بِالصِّلَةِ وَ أُخَالِفَ مَنِ اغْتَابَنِي إِلَى حُسْنِ الذِّكْرِ وَ أَنْ أَشْكُرَ الْحَسَنَةَ وَ أُغْضِيَ عَنِ السَّيِّئَةِ
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ حَلِّنِي بِحِلْيَةِ الصَّالِحِينَ وَ أَلْبِسْنِي زِينَةَ الْمُتَّقِينَ فِي بَسْطِ الْعَدْلِ‏
وَ كَظْمِ الغَيْظِ وَ إِطْفَاءِ النَّائِرَةِ وَ ضَمِّ أَهْلِ الْفُرْقَةِ وَ إِصْلاَحِ ذَاتِ الْبَيْنِ‏
وَ إِفْشَاءِ الْعَارِفَةِ وَ سَتْرِ الْعَائِبَةِ وَ لِينِ الْعَرِيكَةِ
وَ خَفْضِ الْجَنَاحِ وَ حُسْنِ السِّيرَةِ وَ سُكُونِ الرِّيحِ وَ طِيبِ الْمُخَالَقَةِ
وَ السَّبْقِ إِلَى الْفَضِيلَةِ وَ إِيثَارِ التَّفَضُّلِ وَ تَرْكِ التَّعْيِيرِ وَ الْإِفْضَالِ عَلَى غَيْرِ الْمُسْتَحِقِ‏
وَ الْقَوْلِ بِالْحَقِّ وَ إِنْ عَزَّ وَ اسْتِقْلاَلِ الْخَيْرِ وَ إِنْ كَثُرَ مِنْ قَوْلِي وَ فِعْلِي‏
وَ اسْتِكْثَارِ الشَّرِّ وَ إِنْ قَلَّ مِنْ قَوْلِي وَ فِعْلِي وَ أَكْمِلْ ذَلِكَ لِي بِدَوَامِ الطَّاعَةِ وَ لُزُومِ الْجَمَاعَةِ وَ رَفْضِ أَهْلِ الْبِدَعِ وَ مُسْتَعْمِلِ الرَّأْيِ الْمُخْتَرَعِ‏
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اجْعَلْ أَوْسَعَ رِزْقِكَ عَلَيَّ إِذَا كَبِرْتُ وَ أَقْوَى قُوَّتِكَ فِيَّ إِذَا نَصِبْتُ‏
وَ لاَ تَبْتَلِيَنِّي بِالْكَسَلِ عَنْ عِبَادَتِكَ وَ لاَ الْعَمَى عَنْ سَبِيلِكَ وَ لاَ بِالتَّعَرُّضِ لِخِلاَفِ مَحَبَّتِكَ وَ لاَ مُجَامَعَةِ مَنْ تَفَرَّقَ عَنْكَ وَ لاَ مُفَارَقَةِ مَنِ اجْتَمَعَ إِلَيْكَ‏
اَللَّهُمَّ اجْعَلْنِي أَصُولُ بِكَ عِنْدَ الضَّرُورَةِ وَ أَسْاَلُكَ عِنْدَ الْحَاجَةِ
وَ أَتَضَرَّعُ إِلَيْكَ عِنْدَ الْمَسْكَنَةِ وَ لاَ تَفْتِنِّي بِالاِسْتِعَانَةِ بِغَيْرِكَ إِذَا اضْطُرِرْتُ‏
وَ لاَ بِالْخُضُوعِ لِسُؤَالِ غَيْرِكَ إِذَا افْتَقَرْتُ‏
وَ لاَ بِالتَّضَرُّعِ إِلَى مَنْ دُونَكَ إِذَا رَهِبْتُ فَأَسْتَحِقَّ بِذَلِكَ خِذْلاَنَكَ وَ مَنْعَكَ وَ إِعْرَاضَكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ‏
اَللَّهُمَّ اجْعَلْ مَا يُلْقِي الشَّيْطَانُ فِي رُوعِي مِنَ التَّمَنِّي وَ التَّظَنِّي وَ الْحَسَدِ ذِكْراً لِعَظَمَتِكَ وَ تَفَكُّراً فِي قُدْرَتِكَ وَ تَدْبِيراً عَلَى عَدُوِّكَ‏
وَ مَا أَجْرَى عَلَى لِسَانِي مِنْ لَفْظَةِ فُحْشٍ أَوْ هُجْرٍ أَوْ شَتْمِ عِرْضٍ أَوْ شَهَادَةِ بَاطِلٍ أَوِ اغْتِيَابِ مُؤْمِنٍ غَائِبٍ أَوْ سَبِّ حَاضِرٍ وَ مَا أَشْبَهَ ذَلِكَ‏
نُطْقاً بِالْحَمْدِ لَكَ وَ إِغْرَاقاً فِي الثَّنَاءِ عَلَيْكَ وَ ذَهَاباً فِي تَمْجِيدِكَ وَ شُكْراً لِنِعْمَتِكَ وَ اعْتِرَافاً بِإِحْسَانِكَ وَ إِحْصَاءً لِمِنَنِكَ‏
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ لاَ أُظْلَمَنَّ وَ أَنْتَ مُطِيقٌ لِلدَّفْعِ عَنِّي وَ لاَ أَظْلِمَنَّ وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَى الْقَبْضِ مِنِّي‏
وَ لاَ أَضِلَّنَّ وَ قَدْ أَمْكَنَتْكَ هِدَايَتِي وَ لاَ أَفْتَقِرَنَّ وَ مِنْ عِنْدِكَ وُسْعِي وَ لاَ أَطْغَيَنَّ وَ مِنْ عِنْدِكَ وُجْدِي‏
اَللَّهُمَّ إِلَى مَغْفِرَتِكَ وَفَدْتُ وَ إِلَى عَفْوِكَ قَصَدْتُ وَ إِلَى تَجَاوُزِكَ اشْتَقْتُ‏
وَ بِفَضْلِكَ وَثِقْتُ وَ لَيْسَ عِنْدِي مَا يُوجِبُ لِي مَغْفِرَتَكَ وَ لاَ فِي عَمَلِي مَا أَسْتَحِقُّ بِهِ عَفْوَكَ‏
وَ مَا لِي بَعْدَ أَنْ حَكَمْتُ عَلَى نَفْسِي إِلاَّ فَضْلُكَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ تَفَضَّلْ عَلَيَ‏
اَللَّهُمَّ وَ أَنْطِقْنِي بِالْهُدَى وَ أَلْهِمْنِي التَّقْوَى وَ وَفِّقْنِي لِلَّتِي هِيَ أَزْكَى وَ اسْتَعْمِلْنِي بِمَا هُوَ أَرْضَى‏
اَللَّهُمَّ اسْلُكْ بِيَ الطَّرِيقَةَ الْمُثْلَى وَ اجْعَلْنِي عَلَى مِلَّتِكَ أَمُوتُ وَ أَحْيَا
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ مَتِّعْنِي بِالاِقْتِصَادِ
وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَهْلِ السَّدَادِ وَ مِنْ أَدِلَّةِ الرَّشَادِ وَ مِنْ صَالِحِ الْعِبَادِ وَ ارْزُقْنِي فَوْزَ الْمَعَادِ وَ سلاَمَةَ الْمِرْصَادِ
اَللَّهُمَّ خُذْ لِنَفْسِكَ مِنْ نَفْسِي مَا يُخَلِّصُهَا وَ أَبْقِ لِنَفْسِي مِنْ نَفْسِي مَا يُصْلِحُهَا فَإِنَّ نَفْسِي هَالِكَةٌ أَوْ تَعْصِمَهَا
اَللَّهُمَّ أَنْتَ عُدَّتِي إِنْ حَزِنْتُ وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِي إِنْ حُرِمْتُ وَ بِكَ اسْتِغَاثَتِي إِنْ كَرِثْتُ وَ عِنْدَكَ مِمَّا فَاتَ خَلَفٌ وَ لِمَا فَسَدَ صَلاَحٌ وَ فِيمَا أَنْكَرْتَ تَغْيِيرٌ
فَامْنُنْ عَلَيَّ قَبْلَ الْبَلاَءِ بِالْعَافِيَةِ وَ قَبْلَ الْطَّلَبِ بِالْجِدَةِ وَ قَبْلَ الضَّلاَلِ بِالرَّشَادِ
وَ اكْفِنِي مَئُونَةَ مَعَرَّةِ الْعِبَادِ وَ هَبْ لِي أَمْنَ يَوْمِ الْمَعَادِ وَ امْنِحْنِي حُسْنَ الْإِرْشَادِ
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ ادْرَأْ عَنِّي بِلُطْفِكَ وَ اغْذُنِي بِنِعْمَتِكَ وَ أَصْلِحْنِي بِكَرَمِكَ وَ دَاوِنِي بِصُنْعِكَ‏
وَ أَظِلَّنِي فِي ذَرَاكَ وَ جَلِّلْنِي رِضَاكَ وَ وَفِّقْنِي إِذَا اشْتَكَلَتْ عَلَيَّ الْأُمُورُ لِأَهْدَاهَا وَ إِذَا تَشَابَهَتِ الْأَعْمَالُ لِأَزْكَاهَا وَ إِذَا تَنَاقَضَتِ الْمِلَلُ لِأَرْضَاهَا
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ تَوِّجْنِي بِالْكِفَايَةِ وَ سُمْنِي حُسْنَ الْوِلاَيَةِ وَ هَبْ لِي صِدْقَ الْهِدَايَةِ وَ لاَ تَفْتِنِّي بِالسَّعَةِ وَ امْنِحْنِي حُسْنَ الدَّعَةِ
وَ لاَ تَجْعَلْ عَيْشِي كَدّاً كَدّاً وَ لاَ تَرُدَّ دُعَائِي عَلَيَّ رَدّاً فَإِنِّي لاَ أَجْعَلُ لَكَ ضِدّاً وَ لاَ أَدْعُو مَعَكَ نِدّاً
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ امْنَعْنِي مِنَ السَّرَفِ‏
وَ حَصِّنْ رِزْقِي مِنَ التَّلَفِ وَ وَفِّرْ مَلَكَتِي بِالْبَرَكَةِ فِيهِ وَ أَصِبْ بِي سَبِيلَ الْهِدَايَةِ لِلْبِرِّ فِيمَا أُنْفِقُ مِنْهُ‏
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اكْفِنِي مَئُونَةَ الاِكْتِسَابِ‏
وَ ارْزُقْنِي مِنْ غَيْرِ احْتِسَابٍ فَلاَ أَشْتَغِلَ عَنْ عِبَادَتِكَ بِالطَّلَبِ وَ لاَ أَحْتَمِلَ إِصْرَ تَبِعَاتِ الْمَكْسَبِ‏
اَللَّهُمَّ فَأَطْلِبْنِي بِقُدْرَتِكَ مَا أَطْلُبُ وَ أَجِرْنِي بِعِزَّتِكَ مِمَّا أَرْهَبُ‏
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ صُنْ وَجْهِي بِالْيَسَارِ
وَ لاَ تَبْتَذِلْ جَاهِي بِالاِقْتَارِ فَأَسْتَرْزِقَ أَهْلَ رِزْقِكَ وَ أَسْتَعْطِيَ شِرَارَ خَلْقِكَ فَأَفْتَتِنَ بِحَمْدِ مَنْ أَعْطَانِي‏
و أُبْتَلَى بِذَمِّ مَنْ مَنَعَنِي وَ أَنْتَ مِنْ دُونِهِمْ وَلِيُّ الْإِعْطَاءِ وَ الْمَنْعِ‏
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ ارْزُقْنِي صِحَّةً فِي عِبَادَةٍ وَ فَرَاغاً فِي زَهَادَةٍ وَ عِلْماً فِي اسْتِعْمَالٍ وَ وَرَعاً فِي إِجْمَالٍ‏
اَللَّهُمَّ اخْتِمْ بِعَفْوِكَ أَجَلِي وَ حَقِّقْ فِي رَجَاءِ رَحْمَتِكَ أَمَلِي وَ سَهِّلْ إِلَى بُلُوغِ رِضَاكَ سُبُلِي وَ حَسِّنْ فِي جَمِيعِ أَحْوَالِي عَمَلِي‏
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ نَبِّهْنِي لِذِكْرِكَ فِي أَوْقَاتِ الْغَفْلَةِ وَ اسْتَعْمِلْنِي بِطَاعَتِكَ فِي أَيَّامِ الْمُهْلَةِ
وَ انْهَجْ لِي إِلَى مَحَبَّتِكَ سَبِيلاً سَهْلَةً أَكْمِلْ لِي بِهَا خَيْرَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَة
خدا خودش میدونه که چه برکاتی از این دعا نصیبم شد

کاش دوباره توفیق پیدا کنم روزی یک قسمتش رو بخونم

امان از ما که با کارهایی که میکنیم توفیق رو سلب میکنیم از خودمون و موجبات زوال نعمت رو فراهم میکنیم

پروردگارا بر محمد و آل محمد درود فرست
و برای نِیل به محبتت راهی آسان به رویم بگشا
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع