تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: اعتقادات دینی نسبت به گذشته ... ضعف یا قوت ؟؟؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
شاید این حرف ها رو از بعضی ها شنیده باشید که میگند :
اعتقادات مردم نسبت به قبل ضعیف تر شده ...
قبلا مردم معتقد تر بودند ...
آخه الان کی نماز میخونه ؟؟؟ قبلاً شاید اما الان ...
از 7 میلیارد آدم ، کی دنبال دین است ؟؟؟ قبلا مردم خرافی بودند اما الان ...
و از این دست حرف ها ...
نظر شما چیه ؟؟؟ اعتقادات مردم در گذشته بیشتر بوده یا الان بیشتره ؟؟؟
سلام
به نظرم اول باید ببینیم که چی شد که اجداد ما اسلام رو پذیرفتند و فرزندان اونها نسل به نسل اسلام رو پذیرفتند.
یکی اجبار در دین بود، فردی که از پدر و مادر مسلمان به دنیا می اومد و مسلمان نمی شد محکوم به اعدام بود. در حالی که الآن جامعه اجرای چنین حکمی رو قبول نمی کنه و دنیا هم این اجازه رو نمیده.
در قدیم، هر کسی شغلی رو انتخاب می کرد که پدرش انتخاب کرده بود و طبیعیه که این عدم استقلال در دین هم بروز پیدا کنه.
و دیگر این که در قدیم دسترسی به اطلاعات مثل حالا نبود. در واقع اینترنت وجود نداشت.این بود که تمام اطلاعات به صورت یک طرفه به فرد منتقل می شد. در واقع خیلی از استدلالهای مطرح شده در کتابهای دینی نادرست اند و فرد الآن می تونه خیلی راحت این رو بفهمه (البته دقت کنید که نادرستی استدلال لزوما به معنی نادرستی اصل موضوع نیست). به طور مثال در بسیاری از کتابهای درسی، اشاره قرآن به گرد بودن زمین به عنوان یک معجزه معرفی شده، در حالی که با یک جستجوی ساده در اینترنت میشه فهمید که اراتوستن در 200 سال قبل از میلاد، شعاع زمین رو با دقت خوبی محاسبه کرده.
[/url][url=http://mathag.blogsky.com/1389/04/01/post-253]http://mathag.blogsky.com/1389/04/01/post-253

الآن هم دسترسی به اطلاعات بیشتر شده و هم استقلال افراد افزایش پیدا کرده و هم قوانین اصلاح شده. الآن فرد می تونه تقریبا ترجمه تمام کتابهای دنیا رو توی اینترنت ببینه و بخونه. اینها می تونه باعث بشه که بسیاری از افراد، طبق تشخیص خودشون دینی رو انتخاب کنند که ممکنه با دین پدر و مادرشون یکی نباشه.
این که عقاید مختلف (چه ادیان مختلف و چه بی دینی) همزمان در جامعه وجود داشته باشند چیز جدیدی نیست و تا قیل از حمله اعراب بسیاری از ادیان مختلف در جامعه وجود داشتند.
موفق باشید
به نام خدا
حرفهای دوستمونو قبول دارم ولی اینکه میگن در زمان گذشته اعتقادات قدیمیها بهتر بود به طور کلی درسته مخصوصا نسل دهه های 50 تا چند سال بعد از پیروزی انقلاب ، حالا شاید تو اعتقاداتشون به خاطر کم سوادیاشون کم و بیش مشکل داشتند ولی همونارم خیلی روش معتقد بودند و سعی میکردند حفظ کنند به خاطر همون اعتقادات محکمشونم بود که جنگ ما به پیروزی رسید ،اگر الان میگیم اعتقادات جامعه کم شده به خاطر اینه که توی ایران که کشور شیعه است و اینهمه دشمن داره جوون ما نباید اینجوری تو خیابونا بگرده که جوونای دیگه نتونن ازش چشم بردارن فرقی هم نمیکنه چه دختر چه پسر چون اگر دقت بکنی الان دیگه پسرایی هستند که خودشونو از صد تا دختر قشنگ تر میکنن یا خانمهای سن بالایی هستند که تازه یاد جوونیاشون افتادند و همه این کارا کارهایی که دشمن دوست داره، و تمام همتشو گذاشته برای ضعیف کردن اعتقادات شیعه با همه وسایلی که الان خودتون بهتر از من میدونید پس میشه گفت الان دیگه اون اعتقادات محدود شده .
ولی خدا رو شکر همون کسایی هم که امروزه اعتقادات درستی دارند خیلی بالاتر از مردم آن زمانند چون امروزه همه به دنبال اعتقادات ولی با تحقیق و فکر و مطالعه دنبالش هستند مثل شما جوونای خوب تالار که در پناه خدا همه به اون قله سعادت که بندگی خداست میرسن ان شاءالله.
جوونای خوب تالار که میدونم همتون ان شاءالله یار امام زمانید پس بیایم برا ظهور آقا و حل مشکلات خالصانه دعا کنیم.
کیفیت اعتقادات خیلی بهتره شده. بر خلاف گذشته که چشم و گوش بسته باید قبول می کردن همه چی رو و نتیجه ش می شد یه اعتقاد سطحی الان آزادی داری تو انتخاب داری و چند تا دلیل محکم برا اون انتخابت که میشه پایه های اعتقادت.
به نام خدا

سلام

فکر میکنم تا حتی همین 15 سال پیش اعتقادات و رعایت بیشتر بود . جالبه که هر چی بیشتر به مردم توصیه میشه که مثلا در مورد حجاب یا دروغ یا رشوه و ..... نتیجه این شده که این گناهها بیشتر هم شده .

خیلیها تو لباس اسلام در حال خیانت هستند. من بدترینهایی رو دیدم که به نماز و قران توصیه میکنند . دین فقط یه محل نون خوردن برا خیلیها شده .

ببینید ما انتخابات آینده نزدیک در پیش داریم . حالا خودتون دور و بر نگاه کنید ببینید کدام کاندید داره واقعا اسلامی عمل میکنه ؟

چندین ساله دنبال حمایت از محرومین و رفاه برای کارگران هستند اما دوستان من تو محیط کار گری بودم و باید بگم هر روز فشار بر آنها بیشتر میشه .

معلم قرانی داشتیم که موقع روخوانی قران اگر بچه ها جاییی رو غلط میخوندند با فحش و ناسزا باهاشون برخورد میکرد !!!
آنهم در یک مکدرسه اسلامی در پایتخت اسلامی و خود اون معلم هم از اعضای با نفوذ مسجد و ..... بود .

دوستان اوضاع بدتر شده . گاهی خوندن نماز برام مشکل میشه و مدیر قبلی تو محل کارم حتی بهمون تکه هم میانداخت !!

کسی رو تو تهران میشناسم که با مطرح کردن اینکه امام زمان رو دیده چه چندتایی رو دور خودش جمع کرده و وقتی مخالفت کردم از طرف نوچه هاش تهدید به قتل شدم .

وافعا الان نگهداشتن دین مثل نگهداشتن آهن گداخته رو دست شده . من خودم از جامعه تقریبا کنار کشیدم چون نمیتونم درک کنم چرا اینهمه بین ظاهر دینی و درون وجودمون فاصله است .

تو یه کشور خارجی بودم که بت میپرستیدن بخدا که از نظر بسیاری از اخلاقیات واقعا از ایران بهتر بود . اونجا اگه کسی دروغ بگه میره یه گوشه و اینقدر خودشو ضجر میده یا حس کنه که بودا اونو بخشیده !!!

الان تو جامعه ما واقعا میشه بدون دروغ زندگی کرد ؟ شما تو سطح حکومتی هم نگاه کنین !!! یه نماینده مجلس هست که خونه اش کنار قشر پایین جامعه باشه ؟ یه نماینده مجلس که با اتوبوس بره مجلس دیدین ؟ واقعا مولا علی اینگونه حکومت داشت ؟

نمیخوام انتقاد کنم و یا سیاهنمایی اما مردم عادی اینقدر از اینطور چیزا میبینن که اعتقادشون ضعیف میشه . بدتر ین ضربه های زندگیمو از همین حاج آقا ها وو معتمدین مسجد و غیره و غیره دیدم . بخدا که به آدم مشروب خور و معتاد اعتماد کردم اما از یه نماز خون واقعا میترسم .

خدا فرج رو برسونه .
به نظر من چیزی که جامعه ما نیاز داره، آزادی ادیانه. وقتی نفع مادی مردم توی مسلمان بودن باشه، تعداد مسلمانان افزایش پیدا می کنه، اما مشکلی که پیش میاد اینه که تمام کسانی که مسلمان میشن به اسلام اعتقاد ندارند و اینطوری دین از داخل می پوسه.
وقتی آزادی ادیان باشه، مردم دینی رو انتخاب می کنند که بهش معتقدند، مثل همون فردی که آقا مهدی مثال زدند. و ما چه می دونیم، شاید اعتقادش درست باشه.
البته اعتقادات در کشورهای دیگه هم ضعیف شده، اما به نظرم جامعه کم کم داره بر می گرده به سمت دین (نه لزوما اسلام).
(۴/دی/۹۰ ۲۰:۳۳)دیدگاه نوین نوشته است: [ -> ] از 7 میلیارد آدم ، کی دنبال دین است ؟؟؟ قبلا مردم خرافی بودند اما الان ...

سلام . در مورد سوالی که پرسیدی باید بگم متأسفانه خیلی از لحاظ دینی مردم ضعیف شدند .

که این هم دلایلی داره .

اینکه گفتی قبلا مردم خرافی بودند اما الان ...

باید بگم خرافی بودن به دین و مذهب و ایمان داشتن هیچ ربطی نداره
بسم الله النور
با احترام به نظر دوستان بنده اعتقاد دارم که اعتقادات نسبت به گذشته قوت پیدا کرده.چرا؟ بیایید دلایل رو با هم بررسی کنیم.
ببینید عزیزان تو دوران جنگ که از نظر همه مملکت ما تو اوج از لحاظ اعتقادی قرار داشت،این تو اوج قرار داشتن خیلی هنر نبود.اون موقع جو طوری بود که میطلبید مذهبی بودن رو.تازه انقلاب شده بود اون هم انقلاب اسلامی و مردم هنوز تو جو انقلاب بودن.همیشه نقطه آغاز کار با شور و علاقه خاصی همراهه.بعدش هم که جنگ پیش اومد و جو جنگ باعث یه غوغای مذهبی عجیب شد که خیلی از غیر مذهبی ها رو هم به سمت خودش میکشید و مذهبیشون میکرد تا جایی که به مقام شهادت میرسیدن.
اما امروز خبری از این حرفا نیست نه جنگه نه تازه انقلاب شده نه جو خیلی مذهبیه اما دور و برتون رو نگاه کنید،تو هیات ها،تو اردوهای راهیان نور،تو دعای ندبه ها،تو نماز جمعه ها،تو حرم های مطهر،تو گلزار شهدا بیشتر کدوم قشر رو میبینید؟مسلما جوون ها رو.بزرگترین اجتماعات ما تو این جاهایی بود که عرض کردم و ما بیشترین قشری که تو این جاها میبینیم جوون هامون هستن.این جوونا مگه هم سن و سالا و دور و بری های ما نیستن؟هستن دیگه.از فضا که نیومدن.
یه کمی هم راجع به کیفیت صحبت کنیم.جوون های الآن ما خداییش چقدر درد و دغدغه ی دین دارن؟مذهبی هامون رو میگم ها.ببینید هیچ چیز رو بدون دلیل قبول نمیکنن تازه با این هجمه ی عظیم فرهنگی که تو زمان جنگ اصلا این طور نبود.جوون های مذهبی الآن اصولا دین رو خودشون قبول کردن،دنبالش رفتن،گشتن و پیدا کردن.تو همین تالار خودمون که یه نمونه کوچیکه ببینید ما چند تا عضو زیر 18 سال داریم خوب اینا اگه دغدغه دین ندارن اینجا چی کار میکنن؟ما جوون های این نسل پشت اعتقاداتمون علاوه بر علاقه عقل هم هست پس کسی به این راحتی ها نمیتونه از میدون به درمون کنه.
meshkat عزیز حرف شمارو قبول دارم .

شاید دلیل حرف من این بود که متأسفانه غیرمذهبی ها با اینکه تعدادشون کمتره ولی بیشتر در جامعه ظاهر میشودند .
دوستان بعضا اعتقاد رو با ایمان یکی میکنند!!!!
دقت کنید با حواس پرتی اشتباه نکنید!!!
ایمانمون ما - نسبتی نه فردی - کاملا بیشتر شده. به لطف خدا و مردم عوامل زیادی دست داشتن که این اتفاق بیفته.
گناهان رو بهتر میشناسیم.
حسن فعلی مون خیلی بیشتر شده. حسن فاعلی هم که خدا فقط خبر داره.

اما اعتقاداتمون برعکس.
مثال : میدونیم خیلی چیزا تو اسلام حکم قطعی داره.(بهش ایمان داریم) اما براش حکم صادر میکنیم.

به یکی میگی چرا غیبت میکنی؟ میگه صحبته تو نمیفهمی!!!!HuhHuhHuh

میگی این فیلم های که میگیری و نگاه میکنی کلی پیام پشتش داره!!!
میگه میدونم بابا.(بهش ایمان دارم)!! بشین حال کن. ببین چجوری طرفو میزنه؟؟!!!SadHuhConfused
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع