تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: محتواي كتاب قرآن درسي
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
به نام او...

سلام بر دوستان عزيز.

چند وقت است به اين فكر ميكنم كه چرا محتويات كتاب قرآن درسي ما فقط به قرائت قرآن محدود ميشد.
چند روز پيش كتاب قرآن درسي يكي از اقوام رو ديدم كه اول راهنمايي بود.
نكته جالب اين بود كه بخش مفاهيم قرآن بصورت ترجمه لغت به لغت قرآن در اون گنجونده شده، ولي به نظرم باز هم محتواي اون به اون اندازه كه بايد، بچه ها رو به سمت قرآن نميكشونه.به نظرم بايد براي بچه ها، از قصه ها زيباي قرآني كه مناسب اونها هم باشه استفاده كرد و از ترجمه و بيان مفاهيم اونها استفاده كنن.در حاليكه بخش مفاهيم قرآني كه توي كتاب فعلي هست بيشتر حالت ترجمه عربي به فارسي داره تا بيان مفاهيم قرآن.
من خودم سر كلاس قرآن هميشه فقط قرآن ميخوندم و هيچ وقت به آيات و معاني اونها دقت نميكردم تا اينكه سال سوم راهنمايي در يك كلاس فوق العاده مدرسه به نام مفاهيم قرآن شركت كردم كه شبيه به كتاب هاي فعلي هست.
به نظر شما نبايد كتاب هاي قرآن درسي علاوه بر قرائت به مفاهيم قرآن هم بيشتر بپردازه؟
سلام با تشکر از شما برای طرح کردن این موضوع اتفاقا بنده هم چند صباحیست که درحال کلنجار رفتن با این موضوع می باشمAngry می دانید من از کجا ناراحتم .ازآنجایی که شکر خدا دانش آموزان ما وبچّه های ما از لحاظ استعداد وتوانایی های ذهنی درسطح بسیار بالایی قرار دارند وپرداختن به موضوعات تخصّصی قرآن برای ایشان به هیچ وجه خسته کننده نمی باشد نمی دانم آیا تا بحال در خصوص دوره ها ی تخصّصی حفظ قرآن در موسسه ی جامعه القرآن مطلبی شنیده اید یا نه اما باید بگویم که در این دوره ها اکثر افرادی که شرکت می کنند دارای سنّ9تا15سال میباشند .جالب تر اینکه تمام این افراد دراین دوره ی یک ساله علاوه بر حفظ قرآن وفراگیری مفردات بصورت کامل صرف ثلاثی ها قواعد اعلال قواعد تخفیف همزه وسایر مباحث صرف رامی آموزند که نه تنها این مباحث برای آن ها سنگین وملال آورنمی باشد بلکه هرروز برای یادگیری مباحث شورواشتیاق بیشتری نشان میدهند[تصویر: lightbulb.gif] حالا بااین سوال مواجه میشویم که چرابعضی ها!!!!!!!!می خواهند مارا خرفت نگه دارند؟ واین که چرا ما را برای کسب علم تشنه نمی کنند؟؟؟؟؟؟؟ نمیدانم...اگر کسی جواب این سوالها را را میداند به ما هم بگوید.خیلی خوشحال میشویم[تصویر: biggrin.gif]
به نظر من عمده ی اشکال بر می گردد به سیستم ناقص و تا حدودی غلط آموزشی کشور.چون هر چه قدر هم که به مفاهیم بیشتر بها داده بشه بازم باهاش حفظی برخورد میشه.توی دبیرستان که بودیم همش بچه ها نگران بودن که از کجا سوال میاد چه جوری میاد.ماشاالله همه هم شب امتحانی.تو پیش دانشگاهی که دیگه نگو.فقط اسمش کلاس دینی بود.تنها چیزی که از اون موقع یادمه ,این بود که ما همش در حال خط کشیدن زیر مطالب مهم(بخونید امتحانی) بودیم یا اینکه چه جوری پیام آیه ها رو حفظ کنیم.این قسمت پیام آیه ها خیلی سخت بود و پیچیده.تا جاییکه یادمه رفته بودم انقلاب دنبال کتاب کمک درسی که دیدم چندین انتشارات مختلف برای این موضوع پیام آیات کتاب جداگانه زدن.
خلاصه سر کلاس معارف پیش دانشگاهی یکی دو مرتبه خواستم از این سوالاتی که توی این تالار برای همه ممکنه پیش بیاد و ربط هم داشته باشه به موضوع درس بپرسم که صدای همه ی بچه ها در اومد که بابا وقتمون کمه و از این حرفا.و واقعا وقت هم کم میاوردیم.
البته بعضی مواقع هم پیش میومد که با واکنش بچه های غیر مذهبی هم که تعدادشون تو کلاس خیلی زیاد بود رو به رو می شدم.اینو گفتم که بدونید همچین هم اشتیاق برای یادگیری مفاهیم قرآنی بین بچه ها نیست.البته در این هم شکی نیست که مسئولین مارو خرفت نگه میدارن.
درضمن این وضعی که گفتم برای تهران بود شهر شما رو نمی دونم
دوست عزیز تا حالا به این موضوع فکر کردی که چرا شور واشتیاق در بین بعضی بچّه ها وجود ندارد؟ خودتون مگه از پیچیدگی درسها وسیستم غلط آموزشی وهمینطور حفظی بر خورد کردن باموضوعات صحبت نکردید؟ به نظر شما کسی که درباره ی یک موضوع هیچ اطّلاعی ندارد چگونه می تواند به آن مسئله اشتیاق نشان دهد؟
(۲۳/دی/۹۰ ۱۸:۴۰)jebreel نوشته است: [ -> ]دوست عزیز تا حالا به این موضوع فکر کردی که چرا شور واشتیاق در بین بعضی بچّه ها وجود ندارد؟
عوامل خییییییلی زیادی وجود داره.

نقل قول:خودتون مگه از پیچیدگی درسها وسیستم غلط آموزشی وهمینطور حفظی بر خورد کردن باموضوعات صحبت نکردید؟ به نظر شما کسی که درباره ی یک موضوع هیچ اطّلاعی ندارد چگونه می تواند به آن مسئله اشتیاق نشان دهد؟

با شما موافقم
(۲۳/دی/۹۰ ۱۸:۴۰)jebreel نوشته است: [ -> ]دوست عزیز تا حالا به این موضوع فکر کردی که چرا شور واشتیاق در بین بعضی بچّه ها وجود ندارد؟ خودتون مگه از پیچیدگی درسها وسیستم غلط آموزشی وهمینطور حفظی بر خورد کردن باموضوعات صحبت نکردید؟ به نظر شما کسی که درباره ی یک موضوع هیچ اطّلاعی ندارد چگونه می تواند به آن مسئله اشتیاق نشان دهد؟

به نظرم روي بچه ها خيلي راحت تر ميشه كار كرد تا بزرگتر ها.يكي از دلايلي كه بسيج از دو ماهگي(!!) عضو ميگيره همينه.
يادمه من خودم قبل مدرسه توي مسجد جامع كلاسايي ميرفتم به عنوان قصص قرآن.اونجا خيلي به قرآن علاقه مند شدم.كتابش هم دارم.راجع به داستان پيامبرا توي قرآن بود.با اينكه نثرش براي سن من سنگين بود، ولي دو سه سال بعد راحت ميخوندم و ميفهميدمش و علاقه مند ميشدم.راه جذب بچه ها به قرآن داستانه.راه جذب قرآن توي دبستان و راهنمايي و دبيرستان مسائل مختلفيه از جمله مباحث علمي، اعجاز عددي و علمي، مباحث اعتقادي، مباحث نبوت و امامت و ... .
آدرس های مرجع