تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چرا باید زندگی هنرمندان بررسی شود؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
تعریف غیبت را مطالعه کنید!!

دقیقا متوجه حد و مرز تجسس می شوید!!

یعنی شما اگر فرضا می دانید که بازیگری در پارتی حضور داشته و کس دیگری از این ماجرا خبر ندارد، حق افشایش را ندارید، چرا که حداقل غیبت محسوب می شود حالا موارد دیگر که بماند!!

صحبت فقط درباره ی فسق جایز است!!!

همانطور که گفتم اینجا فقط باید با استدلال دینی و فقهی صحبت کنید و مکانی برای ارسال نظرات شخصی نیست!!!

موفق بمانید ... یا علی
(۲۶/بهمن/۹۰ ۱۵:۵۹)Admirer نوشته است: [ -> ]تعریف غیبت را مطالعه کنید!!

دقیقا متوجه حد و مرز تجسس می شوید!!

یعنی شما اگر فرضا می دانید که بازیگری در پارتی حضور داشته و کس دیگری از این ماجرا خبر ندارد، حق افشایش را ندارید، چرا که حداقل غیبت محسوب می شود حالا موارد دیگر که بماند!!

صحبت فقط درباره ی فسق جایز است!!!

همانطور که گفتم اینجا فقط باید با استدلال دینی و فقهی صحبت کنید و مکانی برای ارسال نظرات شخصی نیست!!!

موفق بمانید ... یا علی
اول این که غیبت هم فقط محدود به فسق نیست ، زمانی که وزارت ارشاد به یک بازیگر می خواد اجازه بازیگری بده ، یک نوع تحقیق هست ، و در زمینه تحقیق هم غیبت اشکالی نداره (حالا دقیقش رو براتون میارم) مثلا شما اگر می خواید یک شاگرد برای مغازتون بگیرید و از مغازه دار قبلی که این طرف کار می کرده بپرسید این طرف دستش کج هست یا نه ، برعکس طرف حق نداره وقتی شاگرده دستش کجه بگه ، نه پسر خوبیه اشتباهی هم ازش سر نزده! شما اگر غیر از این رو دارید بیارید چون این چیزی هست که من از شنیده هام ذکر می کنم.
بعد هم من نظر شخصیم رو نگفتم اصلا، چند تا دلیل عقلانی آوردم ، که سر فرصت ان شاء الله فتواهاش رو هم می گیرم.
بله ... در مورد تحقیق هم جایز است!!!

ولی بحث تحقیق ربطی به ما ندارد!!! ما اصلا اینجا قصد مجوز دادن به کسی رو نداریم که بخواهیم تجسس کنیم!Smile

ما اینجا قصدمون از بیان این مورد نکوهش عملی است که توسط مجلات زرد و خیلی از وبلاگ ها و وبسایت های حاشیه ساز صورت می گیرد و همانطور که قبلا هم گقتیم ما اخبار زرد رو پوشش نمیدیم و حالا دلیل دینی اش را هم آوردیم و به هر حال ما در حوزه ی فعالیت مربوط به خودمان مجاز به تجسس نیستیم!!

بحث تحقیق و موارد دیگر به ما ارتباطی ندارد!!

موفق بمانید و در پناه حق
خوب اگر مطالب نوشته شده توسط من رو با دقت بیشتری می خوندید متوجه می شدید که من هم منظورم تحقیق در موارد خاص بود، نه تجسس بی مورد توسط مجلات زرد.
نوشته بودم که در حالت عادی و برای افراد عادی این تجسس ها لازم نیست و برای مسئولان جایز هست و قص علی هذا.

یا مثلا اگر فرزندمون پای فلان برنامه می شینه ، تحقیق کنیم ببینیم فلان مجری یا بازیگر (نه تجسس در زندگی خصوصی) از لحاظ اعتقادی یا اخلاقی مشکلی نداشته باشه.
عذرخواهی می کنم اگر متوجه منظور شما نشدم!!

به هر حال معنای تجسس در زندگی خصوصی کاملا آشکار است. یعنی افشای عیوبی که عموم از آن بی خبرند و بر ملا سازی گناهی که در ملا عام انجام نشده است.

اما در چند مورد این تجسس جایز است :

1. تحقیقات خاصی مثل ازدواج و کار و ...

2. مواردی که امنیت ملی و اجتماعی در خطر است!

و موارد دیگر که هیچ کدام در حوزه ی کاری ما در این سایت نیست!!

از توجه شما سپاسگزارم.

موفق بمانید و در پناه حق
(۲۶/بهمن/۹۰ ۱۷:۵۵)Admirer نوشته است: [ -> ]عذرخواهی می کنم اگر متوجه منظور شما نشدم!!

به هر حال معنای تجسس در زندگی خصوصی کاملا آشکار است. یعنی افشای عیوبی که عموم از آن بی خبرند و بر ملا سازی گناهی که در ملا عام انجام نشده است.

اما در چند مورد این تجسس جایز است :

1. تحقیقات خاصی مثل ازدواج و کار و ...

2. مواردی که امنیت ملی و اجتماعی در خطر است!

و موارد دیگر که هیچ کدام در حوزه ی کاری ما در این سایت نیست!!

از توجه شما سپاسگزارم.

موفق بمانید و در پناه حق
سلام
شما هم ببخشید اگر بد منظورم رو رسوندم
البته این هایی که فرمودید تو بعضی موارد وظیفه ما هم هست.حداقلش این هست که اگر فیلمی رو می خریم که می تونه روی اعضای خانواده تاثیر گذار باشه ، یا حتی سریالی رو در تلویزیون می بینیم ، تا حدودی با اعتقادات بازیگران اون ها ، و حتی بعضی چیز ها که اظهر من الشمس بوده (مثل زندگی قبل از انقلاب بعضی از همین بازیگران معاویه مسلک) رو مد نظر داشته باشیم ، چرا که خود مراجع هم مجوز وزارت ارشاد رو نشانه سالم بودن یک فیلم با بازیگرهاش نمی دونند.مخصوصا غیر از بازیگران بحث کارگردان هم بسیار مهمه.تجسس رو نمی گم ها ، تحقیقی که نیاز به غیبت و تهمت و امثالهم نداره (مثلا طرف اصلا مسلمه کسی هست و چه کاره هست و اظهر من الشمسه ، اما ما در جربان نیستیم ، چون تحقیق نکردیم.)
بله ... حرف شما کاملا متین است!!

بررسی مالوف بدون مولف مصداق بارز تفسیر به رای است!!!

این همان مفهومی است که از پست مدرن وارد دیدگاه بشر شد.

یعنی مرگ مولف!!!!

و هنگامی که مولف بمیرد، راه برای هر گونه برداشت مضحکی باز می شود و اینجاست که می گویند هدف مولف بی اهمیت است و این دیدگاه بیننده است که به یک مالوف فارق از مولف اصالت می دهد و فضا برای برداشت های نسبی تخیل گونه ایجاد می شود و .... ( که مورد بحث ما نیست! )

ما برای بررسی استراتژیک یک اثر حتما نیاز به شناخت مولف آن داریم چرا که مالوف و مولف دو مقوله ی جدانشدنی می باشند.

انشاالله به زودی ادامه ی جمع بندی زده می شود.

و من الله توفیق ... یا علی
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام.

و اما قسمت پایانی جمع بندی :

قسمت دوم_در باب امر به معروف و نهی از منکر ( نقد سازنده ) :

امر به معروف و نهی از منکر دو مورد از فروع دین اسلام و دو فریضه ی واجب هستند که عبارت اند از تقبیح رفتارهای زشت و ستایش رفتارهای نیک بیرونی که به صورت عمومی در جامعه توسط دیگران دیده می شود. و به کرات در موارد مختلف چه در قرآن و چه در احادیث به آن تاکید شده است.

اما امروزه با گسترش رسانه و پیشرفت جوامع مصادیق این دو فریضه متفاوت شده است و با اصطلاح نوینی به نام "نقد" تبیین شده است. به عبارت دیگر ریشه ی نقد اسلامی در دو فریضه ی امر به معروف و نهی از منکر است.

در بخش اول هم اشاره کردیم، زمانی که شخص مشهور مورد نقد دشمنی اش بر ما واضح نباشد اصل را بر اصلاح رفتار با استفاده از نقد سازنده می گذاریم.

_حالا ویژگی های نقد سازنده چیست؟

1. نقد باید جامع باشد. یعنی منتقد باید کاملا به مقوله ی مورد نظر برای نقد احاطه داشته باشد.

2. نقد باید منصفانه باشد. یعنی هم شامل موارد منفی و هم شامل موارد مثبت باشد.

3. نقد باید مودبانه باشد. یعنی اهانتی به شخصیت وجودی فرد مورد نقد نشود.

4. نقد باید باعث ایجاد انگیزه بشود و نه دلسردی! یعنی علاوه حفظ عزت نفس فرد مورد نقد و عدم مخاطب قرار دادن مستقیم وی همراه با ارائه ی راهکار جایگزین باشد.

5. نقد باید علمی و مستدل باشد و از به کار بردن الفاظ احساسی پرهیز شود.

6. نقد باید بی طرفانه، بدون پیش فرض و به دور از حب و بغض های شخصی باشد.

و ....

<<پایان>>

پ.ن : اگر همچنان ابهامی وجود دارد بپرسید تا بیشتر تبیین کنیم.

موفق بمانید و در پناه حق
به نام خدا

سلام.

دوستان عزیز ... گمان نمی کنم دیگه باید ابهامی در این باره باقی مونده باشه!!!

امیدوارم این بحث تکراری رو ابتدای هر تاپیک جدیدی که باز میشه با برخی از دوستان نداشته باشیم!!

یا حق
بابا انقدر وقتتونو برای این مباحث بی ارزش تلف نکنید. حالا گیریم که شما از زندگی خصوصی و غیر خصوصی دیگران سر دراوردید که چی بشه؟Big Grin
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع