اینکه ازدواج خوبه یا بد به خود شخص بستگی داره. یکی ممکنه اصلا ازدواج کردن رو دوست نداشته باشه هرچند که بهش بگیم خوبه.
در مورد عشق بعد ازدواج یا قبل ازدواج مشخصه که عشق بعد ازدواج محکم تره چون آدم مجبوره عاشق بشه. کسی که به اجبار عاشق بشه پس می تونه به اجبار هم باهاش زندگی کنه.
ازدواج موفق هم ربطی به دوستی قبل از ازدواج یا بعد از ازدواج نداره! ( ازدواج نکردم ولی دیدم )
در کل کیفیت مهم تر از کمیت است و عادت هم عشق نیست
عشق 2 صورت داره که البته توضیحش مفصله
عشق قبل از ازدواج . عشقی است بر اساس توهمات و تصورات ذهنی . یعنی ما عاشق تصور خودمون میشین و نه حقیقت موجود!
پس بعد از ازدواج یا تصورات واقعی است و یا مجازی! اگر حقیقی بود عاشق میماند . تا مدتی ... و اگر نه به محض اینکه سبب از بین رفت اثر که همون عشقه هم از بین میره .
در جامعه ما عشق با حرارت جنسی امیخته و نامشخصه . برای همین خیلی وقتها بعد از ماه عسل عشق سوزناک تبدیل میشه به بخاری نفتی!!
عشق بعد از ازدواج . عشق به واقعیت است و نه تصورات پس اگر بوجود امد تا سبب باقی است . باقی خواهد ماند
ولی بنده عشق مجازی رو فانی میدونم . علامه بر اینکه ثابت شده عشق نتیجه فرایند های هرمونی است .
عشق به فانی . فانی است
مسئله دیگر اینه که خدا انسان رو کمال گرا افریده . کمال طلب و عاشق کمال . ثروت طلبی . قدرت طلبی و میل به پیشرفت و جاودانگی همه از این فطرت بر میاد .
انسان وقتی عشق غیر فانی رو تجربه میکنه که یک کمال مطلق رو پیدا کنه که فانی نباشه و بی نهایت . کمالی که هر چی بری تموم نشه و حدود نداشته باشه .
ملا صدرا میگه خداوند عشق به فانی رو در انسان قرار داد تا شمه ای از عشق مطلق و حقیقی رو بچشه . و در واقع پرتوی از خورشید رو درک کنه .
یا حق
با تشکر فراوان از توضیحات وحید جان. به قول حاج آقا پناهیان اگر بتونیم تو زندگیمون اون مثلث عاشقانه را تشکیل بدهیم مثلثی که در راس اون عشق به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هست باورکنید همه مسائل و مشکلات قابل حل میشه. اینو مطمئن باشید.
البته همه مسئله اینه که چگونه این مثلث در زندگی هامون در روزمرگی هامون ترسیم بشه.
یا علی.
بسم الله الرحمن الرحيم
من اينگونه سخن نمي گوييم ولي حقيقت محض
ببينيد عزيزان ازدواج ابلهيت محض اما
زماني ابلهيت معنا پيدا مي كنه كه طرف عاشق باشه مثلا كسي كه تو خيابان تك چرخ مي زند ابلهيت محض ولي رفقاش كه مي دونند طرف عاشق موتور بازي تشويقشم مي كنن . انسان زماني ازدواج مي كند كه معني ايثار رو فهميده باشه و از اين جهت مي گويند راه تعالي به سمت خداست زيرا شما ياد مي گيري از خود گذشتگي كني ولي در ازاش چيزي طلب نكني و اين سبب مي شود كه براي وجود يگانه بي همتا بندگي كني فقط به فقط براي خشنودي خداي متعال .در ضمن هر انساني نياز به يك همدم دارد . البته حداقل يكي

(راستي در اين راستا يك تاپيك شب مي زنم رو اين يكي مي خوام فقط ار علما سخن بگوييد وگرنه مسير اشتباهي مي شود )
به نام خدا
سلام
ببینید دوستان هزاران ساله که طبیعت پایداره و مثلا ایا شنیده اید که
1- زنبورهای کارگر علیه ملکه شورش کنن ؟
2 - زنبور ملکه بگه خسته شدم از اینهمه زاییدن !
3- مورچه بخواد فیل باشه ؟
4- روباه بخواد شیر باشه ؟
مگه در قران ما در مورد ازدواج چی داریم ؟ فقط دستور که ازدواج کنید . و بعدشم دستوراتی و حقوقی بین زن و شوهر .
دستورات برای پایداری زندگیست .
نگفته فکر کنید که چرا میخواهید ازدواج کنید ! دستور داده که انجامش بدید. چون این طبیعت انسانه .
حالا فرق و مکاتب شیطانی و غیره میان میگن ....ارزش زن ......ارزش مرد ......حقوق بشر .....آزادی .....
نتیجه اینکه الان همه کار تو جامعه میشه الا ازدواج ! یعنی بشر از طبیعتش دور میشه . و پایداریشو از دست میده ...
من فکر میکنم اگه به دستورات دین بصورت دستور در حد امکان عمل کنیم تمام این سوالات حل میشه . مشلات حل میشه و در نهاین به این نتیجه میرسیم که دستورات دینی , بهترین روش زندگی برای بشره .

سلام
فوایدی که ازدواج برای من داشته:
۱-استقلال
۲-به خدا نزدیکتر شدم .قبل ازدواج مساپل دیگری بودند که بهشون فکر کنم ولی الان فکرم آزادتره.
۳-من نیاز داشتم به دوست داشتن و دوست داشته شدن. یعنی نیاز داشتم که به یک نفر عشق بورزم و همچنین نیاز داشتم که یک نفر به من عشق بورزه و دوستم داشته باشه. این مشکل دوران مجردی من بود. بعد ازدواج این نیازم ارضا شد.
ازدواج کردن سخت نیست. خدا خودش همه چیزو جور می کنه. فقط در انتخاب همسرتون خیلی دقت کنید چون جامعه خیلی بد شده.
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام عليكم
جناب
mahdy_mir
(۳۰/بهمن/۹۰ ۱۸:۴۸)mahdy_mir نوشته است: [ -> ]نگفته فکر کنید که چرا میخواهید ازدواج کنید ! دستور داده که انجامش بدید. چون این طبیعت انسانه .
دستور قرآن را كامل بيان كنيد. قرآن در ادامه اش هم مي فرمايند اگر امكانش نيست عفت پيشه بگيريد!!!
ما داريم شخصيت هاي بزرگواري كه هم كفوشان در دنيا نبود و ازدواج نكردند!
آقای وحید 110 سلام،
براتون مثال میزنم:
فرض کنین که من توی زندگی شخصیم، کلاً آدم زودجوشی هستم. همونطور که زود قاطی میکنم، زود هم آروم میشم.
حالا فرض کنین که همسر من هم چنین اخلاقی رو داشته باشه.
مثلاً دیر میاد. من آنی بپرم بهش که چرا دیر اومدی؟
از اونجایی که اون هم زود جوشه، زود قاطی میکنه که به تو چه که زود اومدم و دعوا از همون جا شروع میشه.
اما فرض کنین همسر من مثل من نباشه و اخلاقش برعکس من باشه. یعنی خونسرد و آروم باشه.
اگه من حتی با داد بهش بگم کجا بودی، شروع میکنه به شوخی کردن و منو سر حال آوردن و توضیح دادن که مثلاً امروز رفتم فلان جا و موبایلم شارژش تموم شد.
این چیزها شاید به نظر خیلی کوچیک و بی اهمیت بیاد. اما به جرأت میتونم بگم بالای 50% دلخوری ها و دعوا ها اینجوری پیش میره.
یا مثلاً من آدم شلخته ای هستم.
اگه همسرم هم شلخته باشه که توی خونه ما نمیشه راه رفت.
یا برعکس...
مثلاً من یه آدم آروم و اسلو موشنی هستم.
اگه همسر من هم مثل من باشه که تا بخواهیم راه بیفتیم و بریم مهمونی ناهار، شب شده.
منظور من توی رفتارهاییه که معمولاً ایجاد دعوا میکنه.
باز هم تأکید میکنم...
زن و شوهر نباید مثل هم باشن. باید مکمل هم باشن.
اما از نظر مذهبی و اعتقادی و تیپ خانواده و تحصیلات، نظر شخصیم اینه که مثل هم بودن به درک کردن هم خیلی خیلی کمک میکنه.
درضمن...
اگه کسی قصد ازدواج نداره، بی رودربایستی بگم که یه کوچولو ترسو و یه عالمه تنبله....
چشماتونو باز کنین و مورد مناسب و هم کفو خودتون رو پیدا کنین و بعدش هم به خدا توکل کنین.
بقیه اش دیگه حله...
شاد و پیروز باشین.
یکی دیگه از قواید ازدواج اینه که دینت کامل میشه
تا قبل ازدواج ایمان داری بهشت وجود داره . این یعنی نصف ایمان
بعد ازدواج میفهمی جهنم هم هست . و این میشه تمام ایمان

بسم الله الرحمن الرحيم
سلام عليكم
(۳۰/بهمن/۹۰ ۱۹:۴۵)moze84 نوشته است: [ -> ]اما فرض کنین همسر من مثل من نباشه و اخلاقش برعکس من باشه. یعنی خونسرد و آروم باشه.
اگه من حتی با داد بهش بگم کجا بودی، شروع میکنه به شوخی کردن و منو سر حال آوردن و توضیح دادن که مثلاً امروز رفتم فلان جا و موبایلم شارژش تموم شد.
100% با شما مخالفم! ببخشيد اگر شما زود قاطي كنيد و همسرتان خسته از سر كار بياد هرچند هم خونسرد، دو حالت دارد: 1. بعد چند ماه ديگه از اين بنده خدا هيچي نمي مونه! 2. اون هم به مرور زمان مثل خودتون عصبي مي شه! مگر اينكه شما با مرور زمان دز عصبانيتتون كم بشه تا مثل ايشون بشيد.
مطمئن باشيد اگر هر كدام يك از زوجين در اخلاقي لنگ بزنه و درصدد رفع اون برنياد اين زندگي دوامي نخواهد داشت هرچند طرف مقابل اون مشكل را نداشته باشه!
همان طور كه دوستان فرمودن تو ازدواج مكمل بودن فايده اي نداره! مكمل يعني يكي بي دين ديگري با دين!!!!
تشابه با يكساني متفاوت است!