با سلام و درود فراوان
خوب چند روز پیش داستان فيلم Wrath Of The Titans رو براتون تعريف کردم البته نا گفته نماند که نمي دونم اين فيلم هنوز اکران شده يا نه !! اگه اکران شده بود و بعد ما داستان فيلم رو تعريف کرديم بنده رو ببخشيد و اگه هم اکران نشده باز شرمنده به خاطر اين که داستان فيلم رو لو داديم
اما خوب از اين حرف ها که بگذريم قول داده بودم که داستان اصلي و درون مايه اين دو فيلم و فيلم هاي اين چنيني که اصلا تايتان ها چه کساني بودن رو براتون شرح بدم ! و به قولي دارم به عهدم وفا مي کنم
خوب همون طور که مي دونيد داستان اين فيلم بر اساس اسطوره هاي يوناني يا بهتر بگم بر گرفته از متولوژي يونان باستان, اما اين که متولوژي Mythology چيه و به چه دردي مي خوره رو بي خيالش بشيد که چون اگه بخوام توضيح بدم شايد چندين کتاب رو بشه ازش به چاپ رسوند فقط در اين حد بدونيد کافي که متولوژي علمي است که به بررسي باور ها و عقايد گذشتگان مي پردازه البته اين تعريف من شايد درست نباشه چرا که در تعريف اسطوره و متولوژي از باستان شناس گرفته تا روانشناس و يا جامعه شناس تعاريفي دارند که به حاي خودش محفوظه براي مثال تعاريف جامعه شناسي دکتر شريعتي - تعاريف راونشناسي فرويد - يا تعاريف ميرچاه الياده - لوي اشترواس - الکساندر گراپ و ... که هر کدوم رو اگه به خوام بگم کلي زمان مي بره پس فقط بدونيد که اين همه مطلب که مي نويسم مربوط به علمي است به نام متولوژي Mythology !
همون طور که گفتم متولوژي ريشه در باور ها و عقايد مردم همون کشور داره و چه بسا اسطوره زمينه ساز تاريخي اون کشور باشه براي مثال تاريخ ايران باستان رو نمي شه از اسطوره تمايز داد و کسي مي تونه فرق بين اسطوره و تاريخ رو بدونه که واقعا در اين کار خبره باشه و يا اين که تاريخ روم باستان برگرفته از اسطوره هاي تروايي يا روموس و رومولوس هستش و در اين ميان نيز اسطوره شناسان باستاني بزرگي همچون اوويد در کتاب هاي خودش در اين رابطه نوشته هاي ارزشمندي داره اما از طرفي چون اسطوره هاي کشور ها در بعضي از موارد با يکديگر در تشابه هستند ( در واقع در مضمون هاشون ) و تنها در چهره با يک ديگر در تفاوت هستند به همين خاطر اسطوره ها رو دسته بندي مي کنند و اين دسته بندي رو در خلاصه ترن حالت می شه به صورت زیر تقسیم کرد !!
1- افرينش / 2- مرگ
اين دو حالت کلي براي اسطوره هاست ! که هر کدوم شاخه هاي مختلفي رو داره براي مثال در افرينش , ما آفرينش از مرگ يک ديو يا آفرينش از هيچ و ... داريم و يا در مرگ هم همين قضيه صادق است و بر اساس اين موضوع اسطوره ها رو دسته بندي مي کنند !
در اين ميان اسطوره هاي يوناني بر اساس دسته بندي فوق در آفرينش مربوط مي شن به افرينش از هيچ يا خائوس, خائوس تاريکي مطلق بود که از خودش چندين خداي بزرگ رو آفريد ( بدون دخالت جنس ماده ) که شامل : گائيا ( زمين ) / تارتاروس ( جهنم ) / اربوس ( تاريکي ) / نوکس ( شب ) و يک سري خداي ديگه که هر کدوم براي خودشون حکم راني مي کردند تا اين که گائيا از خودش ( بدون دخالت جنس نر ) اورانوس ( آسمان ) و کوها و دريا رو پديد آورد و بعد ها گائيا از اورانوس باردار شد و حاصل اين باردار شدن شد سه گروه بچه شد !
1- تایتان ها ی نر و ماده / 2- غول های تک چشم / 3- غول های صد دست
خوب گروه دوم و سوم که معلوم هستند چی هستند اما گروه اول که تایتان ها باشند اولین موجودات حکم ران زمین بودند که هیبتی غول مانند دارند که تایتان های اصلی رو می تونیم : کرونوس / رئا / اوکئانوس و ... نام برد که حدود 20 تایتان هستند که البته بچه های این ها نیز تایتان حاب می شن همانند هلیوس و چند تن دیگه !!
اما بعد از چند گذشت مدتی گائیا از دست اورانوس رنجیده خاطر می شه ( اورانوس به دو گروه از فرزندان دیگه ی گائیا ظلم می کرد ! ) و این موضوع رو به کرونوس می گه و همین عامل باعث می شه که کرونوس به تحریک گائیا انتقام خود رو از اورانوس بگیره در این میان گائیا داسی رو به کرونوس می ده و کرونوس با این داس اندام تناسلی اورانوس رو در زمان خواب قطع می کنه و از قطره های خون اورانوس غول ها – الهگان انتقام و حوری ها پدید اومدند و از اون مهم تر زمانی که اندام تناسلی اورانوس تو دریا افتاد خدای عشق یعنی آفرودیته که از 2 خدای المپی و از عاملان اصلی جنگ تروا بود به دنیا می آید !!
اورانوس از بین رفت و حالا کرونوس پسرش جانشین وی است در این میان کرونوس با خواهر تایتان خود رئا ازدواج کرده و حاصل این ازدواج شش فرزند بود که البته این ها غول نبودند بلکه خدایان المپ نشین بودند !!
این شش فرزند عبارت اند از : هستا – دمتر – هرا – هادس – پوسیدون و زئوس بودند که بعد ها خدایان اصلی متولوژی یوانان به شمار خواهند رفت !
اما اما, کرونوس هم مثل پدرش اورانوس رویه ی اون رو طی کرد و مثل اون به فرزندان گائیا ظلم کرد و از طرفی شنیده بود که یکی ا زفرزندان وی بر علیه وی قیام خواهد کرد و این باعث می شه همه بچه هاش رو هنگامی که به دنیا می اومد می بلعید اما در این میان گائیا به کمک رئا فرزند کوچیک یا همون زئوس رو هنگام تولد مخفی کنند و به جای اون تکه سنگی به کرونوس دادند و زئوس رو مخفیانه در کوه ی بزرگ کردند تا زمان جنگ فرا رسید و در این میان با موادی که رئا به کرونوس می ده وی همه پنچ بچه رو قی می کنه و زمان جنگ بین تایتان ها و خدایان اصلی شروع می شه !!
در این جنگ ماده تایتان ها اصلا دخالت نکردند و تنها تاتیتان های نر بودند که علیه خدایان جنگ می کردند تا این که کرونوس شکست می خوره و تایتان های نر در تارتاروس محبوس می شن و غول های صد دست نیز که همراه غول های تک چشم از متحدان خدایان بودند مراقب تایتان ها در تارتاروس می شن البته در این جنگ فقط تایتان های نر در تارتاروس محبوس می شن و تایتان های ماده به زندگی خودشون رو زمین ادامه می دن اما سرنوشت کرونوس متفاوته که بزارید در نقد شخصیت های فیلم به اون اشاره کنم !
خلاصه این جوری می شه که جهان بین سه پسر رئا و کرونوس تقسیم می شه ! آسمان ها برای زئوس / دریاها برای پوسیدون و جهان زیرین برای هادس و در این میان زئوس خدای مطلق و یا همون خدای خدایان می شه و برادران و خواهرانش هم خدایان دیگه رو تشکیل می دن !
به طور کلی این شش خدا به همراه آفرودیته که خدای عشق بود 7 خدای المپ نشین رو تشکیل می دن و می شن خدایان برتر اساطیر یونان که تمام اسطوره های یونان پیرامون این خدایان شکل می گیره البته به غیر از این هفت تا 5 خدای دیگه هم می مونه که جمعا می شن 12 خدای المپ نشین که بعدا به هرکدوم از اون ها رسیدگی می شه !!
فکر کنم تا همین جا فعلا کافی باشه و بدونید که اصلا جنگ بین تایتان ها و خداین از کجا شروع می شه !!
اما این جنگ که دوباره تایتان ها علیه خدایان شورش می کنند باشه برای بعد که پست زیاد طولانی نشه !!
برنامه ی بعدی اگه خدا عمری بزاره برای ما بررسی شخصیت های اصلی داستان و مقایسه ی واقعیت اون ها با شخصیت پردازی اون ها در فیلم !!!
اگه سوالی بود در خدمتیم !
ارادتمند شما
گریفن