تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سَلونی قَبلَ اَن تَفقِدونی ( نمی از اقیانوس علوم مولا علی (علیه السلام) )
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
بسم الله الرحمن الرحیم

نوزدهم

سائل نوزدهم از گوشه‌ی دیگر مسجد کوفه برخاست و پرسید:
یا علی ، تفاوت انسان با سایر موجودات در چیست؟

امیرالمومنین فرمود: انسان تنها موجودی‌ست که در زمین زندگی می‌کند ولی موجودی آسمانی‌ست . (ماهیتی آسمانی دارد)

** توضیح بیشتر:
انسان درخت واژگونه‌ایست که ریشه در آسمان دارد ... وَفِي السَّمَاء رِزْقُكُمْ وَمَا تُوعَدُونَ

خب، طبق قولی که قبلا داده بودم، نوزده پرسش و پاسخ مردم کوفه از محضر مولا علی (علیه السلام) تقدیم شما شد، الحمدلله.
باید از شما عزیزان بابت تاخیر در ارسال مطالب عذرخواهی کنم ، امیدوارم حلال بفرمایید .

اگر این حرکت ما (لا حول و لا قوة الا بالله)، مورد قبول درگاه حق قرار گرفته باشد و خیری از آن نصیب حقیر گردد، آن را تقدیم می‌کنم به همان محققی که زحمت جمع آوری این مطالب را کشیده ... ان شاء الله که به توفیقات ایشان افزوده گردد.
بعضی از دوستان هم در ایجاد و استمرار این تاپیک نقش بسزایی داشته و دارند، برای ایشان هم از خداوند متعال طلب رحمت و مغفرت می‌نمایم.

از شما عزیزان، که در این مدت قبول زحمت فرموده و همراهی‌ام کرده اید کمال تشکر را دارم ...

فقط جسارتا یک نکته ای را خواستم خدمت تان عرض کنم :
بنده و امثال بنده ، فقط محب ائمه اطهار (علیهم السلام) هستیم ... یعنی فقط دوست شان داریم ، اما زمانی که باید به دستورات شان که در راستای وظایف بندگی ست ، عمل کنیم ، این کار را نمی کنیم ...

خداوند در قرآن می فرماید: قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى
قرآن کلام خداست، و وقتی می فرماید: قُل ، یعنی از طرف من بگو! تو نمی دانی و من می دانم!
ای پیامبر از طرف من به مردم بگو که من به ازای رسالت پاداشی از شما نمی خواهم مگر مودّت و دوستی با نزدیکانم ...
از مقربان و نزدیکان درگاه حق، بی شک ائمه اطهار (علیهم السلام) هستند .

مودّت فراتر از حب است! مودّت دوستی و عشقی است که در عمل هم بروز خواهد کرد!
در اینجا که بحث عمل می آید، دیگر حب کارایی ندارد!! باید مودّت داشت ... حب خوب است ولی کافی نیست! حب انسان را به سرانجام نمی رساند. این مودّت است که خود را در عمل نشان می دهد و انسان را به سعادت اخروی و جاویدان می رساند.

نمونه ی بارزش در تاریخ:
کوفیان هم حب امام حسین (علیه السلام) داشتند. حب داشتند که ده هزار نامه برای امام فرستادند. ولی وقتی لحظه عمل رسید و باید وارد میدان جهاد می شدند، از یاری رساندن به امام خودداری کردند. اینجا مودّت کارساز بوده و هست!
این مودّت بود که ده هزار نفر را به تعداد هفتاد و دو نفر کاهش داد!!!!!!!!!
این مودّت است که پای انسان را در لحظات سخت عمل محکم می کند...

کل یوم عاشورا ، کل ارض کربلا ... امام حاضر و ناظر را دریابیم ، امام غریب مان را دریابیم . (اول از همه با خودم هستم)
می رسد روزی که پشیمانی فایده ای ندارد .

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا الله یا رحمن یا رحیم یا مقلب القلوب ثـبّت قلبی علی دینک
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

وَهُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ

ممنون از توجه شما ...
یا حق .
بسم الله الرحمن الرحیم

عرض سلام و ادب و احترام خدمت دوستان عزیزم .
امیدوارم حال تون خوب باشه .

خواستم عرض کنم خدمت شما ، که تاپیک " سَلونی قَبلَ اَن تَفقِدونی ( نمی از اقیانوس علوم مولا علی (علیه السلام) ) "
را بصورت PDF طراحی کردم .

امیدوارم برای عزیزانی که علاقه مند هستند، موثر واقع بشه ... ان شاء الله .

شما می توانید فایل PDF را از اینجا دانلود بفرمایید .

موفق و موید باشید .
یا حق .
بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام علیکم؛ تنظیم پی دی اف فوق العاده بود.از فونت و رنگ گرفته تا اشعار و لطایف ابتدا و انتها... دستتون درد نکنه
بااجازتون فایل رو برای دوستانم فرستادم.

یا علی(علیه السلام)
بسم الله الرحمن الرحیم

با اجازه از مدیر کل مهدویت

در بحارالانوار: ج10, ص125 از قول اصبغ بن نباته آمده است : روزى اميرالمؤمنين (در مسجد) سخنرانى مى كرد و مى فرمود : «سَلُونى قَبل اَن تَفْقِدونى» به خدا سوگند از هر چه بپرسيد من شما را از آن آگاه مى سازم . در اين ميان ، سعد بن ابى وقاص بلند شد و گفت : اى اميرالمؤمنين ! سلام بر تو ، مرا از تعداد موهاى سر و صورتم آگاه ساز ، امام در پاسخ فرمود : به خدا سوگند از امرى سؤال كردى كه خليلم رسول خدا مرا به اين رويداد آگاه ساخته بود كه تو چنين سؤالى مى كنى ، در زير هر موى سرت ملکی است که تورا لعنت می کند و در زیر هر موی صورت تو نیز شيطانی نشسته است که تو را تحریک می کند و هم چنين در خانه تو بزى است كه فرزند رسول الله را مى كشد (مراد امام عمربن سعد بود) . این مصداق همانی است که به تو خبر دادم و اگر برهان و دلیل سوال تو برای فهم تو مشکل نبود به تو (از موهای سر و ریشت) خبر می دادم ولی نشانه و آیت همان است که از لعن تو و بز ملعونت خبردار نمودم .
بسم الله الرحمن الرحیم
.
حقیقتا از این تاپیک استفاده کردم و ممنون بابت زحماتی که کشیدین.
بعضی از سوالها رو که می خوندم توو دلم طرف رو سرزنش می کردم که چرا باید همچین سوالی می پرسیده؟!؟!؟
راستش خیلی فکرکردم که اگر خودم می بودم چه سوالی می کردم که هم به درد دنیام می خورد و هم آخرتم؟! ولی یک سوال خاص به ذهنم نرسید!!!!!!!!
.
راستی اگر شما اون روز توو مسجد کوفه می بودین از امام علی(علیه السلام) چی می پرسیدین؟!؟!؟!
.
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت دوستان گرامی

ان شاء الله این بنده حقیر قصد ادامه دادن این تاپیک را دارم..

این سوال و نوشته ها برگرفته از کتاب چراغ راه نوشته ی علی هادیان است.

که بنده بدون هیچ کم و کاستی نوشته های این کتاب را می نویسم.

با عرض معذرت پست اولم بدلیل معرفی و کامل شدن طولانی میشه ولی ان شاء الله برای اینکه پست ها طولانی نشود و باعث خستگی دوستان نشود در هر پست ان شاء الله یک پرسش و پاسخ را می نویسم....

با مطالعه کتاب منتهی الامال که در بعضی مطالب خود کتاب شب های پیشاور را معرفی می کند.
برای آگاهی یافتن از مطالب آن اقدام نموده با مطالب آن آشنا شده که بحثی میان علمای شیعه و اهل سنت می باشد
مطلبی که از آن به نظرم خیلی جالب و دسته اول بود و تا حالا از کسی و یا کتاب دیگری ندیده ام لازم می داند این قلم
ذکر نماید چون دانستن آن خیلی بهتر از ندانستن آن است.

روز بیستم ماه مبارک رمضان سال چهلم هجرت که آثار شهادت بر آن حضرت ظاهر شد
در اثر ضربت شمشیر زهر آب داده ای که اشقی الاولین و الآخرین نظر به خبری که رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) داده بودند
عبدالرحمن ابن ملجم مرادی یر فرق سر مبارکش آورده بود به امام حسن (علیه السلام) فرمود:
شیعیانی که بر در خانه اجتماع نموده اند اجازه دهید بیایند مرا ببینند
وقتی آمدند اطراف بستر را گرفتند و آهسته بر حال آن حضرت گریه می نمودند.

حضرت با کمال ضعف فرمودند:

((سلونی قبل ان تفقدونی و لکن خفقو امسالکم))

سوال کنید از من هر چه می خواهید قبل از آن که مرا نیابید و لکن سوال های خود را سبک و مختصر کنید.

اصحاب هر یک سوال می نمودند و جواب هایی می شنیدند از جمله سوال کنندگان صعصعه بن صوحان بود
که از رجال بزرگ شیعه و از خطبا معروف کوفه و از روات(روایت کننده) بزرگی است صعصعه عرض کرد مرا خبر دهید.

شما افضل هستید یا آدم؟

حضرت فرمود: قبیح است که مرد خود را تعریف و تزکیه بنماید و لکن از باب و اما بنعمه ربک فحدث یعنی
نعمت های خدا داده بخود را نقل کن می گویم من از آدم افضل هستم

عرض کردم به چه دلیل افضل از آدم هستی؟

حضرت بیاناتی فرمود که خلاصه اش اینست که برای آدم همه قسم وسایل رحمت و راحت و نعمت در بهشت فراهم بود
فقط از یک شجره گندم منع گردید و او منتهی نشد و آن شجره منهیه(منع شده) خورد و از بهشت جوار رحمت حق
خارج شد((قرآن کریم سوره اعراف آیه های 19-21و 24-25))
ولی خداوند مرا از خوردن گندم منع ننمود من به میل و اراده خود چون دنیا را قابل توجه نمی دانستم از گندم نخوردم.
ان شاء الله ادامه دارد....
بسم الله الرحمن الرحیم

شما افضل هستید یا نوح؟

حضرت علی(علیه السلام) فرمود: من افضل هستم

عرض کردم چرا افضل هستید؟

حضرت علی(علیه السلام) فرمود: نوح قوم خود را بسوی خدا دعوت کرد اطاعت نکردند به علاوه اذیت و آزار بسیار به آن بزرگوار نمودند
تا درباره آن ها نفرین کرد.((قرآن کریم آیه کریمه 26 سوره مبارکه نوح))
پروردگارا مگذار برروی زمین از کافرین دیاری را. اما من بعد از خاتم انبیاء (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) با آن همه صدمات و اذیت های بسیار فراوانی
که از این امت دیدم ابدا درباره آن ها نفرین نکردم و کاملا صبر نمودم در حالی که در چشم من خاشاک و در گلوی من
استخوان بود.

ان شاء الله ادامه دارد....
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض کردم شما افضل هستید یا ابراهیم؟

حضرت فرمود: من افضل از ابراهیم هستم.

عرض کردم چرا شما افضل هستید؟

حضرت فرمود: ابراهیم عرض کرد پروردگارا به من بنما که چگونه مردگان را زنده خواهی کرد خداوند فرمود آیا باور نداری
عرض کرد آری باور دارم لکن می خواهم به مشاهده آن دلم آرام گیرد((سوره مبارک بقره آیه کریمه 26))

"رب ارنی کیف تحی الموتی قال اولم تومن قال بلی و لکن لیطمئن قلبی....."

ولی ایمان من به جایی رسید که گفتم:

" لو کشف العظاء ما ازددت یقینا"

اگر پرده ها بالا رود و کشف حجب(حجاب ،پوشش) گردد یقین من زیاد نخواهد شد کنایه از آن که علو درجه شخص
به مقام یقین او می باشد که واجد مقام حق الیقین شود.

ان شاءالله ادامه دارد........
بسم الله الرحمن الرحیم
شما افضل هستید یا موسی؟

حضرت فرمود: من افضل هستم

به چه دلیل شما افضل هستید از موسی؟

حضرت فرمود: وقتی خداوند او را مامور کرد به دعوت فرعون که به مصر برود
عرض کرد ای خدا من از فرعونیان یک نفر را کشته ام و می ترسم که به خون خواهی و کینه ی دیرینه مرا به قتل برسانند
((قصص، آیه 33))
با این حال اگر از رسالت ناگزیرم برادرم هارون که ناطقه اش از من فصیح تر است با من یار و شریک در کار رسالت فرما
تا مرا تصدیق کند می ترسم آنها تکذیب رسالتم کنند ((سوره مبارکه قصص،آیه شریفه 34))

اما من وقتی رسول اکرم از جانب خدا مامورم کرد که بروم در مکه معظمه بالای بام کعبه آیات اول سوره برائت(توبه)
را بر کفار قریش قرائت کنم.
با آن که کم تر کسی بود که برادر یا پدر یا عم یا خال یا یکی از ارقاب و خویشانش در جنگ های صدر اسلام
با کفار به دست من کشته نشده باشد مع ذلک ابدا خوف نکردم اطاعت امر نموده تنها رفتم و ماموریت خود را
انجام داده آیات سورا برائت را بر آنها خواندم و مراجعت نمودم.

فضیلت شخص با توکل بر خداست هرکس توکلش بیشتر است فضیلت او بیشتر است موسی اتکا به برادرش نمود
ولی من توکل به خدا و اعتماد به کرم و لطف ذات ذوالجلال حق نمودم.

ان شاء الله ادامه دارد.........
سلام بر همه دوستان و پیشاپیش عید ولایت بر همه دوستاران و محبان اهل بیت مبارک و فرخنده
انشاء الله که همگی توفیق انتظار واقعی امام زمانمون رو داشته باشیم[/b]

[i]ممنون از تاپیکی بسیار زیبا و بسیار مفیدتون واقعا وقتی داشتم می خوندمش دلم نمی خواست تموم بشه اجرتون با امیرالمونین (علیه السلام)

[i]داشتم فکر میکردم اگر من اون لحظه اونجا بودم چی می پرسیدم از امام (علیه السلام)؟؟!!!![/b]
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع