أعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
و اذا سالَکَ عبادی عنّی فاِنّی قریبٌ اُجیبُ دعوهَ الداعِ اذا دَعانِ فلیَستَجیبوا لی ولیُؤمِنوا بی لعلَّهم یَرشُدون (بقره 186)
و چون بندگان من از تو سراغ مرا مىگيرند بدانند كه من نزديكم و دعوت دعاكنندگان را اجابت مىكنم البته در صورتى كه مرا بخوانند پس بايد كه آنان نيز دعوت مرا اجابت نموده و بايد به من ايمان آورند تا شايد رشد يابند (186)
.
خدای من چه قدر این آیه زیباست!
.
دعا از مهمترین مظاهر عبودیت است!
.
وَ عَنِ النَّبِيِّ صلوات الله علیه أَنَّهُ قَالَ:
الدُّعَاءُ مُخُّ الْعِبَادَةِ
مغز عبادت دعا است!
عدة الداعي و نجاح الساعي، ص: 30
.
چرا دعا مغز عبادت است؟
درست است که خدا میداند حاجت بندگانش چیست
اما ما با دعا اظهار فقر و نیاز میکنیم و در عمل اقرار میکنیم که ما فقیریم و تو غنی و هر کسی که دعا نمیکند مستکبر است!
پس ربطی ندارد که بعضی ها میگویند خدا که میداند من چه میخواهم چرا دعا کنم!؟ اگر عبد هستی دعا میکنی
چون دعا شکستگی عبد است در برابر معبود و یکی از مهمترین راه های رشد و تقرب به درگاه خداست به گواه همین آیه قرآن: "لعلَّهم یَرشُدون
دعا یعنی اقرار عملی که همه کاره تویی و من هیچ کاره!
دعای یعنی یگانه اثر بخش به همه ی فعالیت های من تویی و تا تو نخواهی هیچ یک از فعالیت های من اثری ندارد
دعا یعنی....
الدعاء مخ العبادة
این حدیث از وجود نازنین پيامبر اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در کتاب ارزشمند (بحار، ج 93، ص 300) .
عبادت یعنی ارتباط و پیوند با خداوند کریم.
از اونجایی که انسان دو بعد داره و خداوند رو از بعد معنوی درک میکنه، باید یه چیزی باشه که انسان رو به خداوند متصل کنه.
در حقیقت دعا عامل پیوند انسان وخداست که مطلوب ترین شکل این رابطه همان رابطه عبودیه. لذا دعا را مخ عبادت شمرده اند.
ناگفته نمونه ،دعا نقش بسیار مهمی در تشکیل معرفت در وجود انسان میکنه.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
تازگی ها یچیزی تو مخم داد میزنه واسه چی انقدر دعا میکنی؟تو با دعا کردن درواقع به خدا میگی که کارشو بلد نیسب(نعوذوبالله) مگه اون نمیدونه بنده ش چی احتیاج داره که دایم بهش گوشزد میکنی؟با اینکارت عالم بودن خدارو زیر سوال میبری و بهش میگی من بیشتر میفهمم که مثلا اگه تو فلان شرایط باشم به نفعمه پس بی زحمت اون شرایطو واسه من فراهم کن.هر وقت میخوام دعا کنم اینا تو ذهنم میاد و لال میشم.پیش خودم میگم بشین سر جات یعنی چی به خدای خودت امر میکنی؟با این کارت میگی خدایا ببخشیدا اما یه تجدید نظری تو زندگی من بکن چون کارتو درست انجام ندادی.
لطفا راهنماییم کنید.این موضوع خیلی آزارم میده. بالاخره آدم باید دعا کنه یا نه؟؟؟؟؟
![[تصویر: sigh.gif]](http://forum.ghorany.com/images/smilies/sigh.gif)
(۸/شهریور/۹۱ ۱۸:۳۰)majnoon نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
تازگی ها یچیزی تو مخم داد میزنه واسه چی انقدر دعا میکنی؟تو با دعا کردن درواقع به خدا میگی که کارشو بلد نیسب(نعوذوبالله) مگه اون نمیدونه بنده ش چی احتیاج داره که دایم بهش گوشزد میکنی؟با اینکارت عالم بودن خدارو زیر سوال میبری و بهش میگی من بیشتر میفهمم که مثلا اگه تو فلان شرایط باشم به نفعمه پس بی زحمت اون شرایطو واسه من فراهم کن.هر وقت میخوام دعا کنم اینا تو ذهنم میاد و لال میشم.پیش خودم میگم بشین سر جات یعنی چی به خدای خودت امر میکنی؟با این کارت میگی خدایا ببخشیدا اما یه تجدید نظری تو زندگی من بکن چون کارتو درست انجام ندادی.
لطفا راهنماییم کنید.این موضوع خیلی آزارم میده. بالاخره آدم باید دعا کنه یا نه؟؟؟؟؟![[تصویر: sigh.gif]](http://forum.ghorany.com/images/smilies/sigh.gif)
سلام دوست عزیز
ما مکلف به دعا هستیم و نشون میدیم که نیازمندیم . ولی نباید توقع داشته باشیم از خدا و اگر اجابت نشد دلگیر بشیم و ...
بدونیم اگر اجابت بشه رحمته اگر نشه هم رحمته
در این مورد احادیثی که رسیده توصیه کرده اند که دعا کنیم برای خودمون دیگران . مثلا دعای مکارم الاخلاق رو بخونید . همه احتیاجات یک انسان مومن رو از خدا میخواهد .
دعاهای زیادی هم رسیده که اءمه سفارش کرده اند که اونها رو بخونیم . حتی میفرمایند بعد از نماز حتما دعا کنید وگر نه خدا راضی نمیشه از نمازتون
دعاهایی هم که اینجا مصلحت نباشه بر اورده بشه . در ان دنیا خیلی خیلی بهترش رو میدن .
فقط یادمون باشه در هر صورت خداوند ارحم الراحمینه
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-2549.html این رو هم بخونید
یا حق
امام صادق عليه السلام:
عَلَيكُم بِالدُّعاءِ ، فَإِنَّكُم لاتَقَرَّبونَ إِلَى اللّه بِمِثلِهِ ، وَلا تَترُكوا صَغيرَةً لِصِغَرِها أَن تَدعُوا بِها ، إِنَّ صاحِبَ الصِّغارِ هُوَ صاحِبُ الكِبارِ؛
شما را سفارش مى كنم به دعا كردن، زيرا با هيچ چيز به مانند دعا به خدا نزديك نمى شويد و دعا كردن براى هيچ امر كوچكى را، به خاطر كوچك بودنش رها نكنيد، زيرا حاجتهاى كوچك نيز به دست همان كسى است كه حاجتهاى بزرگ به دست اوست.
(كافى، ج2، ص467، ح6)
صد آیه در قرآن مجید در این باره نازل شده و بندگان را به نیایش و اخلاص دعوت می کند از جمله:
«واذا سئلک عبادی عنی فانی قریب اجیب دعوة الداع اذا دعان فلیستجیبوا لی ولیؤمنوا بی لعلهم یرشدون » بقره /186
و هنگامی که بندگان من از تو درباره من سؤال کنند، بگو من نزدیکم دعای دعاکننده را به هنگامی که مرا می خواند پاسخ می گویم سپس آنها دعوت مرا بپذیرند و سپس ایمان بیاورند باشد که راه راست را بیابند و به مقصد رسند.
«وقال ربکم ادعونی استجب لکم...» - مؤمن /60.
پرورگار شما گفته است مرا بخوانید تا دعای شما را اجابت کنم...
از این آیه شریفه نکاتی چند استنباط می شود که عبارتند از:
-- دعا کردن محبوب الهی و مطلوب اوست.
-- بعد از دعا وعده اجابت داده شده است ولی می دانیم که این وعده مشروط است (در صورتی اجابت می شود که شرایط لازم را داشته باشد).
-- دعا نوعی عبادت است چرا که در ذیل آیه واژه عبادت بر آن اطلاق شده است.
در کل دعا کردن ،آرامش خیلی زیبا در آدم پدید می آورد و نوعی ارتباط بین خالق و مخلوق هست که توجه معشوق رو به این روش می توانیم جلب کنیم .
در دل دوست به هر حیله رهی باید کرد ...
سلام
همانطور که قبلاً هم این سوال پاسخ داده شده بود در تالار در تاپیک:
چرا دعا کنم وقتی خدا میدونه من چی میخوام؟
که البته در انبوه ارسالها گم شده مجدد پاسخ رو اینجا می آورم
اگه باز کمترین ابهامی بود بفرماید تا در حد وسعم توضیحاتی رو اضافه کنم خدمتتون
" قُلْ ما يَعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّي لَوْ لا دُعاؤُكُمْ (فرقان-77)"
بگو اگر دعاى شما نباشد پروردگار من به شما اعتنايى ندارد
وَ عَنِ النَّبِيِّ صلوات الله علیه أَنَّهُ قَالَ:
الدُّعَاءُ مُخُّ الْعِبَادَةِ
مغز عبادت دعا است!
عدة الداعي و نجاح الساعي، ص: 30
[u]
چرا دعا مغز عبادت است؟
درست است که خدا میداند حاجت بندگانش چیست
اما ما با دعا اظهار فقر و نیاز میکنیم و در عمل اقرار میکنیم که ما فقیریم و تو غنی
و هر کسی که دعا نمیکند مستکبر است!
[/b] پس ربطی ندارد که بعضی ها میگویند خدا که میداند من چه میخواهم چرا دعا کنم!؟ اگر عبد هستی دعا میکنی
چون دعا شکستگی عبد است در برابر معبود و یکی از مهمترین راه های رشد و تقرب به درگاه خداست
به گواه همین آیه قرآن: "لعلَّهم یَرشُدون
دعا یعنی اقرار عملی که همه کاره تویی و من هیچ کاره!
دعای یعنی یگانه اثر بخش به همه ی فعالیت های من تویی و تا تو نخواهی هیچ یک از فعالیت های من اثری ندارد
دعا یعنی....
و اگر دعا کردن سر سوزنی اشکال داشت مهمترین و بارزترین وجه بندگی تمام انبیای الهی و 14 معصوم نبود
(۸/شهریور/۹۱ ۲۱:۵۴)علی 110 نوشته است: [ -> ] و هر کسی که دعا نمیکند مستکبر است!