تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: خاطرات علماء
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
يا رب

آيت الله خزعلي:
با آن همه نفيسات(سجاياي اخلاقي)بالا،هيچ پايبند به مقام نبود،در ديداري كه رضاخان با ايشان داشت رضاخان شيفته اش مي شود به مباشرش مي گويد:من تا به حال گفته بودم اگر كسي حاجتي داشت از راه حاج شيخ عبدالكريم بيايد،ولي امروز مي گويم اگر كسي كاري داشت از راه آيت الله بروجردي بيايد.
آيت الله بروجردي نگاهي مي كند و مي فرمايد:اگر من هم كار داشتم از طريق آيت الله حائري يزدي خواهم آمد.
آنجا رضاخان مي گويد:آن مرد عاقل،اين مرد كامل است.

از كتاب الگوي زعامت
يا منان

خوابي عجيب و تعبير زيباي آن
حضرت آيت الله فاضل لنكراني:
مرحوم والد،به مسجد جمكران خيلي معتقد بودند،فرمودند:من قبل از آمدن آيت الله بروجردي به قم،خواب ديدم كه در مسجد جمكران هستم،(آن موقع مسجد جمكران يك حياطي داشت و در وسط آن حياط،يك آب انباري بود كه سقف آن يك متر مرتفع تر از حياط مسجد بود)روي همين سقف آب انبار منبري گذاشته اند و شيخ طوسي رحمة الله روي آن نشسته و تمام روي آن سقف و كف حياط،مملو از طلبه است.
پدرم فرمود:تعبيرم از اين خواب اين بود كه:شخصيتي به قم خواهد آمد و طلاب گرد او جمع خواهند شد و حوزه رونق خواهد گرفت.طولينكشيد كه آيت الله بروجردي به قم آمدند.
اينكه چرا شيخ طوسي را خواب ديده و آن هم در مسجد جمكران؟تعبير آن بعدها مشخص شد،زيرا آيت الله بروجردي به شيخ طوسي و آثار او بسيار اهميت مي داد.وقتي عبارت شيخ را از كتاب خلاف يا مبسوط مي خواند،مثل اينكه روايتي از امام معصوم عليه السلام دارد مي خواند،با احترام و دقت در جزئيات كلمات آن،همانند كلمات معصومين عليهم السلام.
مسجد جمكران هم شايد كاشف از اين باشد كه:اصل آمدن ايشان به قم و رسيدن به مقام مرجعيت مطلقه،با عنايت امام زمان عليه السلام بوده است.

از كتاب الگوي زعامت
یا علیم

اهمیت استاد کامل
"... مرحوم حاج میرزا علی آقا قاضی-رضوان الله علیه- می فرموده است:اهم از آنچه در این راه لازم است،استاد خیبر و بصیر و از هوا بیرون آمده و به معرفت الهیه رسیده و انسان کامل است،که علاوه بر سیر الی الله،سه سفر دیگر را طی نموده و گردش و تماشای او در عالم خلق بالحق بوده باشد.
مرحوم قاضی می فرموده است:چنانچه کسی که طالب راه و سلوک طریق خدا باشد برای پیدا کردن استاد این راه،اگر نصف عمر خود را در جستجو و تفحص بگذراند تا پیدا نماید،ارزش دارد. و می فرموده است:"کسی که به استاد رسید،نصف راه را طی کرده است."

از کتاب اسوه عارفان
یا مبین

جامعیت علی آقا قاضی
آقا سید هاشم حداد می فرمود:مرحوم آقا قاضی یک عالمی بود که از جهت فقاهت بی نظیر بود.از جهت فهم روایت و حدیث بی نظیر بود.از جهت تفسیر و علوم قرآنی بی نظیر بود.از جهت ادبیات عرب و لغت و فصاحت بی نظیر بود ،حتی از جهت تجوید و قرائت قرآن .و در مجالس فاتحه ای که احیانا حضور پیدا می نمود،کمتر قاری قرآن بود که جرأت خواندن در حضور وی را داشته باشد،چرا که اشکالهای تجویدی و نحوه قرائتشان را می گفت....

روح مجرد ص501.

از کتاب اسوه عارفان
یا رحیم
توسل به علی علیه السلام
آیة الله شیخ حسنعلی نجابت-از شاگردان علی آقا قاضی- می فرمود:
آقای قاضی زمانی طالب مطلب خاصی بودند،اما چنان که می خواستند فتح باب برایشان حاصل نمی شد،از هر دری وارد می شدند نتیجه نمی گرفتند،تا اینکه برای برآورده شدن آن ناخواسته،قصیده بلند و بسیار عالی در مدح امیرالمؤمنین علی علیه السلام انشاد فرمودند و به تمام معنا در آن مطلب خاص که می خواستند فتح باب برایشان رخ داد.
"دعا و توسل"سید علی اصغر دستغیب ص190.

از کتاب اسوه عارفان
بسم الله الرحمن الرحیم
آیت‌الله سید ابراهیم خسروشاهی خاطره ای جالب از تقوا وپرهیزگاری ایت الله بهجت نقل کرده که خالی از لطف نیست بشنوید:

آیت‌الله بهجت که در حوزه علمیه نجف مشغول فراگیری علوم حوزوی بود بیمار می‌شود و برای مداوا به بیمارستانی در بغداد منتقل و بستری می‌شود.
پرستار آیت‌الله بهجت یک زن عیسوی(مسیحی) بود و دید ایشان هیچ توجه‌ای به او ندارد. پرستار از طلبه جوان پرسید چرا به من توجه نداری، مگر من زیبا نیستم؟! طلبه در پاسخ گفت: من زیبایی دارم که می‌ترسم اگر به تو توجه کنم، او [خدای صاحب جمال] به من توجه نکند!
خدا رحمت کند ایشان را وهمچنین تمام مردان حق را.......
یا ستار
اشتیاق به درس آیت الله بروجردی:
آیت الله شیخ علی پناه اشتهاردی:آقا (آیت الله العظمی گلپایگانی)را دیدم که بعد از تدریس خودشان به سرعت،شبیه دویدن،از پله های وسط فیضیه و صحن کهنه بالا می روند.
کسی از علت شتاب و تند رفتن ایشان پرسید آقا فرمود:می خواهم به اول درس آقای بروجردی برسم ببینم چگونه وارد بحث می شوند.
الگوی زعامت
یا ظاهر

دلیل کثرت جمعیت در تشییع آیت الله بروجردی

حجة الاسلام و المسلمین محمد ری شهری:
شیخ رجبعلی خیاط فرموده است که در تشییع جنازه آیت الله بروجردی رحمة اله جمعیت زیادی آمدند و تشییع با شکوهی شد.در عالم معنی از ایشان پرسیدم که چطور این اندازه از شما تجلیل کردند؟فرمود:تمام طلبه ها را برای خدا درس می دادم.

الگوی زعامت
(به نقل از فرزندآیت الله موسی شبیری زنجانی)
در سفری که امام خمینی(رحمة الله علیه) و پدرم برای زیارت به مشهد مقدس رفته بودند امام در صحن حرم امام رضا (علیه السلام) با سالک الی الله حاج حسنعلی نخودکی مواجه می‌شوند. امام امت (رحمة الله علیه) که در آن زمان شاید در حدود سی الی چهل سال بیشتر نداشت وقت را غنیمت می شمارد و به ایشان می‌گوید با شما سخنی دارم.حاج حسنعلی نخودکی می‌گوید: من در حال انجام اعمال هستم، شما در بقعه حر عاملی (رحمة الله علیه) بمانید من خودم پیش شما می‌آیم. بعد از مدتی حاج حسنعلی می‌آید و می‌گوید چه کار دارید؟
امام (رحمة الله علیه) خطاب به ایشان رو به گنبد و بارگاه امام رضا (علیه‌السلام) کرد و گفت: تو را به این امام رضا، اگر (علم) کیمیاداری به ما هم بده؟
حاج حسنعلی نخودکی انکار به داشتن علم (کیمیا) نکرد بلکه به امام (رحمة الله علیه) فرمودند:اگر ما «کیمیا» به شما بدهیم و شما تمام کوه و در و دشت را طلا کردید آیا قول می‌دهید که به جا استفاده کنید و آن را حفظ کنید و در هر جایی به کار نبرید؟
امام خمینی (رحمة الله علیه) که از همان ایام جوانی صداقت از وجودشان می‌بارید، سر به زیر انداختند و با تفکری به ایشان گفتند: نه نمی‌توانم چنین قولی به شما بدهم.
حاج حسنعلی نخودکی که این را از امام (رحمة الله علیه) شنید روبه ایشان کرد و فرمود: حالا که نمی‌توانید «کیمیا» را حفظ کنید من بهتر از کیمیا را به شما یاد می‌دهم و آن این که:
بعد از نمازهای واجب یک بار آیه الکرسی را تا «هو العلی العظیم» می‌خوانی.
و بعد تسبیحات فاطمه زهرا سلام الله علیها را می‌گویی.
و بعد سه بار سوره توحید «قل هو الله احد» را می‌خوانی.
و بعد سه بار صلوات می‌گویی: اللهم صل علی محمد و آل محمد
و بعد سه بار آیه مبارکه: وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا ؛
(سوره طلاق آیه 2 و 3) (هرکس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می‌کند و او را از جایی که گمان ندارد روزی می‌دهد، و هرکس بر خداوند توکل کند کفایت امرش را می‌کند، خداوند فرمان خود را به انجام می‌رساند، و خدا برای هر چیزی اندازه‌ای قرار داده است.)
را می‌خوانی که این از کیمیا برایت بهتر است.
یا رحمان
خاطره ای از درس آیت الله بروجردی
آیت الله مشکوة: روزی در قم در درس مرحوم آیت الله بروجردی حاضر شدم،ایشان مطالبی را از آخوند نقل می کردند و رد فرمودند،بعد مطلبی را که از نظر خودشان بود مطرح فرمودند.وقتی که تصمیم گرفتند از مسجد خارج شوند،گفتم: آقا این مطلب حضرتعالی را مرحوم میرزا در قوانین دارد،اشکالی را هم که مطرح فرمودید در رابطه با نظر آخوند،در حاشیه کتاب خود آخوند هست.ایشان فرمودند: کتاب من که حاشیه نداشت و من هم که نمی توانم تمام حواشی کتب را ببینم. خدا رحمتش کند به حرف من خیلی توجه فرمود.البته اینکه مرحوم آیت الله بروجردی بدون مطالعه حواشی،نظریاتشان مطابق نظریات بزرگان از کار درمی آمد،دلیل بر متبحر و مسلط بودنش بود.

الگوی زعامت
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع