تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: دقایقی در محضر ستارگان زمین !!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
الهی اَنطِقنی بِالهُدی و وفّقنی بِالتَّوبَة
السلام علیکَ یا مولانا یا بقیة الله فی ارضه(علیه السلام)

موعظه های آیت الله شیخ حسنعلی نخودکی (رضوان الله علیه)

[تصویر: untitled.jpg]

این چند جمله هم از پیر طریقت و مراد سالكان شیخ حسنعلى نخودکی (رضوان الله علیه) عرضه به پیروان راهش :

* اینكه انسان دو سه خواب ببیند، و یا وقت ذكر نورى مشاهده كند، به هیچ وجه مورد نظر حقیر نیست . عمده نظر در دو مطلب است :
یكى غذاى حلال ، دوم توجه در نماز و اصلاح آن .

در جوانى پاك بودن شیوه پیغمبرى است
ورنه هر گبرى به پیرى مى شود پرهیزگار

* اكنون پسرم! تو را به این چیزها وصیت و سفارش مى‏كنم:

1. آن كه نمازهاى یومیه و واجب خویش را در اول وقت به جاى آورى.
2. در انجام حوایج مردم، هر قدر مى‏توانى، تلاش كن و هرگز فكر نكن كه فلان كار بزرگ از من ساخته نیست؛ زیرا اگر بنده خدا در راه حق قدمى بردارد، خداوند نیز او را یارى مى‏كند.
فرزند آیة‏الله نخودكى گفت: پدر جان! بعضى اوقات، رفع حاجت دیگران، موجب رسوایى آدم مى‏گردد. آیة‏الله نخودكى گفت: چه بهتر كه آبروى انسان، در راه خدا بر زمین ریخته شود.
3. سادات را بسیار گرامى و محترم شمار و هر چه دارى، در راه ایشان صرف و خرج كن و از فقر و درویشى در این كار، پروا ننما؛ اگر تهیدست گشتى، دیگر تو را وظیفه‏اى نیست.
4. از تهجد و نماز شب، غفلت ننما و تقوا و پرهیز را پیشه خود بنما.
5. به آن مقدار تحصیل كن تا از قید تقلید رها شوى .

* جد بزرگوار این حقیر با ایشان مراوداتی داشتند . نقل کردند که فرزند خواهرشان بشدت بیمار بودند ، بطوریکه دکتر ها جواب نموده بودند . به همراه خواهر به دیدار ایشان رفتند . ایشان سیبی برداشته و به خواهر ایشان دادند و گفتند :
این سیب را شما بخورید ، ان شاء الله خوب خواهند شد .
پدر بزرگم نقل کردند که در همان آن فرزند خواهرشان رو به بهبودی نهاد و پس از چندی خوب شدند .

همیشه با خود میگویم این نفس چگونه نفسی است که اینچنین میکند و تنها جواب این است که :
این نفس یک مرد خدایی است ، یک مرد خدایی .

سلام علی ربیع الانام
اللهم عجل لولیک الفرج
موفق باشید و خدایی .
[تصویر: haj-header.jpg]

نماز صبح

جناب حاج محمد رضا الطافی نشاط - حفظه الله

[/b]

نماز صبح آیینه بندگی وجود انسان است. نماز صبح پایه ساختمان عبادت است. اگر پایه ساختمان محکم باشد، هر قدر که ساختمان بالا برود فرو نمی ریزد. نماز صبح اگر عاشقانه شد، عبادت ماندگار می شود اما اگر به آن اهمیت ندادی، قضا شد، سر نماز فکرت همه جا رفت، این پایه سست است کسی که مدتی اهل نماز و عبادت بوده، حالا می گوید «ولش کن» ، پایه اش سست بوده .

جناب شيخ جعفر مجتهدی

[تصویر: mojtahedi.jpg]

یك روز آقای دكتر ... نزد آقای مجتهدی آمده و گفت: آقا جان یك باب مغازه دارم كه آن را اجاره داده‌ام، اما موجر چند ماهی است كه از پرداخت اجاره آن خودداری كرده و می‌گوید استطاعت پرداخت مال الإجاره را ندارم، اجازه می دهید علیه او اقدام كنم؟
آقا سكوت كرده و حرفی نزدند، روز بعد كه آقای دكتر می‌خواست خدمت ایشان برسد به او اجازه ورود ندادند، و تا مدت یك هفته آقای دكتر می‌آمد ولی آقا او را نمی‌پذیرفتند. وقتی علت آن را از ایشان سؤال كردم، فرمودند:

[b]بیست سال در بیابانها رفته و خانه به دوش صحراها بودیم تا مبادا دل كسی را بشكنیم و به كسی آزار برسانیم اكنون ایشان آمده است از ما جواز دل شكستن بگیرد.
نسيه داده می‌شود حتی به شما!!!!

]
[تصویر: sheikh4.JPG]

يكی از فرزندان شيخ می‌گويد: روزی مرحوم مرشد چلويی
معروف خدمت جناب شيخ رسيد و از كسادی بازارش گله كرد و گفت: داداش! اين چه وضعی است كه ما گرفتار آن شديم؟
دير زمانی وضع ما خيلی خوب بود روزی سه چهار ديگ چلو میفروختيم و مشتری‌ها فراوان بودند، اما يك
‌باره اوضاع زير و رو شده مشتری‌ها يكی يكی پس رفتند، كارها از سكه افتاده، و اكنون روزی يك ديگ هم مصرف نمی‌شود ...؟
شيخ تأملی كرد و فرمود:
[b]« تقصير خودت است كه مشتری‌ها را رد می‌كنی »!
مرشد گفت: من كسی را رد نكردم، حتی از بچه‌ها هم پذيرايی میكنم و نصف كباب به آنها می‌دهم.
شيخ فرمود:
« آن سيد چه كسی بود كه سه روز غذای نسيه خورده بود؛ بار آخر او را هل دادی و از در مغازه بيرون كردی؟! »
مرشد سراسيمه از نزد شيخ بيرون آمد و شتابان در پی آن سيد راه افتاد، او را يافت و از او پوزش خواست، و پس از آن تابلويی بر در مغازه‌اش نصب كرد و روی آن نوشت:
« نسيه داده می‌شود، حتی به شما، وجه دستی به اندازه وسعمان پرداخت می‌شود »!!
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
[تصویر: mirza_javad.gif]

در مقام خوف از خدا می فرماید :
انالله و انا الیه راجعون! وای از رسوایی، کم حیایی و بی وفائی! چرا در حضور او گناهان کبیره انجام دادم، در حالیکه که آن گناه را از کوچک ترین آفریدگان او پنهان می کردم؟ و چرا در حالیکه همراه من بود ملاحظه او نکردم؟ او بدی ها و گناهانم را پوشاند ولی من احترام این پوشش را نگه نداشتم! آه از سیه روزی من در در لحظه ورود بر او !

کمترین درجه خوف از خداوند اثرش خودداری از گناهان است.

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
الهی اَنطِقنی بِالهُدی و وفّقنی بِالتَّوبَة
السلام علیکَ یا مولانا یا بقیة الله فی ارضه(علیه السلام)

در محضر آیت الله انصاری همدانی

[تصویر: dc1spirz00r6s1qmmn2z.jpg]

نور محبت علی(علیه السلام)

از شاگردان حضرت آیت الله محمد جواد انصاری همدانی می گوید:
گاهی اوقات عده ای مقدس نما به دیدار آقا می آمدند، آقا با ناراحتی می رفتند و اعتنایی نمی کردند و می فرمودند :«اینها از دور سنگ پرتاب می کنند!»
گاهی هم یک فرد به ظاهر غیر مذهبی و با تیپ اروپایی می آمد و آقا با آغوش باز او را می پذیرفت و می بوسید و می فرمود:
«نور محبت علی(علیه السلام)در سینه اش بود.»

سلام علی ربیع الانام
اللهم عجل لولیک الفرج
موفق باشید و خدایی .
آیت الله محمود امجد

نماز را اول وقت‏ بخوانيد. اگر بي حال هستيد بگوييد مى‏خواهم حتى با بي حالى نماز را در اول وقت‏بخوانم. البته اگر دلايلى مثل برخورد با كلاس و... هست مشكلى نيست ولى مثلا ما دور هم نشسته‏ايم و حرف مى‏زنيم; چون وقت نماز شد، بلند شويم، نمازمان را بخوانيم. به دوستانمان هم بگوييم معذرت مى‏خواهم من فعلا نماز دارم. در جايى نوشته بود آقاى مطهرى در وسط يك جلسه‏اى بلند شد و گفت وقت‏خواب من شده! همه مسخره كردند، گفتند از خوابش نمى‏گذرد.

[b]نمى‏دانستند كه او مى‏خواهد برود بخوابد كه در دل شب با حال خوش بلند شود.
علامه طباطبايي (رحمة الله علیه):

«ممکن است انسان گاهی از خدا غافل شود و خدا يک تب سخت خطرناک چهل روزه به او بدهد، برای اين که يک بار از ته دل بگويد: يا الله».
[تصویر: 3920c9915d34e234ded8a77c0aea1608.jpg]

جناب شیخ معتقد بود که حکمت آفرینش انسان خلافت الهی و نمایندگی خداست و هر گاه او به این مقصد برسد میتواند کار خدایی کند و راه رسیدن به آن اطاعت از خدا و مخالفت با هوای نفس است ، و در این باره می فرمود:
در حدیث قدسی آمده : یابن آدم خلقت الاشیاء الاشیا لاجلک و خلقتک لاجلي ای فرزند ادم همه چیزها را برای تو آفریدم و تو را برای خودم افریدم

عبدی اطعني حتی اجعلک مثلي أو مثلي بنده من از من اطاعت و فرمان برداری کن تا تو را مانند خود یا مثل خود بگردانم.

طبق این احادیث رفقا شما خلیفة الله هستیدشما گلابی شاه میوه هائیدقدر خودرا بدانیدو از هوای نفس پیروی نکنید و فرمان خدا را ببرید به جائی می رسید که میتوانید کار خدایی بکنید خدا همه عالم را برای شما و شما را برای خودش آفریده است ببینید که چه مقام و منزلتی به شما عطا فرموده است انسان تا به مقام خلافت الهی نرسیده آدم نیست و می فرمود :
قاشق برای غذا خوردن است و فنجان برای چای نوشیدن و انسان هم تنها برای آدم شدن خوب است.
خداوند به من کرامت کرده شما هم کار خدایی انجام دهیدبه شما هم می دهد، اقای بنا! اقای خیاط ! شما خشتی که میگذارید و این سوزن که می زنید به عشق خدا بزن و حواست در خدا باشد، و این لباس را که متری صد تومن به تن داری نگو: من متریصد تومن خریده ام، بگو: این را خدا داده.

معرف خدا باشد نه معرف خود!!!!

[تصویر: 3920c9915d34e234ded8a77c0aea1608.jpg]
خدا مشتری ندارد
گاه شیخ برای متری پیدا کردن برای خدا میفرمود:
امام حسین علیه السلام مشتری زیاد دارد، ممکن است امامان دیگر هم همین طور باشند، ولی خدا مشتری ندارد!من دلم برای خدا می سوزد که مشتری هایش کم است، کمتر کسی می آید بگوید:

که من خدا را میخواهم میخواهم با او آشنا شوم .

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
آدرس های مرجع