تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: شما نمی خواهید هفتاد هزار فرشته برایتان استغفار کنند؟!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
سوره ای که خواندنش باعث استغفار فرشتگان می شود

سوره دخان این سوره در" مكه" نازل شده، و 59 آیه است‏ .

فضیلت تلاوت این سوره‏:
در حدیثى از پیغمبر گرامى اسلام آمده است‏ :
من قرأ سورة الدخان لیلة الجمعة و یوم الجمعة بنى اللَّه له بیتا فى الجنة:
"كسى كه سوره دخان را شب و روز جمعه بخواند خداوند خانه‏اى در بهشت براى او بنا مى‏كند" .
و هم از آن حضرت روایت شده:
من قرأ سورة الدخان فى لیلة، اصبح یستغفر له سبعون الف ملك:
" كسى كه سوره دخان را در شبى بخواند صبح مى‏كند در حالى كه هفتاد هزار فرشته براى او استغفار مى‏كنند" .
در حدیث دیگرى از" ابو حمزه ثمالى" از امام باقر ع چنین نقل شده:
من قرأ سورة الدخان فى فرائضه و نوافله بعثه اللَّه من الامنین یوم القیامة، و اضله تحت ظل عرشه، و حاسبه حسابا یسیرا، و اعطى كتابه بیمینه:
" كسى كه سوره دخان را در نمازهاى فریضه و نافله بخواند خداوند او را در زمره كسانى كه روز قیامت در امنیت به سر مى‏برند مبعوث مى‏كند و او را در سایه عرشش قرار مى‏دهد، و حساب را بر او آسان مى‏گیرد و نامه اعمالش را به دست راستش مى‏دهد .

[B]محتواى سوره دخان‏:
این سوره پنجمین سوره از سوره‏هاى هفتگانه حوامیم است، و به حكم اینكه از سوره‏هاى مكى است محتواى عمومى آنها را، یعنى بحث از مبدء و معاد و قرآن، به نحو كامل در بر دارد، و آیاتش در این زمینه‏ها آن چنان تنظیم شده است كه ضربات كوبنده و بیدار كننده‏اى بر قلب هاى خفته و غافل وارد مى‏سازد و آنها را به ایمان و تقوا و حق و عدالت فرا مى‏خواند.

كسى كه سوره دخان را در نمازهاى فریضه و نافله بخواند خداوند او را در زمره كسانى كه روز قیامت در امنیت به سر مى‏برند مبعوث مى‏كند و او را در سایه عرشش قرار مى‏دهد، و حساب را بر او آسان مى‏گیرد و نامه اعمالش را به دست راستش مى‏دهد
بخش هاى این سوره را مى‏توان در هفت بخش خلاصه كرد:
1- آغاز سوره از حروف مقطعه و سپس بیان عظمت قرآن است، با این اضافه كه نزول آن را در شب قدر براى اولین بار بیان مى‏كند.
2- در بخش دیگرى از توحید و یگانگى خدا و بیان بعضى از نشانه‏هاى عظمت او در جهان هستى است.
3- بخش مهمى از آن از سرنوشت كفار، و انواع كیفرهاى دردناك آنها سخن مى‏گوید.
4- در بخش دیگرى براى بیدار ساختن این غافلان قسمتى از سرگذشت موسى علیه السلام و بنى اسرائیل در مقابل فرعونیان و شكست سخت آنها، و نابودى و هلاكشان، گفتگو مى‏كند.
5- مساله قیامت و عذاب هاى دردناك دوزخیان و پاداش هاى جالب و روح پرور پرهیزكاران قسمت دیگرى از آیات این سوره را تشكیل مى‏دهد.
6- موضوع هدف آفرینش، و بیهوده نبودن خلقت آسمان و زمین از موضوعات دیگرى است كه در آیات این سوره مطرح شده است.
7- سرانجام، سوره را با بیان عظمت قرآن همانگونه كه آغاز شده بود پایان مى‏دهد.
و از آنجا كه در آیه دهم این سوره سخن از" دخان مبین" به میان آمده این سوره به عنوان سوره" دخان" نام گرفته است.
[b]
[b]تبیان
سلام همسنگر گرامی
لطفا منابع برای متن خودتونو بیا کنید هرچند از جای دیگر هم ذکر میکنین بازم بهتر میشه اگه منبع ذکر بشه.
متن خوبی هست ، بهتر میشه اگه منابع رو هم قرار میدادین.
حدیث اول منقول از أبي هريرة هستش و سندش از منابع تفسیر " تفسير ابن كثير" مسألة: الجزء السابع التحليل الموضوعي

[ ص: 245 ] تفسير سورة الدخان وهي مكية .
اما حدیث دوم
قال أبو جعفر: من قرأ سورة الدخان فى فرائضه و نوافله، بعثه الله من الآمنين يوم القيامة و أظله تحت عرشه، و حاسبه حساباً يسيراً و أعطاه كتابه بيمينه. ثواب الاعمال 102
"امام باقر فرمود: هر كس سوره دخان را در نمازهاى واجب و نافله هاى خود بخواند خداوند وى را روز قيامت در زمره ايمنان برانگيزد و در سايه عرش خود جاى دهد، و حسابش را آسان كشد، و نامه عملش را به دست راستش دهد."
من یه سوال دارم درباره اینجور احادیث و ثواب ها و...

ایا چنین چیزی با عدل الهی سازگار است؟؟؟

ایا اگر چنین بود منافقین اسلام اصلاح نمی شدند؟؟؟

ایا اگر چنین بود از نظر شما شخصی مثل عمر سعد با خواندن این سوره توبه اش قبول میشد؟؟؟

ایا افرادی مثل ابوبکر و عمر و عثمان که در عین غصب خلافت علی(علیه السلام) استاد این کارها بودند شامل این بخشش ها و ثوابها میشوند؟؟؟
سلام
شما نباید مبنا رو این قرار بدهید که حتما با خواندن این سوره ، دعا و .... خدا توبه منو میپذیره یا هر خاصیتی که برای این اعمبال ذکر شده.
بلکه نگاه کنید که این رفتار برای چه امری توسط کدام معصوم نقل شده.
یک سوال ؟ اگر خدا میگه قران شفا است ، یعنی اینکه دیگه دکتر نروید و فقط قران؟
دوست من بعضی ختوم و خواصی که ذکر شده برای ترغبی افراد به خواندن بوده ( خدای ناکرده برداشت نشه که ای اعمال همه تحریف است).
این اعمال راهی هست برای نزدیک شدن به خداوند.
ان شالله برای دوستان در مجال بعدی توضیح میدم چرا دعا صورت میگیره و یا عقب می افتد یا که اصلا صورت نمیگیرد.
که در ان متن دیگر جواب مستند تر در باره سوال دوستمون revenger میدم.
ولی revenger عزیز همین رو شما بدون اگه با خوندن و انجام اعمال خاص هم نمیتونه با مشیت اللهی مقابله کنه این کارا فقط برای این هست که بشر هیچوقت در رو به روی خودش بسته نبینه.
البته این نکته رو هم مد نظر داشته باشین که خداوند توفیق انجام هر عبادت و ذکری رو به هر کس نمیده. متاسفانه درست یادم نیست اما فکر کنم امام سجاد علیه السلام بوده که با گفتن ذکری که به یکی از دشمنان حسین علیه السلام میگه بهش توبه رو یاد میده و وقتی به حضرت اعتراض می کنن که چرا بهش یاد دادین که توبه کنه در حالیکه با امام حسین علیه السلام جنگیده؟ حضرت گفتن خداوند توفیق خوندنش رو بهش نمیده. بله اینها رو هم تا خداوند نخواد هیچکس توفیق خوندنش رو پیدا نمیکنه که بعدش بخواد دنبال اثر کردنش باشه. «و ما توفیقی الا بالله»

(البته قصه دقیقش رو دوستان پیدا کردن بگذارن اما موضوعش همین بود که عرض کردم)
بسم الله الرحمن الرحیم
اگر گفته شده که مثلا خوندن این سوره یا انجام این ختم این اثر رو داره برای صرف خوندنش نیست.
قراء در عربی به تنها خواندن گفته نمیشه...
چه قدر حدیث داریم که درمورد تاکید به خواندن قرآن اومده گفتن اگر سواد خوندن ندارند گوش بدید به اون یا اگر کسی نیست تا صدای قرائتش رو بشنوید به خطوط قرآن نگاه کنید ...
اینها همه به ما می فهمونن که حتی نگاه کردن به کلمات الهی تاثیر درونی میذاره ...
این نگاه کردن یا شنیدن یا تنها قرائت همه مقدمه ان...
مقدمه ای برای شروع کردن ما یه عملیاتی کردن آیات قرآن...
اگر این نگاه کردن برسه به جایی که حسرت خوندن داشته باشی و بری تا خوندن یاد بگیری و بعد بری دنبال تفسیر آیات و بری دنبال پاسخ سوالاتی که از قرآن داری و همینطور ادامه بدی از نور قرآن میرسی به روح قران و کم کم وجودت میشه قرآن ...
اگر گفتن فلان سوره یا آیه خوندنش باعث میشه بهشتی بشی برا اینه که اگر از خوندن رسیدی به اونجا همون بهشت رو که نتیجه ی اعمالمون در این دنیاست خودت با اعمالت میسازی چه بسا که ببینی...
تلاوتی که مدنظر ائمه توو احادیث هست تلاوتی با اخلاص و تدبر و همراه عمله...(انشالله توفیقش نصیب همه بشه)
(۱۹/تیر/۹۱ ۲:۲۱)mahdy30na نوشته است: [ -> ]سلام
شما نباید مبنا رو این قرار بدهید که حتما با خواندن این سوره ، دعا و .... خدا توبه منو میپذیره یا هر خاصیتی که برای این اعمبال ذکر شده.
بلکه نگاه کنید که این رفتار برای چه امری توسط کدام معصوم نقل شده.
یک سوال ؟ اگر خدا میگه قران شفا است ، یعنی اینکه دیگه دکتر نروید و فقط قران؟
دوست من بعضی ختوم و خواصی که ذکر شده برای ترغبی افراد به خواندن بوده ( خدای ناکرده برداشت نشه که ای اعمال همه تحریف است).
این اعمال راهی هست برای نزدیک شدن به خداوند.
ان شالله برای دوستان در مجال بعدی توضیح میدم چرا دعا صورت میگیره و یا عقب می افتد یا که اصلا صورت نمیگیرد.
که در ان متن دیگر جواب مستند تر در باره سوال دوستمون revenger میدم.
ولی revenger عزیز همین رو شما بدون اگه با خوندن و انجام اعمال خاص هم نمیتونه با مشیت اللهی مقابله کنه این کارا فقط برای این هست که بشر هیچوقت در رو به روی خودش بسته نبینه.

ببینید دوست عزیز اینجوری نمیشه
ما باید تکلیف خودمونو با این مسائل روشن کنیم.
آخرش 70000 فرشته استغفار میکننن یا نه؟
اصلا منابع این احادیث معتبر هست یا نه شاهان اموی و عباسی برای استحمار مردم اینا رو تحریف کردند؟؟؟
درباره شفا و دکتر و... هم شما خودتون بهتر میدونید که منظور قران از شفا ,شفای روح انسان بوده نه جسم.
و اما معصومین اینا رو نقل کردند که ما ترغیب بشیم هم ببخشیدا ولی برام قابل قبول نیست.
یعنی این بزرگواران نعوذ بالله دروغ گفتند تا ما رو به این اعمال ترغیب بدند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
با شناختی که من ایشان دارم قطعا چنین نبود؟؟؟؟؟
شما نهج البلاغه رو بخون 1 دونه از این سخن ها نداره.
عوضش تا تونسته توصیه داره برای تعالی و این کتاب تجلی گاه اصول دین ماست.
خب این احادیث هم میتونست شامل حقیقت باشه نه ترغیب بیش از حد.
یعنی به جای اینکه گفته بشه با خواندن سوره دخان 70000 فرشته برامون استغفار کنن گفته میشد با خواندن این سوره شما به خدا نزدیک میشوید و قلبتون جلا پیدا میکنه و...

درباره مشیت الهی هم بحثی جدا میطلبه ولی همین بس که اگر مشیت خدا قراره به اعمال انسان اولویت پیدا کنه پس چرا بهشت و جهنم خلق شد؟؟؟؟؟؟؟
اصلا چرا خدا ما رو خلق کرد درحالی که قرار بود خودش تکلیف سرنوشتمون رو مشخص کنه؟؟؟؟
همون بحث قضا و قدر هست که سیر مطالعاتی سنگینی میطلبه.

(۱۹/تیر/۹۱ ۵:۲۷)بیداری اندیشه نوشته است: [ -> ]البته این نکته رو هم مد نظر داشته باشین که خداوند توفیق انجام هر عبادت و ذکری رو به هر کس نمیده. متاسفانه درست یادم نیست اما فکر کنم امام سجاد علیه السلام بوده که با گفتن ذکری که به یکی از دشمنان حسین علیه السلام میگه بهش توبه رو یاد میده و وقتی به حضرت اعتراض می کنن که چرا بهش یاد دادین که توبه کنه در حالیکه با امام حسین علیه السلام جنگیده؟ حضرت گفتن خداوند توفیق خوندنش رو بهش نمیده. بله اینها رو هم تا خداوند نخواد هیچکس توفیق خوندنش رو پیدا نمیکنه که بعدش بخواد دنبال اثر کردنش باشه. «و ما توفیقی الا بالله»

(البته قصه دقیقش رو دوستان پیدا کردن بگذارن اما موضوعش همین بود که عرض کردم)

بله
یزید از امام سجاد(علیه السلام) پرسید اگر توبه کنم خدا مرا می بخشد؟
ایشان فرمودند:بلی
او پرسید راهش چیست؟
امام فرمودند: بعد از نماز ..... نافله بخوان و توبه کن
بعد از این ماجرا زینب(سلام الله علیها) از امام پرسید چرا راه توبه را به یزید گفتی که امام پاسخ داد:این یزید توفیق توبه نصیبش نمیشه

(شرمنده جایی پیداش نکردم از خودم نوشتم ولی اگه شما پیداش کردید به ما نشون بدید چون این روایتم مشکوک میزنه)

اما توفیق هم بحث خوبیست ولی ایا شامل است؟؟؟؟
همانطور که گفتم شک ندارم ابوبکر و عمر و... استاد این اعمال بودند.
ایا بخشیده میشوند؟؟؟
یا درباره همین یزید
اومدیمو توفیق حاصل میشد اصلا واقعا پشیمون میشد این مردک و از گریه برای امام حسین جون میداد
ایا اون دنیا بخشیده میشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
....؟؟؟!!!

(۱۹/تیر/۹۱ ۹:۱۶)محیصا نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم
اگر گفته شده که مثلا خوندن این سوره یا انجام این ختم این اثر رو داره برای صرف خوندنش نیست.
قراء در عربی به تنها خواندن گفته نمیشه...
چه قدر حدیث داریم که درمورد تاکید به خواندن قرآن اومده گفتن اگر سواد خوندن ندارند گوش بدید به اون یا اگر کسی نیست تا صدای قرائتش رو بشنوید به خطوط قرآن نگاه کنید ...
اینها همه به ما می فهمونن که حتی نگاه کردن به کلمات الهی تاثیر درونی میذاره ...
این نگاه کردن یا شنیدن یا تنها قرائت همه مقدمه ان...
مقدمه ای برای شروع کردن ما یه عملیاتی کردن آیات قرآن...
اگر این نگاه کردن برسه به جایی که حسرت خوندن داشته باشی و بری تا خوندن یاد بگیری و بعد بری دنبال تفسیر آیات و بری دنبال پاسخ سوالاتی که از قرآن داری و همینطور ادامه بدی از نور قرآن میرسی به روح قران و کم کم وجودت میشه قرآن ...
اگر گفتن فلان سوره یا آیه خوندنش باعث میشه بهشتی بشی برا اینه که اگر از خوندن رسیدی به اونجا همون بهشت رو که نتیجه ی اعمالمون در این دنیاست خودت با اعمالت میسازی چه بسا که ببینی...
تلاوتی که مدنظر ائمه توو احادیث هست تلاوتی با اخلاص و تدبر و همراه عمله...(انشالله توفیقش نصیب همه بشه)

احسنت
این شد حرف حساب
ولی بازم کامل نیست
چون از نظر من خواندن و تدبر کردن با اخلاص کافی نیست و تا وقتی که به قران عمل نشه ....
اینکه فرمودید تلاوت خالی هم موثره کاملا قبول دارم و شک ندارم روی جز جز جسم و روح ما تاثیر مثبت داره ولی اینکه با خواندن 1 سوره 70000 تا فرشته برامون استغفار کنن
با فرستادن یک صلوات حساب رس عرش از نوشتن ثواب ما عاجز بشه
با خواندن یک نماز جماعت کل دریاها جوهر بشه نمیشه ثواب کارو نوشت و...
برای من غیرقابل هضمه.
پس ما ماه رمضون یه ختم قران میکنیم زدیم زیر گوش فردوسو دیگه.
پس عمر هم در بهشت درکنار علی(علیه السلام) قرار میگیره دیگه.

به نظرم جا داره یکبار دیگه صحت این احادیث بررسی بشه چون دینی که سرتا پا عقل و منطقه چنین چیزی باهاش سازگار نیست.
البته باید این رو هم در نظر داشت که این استغفار شامل هر کسی نمیشه حتی اگر ملائکه هم برای بعضی افراد استغفار کنند خدا ان را نمیپذیرد.
خداوند در سوره ی توبه خطاب به پیامبر اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در مورد منافقان میفرمایند:تو برای انها استغفار بکنی یا نکنی حتی اگر 70 بار(نشانه کثرت) برای انها استغفار کنی خدا ان ها را نمیبخشد.
(۱۹/تیر/۹۱ ۱۱:۴۳)sarallahe73 نوشته است: [ -> ]البته باید این رو هم در نظر داشت که این استغفار شامل هر کسی نمیشه حتی اگر ملائکه هم برای بعضی افراد استغفار کنند خدا ان را نمیپذیرد.
خداوند در سوره ی توبه خطاب به پیامبر اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در مورد منافقان میفرمایند:تو برای انها استغفار بکنی یا نکنی حتی اگر 70 بار(نشانه کثرت) برای انها استغفار کنی خدا ان ها را نمیبخشد.

حرف شما کاملا درست است ولی بحث من درباره کلیات و کثرت ثواب برخی اذکار و ادعیه است

از طرفی گفته میشود فلان عمل باعث میشه 70000 فرشته برات طلب استغفار کنن
از طرفی وقتی از یه روحانی می پرسی چرا من توبه شکستم علی رغم اینکه واقعا از کارم پشیمون بودم و تصمیم داشتم دیگه انجامش ندم جواب میده شما اصلا توبه نکردی و تو توبه حقیقی علاوه بر پشیمانی و ترک گناه باید گوشت حاصل از گناهو اب میکردی و اونقدر سختی عبادت میکشیدی تا جبران اون گناهان بشه و حق الله و حق الناس رو کامل ادا میکردی و هفت خان رستم رو به درک واصل میکردیBig Grin

خب این تناقض نیست؟
یا اگه این اذکار واقعا کاری بودند علی (علیه السلام) به جای این راه سخت توبه میگفتند هرشب سوره دخان را بخوانید توبه شما درست میشود و...
سلام
دوست من، من اسمی از کسی نبردم که کدام معصوم .... . گفتم که ترغیب دادن .
و این ماجرا رو شما در مورد پیاز اومده تو تاریخ مراجعه کنین. که طرف پیازش رو دسش مونده بود .... .یا موارد دیگری هم هست که برای مطول نکردن مبحث ذکر نمیکنم.
شما این یادتون باشه که هیچ چیزی بدون خواست خدا انجام نمیشه. ( مباحث جبر و تفویض رو اگه کسی بدونه این مسائل براش حل شدس)
یک نکته اون ماجرای یزید که گفتین خیلیا میگن اما مدرک منم از خیلیا پرسیدم و خودمم گشتم بجایی نرسیدم. و لی یچیزی که هست اینه که ابن تیمییه تو یه کتابی شبیه این ماجرا رو گفته که " ممکنه خدا یزید رو هم ببخشه چون کار او از کشتن انبیا توسط بنی اسرائیل بدتر نبود که "
شما یکم بجای اینکه مباحث رو که میشنوین به ریشه اون توجه کنین که کجای دین رو هدف گرفتن ، سخته ولی محال نیست.
متاسفانه بعضی احادیث دیگه ملکه شده ولی نمیدونی مشکل اساسی داره یا ..... .
هرکی با این قصد که خدا با خوندن فلان دعا یا فلان ذکر منو میبخشه و تمام گناهامو میبخشه ، باید یک نگاهی عمیقتر به این مباحث کنه.
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع