این مطلب دررابطه با قصاص نشدن خالد توسط ابوبکر است که بسیار کمکم کرد اما چرا پس از قتل عام بنی جزیمه پس از فتح مکه توسط خالد که مامور به دعوت آن قبیله بود مورد قصاص پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قرار نگرفت؟
راستش اصلاً قصه اش را نشنیده ام و صحت سقمش را هم از نظر تاریخ مورد قبول شیعه نمیدانم که بخواهم جوابی بدهم برادر
البته علی آقا فکر نکنم کسی این را رد کند زیرا
مآخذ:
ابن حبیب، محمد، المنمق، به کوشش خورشید احمد فارق، بیروت، 1405ق/1985م؛ ابن سعد، محمد، الطبقات الکبرى، بیروت، دارصادر؛ ابن طاووس، علی، الطرائف، قم، 1399ق؛ ابن هشام، عبدالملک، السیرة النبویة، به کوشش محمد محییالدین عبدالحمید، قاهره، 1383ق/1963م؛ ابوالفرج اصفهانی، الاغانی، به کوشش سمیر جابر، بیروت، 1407ق/1986م؛ احمد بن حنبل، مسند، بیروت، دارصادر؛ بخاری، محمد، صحیح، بیروت، 1401ق/ 1981م؛ طبری، تاریخ، بهکوشش دخویه، لیدن، 1879-1881م؛ عمری، اکرم ضیاء، حاشیه بر السرایا و البعوث و البعوث النبویة حول المدینة و مکۀ بریک بن محمدعمری، دمام، 1417ق/ 1996م؛ کلیر، کلاوس، خالد و عمر ، ترجمۀ محمد جدید، دمشق، 2001م؛ مفید، محمد، الارشاد، بیروت، 1414ق/1993م؛ واقدی، محمد، المغازی، به کوشش مارسدن جونز، لندن، 1966م؛ یعقوبی، احمد، تاریخ، بیروت، دارصادر.
ودوم اینکه پس از قتل عام حضرت علی(علیه السلام)برای پرداخت خونبها به آنجا رفت
و سوم اینکه بعضی میگویند چون مردم بن جزیمه به پرداخت دیه راضی شدند از کشتن و قصاص خالد درگذشتند و این برایم دلیلی غیرقابل قبول است
قرار نیست ما تأیید کنیم افعال ولی خدا رو با عقل ناقص و ناچیز خود
وگرنه مانند قصه ی خضر و موسی باز میمانیم از ماندن در کنار ولی خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خیلی خیلی انحراف بنیادین است ها
میخوای مفصل میتونم در موردش صحبت کنم
این جوری باشه که مشیم جزو همون هایی که جلوی امام زمان هم خواهند ایستاد
ایشان در روایات ذکر شده حتی سر برخی سردارانشان هم خواهند زد (منظور 313 نفر نیست) چون معتقدند که امام دارد زیاده روی میکنند بعضی جاها و حتی با قرآن با امام زمان خود احتجاج میکنند
اگر مفصل توضیح دهید ممنون میشوم
(۸/تیر/۹۱ ۱۰:۵۹)علی 110 نوشته است: [ -> ]نه برادرم تا قبل از فتح مکه که اساساً مشغول مسلمان کشی بوده
راستی یک سوال دیگر در رابطه با این مطلب مگر جنگ مؤته قبل از فتح مکه نبود خالد هم پس از صلح حدیبیه ایمان آورد؟
خالد جزو کسانی است که پس از فتح مکه ایمان آورده و جزو طلقا است تا آنجا که من میدانم
ببین ما در مورد افعال ولی خدا مانند رسول خدا و ائمه یک حکم کلی داریم که اینها از هوای نفس پیروی نمیکنند و هر آنچه انجام میدهند به حکم خداست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تا اینجا قبول داری یا اثبات کنم؟
قبول دارم اما هم اکنون میخواهم برایم اثبات کنید! نه اینکه قبول ندارم بعدا بدردم میخورد
اما از یکنظر درک این که خالد قصاص نشدنش بخواطر عفو مردم بوده سخت است
خدا در قرآن میفرماید که این پیغمبر از هوای نفسش سخن نمیگه
و در قرآن میفرماید هر کس رسول خدا را اطاعت کنه من رو اطاعت کرده
و میگه اگه در اختلافات برید سراغ پیغمبر و حکمش رو هم بپذیرید مومن هستید وگرنه ایمان ندارید
آیاتش رو هم میخوای ذکر کنم؟
نه ممنون اما من میخواهم بدانم آیا قصاص نشدن خالد پس ازقتل بالغ بر 70 تن از قبیله به چه دلیل بوده ؟ خداوند که به عدل و داد رفتار میکند و در این شکی نیست! پیامبر هم که از دستور خدا اطاعت میکند و در این هم شکی نیست پس دلیل تنبیه نشدن خالد چیست که بعضی اهل تسنن از این قضیه خالد را تبرئه میکنند؟
وَ ما يَنْطِقُ عَنِ الْهَوى (3-نجم)
و هرگز از روى هواى نفس سخن نمىگويد! (3)
مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ ... (80-نساء)
كسى كه از پيامبر اطاعت كند، خدا را اطاعت كرده ...(80)
این آیه به صراحت میفرماید شرط این که کسی عبودیت و اطاعت خدا را بپذیرد اطاعت بی چون و چرا از رسول الله است!
وَ يَقُولُونَ آمَنَّا بِاللَّهِ وَ بِالرَّسُولِ وَ أَطَعْنا ثُمَّ يَتَوَلَّى فَريقٌ مِنْهُمْ مِنْ بَعْدِ ذلِكَ وَ ما أُولئِكَ بِالْمُؤْمِنينَ (47-نور)
آنها مىگويند: «به خدا و پيامبر ايمان داريم و اطاعت مىكنيم!» ولى بعد از اين ادّعا، گروهى از آنان رويگردان مىشوند آنها (در حقيقت) مؤمن نيستند! (47)
این آیه به صراحت میگوید کسی مومن است و اهل ایمان محسوب میشود که اطاعت محض از رسول الله کند
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ في شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَ الرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ ذلِكَ خَيْرٌ وَ أَحْسَنُ تَأْويلاً (59-نساء)
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! اطاعت كنيد خدا را! و اطاعت كنيد پيامبر خدا و اولو الأمر [اوصياى پيامبر] را! و هر گاه در چيزى نزاع داشتيد، آن را به خدا و پيامبر بازگردانيد (و از آنها داورى بطلبيد) اگر به خدا و روز رستاخيز ايمان داريد! اين (كار) براى شما بهتر، و عاقبت و پايانش نيكوتر است. (59)
این آیه به صراحت میگوید شرط ایمان و مومن به حساب آمدن اطاعت محض از رسول خدا و اولی الامر است و بر طبق روایات اولی الامر ائمه ی اطهار هستند
(۸/تیر/۹۱ ۱۲:۱۶)anti dajjil نوشته است: [ -> ]نه ممنون اما من میخواهم بدانم آیا قصاص نشدن خالد پس ازقتل بالغ بر 70 تن از قبیله به چه دلیل بوده ؟ خداوند که به عدل و داد رفتار میکند و در این شکی نیست! پیامبر هم که از دستور خدا اطاعت میکند و در این هم شکی نیست پس دلیل تنبیه نشدن خالد چیست که بعضی اهل تسنن از این قضیه خالد را تبرئه میکنند؟
دلیلش رو من نمیدونم باید از کسی که علمش بالاتر هست پرسید
اما یادمون نمیره که متر و محک تشخیص عمل درست و غلط عقل ناقص و ناچیز ما نیست، حکم خدا در قرآن و قول و عمل و سیره 14 معصوم هست
اوکِی؟