12 - لزوم تحصيل ايمان
اى عزيز! جهد كن كه ايمان به خدا و رسول و ائمه - صلوات الله و سلامه عليهم - بياورى و ثواب و عقاب و بهشت و جهنم و قرب و بعد را مثل ملاحده (1) این زمان , موهوم نپنداری . (2)
(1) منكران خدا؛ بىدينان.
(2) رساله لقاء الله؛ ص 53.
ان شاء الله ادامه خواهد داشت ...
13 - پاداش خاصان درگاه الهى
[بدان اى طالب كمال كه] ] در روايت وارد شده است كه خداى تعالى براى بندگان خاص خود در عالم آخرت نعمت هايى آماده فرموده است كه به قلب هيچ بشرى خطور نكرده است . (1) و (2)
(1) عن النبى (صلى الله عليه و آله و سلم) انه قال: اعددت لعبادى الصالحين، مالا عين رأت، و لا اذن سمعت، و لا خطر على قلب بشر...؛ (از پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم) نقل شده كه فرمود: همانا خداوند مىفرمايد: براى بندگان صالحم چيزهايى (نعمت هايى) را آماده كردهام كه نه چشمى ديده، و نه گوشى شنيده و نه به قلب كسى خطور كرده است...) بحارالانوار؛ ج 8 ص 92.
(2) رساله لقاء الله؛ ص 53.
14 - انسانيت انسان
[بدان اى عزيز كه ] اگر انسان اخلاق خود را تزكيه نمايد و اعمال و حركت و سكون خود را به ميزان شروع و عقل مطابق نمايد و مراقب باشد كه حركات و سكونش موجب ترقى به عوالم عليين (1) و مقام والاى روحانيين بشود (2) و بالجمله، تحصيل معرفت به خدا و كتابهاى آسمانى و پيامبران الهى و معرفت به روز بازپسين را نمايد به معرفت وجدانى ؛ آن وقت موجودى مىگردد انسانى، روحانى، نه انسانی , جسمانى و به عبارت ديگر: صار موجوداً بما هو انسان دون ان يكون موجوداً بما هو حيوان موجودى مىشود از آن رو كه انسان است، نه آن كه موجودى باشد از آن رو كه حيوان است . (3)
(1) عليين يعنى : علوى دو چندان كه با درجات عالى و منازل قرب به خداى تعالى منطبق مىشود. الميزان ؛ ج 20 ص 234.
(2) مردى از انصار به حضور رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) آمد و عرضه داشت: يا رسول الله! من تاب جدايى از شما را ندارم، به خانهام مىروم، همين كه به ياد شما مىافتم، ديگر دستم به كار نمىرود، كارم را هر چه باشد رها مىكنم و به زيارت شما مىآيم تا شما را ببينم و آرام بگيرم، از بس كه به شما علاقهمندم و فعلاً در اين انديشهام كه در روز قيامت كه شما داخل بهشت شده تا اعلى عليين بالا مىروى، من آن روز چه كنم؟! و اى نبى خدا! آن روز چگونه بر فراق شما صبر كنم؟!
در پاسخ اين مرد بود كه اين آيه شريفه نازل شد: و من يطع الله و الرسول فاولئك مع الذين انعم الله عليهم من النبيين و الصديقين و الشهداء و الصالحين و حسن أولئك رفيقا، (و كسانى كه از خدا و رسول اطاعت كنند، با كسانى خواهد بود كه خدا ايشان را گرامى داشته [يعنى] با پيامبران و راستان و شهيدان و شايستگانند و آنان چه نيكو همدمانند) سوره نساء، آيه 69. الميزان؛ چ 4 ص 413.
(3) رساله لقاء الله؛ ص 25.