تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کتاب " باده ی گلگون " از میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (رحمة الله علیه)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
12 - لزوم تحصيل ايمان‏
اى عزيز! جهد كن كه ايمان به خدا و رسول و ائمه - صلوات الله و سلامه عليهم - بياورى و ثواب و عقاب و بهشت و جهنم و قرب و بعد را مثل ملاحده (1) این زمان , موهوم نپنداری . (2)

(1) منكران خدا؛ بى‏دينان.
(2) رساله لقاء الله؛ ص 53.

ان شاء الله ادامه خواهد داشت ...
13 - پاداش خاصان درگاه الهى‏
[بدان اى طالب كمال كه‏] ] در روايت وارد شده است كه خداى تعالى براى بندگان خاص خود در عالم آخرت نعمت هايى آماده فرموده است كه به قلب هيچ بشرى خطور نكرده است . (1) و (2)

(1) عن النبى (صلى الله عليه و آله و سلم) انه قال: اعددت لعبادى الصالحين، مالا عين رأت، و لا اذن سمعت، و لا خطر على قلب بشر...؛ (از پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم) نقل شده كه فرمود: همانا خداوند مى‏فرمايد: براى بندگان صالحم چيزهايى (نعمت هايى) را آماده كرده‏ام كه نه چشمى ديده، و نه گوشى شنيده و نه به قلب كسى خطور كرده است...) بحارالانوار؛ ج 8 ص 92.
(2) رساله لقاء الله؛ ص 53.
14 - انسانيت انسان‏
[بدان اى عزيز كه ] اگر انسان اخلاق خود را تزكيه نمايد و اعمال و حركت و سكون خود را به ميزان شروع و عقل مطابق نمايد و مراقب باشد كه حركات و سكونش موجب ترقى به عوالم عليين (1) و مقام والاى روحانيين بشود (2) و بالجمله، تحصيل معرفت به خدا و كتاب‏هاى آسمانى و پيامبران الهى و معرفت به روز بازپسين را نمايد به معرفت وجدانى ؛ آن وقت موجودى مى‏گردد انسانى، روحانى، نه انسانی , جسمانى و به عبارت ديگر: صار موجوداً بما هو انسان دون ان يكون موجوداً بما هو حيوان موجودى مى‏شود از آن رو كه انسان است، نه آن كه موجودى باشد از آن رو كه حيوان است . (3)

(1) عليين يعنى : علوى دو چندان كه با درجات عالى و منازل قرب به خداى تعالى منطبق مى‏شود. الميزان ؛ ج 20 ص 234.
(2) مردى از انصار به حضور رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) آمد و عرضه داشت: يا رسول الله! من تاب جدايى از شما را ندارم، به خانه‏ام مى‏روم، همين كه به ياد شما مى‏افتم، ديگر دستم به كار نمى‏رود، كارم را هر چه باشد رها مى‏كنم و به زيارت شما مى‏آيم تا شما را ببينم و آرام بگيرم، از بس كه به شما علاقه‏مندم‏ و فعلاً در اين انديشه‏ام كه در روز قيامت كه شما داخل بهشت شده تا اعلى عليين بالا مى‏روى، من آن روز چه كنم؟! و اى نبى خدا! آن روز چگونه بر فراق شما صبر كنم؟!
در پاسخ اين مرد بود كه اين آيه شريفه نازل شد: و من يطع الله و الرسول فاولئك مع الذين انعم الله عليهم من النبيين و الصديقين و الشهداء و الصالحين و حسن أولئك رفيقا، (و كسانى كه از خدا و رسول اطاعت كنند، با كسانى خواهد بود كه خدا ايشان را گرامى داشته [يعنى‏] با پيامبران و راستان و شهيدان و شايستگانند و آنان چه نيكو همدمانند) سوره نساء، آيه 69. الميزان؛ چ 4 ص 413.
(3) رساله لقاء الله؛ ص 25.

صفحه: 1 2
آدرس های مرجع