شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
سلام
متاسفانه سایت های پاسخگو در جواب مسائل شرعی انقدر از الفاظ پیچیده و مبهم و سطح فوق دکترا استفاده میکنن که فرد سائل هم پشیمان میشه و هم از متون ادبی کهن ارائه شده برداشت غلط میکند و معکوس مینمایند.
امیدوارم سوال بنده جزو بیربطان نباشه و جواب ساده و بدور از ادبیات کهن براش ارائه بشه
سوال:
من دانشجوی دانشگاه شهرستان شبستر هستم و محل زندگیم تبریز هست.ترم تابستون برداشتم و هفته ای سه روز به دانشگاه میرم.فاصله ی شبستر تا تبریز دقیقا نمیدونم ولی حدود 95 کیلومتر باید باشه
آیا روزه ی بنده صحیح خواهد بود؟
مثلا یکشنبه ها از ساعت 9 تا 1 تربیت بدنی دارم که حرکاتی که انجام میدیم تمام آب بدنم رو تموم میکنه و احساس ضعف شدید و بی حالی میکنم و با همین وضعیت در راه بازگشت به خانه . همچنین باید ساعت 6و نیم تا 8 هم تو شهر خودم تو کلاس زبان شرکت کنم.البته این بی حالی موجب مرگ یا خطر حیاتی برام نداره و فکر کنم در دراز مدت تاثیرشو بذاره
ممنون
بسم الله
.
.
ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی به شما....
به مرجع تقلیدتان بستگی دارد این موضوع....
بهتره به جای سایت های پاسخگو ، زنگ بزنید به دفتر مرجعتان و همینی را که گفتید از دفتر ایشان بپرسید.....
زنگ بزنید ، بهتره از نوشتن.....
1) حكم نماز و روزه دانشجويانى كه فاصله وطن آنها تا محل تحصيل بيش از 4 فرسخ شرعى است و 3 روز در هفته، به محل تحصيل مىروند و در همان روز برمىگردند و حد اقل براى يك ترم چنين برنامهاى دارند در محل تحصيل و بين راه بيان فرماييد؟
2) حكم نماز و روزه دانشجويانى را كه فاصله وطن آنها تا محل تحصيل بيش از 4 فرسخ شرعى است و فقط 1 روز در هفته به محل تحصيل مىروند و برمىگردند و حد اقل براى يك ترم چنين برنامهاى دارند، در محل تحصيل و بين راه بيان فرماييد؟
ج. در هر دو مورد نماز و روزه آنها در محل تحصيل و در بين راه تمام است.
استفتاءات (بهجت)؛ ج2، ص: 432
دفتر حضرت آيت الله العظمى سيستانى (دام ظله) - بخش استفتائات
نقل قول:
چنانچه مدت ماندن شما در شهر محل تحصیل يا محل كار مدت خاصی باشد پس حكم آنجا طبق جدول زیر است:
1- اگر در ماه حد اقل 22 روز کامل در آنجا بمانيد و این امر برای یک سال و نیم یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
2- اگر در ماه حد اقل 15 روز کامل در آنجا بمانيد و این امر برای سه سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
3- اگر در ماه حد اقل 7 روز کامل در آنجا بمانيد و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
4- اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 9 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای دو سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
5- اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 8 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای سه سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
6- اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 6 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
7- اگر در ماه حد اقل 20 روز و هر روز 8 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
8- اگر در ماه حد اقل 15 روز و هر روز 12 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای پنج سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
9- اگر هر سال يک چهارم آن را در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
بسم الله
.
.
بله . نظر آیت الله بهجت (رحمت الله علیه) رو گفتن.
.
نظر آیت الله مکارم (حفظه الله) هم اینه که:
چنانچه هفته اى حداقل سه روز رفت و آمد داشته باشيد، و اين كار براى مدّتى ادامه داشته باشد (حداقل دو ماه)، نماز و روزه شما در آن محل و بين راه تمام است.
اگر کمتر دو ماه باشد ، نماز و روزه تمام نیست.
.
در مورد ضعف هم که گفتید:
مسأله 1344ـ انسان نمى تواند به خاطر ضعف، روزه را بخورد، ولى اگر بقدرى ضعف پیدا کند که تحمّل آن بسیار مشکل شود، مى تواند روزه را بخورد و همچنین اگر خوف بیمارى داشته باشد.
.
.
.
البته اگر مرجع شما کس دیگریست حتما از خودشان بپرسید.
منظور از تمام است یعنی صحیح است؟
مرجع بنده آیت الله مکارم شیرازی هستن
بسم الله
(۹/مرداد/۹۱ ۲۲:۲۹)spry نوشته است: [ -> ]منظور از تمام است یعنی صحیح است؟
مرجع بنده آیت الله مکارم شیرازی هستن
.
بله تمام است یعنی اینکه باید روزه را بگیرید و نماز را کامل بخوانید....
چه خوب که تا الان همین کارو کردم
به امید خدای متعال
بسم الله الرحمن الرحیم.
به علت به نتیجه رسیدن موضوع(الحمدالله رب العالمین) این موضوع بسته میشود. با تشکر از دوستانی که پاسخگو بودند. یا علی مدد.