وقتی دلیلی بر درست بودن چیزی وجود نداره یعنی اینکه اشتباهه. من تعجب میکنم خیلییییییییییییییی ها به فال اعتقاد دارن: فال
قهوه و حافظ و تاریخ تولد و .....!!! چذا اینقد مردم عجیب تشریف دارن؟ حالا وقتی دستورات دین رو بهشون میگیم میگن ما
روشنفکریم!!!
به نظرم تمام فال ها و فالگیری فقط برای سودجویی بعضی افراد بوده و کاملا دروغ بوده. البته ربطی به شعرهای جناب حافظ نداره
ایشون شعر گفتن ولی کتاب فال درست نکردن که.
همین فال تولد و ... که توی مجله ها میزنن میدونید چقدر براشون سود داره؟ من تعجب میکنم از مردم. توی گوگل حرف ف رو بزنید فال میاد!!! بعد که بزنید فال هزار تا فال میاد!!! هر روز هم بهش اضافه میشه!
ببخشید من مجبورم نظر شخصیمو بگم چون تو اطرافیانم خیلی از این مورد ها دیدم

به نظر من اگه حتی استخاره هم اگه در جای نامناسب و تو یه مورد نامناسب و توسط یه شخص نامناسب گرفته بشه اشتباهه
اگه قرار باشه مثلا با استخاره یه جور رفع تکلیف کنیم و عوض تصمیم گیری درست و استفاده از عقل و مشورت و توکل به الله بیایم تصمیم گیری رو بر عهده خداوند بذاریم بعد هم مثلا اگه بد بشه حتی در روند و نتیجه اون رو از خداوند ببینیم که واقعا مصداق ظلم به خوده.
در مورد حافظ نظر من اینه که ببین تفسیرش چی میگه
مثلا طرف اومده تو تفسیر فال نوشته شخصی بلند قد و فلان و بهمان نسبت به شما حسادت میورزد از او دوری کنید
خب این شما رو شرطی میکنه مثلا هر شخص بلند قد و فلان و بهمانی که میبینی رو دشمن فرضیت میشه حالا اصلا شاید طرف اصلا به نیت خیر همراه شما شده باشه
میدونم خیلی بد و بیربطه که اینو اینجا بگم ولی من دوستان دیوانه ای داشتم که فال و _ر _ ق رو هم با دعا و اینها میگرفتن . واسه من که از آینده ام بی خبر باشم بیشتر کیف میده تا......
راستی حافظ خوانی در علما هم کم نبوده مثلا علامه طباطبائی

فال حافظ معنی و تفسیرش مهمه و اون هم کار هر کسی نیست
یکی از اقوام ما که البته انسان مومنی هم هست 40 روز برای حافظ نماز و دعا خونده( دقیقا نمیدونم چه نماز و دعایی)
تا بتونه فال حافظ رو بهتر معنی کنه ( به زعم من تا بتونه با حافظ ارتباط برقرار کنه) و وقتی برامون فال می گیره چیزهای جالبی میگه
که همیشه با نیت همخونی داره من یکی دوبار بهش عمل کردم نتیجه داد خوب بود
ولی اینکه صریح بگه فلان اتفاق میفته یا نه نمیدونم
با این همه تفاسیر بازم من خودمم فال حافظ رو 100 درصد تایید نمی کنم
منم میخوام بدونم واقعا چقدر درسته این کار
(۳۰/مرداد/۹۲ ۲۱:۲۶)مهدی2012 نوشته است: [ -> ]
- ولی ربطی به فال گرفتن نداره.
- ولی شده تا به حال علما فال بگیرن؟
سلام علیکم
ببخشید اگه حرفم مبهم بود.
منظورم این نبود که فال حافظ میگرفتن! منظورم اینه که این ها به عنوان نمونه واسه ما ببینین چگونه با شعر حافظ برخورد میکردند.
برای تفسیر هم مثلا شما اینو سرچ کنین " فال دیوان حافظ " اولین لینکی که میاد تفسیر هاش اینجوریه که مثلا یه شخص فلان و بهمانی و یا اینکه 4 تا بچه در طالع دارین.خب اینا چجور تفسیریه! برای همین میگم تفسیرش خیلی مهمه.
اگه برای یه تسکین میخان فال بگیرن خب این کار و هرکسی میتونه انجام بده چون همونطور که دوستان گفتن از شعر حافظ میتونی هر تفسیری که خواستی رو بگیری .اما تسکین مهم تر و انتظار بهتر کشیدن واسه یه چیزی به نظر من همونه که به خداوند بسپری کارتو که تو مواقع سختی چون آدم ها حیرون و سرگردونن سخترین کار ممکنه!
دوست عزیز از اونجایی که فال ها حالا چه حافظ و چه غیره اکثرن معانی دو پلهو دارند و تقریبا مواردی که در اونهها ذکر می شه نکات کلی هستند که در مورد همه صدق می کنه مثل اینکه اگه تلاش کنی به هدفت می رسی و ... قابل اعتماد نیستند.
اما در مورد استخاره اگه شخصی که اینکار رو انجام می ده مومن باشه تا حدودی می شه بهش استناد کرد.
بسم الله الرحیم الرحیم
علیکم السلام
چند وقت پیش مطلبی توی یه سایتی خوندم که متاسفانه الان هرچی سرچ میکنم پیدا نمیشه! نظرات علما بود درباره ی فال حافظ. نظر دو تا از مراجع بزرگوار یادمه؛
نظر ایت الله بهجت(رحمة الله عیله) این بود که فال گرفتن با دیوان حافظ ایرادی ندارد.
اما نظر ایت الله مکارم شیرازی(حفظه الله) این بود که خواندن دیوان حافظ خیلی هم خوب است اما فال گرفتن کلا درست نیست.
اون چیزی که میشه با دیدن مباحث مختلف فهمید از نظر حقیر اینه که حافظ معلم و عارف بزرگی بوده که گرفتن راهنمایی از ایشون بسیار امر پسندیده ای میتونه باشه. بزرگان ما هم مثل علامه حسن زاده املی(حفظه الله)) فال حافظ گرفته بودند و علامه طباطبائی(رحمة الله عیله) هم این کار را امری بسیار عجیب میدانستند . به این خاطره توجه کنید:
نقل قول:علامه حسینی طهرانی می گویند:
در یکی از روزها که خدمت علامه طباطبایی مشرف شدم ضمن بیان استخاره و تفال به قرآن کریم که فرمودند هر دو منصوص و در روایات وارد شده است فرمودند فال به دیوان حافظ به تجربه رسیده است که بسیار عجیب است و برای این موضوع دو مورد از تفال خود بیان کردند که یکی از این موارد به این شرح است.
در ایامی که در نجف اشرف برای تحصیل مشرف بودیم و بعضی از پنج شنبه ها به کوفه می رفتیم روزی با چند نفر از رفقا ودوستان در کوفه نشسته بودیم و دیوان حافظ را با خود داشتیم که ناگهان یکی از رفقا از راه رسیده و ایستاده گفت: فالی برای من بگیرید!
ما از دیوان حافظ برای او فالی گرفتیم این بیت آمد:
اگر زاینده رود آب حیاتست
ولی شیراز ما از اصفهان به
همین که این بیت را از غزل شنید مات و مبهوت و متحیر ماند به طوری که همه دوستان در تعجب افتادند! و ناچار علت تحیر و سکوت او را پرسیدند. در پاسخ گفت:
من میل دارم یک مخدره ای را متعه[sup](1)[/sup] کنم و برای تفحص از این منظور دو مخدره پیدا شده است. یکی اصفهانی و دیگری شیرازی است و من بین انتخاب هر یک از آن دو متحیر بودم و بالاخره بنا به فال خواجه حافظ گذاردم که چنین بیت معجزه آسا پاسخ مرا داد.[sup](2)[/sup]
[sup]
[/sup]
پی نوشت:
(1) صیغه
(2) مطلع انوار جلد اول صفحه 186-187
http://arefaneh.blogsky.com/1390/01/26/post-75/
اما چیزی که مطرحه فال حافظ به این شکلی که رایج شده ایراد داره! منظورم این تفاسیر رویایی و اینده نگرانه ای هستش که الان پای ثابت شعر های حافظ شده! بهتره که فال برای مشورت با این عارف بزرگ گرفته بشه و به این تفاسیر تقریبا خرافی توجهی نشه. همچنین باید توجه کرد که تو این مسئله زیاده روی نباید شه و هی عادت نکنیم که برای هر مطلبی فال بگیریم.
در پناه حق
بسم الله الرحمن الرحیم
خود فال گرفتن بنظر من هیچ پایه و اساس عقلانی نداره
افرادی هم که با استخاره مقایسش میکنن
خود استخاره هم در اسلام پس از استشاره(مشورت) آمده یعنی پس از بکار بردن عقل عقلا
چون فرایند طی شده در این موضوع تصادف است (همان شانس در ریاضی) پس هیچ دلیلی نداره درست از آب در بیاد
ولی اگر صرفا جنبه تفریح آن را بخواهیم در نظر بگیریم میتواند مباح باشد
این جدای از محتوای شعر حافظ است که 100 در 100 مورد قبول نیست ولی محتوای بلند هم در آن به چشم میخورد
همین