تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: صدای زن(آواز خووندن)توی احکام تسنن، حرامه یا حلال؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
سلام دوستان دنبال جواب یک سوالیم که نمی دونستم کدوم تاپیک مطرحش کنم؟

ببخشید من مطالعه مذهبیم ضعیفه و نمیدونستم واسه این سوال به کدوم منبع مراجعه کنم که دیدم این تاپیک مناسبه

اما سوال:
صدای زن(آواز خووندن)توی احکام تسنع حرامه یا حلال؟
(۲/شهریور/۹۱ ۳:۴۰)رمز شب نوشته است: [ -> ]سلام دوستان دنبال جواب یک سوالیم که نمی دونستم کدوم تاپیک مطرحش کنم؟

ببخشید من مطالعه مذهبیم ضعیفه و نمیدونستم واسه این سوال به کدوم منبع مراجعه کنم که دیدم این تاپیک مناسبه

اما سوال:

میشه یکی به سوال من جواب بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!SadSad
خب برام خیلی مهمهDodgy
(۲/شهریور/۹۱ ۲۱:۵۹)رمز شب نوشته است: [ -> ]
(۲/شهریور/۹۱ ۳:۴۰)رمز شب نوشته است: [ -> ]سلام دوستان دنبال جواب یک سوالیم که نمی دونستم کدوم تاپیک مطرحش کنم؟

اما سوال:

میشه یکی به سوال من جواب بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!SadSad
خب برام خیلی مهمهDodgy
تو احکام اهل سنت شنیدن صدای زن آواز خوان حرام است !!
ممنون
بالاخره یکی صدای منو شنیدBig Grin

بعد اون وقت این حکم شامل همه ی گروه ها میشه:حنفی...شافعی...؟؟
(۳/شهریور/۹۱ ۲۳:۲۸)رمز شب نوشته است: [ -> ]ممنون
بالاخره یکی صدای منو شنیدBig Grin

بعد اون وقت این حکم شامل همه ی گروه ها میشه:حنفی...شافعی...؟؟

فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذي في‏ قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفاً- احزاب (33)
پس به گونه‏اى هوس‏انگيز سخن نگوييد كه بيماردلان در شما طمع كنند، و سخن شايسته بگوييد.
----------------
صد در صد آواز خواندن کلامی است جهت لذت بردن.
حکم قرآن نیز برای تمامی مذاهب یکی است. پس هر که مسلمان است از هر فرقه ای این حکم نیز برای وی رواست.
ببخشیـــــــــــــــــــــــــــــــد من کی این تاپیک رو زدم خبـــــــــــــر ندارم!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟HuhDodgy
دوست گرامی سلام
شما تایپیک میزنید و کسی بجز شما نمیتونه این کار رو انجام بده مگر اینکه نام کاربری و رمز عبورتونو داشته باشه.

اما در مورد سوال شما:
از جمله آیاتی كه در زمینه حكم غناء از ناحیه مفسران قرآن كریم مورد استناد قرار گرفته است آیه شریفه «و من‌الناس من یشتری لهو‌الحدیث لیضل عن‌ سبیل‌الله بغیر علم یتخذها هزواً اولئك لهم عذاب مهین» لقمان: 6

پروردگار در این آیه شریفه می‌فرماید «بعضی از مردم كسی است كه گفتار و سخنان باطل و لغو جمع‌آوری نموده و خلق را از راه خدا به جهالت گمراه می‌سازند و قرآن را به تمسخر و استهزاء‌ می‌گیرند آنان به عذاب با خواری و خفت گرفتار خواهند شد».
اما این کلام رو با حوصله بخونید

حكم غناء از منظر فقهای عامه
عالمان فقه اهل سنت در زمینه حكم غناء اتفاق‌ نظر ندارند. بسیاری از عالمان حنفی آن را حرام دانسته‌اند و برخی آن را اجماعی برشمرده‌اند. الدرالمختار، ص 348 و 349
گروهی از فقهای حنفی غنا را حلال می‌دانند مگر آنكه آمیخته با حرامی باشد، مانند خواندن اشعاری كه نوجوانی یا زن شناخته‌شده‌ای را وصف كند ( ر.ك. نیل‌الأمطار، ج 8، ص 258 + 271؛ الفقه علی‌المذاهب الاربعه، ج 2، ص 42. ) و‌هبه زحیلی در الفقه‌الاسلامی و ادلته می‌نویسد از ابوحنیفه دو دیدگاه گزارش گردیده است اما نقل صحیح‌تر و راجح آن است كه او غنا را مكروه یا حلال می‌دانسته است. ( الفقه الاسلامی و ادلته، ج 3، ص 573.)
به‌نظر می‌رسد كه احكام متفاوت را بتوان با توجه به موارد و تصادیق متفاوت غناء تطبیق نمود یعنی غنایی كه مشتمل بر كلام حرام نباشد و مقرون به رقص یا اعمال فتنه‌انگیز و حرام دیگری نباشد حرام نیست و‌ا‌ِل‍ّا حرام است. فقهای مالكیه نیز در زمینه حكم غناء اتفاق نظر ندارند جمعی معتقدند كه مالك‌بن انس غناء را حرام می‌دانسته است ( المدونته الكبری، ج 5، ص 153؛ الجامع لاحكام القرآن، ج 14، ص 55؛ روح‌المعانی، ج 21، ص 69. ).
برخی می‌گویند از منظر مالك تنها كسانی‌كه كه بسیار به غناء گوش می‌دهند و با خوانندگان معاشرت فراوان دارند شهادت آن پذیرفته نیست. بنابراین كسی كه به خوانندگی بین مردم شهرت ندارد شهادت وی مقبول است. به‌هرحال برخی فقها معتقدند كه مالك غنا را حلال می‌دانسته است و بعضی دیگر قول به كراهت را به او نسبت نموده‌اند. (شیخ طوسی، الخلاف، ج 6‌، ص 305 ـ 308.)
گروهی از عالمان شافعی‌مذهب به حرمت غناء معتقدند ( الجامع لاحكام القرآن، ج 14، ص 55. روح المعانی، ج 21‌، ص 74)
در مقابل بعضی می‌گویند كه غناء بر اساس فقه شافعی حلال می‌باشد. گروهی نیز مكروه تلقی نموده‌اند(ر.ك، احیاء علوم الدین، ج 2، ص 250. الفقه الاسلامی و ادلته، ج 3، ص 573)
فقهای حنبلی نیز در زمینه حكم غناء اختلاف نظر دارند اكثریت آنان غنا را مباح یا مكروه دانسته‌اند و گروهی نیز به حرمت آن فتوا داده‌اند(ر.ك. ابن قدامه المغنی، ج 12، ص 41 ـ 42. الجامع لاحكام القرآن؛ ج 14، ص 55. روح‌المعانی، ج 21، ص 69.).
بنابراین در یك جمع‌بندی كلی می‌توان گفت هر یك از احكام حرمت، كراهت، اباحه برای غناء در فقه عامه طرفدارانی دارد. علاوه بر احكام سه‌گانه فوق برخی قائل به تفصیل شده‌اند. یعنی غنای زیاد را حرام، ولی غنای كم را حلال شمرده، و برخی دیگر خواندن و شنیدن غنا در خانه‌ای كه انسان در آن تنها باشد را جایز دانسته‌اند. بعضی غنایی كه خواننده مرد یا محرم باشد را حلال برشمرده‌اند. بعضی خوانندگی به‌عنوان یك شغل و وسیله معاش را حرام دانسته‌اند. بنابراین هیچ‌یك از اقوال مذكور از پشتوانه اتفاق یا اجماع همه فقهاء برخوردار نمی‌باشد.
نقل قول:شما تایپیک میزنید و کسی بجز شما نمیتونه این کار رو انجام بده مگر اینکه نام کاربری و رمز عبورتونو داشته باشه.
فکر کنم ناظران هم بتوننBlush البته این دلیل نمیشه که بگیم حتما ناظران این کارو کردن!
حالا چرا اهل سنت؟Huh
(۱۵/شهریور/۹۱ ۲۰:۰۹)رمز شب نوشته است: [ -> ]ببخشیـــــــــــــــــــــــــــــــد من کی این تاپیک رو زدم خبـــــــــــــر ندارم!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟HuhDodgy

چرا جوش میاری حالا؟ Smile
قطعا شما سوالت رو یه جای بی ربط پرسیده بودی و ناظران هم اون پست شما رو جدا کردند (پست اول تاپیک)
اگه وضع به همون صورت قبلی بود شما هنوز هم جوابت رو نگرفته بودی!! من بودم تشکر میکردم ازشون....
سلام
(۱۵/شهریور/۹۱ ۲۰:۵۲)فدايي ولايت نوشته است: [ -> ]
نقل قول:شما تایپیک میزنید و کسی بجز شما نمیتونه این کار رو انجام بده مگر اینکه نام کاربری و رمز عبورتونو داشته باشه.
فکر کنم ناظران هم بتوننBlush البته این دلیل نمیشه که بگیم حتما ناظران این کارو کردن!
حالا چرا اهل سنت؟Huh
دوست گرامی چرا باید ناظر این کار رو انجام بده؟

با توجه به اینکه ار معاون تالار و یکی از ناظران پرسیدم به بنده گفتن که :
ناظر گرامی فرمودند :
سلام علیکم.
به هیچ وجه چنین امکانی برای ناظرا وجود نداره.
منتظر پاسخ معاون گرامی هستم تا مستند باشه بیان.
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع