تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: دانلود مستند فروپاشی (Collapse)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
مستند "فروپاشی" نگاهی متفاوت به بحران سال 2008 دارد. در این مستند با بررسی علمی بحران سال 2008 و قابل پیش بینی بودن آن این بحران را نه یک بحران بلکه آغازی برای فروپاشی اقتصاد آمریکا می داند. فروپاشی ای که ناشی از ذات کاپیتالیسم و مصرف گرایی بی نهایت است.

[تصویر: collapse-2009-cover-b.jpg]


این مستند ساخته ی مایکل راپرت مامور سابق سازمان سیا در سال 2006 می باشد.
[تصویر: Collapse2-270x150.jpg]
مراحل ظهور و تکامل تمدن غرب مبتنی بر اقتصاد و منابع انرژی را تحلیل می‌کند. رشد جمعیت دنیا از 500 میلیون نفر به 6.5 میلیارد نفر را ناشی از انقلاب صنعتی و کشف ذخایر نفتی می‌داند. چاپ اسکناس را نمادی از حاکمیت سرمایه‌داری می‌داند.
او می‌گوید که سال‌ها پیش فروپاشی اقتصادی امریکا و کل نظام سرمایه‌داری را پیش‌بینی کرده است و اینکه خشونت‌ها و اعتراضات یونان (البته آن روز خشونت‌های فرانسه و انگلیس و اسپانیا رخ نداده بود.) را ورود به مرحله دوم می‌داند.
این صحبت‌ها سرشار از تمثیل و داستان‌های واقعی است.
نابودی نظام سرمایه‌داری را یک قانون طبیعی می‌داند و آن را تشبیه به نابودی دایناسورها می‌کند. او حرکت جهان را یک حرکت زنجیروار می‌بیند و پیش‌بینی می‌کند که با اتمام ذخایر انرژی ارزان، فروپاشی نظام سرمایه‌داری حتمی است و جمعیت جهان نیز کاهش می‌یابد چرا که این یک قاعده کلی در نظام جهان است.

جالب‌ترین بخش صحبتش از نظر من بخشی است که رفتار جهان سرمایه‌داری را با این فروپاشی تشبیه به نظریه معروف روانشناسی موسوم به «اختلال پس از ضربه» می‌کند.
انسان از نظر روان‌شناختی پس از وقوع یک فاجعه مراحل زیر را طی می‌کند.
مرحله اول - انکار: نه اصلاً این اتفاق نیافتاده است. تو اشتباه می‌کنی.
مرحله دوم - پرخاش: به خود و دیگران آسیب می‌زند.
مرحله سوم - سبک و سنگین کردن: احتمالات و مسایل مختلف را بررسی می‌کند/
مرحله چهارم - افسردگی: فرورفتن در خود و انزوا
مرحله پنجم - پذیرش: کنار آمدن با واقعیت.

در این مستند مایکل راپرت مفهومی به نام "قله نفت" را مطرح می کند و اینکه دوران انرژی ارزان به پایان رسیده است. راپرت دورانی را پیش بینی می کند که دلار آمریکا به حدی از بی ارزش بودن می رسد که مردم آمریکا باید برای تهیه یک قرص نان هزاران دلار را بپردازند.

راپرت می گوید:" من معتقدم تکبر بزرگ بشر است که باعث شده بشر اين هزينه را بدهد و آن باور به اين است که انسان واقعا مي تواند خدا بشود".



مدت زمان :1 ساعت و 20 دقیقه
فرمت:mp4


قسمت 1: لینک مستقیم لینک کمکی

قسمت 2: لینک مستقیم لینک کمکی

قسمت 3: لینک مستقیم لینک کمکی

قسمت 4: لینک مستقیم لینک کمکی


(۲۸/بهمن/۹۲ ۲۲:۵۲)Amir نوشته است: [ -> ]
کاری از حیات تی وی

دانلود از سرور Trainbit

دانلود از سرور Rodfile





نقل قول:مستند "فروپاشی" نگاهی متفاوت به بحران سال 2008 دارد.

این مستند دو سال قبل ازبحران 2008 ساخته شده ؟

نقل قول:این مستند ساخته ی مایکل راپرت مامور سابق سازمان سیا در سال 2006 می باشد.
آدرس های مرجع