تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چرا دیه ی زنان نصفه دیه ی مردان است؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
بسم الله الرحمن الرحیم

اول این سوالم رو تو پیام خصوصی از یک ناظر بزرگوار پرسیدم که ایشون گفتن بهتره یه تاپیک دراین مورد ایجاد کنم شاید سوال خیلی باشه.

چرا دیه ی زنان نصفه دیه ی مردان است؟

این سوالی بود که تو دوره ی دبیرستانم از دبیر دینیم ودر دانشگاه هم از استادمون پرسیدم اما هیچکدوم

جواب قانع کننده ای بهم ندادن.هردو گفتن چون مرد سر پرست خانواده هست و در اون زمان اگر یک زن عرب

شوهرش میمرده دیگه خیلی براش سخت میشده و خلا صه ازاین جور جوابابهم دادن.

درصورتیکه بهای خون یک انسان ربطی به سرپرستی خانواده نداره .از طرفی مرد یا زن مقتول ممکنه مجرد باشه و مسئولیتی در مقابل خانواده

نداشته باشه.دراین زمان هم خیلی از خانومها هستن که سر پرست خانواده هستند حالا یا از همسرشون

جدا شدن یا همسر فوت کرده وحالا به هر دلیلی اونها سرپرست خانواده اند.

وقتی اینها رو به دبیرمون و بعدها به استادمون گفتم دیگه جوابی بهم ندادن.

دوستان اگر جوابی دارین خوشحال میشم اینجا مطرح کنین.

یا علی
سلام
این جوابش خیلی راحته و همین جا هم در موردش صحبت شده.
چون اگر مردی بمیره ، دیه اش رو معمولا زن و بچه اش می گیرند که قادر به انجام فعالیت اقتصادی نیستند ، اما اگر زنی بمیره دیه اش رو معمولا مرد می گیره و مرد هم نیاز چندانی به دیه نداره.
یعنی اضافه شدن دیه مرد به علت نیاز همسر و بچه هاش هست ، نه ارزش مادی بدنش.
البته این یک دلیل می تونه باشه از هزارانی دلیلی که الله متعال در نظر دارند.

در ضمن دیه رو کی گفته نشانه ارزش مادی یک انسان هست؟
دیه برابر با ارزش اقتصادی یک نفر ممکنه باشه ،چون ارزش اقتصادی یک مرد بیشتره و در آمدزا تره.این هم اصلا ربطی به ارزش شخص نداره
"ان اکرمکم عندالله اتقاکم"
این دیه شاید از دید شما که با توجه به بینش دینی خودتون حرف میزنید منصفانه باشه اما الان دنیا قانونی به اسم حقوق بشر داره که افراد رو از جهت انسان بودن برابر میدونه......چون دارن تو این دنیا باهم زندکی میکنن بدور از هرگونه نسبت های قومی مذهبی و یا ملی (چقدر هم که رعایت میشه)
این حکم و احکامی مشابه درباره ی زن از دید من و افرادی مثل من ناعادلانه هست... حالا شما هرچقدر هم که دلیل از دین بیارید مورد قبول ما قرار نمیگیره و ما هم دلیل مشابه میاریم....

اما اون دسته از زنانی که سرپرست خانواده هستند در اقلیت هستن و قانون نمیتونه برای اقلیت حکم قطعی بنویسه... پس این که چرا یه دلیلش این....

در کل هدف برابری افراد در این دنیاست و اون هم از نظر مادی نه چیز دیگه....

شما که دنبال دلیل از دین هستید یه دلیلش همونی بود که جناب دلخسته گفتن و یه دلیلش رو هم من نوشتم..... دلیل سوم هم برای تولید یک جامعه میشه در نظر گرفت....
بیشتر کارهای سنگین و بیسیک جامعه رو مردان انجام میدن و به همین دلیل در رشد و شکوفایی جامعه تاثیر بیشتری نسبت به زنان دارن.....پس از دید دین خودتون ناعادلانه نیست.

موفق باشین
حقیر احساس می کنم جواب کامل و دقیقی ارائه نشد. البته ببخشید جناب دل خسته گرامی. Heart

ایشان گفتند که شاید اصلا مرد مذکور مجرد باشد، دگر چه زن و بچه ای دارد؟؟

البته در این که دیه نشانه ارزش مادی یک انسان نیست کاملا حق با شماست....

ولی من فکر کنم دلایل بهتری برای این قاعده بتوانیم پیدا کنیم.

چون حقیقتا یکی از سوالات و مواردی است که هموراه به عنوان انتقادی به اسلام وارد می شود که اگر بتوانیم جواب این سوال را به نحو شایسته ای بدهیم خوب به قول سیاسیون تهدید را تبدیل کرده ایم به فرصت.

در کل من منتظر پاسخ دیگر دوستان هم هستم. Smile

یا علی مدد.

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
البته تا جایی که ذهن من یاری میکنه الان مساوی شده، اما حتی اگر هم نشه:
پیرو سخنان جناب دلخسته
درسته که الان خانوم ها هم درامد زایی دارند
اما اصلش بر این بوده که زن رزق معنوی خانواده رو تامین کنه و مرد رزق مادی، و علی القاعده برای زن نقش اقتصادی انچنانی تعریف نشده چون زن کارهای مهمتری داره
علاوه بر اون اگه دیه ارزش مادی انسان باشه اونوقت دیه معتاد با عالم باید فرق داشته باشه
حاج آقا قرائتی گفت : اگه شوهر یه زن بمیره دو برابر دیه خودش گیرش میاد اما اگه خودش بمیره مرد نصف دیه خودش گیرش میاد اینجوری به نفع زنه
سلام
اول از همه بم، خصوصا به کستیل گرامی ، که تساوی حقوق مرد و زن و در کل انسان ها رو اسلام 1400 سال پیش مطرح کرده و بهش پایبند شده.
یک مثال براتون می زنم ، نامربوطه تا حدی اما باز هم مطلب روشن می شه.
شما فرض کنید دو تا حیوان دارید (البته ببخشید اینو مثال می زنم) ، یکی گوشتخوار ، یکی گیاه خوار ، خوب این دو هر دو حیوان هستند و آفریده خدا ، من میام با عقل ناقصم می گم این دو باید حقوق مساوی داشته باشند ، پس مثلا گرگ و فیل، هر دو باید گوشت بخورند! نمیشه که فیل بدبخت علف بخوره ، بعد گرگه بیاد گوشت کیلویی چقدر بخوره ! پس از این به بعد برای هردوشون گوشت می ریزیم ! اوضاع می گذره و می گذره ، و فیله از روی ناچاری کشت می خوره ، اوره خونش می ره بالا و می میره! و ما هم تساوی رو برقرار کردیم.خوب این که نشد تساوی!تساوی وقتی برقرار می شه ، که به هر کس به اندازه نیازش و به همون شیوه پاسخ داده بشه ، به خرس و گرگ گوشت تازه داده بشه ، به فیل و خرگوش علف،این عدالتی هست که در اسلام مطرحه.
پس مرد و زن هم نمیشه هر دو یک جور ورودی و خروجی داشته باشند!
بابا والله زن مثل مرد نیازهای مردانه نداره ، چرا یک سری دوست دارند زن بره سر کار خشن! بابا زن لطیفه ، باید با بچه ای که مثل خودش لطیفه سر و کله بزنه ، خوب مردی که زمخت هست ، باید بره با بچه لطیف سر و کله بزنه!ین که نمی شه.
اصلا زن و مرد رو بگذاریم کنار ، یکی مثل من روحیه مدیریت نداره ، من اگر مدیر جایی بشم ، گند می زنم به اونجا ، حالا باید در جهت برقراری تساوی برم مدیر بشم! این که نشد که.
اما این که فرمودید مرد مجرد باشه! خوب مجرد باشه ، بالاخره مرد وظیفش ارتزاق هست ، زن و بچه نداره ، بالاخره خانواده که داره ، می تونسته براشون ارتزاق کنه ، خوب دیه اش می رسه به خانواده اش ، مثلا به پدر و مادر پیرش ، اگر هم کس و کاری نداشت خوب داده می شه به جامعه و بیت المال.
بسم الله الرحمن الرحیم
در مورد برابری حقوق زن ومرد اول باید این موضوع مشخص شود که برابری حقوق یعنی شبیه بودن حق ها
[/b]
یا چیز دیگری که پاسخش را می تونید در کتاب شهید مطهری تساوی حقوق زن ومرد پیدا کنید.

فکر کنم اول جواب سوال های بنیادی تر حقوق زن ومرد وچگونه باشد باید مشخص شود تا این مسئله

دیه حل شود.
سلام خدمت دلخسته ی گرامی

ببینید من در همون پست اولم گفتم که حقوق زن و مرد رو از هر دیدی تفاوت داره....
ودلایلی که برای اسلام بود رو اونقدری که احتمال میدادم باشه (شایدم نیست ومن اشتباه نوشتم) نوشتم و نتیجه ی تهش هم این بود که این قوانین با توجه به دین اسلام عادلانه هست ولی نسبت به دیگر دینها و قانون حقوق بشر نامساوی و ناعادلانه هست......
یعنی با توجه به اصل برابری و تساوی همه انسانها بدور از هرگونه مسائل سیاسی ملی ومذهبی و.....

اما موارد مورد اختلاف من با این قوانین همین یه دونه نیست و قبلا درپست قبلی هم نوشتم که این قانون و قانونهای مشابه...

بهرحال برای اینکه استارتر عزیزمون به جواب پرسششون برسن به موارد من پاسخ ندید(شما میتونین هی جواب بدین ومن هم جواب بدم اما اینطوری فکر نمیکنم دوستمون به جوابش برسه ایشون ابتدا به جوابشون برسن بعدا اگه خواستین من سر این قوانین بحث میکنم) و جوابهایی که از دین در این باره هست رو برای برطرف شدن مورد دوست محترممون بنویسید.

موفق باشین...
سلام
دینهای ساختگی و قوانین بی ریشه بشری به هیچ دردی نمی خورند و ما نباید قانونی که مطمئن هستیم صحیح و سالم هست رو با معیار ناصحیح بررسی کنیم.
بسیاری از قوانین علمی مثل نظریه های آینستاین هم به نظر خیلی ها مسخره هستند ، اما معیار باید معیار صخیخ باشه.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع