تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: عزاداری به سبک پاپ--رپ
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
درسته سال پیش یکی از مداح ها اورگ آورده بود و به همراه اورگ مداحی میکرد
دوستان همین تغییر لحن و ریتم دار خوندن خودش موسیقیه دیگه ، دوستانی که مداحی کار کردند میدونن که حتی از دستگاههای موسیقی نظیر شور و همایون و... هم در مداحی ها استفاده میشه. جالبه بدونید که حتی روضه خون ها هم از این دستگاهها استفاده میکنن! (که فقط اهل فن متوجه میشن)
که البته اشکالی هم نداره. مدتهاست من دارم داد میزنم که موسیقی باید به خدمت دین در بیاد (نه فقط موسیقی بلکه همه ی هنر ها)

حالا سوال من اینجاست ، به نظر شما استفاده از ارگ یا ساخت آهنگ یا ساز زدن همراه مداحی (به طوری که به حال و هوای مداحی لطمه نزنه و مورد وهن نباشه) چه اشکالی داره؟
مثل کاری که آقای عصار و چند نفر دیگه کرده اند ، مثلا همین آهنگها رو بیان در حسینیه ها اجرا کنن...
سلام
من با یک دوستی که روحانی بودند صحبت می کردم ، در مورد ساخت بازی ، ایشون گفتند اگر در جهت تبلیغ دین از موسیقی غیر حرام استفاده بشه اشکال نداره و شاید بهره ای هم داشته باشه ، اما خوب مخلوط کردن عزاداری با موسیقی خیلی بحث متفاوتی هست ، و اگر وهن باشه اشکال داره.
به عنوان مثال من خودم دوست ندارم در مجلس تعزیه اقوام خودم از موسیقی و اون هم ارگ استفاده بشه همراه با تعزیه.و حس می کنم توهین میشه به اون شخص.در مورد اهل بیت علیه السلام هم وقتی خودشون حداقل موسیقی رو مکروه می دونند (من کراهت موسیقی حلال رو از یکی از علما شنیدم که موسیقی حلال رو به آب پاک ریخته شده از طهارت تشبیه می کرد) ، فکر می کنم استفاده از اون برای تعزیه شون وهن حساب بشه.
نقل قول:به عنوان مثال من خودم دوست ندارم در مجلس تعزیه اقوام خودم از موسیقی و اون هم ارگ استفاده بشه همراه با تعزیه.و حس می کنم توهین میشه به اون شخص.

علت اینکه این حس رو دارید چیه؟
آیا در مورد آهنگهای مثلا همین آقای عصار هم همین حس رو دارید؟
واقعا معیار برای اینکه آیا این آهنگ مورد وهن هست یا نه چیه؟
سلام
حیطه (درست نوشتم؟) ،مسئله وهن به اهل بیت خیلی خاص هست ، سخت می شه نظر داد ، فکر می کنم اگر استفتاء بشه بهتره ، اما همیشه گفتند احتیاط خوبه.ما هم احتیاط می کنیم.
ولی خوب من همیشه حس بدی پیدا می کنم نسبت به این نوع عزاداری ها ، حتی در مورد نزدیکان خودم.در ضمن گفتم ، موسیقی اگر نباشه بهتره تا بودنش (مگر در مواردی که بد و بدتر داشته باشیم).
شما اکثر استفتائات رو که نگاه کنی میبینی که نوشتند اگر موجب وهن بشه یا اگر ترس افتادن در گناه باشه یا... حرام هست ، یعنی باز هم تشخیص این مسئله رو میذارن به عهده ی خود شخص... شما حتی در مورد قمه زدن هم چنین فتواهایی رو میبینی که قمه زدن رو صد در صد حرام نکرده
به قول یه بنده خدایی ، مراجع هم خیلی جرئت ندارن با امام حسین (علیه السلام) و عزادارانش در بیوفتن!

در مورد آلات موسیقی ، مثلا همون طبل و دوهول که جلوی دسته های عزاداری میزنن خودش یه ساز موسیقی هست ، خود مداحی ها که گفتم ریتم داره و ریتم هم نیاز به توضیح نیست که خودش موسیقیه ، تازه در دستگاههای موسیقی هم خونده میشه....

به هر حال فکر میکنم این مسئله هم مثل قضیه ی موسیقی غنا باشه که حرام هست ولی تشخیص غنا بودنش به خود شخص بر میگرده...
(۱/آذر/۹۱ ۱۵:۴۶)Havbb 110 نوشته است: [ -> ]شما اکثر استفتائات رو که نگاه کنی میبینی که نوشتند اگر موجب وهن بشه یا اگر ترس افتادن در گناه باشه یا... حرام هست ، یعنی باز هم تشخیص این مسئله رو میذارن به عهده ی خود شخص... شما حتی در مورد قمه زدن هم چنین فتواهایی رو میبینی که قمه زدن رو صد در صد حرام نکرده
به قول یه بنده خدایی ، مراجع هم خیلی جرئت ندارن با امام حسین (علیه السلام) و عزادارانش در بیوفتن!

در مورد آلات موسیقی ، مثلا همون طبل و دوهول که جلوی دسته های عزاداری میزنن خودش یه ساز موسیقی هست ، خود مداحی ها که گفتم ریتم داره و ریتم هم نیاز به توضیح نیست که خودش موسیقیه ، تازه در دستگاههای موسیقی هم خونده میشه....

به هر حال فکر میکنم این مسئله هم مثل قضیه ی موسیقی غنا باشه که حرام هست ولی تشخیص غنا بودنش به خود شخص بر میگرده...
در سخنرانی آقای رائفی پور بود فکر میکنم با نام عاشورا تا ظهور این مطالب رو از علامه امینی ( ره ) نقل کردند :
که علامه در اثبات ولایت امیر المومنین تبحر خاصی داشتند در یکی از از مناظرها فردی ایرادی وارد میکنه به همین شیوه عزاداری شیعیان که چرا طبل و سنج میزنند حکم غنا پیدا میکند و چه چه ...
علامه امینی اینطور پاسخ میدهند که :
ما شیعه ها سر مسئله غدیر از همین طبل و سنج استفاده نکردیم کلا منکر غدیر شدید !!!!!!!! ( بدین معنی که سر و صدا نکردیم به قولی دادار دودور راه ننداختیم )
اگر به همان منوال ادامه میدادیم میگفتید عاشورائی هم واقع نشده !!!!!!!
سلام.....
یه چن وقتیه مداحی های یه آقایی داره همه گیر میشه....Dodgy
فقط در همین حد بگم که ایشون با آهنگ يه خانمي هم مداحی کرده ببین تا کجا رفتن .....Dodgy

فکر نمی کنم اتفاق خوبی باشه AngryAngry

دقت کنین همه هم با ادعای جذب جوون برای مجلس امام حسین اینکارو میکنن....Dodgy

آقا حرف تو عزاداری های الان خیلی زیاده بخام بگم اعصاب خودمو خورد میکنمAngry

نگم میپوکم....
همه مون ادعامون اینه که تو دستگاه امام حسین داریم کار میکنیم...
اما فردای عاشورا دوباره روز از نو روزی از نو خو لا مصب اصلش بعد عاشوراس همین عاشورا تموم شد دوباره دروغ بگیم غیبت کنیم انگار خانجون من اون وسط هی داد میزد کل یوم عاشورا
اینا به کنار توی خود دهه اول محرم دسته راه میوفته تازه ملت یاد دوست دختر دوست پسراشون میوفتند با هم تریپ بردارند برند دوتایی دسته تماشا کنن...باز دوتا یه پسررو با سه نفر دیدم....یارو رفته زیر علم شلوارش نیم سانت فاق داره -------روش هم معلومه...میری مسجد یا هییت مثلا بری نماز بخونی عزاداری کنی نشتسی ببخشید نشستی یکی میاد جلود میشینه کمرش تا رون پاشه آدم بدتر گناه میکنه به خدا.....یکی دیگه مثلا عاشق امام حسینه اومده پشت ماشینش نوشته یزید تو روحت....Confused ..یا مثلا به خاطر دوساعت عزاداری حق چند ده نفر رو میخوریم....حالا نمیگم چیجوری....دیگه معیار هییت رفتنمون این شده که ببینیم کجا بهتر غذا میدن....
فک کنم دیگه بس باشه....ولی بازم دلم پره...
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع