۶/آذر/۹۱, ۱۷:۵۰
[/font]
بیم پذیرفته نشدن
اولیای الهی با این که به وظایف خود عمل می کنند، بیم دارند و بیم آنان،از ایناست که مبادا محبوب، آنها را نپسندد و آنها را نپذیرد:
«وَالِّذِینَ یُؤتُونَ مآءَاتَوا وَّ قُلُوبُهُم وَ جِلَةُ أَََنَّهُم إِلَیرَبِهِم رَّجِعُونَ»
«و کسانی که آنچه را باید انجام می هند و دل هایشان هراسان است که به سویپروردگارشان باز می گردند» سورهمومنون،آیه 60
به همان میزان که درد فراق برای اوایای الهی، جانکاه و غیر قابل تحمّل است،مسئله پذیرشِ محبوبی که کمال مطلق است، برای آنها اهمّیت دارد، این موضوع تا آن حدبا اهمّیت است که امام خمینی رحمة الله در آخرین لحظات زندگی پُر برکت خود،به واسطهخطیب جمعه تهران، از مردم می خواهد تا دعا کنند که خداوند متعال، اورا بپذیرد.
شیخ رجعبلی خیاط، این مسئله دقیق عرفانی را با یک مثال ساده، توضیح داده است،یکی از شاگردان شیخ می گوید: روزی جناب شیخ به من گفت:
فلانی !عروس، خود را برای که آرایش می کند ؟
عرض کردم:برای داماد.
فرمود :فهمیدی؟
سکوت کردم. فرمود:
شب زفاف، فامیل عروس، تلاش می کنند او را به بهترین شکل، آرایش کنند تا موردپسند داماد واقع شود؛ولی عروس در باطن، یک نگرانی دارد که دیگران متوجّه نیستند.نگرانی او، این است که اگر شب وصال نتوانست نظر داماد را جلب کند و یا داماد،حالت انزجاری از او پیدا کرد،چه کند.
بنده ای که نمی داند کارهای او مورد قبول خداوند متعال واقع شده یا نه، چگونهمی تواند خائف و نگران نباشد؟!آیا تو، خود را برای «او»آراسته می کنی یا برای«خود»و برای وجهه پیدا کردن میان مردم؟!
اموات وقتی مُردند، می گویند:«رَبِّ اُرجِعُونِ لَعَلّیِ أَعمَلُ صَالِحاً»عمل صالح، آن است که خدا بپسندد، نه این که نفس تو آن را امضا کند . سوره مومنون، آیه 99و100
از این رو، جناب شیخ، همیشه از ملاقات با حق تعالی، ترس و واهمه داشت و میفرمود:
خدا که خودش ترس ندارد.«وَأَمَّا مَن خَافَ مَقَامَ رَبِهِ»اگر او ما رانپسندد و کارهای ما مورد قبولش نشود، چه خاکی بر سر کنیم؟ سوره نازعات،آیه 40
فرزند شیخ، از ایشان نقل کرده که می گفت :
[font=B Zar]خدایا!ما را هم جزو قراضه ها -که طرف می آید و میگوید: من،قراضه و شکسته می خرم - قبول کن. خدایا !مارا هم بخر و قبول کن.