تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تکریم سادات، علت آن و وظیفه سادات
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
به نام خدا
سید بودن از نگاه شیعیان به عنوان نسبت خویشاوندی با پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امامان معصوم (علیهم السلام) است. پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)هرگز برای رسالت و پیامبری از مردم مزد درخواست نکرد بلکه دوستی اهل بیت (علیهم السلام) را از مردم درخواست نمود. (11 شوری) دوستی سادات به عنوان دوستی خاندان پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)نوعی سپاسگزاری از نعمت هدایت و ولایت است که توسط آخرین فرستاده خدا بر بشریت ارزانی شده است. سید بودن دلیل مزیت و ویژگی داشتن بر دیگران نیست بلکه چون در زنجیره اهل بیت (علیهم السلام) قلمداد می شوند و مردم با دیدن آن ها به یاد نیاکان پاک وی و رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می افتند او حلقه وصل به آن عزیزان است و طبعا انتظار بیشتری هم در همانندی و پیروی از ایشان از آن ها دارند. بی تردید اگر چه ارادتمندان به اهل بیت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) سادات را تکریم کرده و به آن ها احترام می گذارند، ولی از طرف دیگر سادات این ارزش گزاری و تکریم را به حساب پیامبر اعظم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و ارزش ایمان و عمل صالح گذاشته و هر چه بیشتر اعمال و رفتار و اندیشه خود را با احکام الهی منطبق نموده و در تهذیب نفس و خودسازی خود اهتمام کنند و به خاطر این نعمت الهی خدای را شاکر و سپاسگزار باشند و بدانند که ولایت علوی برتر از ولادت علوی است زیرا آن چیزی که نجات بخش و سعادت آفرین است ولایت علوی است.
امام صادق (علیه السلام) در این باره می فرماید:
ولایتی لعلی بن ابی طالب (علیه السلام) احب الی من ولادتی لان ولایتی له فرض و ولادتی من فضل (بحار ج 39 ص 299)
ولایت و دوستی من نسبت به
علی بن ابی طالب (علیه السلام)محبوب تر از زاده شدن از او و ارتباط نسبی با اوست زیرا که پذیرش ولایت و سرپرستی او واجب است در حالی که تولد یافتن از او زیاده و فضل است.
آدرس های مرجع