تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: هفت اعتراضی که شیطان به خداوند کرد
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
نقل قول:آخرش ذات شیطان پاک بود یانه؟(طبق این حرف که خدا موجود ناپاک خلق نمیکنه؟)
اگه ذاتش پاک بوده پس چرا گمراه شده؟اون زمان که شیطانی نبوده اونو وسوسه کنه؟پس کی اونو وسوسه کرده؟
اگه ناپاک بوده پس چرا رفته بقل دست فرشته ها نشسته؟

ذات موجود مختار پاک است . ولی میتواند به واسطه انتخاب خوب و بد بسار متعالی . یا بسیار پست شود
چون مختار بوده. برای اجنه وسوسه کننده ای نیست . حتی اگر برای انسان هم شیطان نبود نفس لوامه کارش رو میکرد .
در اپتدا پاک بوده و بعد از طمرد از فرمان خدا از درگاه رانده میشه و به جای توبه اصرار بر اشتباه میکنه .

نقل قول:انسان قدرت اراده داره؟درسته دیگه؟پس تقدیر چی ؟
میگن خدا این جور خواسته بشه که تقدیر فلانی اینطور بشه؟پس قدرت اراده چی میشه این وسط؟
کلن تقدیر و اراده 2تا چیز متضاد و روبروی هم هستن!!
هروقت اتفاقی میفته میگن تقدیر بر این بوده یا سرنوشت این بوده؟پس جای قدرت تصمیم گیری انسان کجاس توی این مسئله؟
تقدیر محیط بازی شماست . محیط برای شما انتخاب شده یا مقدر شده است . اما در همون محیط اختیار هر نوع تصمیم با شماست .
اینکه میگن رو ول کن داداش من .خیلی از قول مشهور در جامعه بدعت خرافه و اشتباهه

نقل قول:خدا میدونه یزید (امثالش صدام،بوش،چنگیز و...)چیکار میکنه و سرنوشتش چیه؟پس چرا خلقشون میکنه؟میدونه با اینکه قدرت اراده دارن ولی بازم سرنوشتشون چیه؟درسته؟
دانستن جبر نمیاره . مثلا شما میدونید اگر جلوی پسر بچتون تفنگ و عروسک بزارید . تفنگ رو برمیداره . (چون علم خداوند مطلقه و همه چیز را میداند پس میداند انتخابهای شما چیست . ضمن اینکه در عالم مجردات زمان و مکان مطرح نیست )این که شما 2 تا چیز رو جلوش میزارید تقدیره و اون میتونه انتخاب کنه . در حالی که شما میدونی انتخابش چیه . اما قدرت انتخاب از اون گرفته نشده
نقل قول:من هر وقت به این مسائل فکر میکنم هیچ وقت نتیجه ای نمیگیرم...و فقط سرم سوت میکشه که عقل بشری من نمیتونه پاسخی به این سوالها بده
نمیدونم منظورم رو درست رسوندم یا نه؟
واقعا مسایل تفکر برانگیزیه . بهتون حق میدم
سعی کردم جواب مختصری بنویسم . اگر بازم سوالی بود بفرمایید
التماس دعا
مستند تحریف :
* بن بست جهانی پایانی کدام است؟
* تحریف منجی در غرب چگونه انجام می شود؟
* در جنگ رسانه ای، امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) چگونه تصویر می شود؟
Www://RadepaClip.com
شاید جواب این همه سوال اینه
تا آدمایی که ایمانشون بیشتره غربال بشن، یعنی شیطان فقط واسه امتحان آدماست قدرتی نداره، شایدم واسه اینکه خدا به آدما بگه نیگا کن این یه سجدش 6000سال طول کشید ولی واسه من نبود، غرور داشت تو نداشته باش، به توانایی و علم من ایمان نداشت، آخر عاقبتش این شد
راستی روز قیامت وقتی بهت بگن چرا گناه کردی حتما میگیم شیطان گفت.درسته؟
روز قیامت هم شیطان میگه 124هزار پیامبر بهت گفتند این راه درسته .اما نرفتی .
من یه اشاره یا یه سوت زدم تو با سر رفتی.
پس در نتیجه اشتباه از خودمونه.
نقل قول:حتی اگر برای انسان هم شیطان نبود نفس لوامه کارش رو میکرد
مگر نمیگن که نفس لوامه هم یکی از ابزار شیطانه؟و به قولی بچه شیطانه؟
همونطور که شیطان از خدا خواست در خون انسانها جریان داشته باشه و همون نفس لوامه هست؟
ببینید اختیار چه زمانی اختیار نام داره ؟ زمانی که بتونی هم خوب رو انتخاب کنیم هم بد رو .
اصلا انتخاب چیه؟
اپتدا یک تصور ذهنی است که در فکر پیدا میشه و بوسیله خیال عمل رو فرض میکنیم سود و ضررش رو میسنجیم و بعد اقدام میکنیم .
به 2 گونه ما کار باطل انجام میدیم یا از قصد میخواهیم کار بدی انجام بدیم . که برای خودمون شیرینه و شاید بر اساس معیار هایی اون کار بد باشه .
مثلا دزدی برای اون که انجامش میده خوبه چون بدون زحمت به پول میرسه ! اما از نظر مال باخته و جامعه بده .
حالا اونی که گناه رو شیرین جلوه میده شیطانه و اون قابلیتی که مثلا شیرینی گناه رو ترجیه میده و عمل به کار بدی میکنه نفس خود انسانه
البته اگر شیطان وسوسه به بدی میکنه خداوند ملائکی رو مامور کرده که وسوسه به خوبی کنند . باز شمایید که انتخاب میکنید .
حالا شیطان هم نباشه باز شما میتونید انتخاب کنید . شاید اگر شیطان نبود اون فرشتگان هم نمیبودند و باز مساوی میشد .
مثالش رو خودتون زدید . اجنه با این که مختارند و شیطان هم وسوسه نمیکنه اونها رو باز گمراه دارند
و شیطان هم ابزارش شهوت حسد غضب و ... هست . اینها رو انسان داره . و شیطان استفاده ابزاری برای وسوسه میکنه ....یعنی خود انسان اینها رو داره اما شیطان تشدیدش میکنه با وسوسه و برعکسش همون فرشتگان
.......................
انسان بر اثر طغیان غرائز گاهی دچار اشتباه می‏شود اما با اندک تاملی پشیمان گشته واز درون خویش با ملامت و سرزنش روبرو می‏گردد که از این ملامتگر درونی انسان به نفس لوامّه تعبیر گردیده است و قرآن از آن به ظمت یاد نموده و به آنقسم می‏خورد «لااقسم بیوم القیمْ و لااقسم بالنفس اللوامه» سوگند به روز رستاخیز و سوگند به نفس سرزنشگر{1}
گر چه در قرآن کریم خداوند به نفس لوامّه قسم یاد نموده است اما الف و لامی که بر نفس در آمده است الف و لام قسم نمی‏باشد بلکه برای تعظیم است و نشانگر بزرگی و عظمت نفس می‏باشد زیرا این نفس یکی از نعمتهای الهی والطاف خداوند می‏باشد و قسم خداوند به نفس لوامّه با کلمه لااقسم است.{2}
بنابراین نفس لّوامه نفسی است که انسان را در دنیا بر معصیت ملامت می‏کند و قسم خداوند به این نفس از کلمه لااقسم بدست می‏آید، جهت بزرگی این نعمت الهی است.
بسمه تعالی
[1].تفسیر مجمع البیان ج10 ص 193 سوره قیامت چاپ مؤسسه اعلمی بیروت 415ه’
[2].تفسیر روح البیان بروسی ج 10 ص 243-44 چاپ الاحیأ التراث العربی 1405 ه’ تفسیر المیزان علامه طباطبائی ج20 ص 113 چاپ مؤسسه اعلمی بیروت طبع اولی 1411ه’.
...........................
نفس اماره
اماره در لغت به معنای بسیار امر کننده است این کلمه در قرآن و روایات اغلب پسوند "بالسوء" دارد; بنابراین‌، نفس اماره‌، یعنی نفسی که بسیار انسان را به کار بد می‌کشد. در قرآن مجید، این واژه یک بار به کار رفته است‌. در سوره یوسف آمده است‌: "وَ مَآ أُبَرِّئُ نَفْسِی‌َّ إِن‌َّ النَّفْس‌َ لاَ ?َمَّارَة‌ُم بِالسُّوَّءِ إِلآ مَا رَحِم‌َ رَبِّی‌َّ; (یوسف‌،53) من هرگز نفس خویش را تبرئه نمی‌کنم‌; همانا نفس‌، بسیار انسان را به بدی‌ها فرمان می‌دهد، مگر این که لطف و رحمتی از جانب خداوند، نصیب انسان گردد." در آیاتی که از پرستش هوا نهی می‌کند، مراد نفس اماره است‌: "وَ لاَ تَتَّبِع‌ِ الْهَوَی‌َ فَیُضِلَّکَ..."; (ص ،26) هرگز متابعت هوا مکن که تو را از راه خدا گمراه می‌کند."; "وَ أَمَّا مَن‌ْ خَاف‌َ مَقَام‌َ رَبِّه‌ِی وَ نَهَی النَّفْس‌َ عَن‌ِ الْهَوَی‌َ # فَإِن‌َّ الْجَنَّة‌َ هِی‌َ الْمَأْوَی‌َ"(نازعات‌،40و41 ) اما کسی که بترسد از مقام پروردگار خویش‌، و باز دارد نفس را از پرستش هوا، همانا بهشت‌، جایگاه او خواهد بود." باید توجه داشت بزرگ‌ترین خطری که انسان را تهدید می‌کند، همین نفس اماره است‌، تا آن جا که ممکن است انسان آن را معبود و خدای خود قرار دهد: "أَفَرَءَیْت‌َ مَن‌ِ اتَّخَذَ إِلَـَهَه‌ُو هَوَغ‌ه‌ُ" (جاثیه‌،23) آیا دیدی کسی که معبود خود را هوی و هوس خویش قرار داده بود." علی‌در این باره فرموده‌اند: "همانا نفس‌، بسیار انسان را به بدی فرمان می‌دهد، پس کسی که به او اعتماد کند، به او خیانت می‌کند، و کسی که به او اتکا کند، او را هلاک می‌کند."( میزان الحکمه‌، محمد محمدی ری شهری‌، ج 10، ص 130. ) خطر نفس اماره‌، به اندازه‌ای زیاد است که حتی امامان معصوم‌: از آن به خدا شکایت کرده‌اند. حضرت امام سجاد7 در مناجات به درگاه الهی عرض می‌کند: "الهی الیک اشکو نَفْساً بالسوء امّاره‌...; خدایا به سوی تو شکایت می‌کنم از نفسی که به بدی بسیار امر می‌کند، و به سوی خطاها و گناهان مبادرت می‌ورزد، و برای معصیت و نافرمانی نمودن تو حریص است‌; نفسی که لغزش‌های آن زیاد، و آرزوهای آن طولانی است‌.( بحارالانوار، مرحوم مجلسی‌;، ج 94، ص 143. )

پ ن: ببخشید بجای اماره در پست قبل نوشته بودم لوامه
در پناه حق
سول اول
براي کامل شد انسان وجود امتحان لازمه که شيطان اين امتحانه .
سوال دوم
خداوند جن و انس رومختار خلق کرد و راه را نشان داد تا حجت تمام کند
سوال سوم
اولا ميتواند به خاطر امتحان بنده ي خوبش ( تاآن زمان) شيطان باشد دوما همه جسم انسان را ديدند حتي فرشته ها وکسي روح خدايي او را نديد
سوال چهارم
طاعت مهمتر از سجده نکردن غير خداست همچنين طبق قرآن سجده نکردن شيطان از غرور او بود
سوال پنجم
جواب سوال اول(انسان براي کمال بايد به زمين مي آمد) + اينکه خدا به شيطان از قبل فرصت داده بود
سوال ششم
ساده ست ١. شيطان به ما چيره نيست وعده ميدهد
٢. ما ٢ عامل گمراه کننده داريم نفس و شياطين در حالي که چندين عامل هادي(خدا در قلب ما و فطرت ما و الهامات و فرشتگان همراهمان و نفس لوامه و حتي اگر مخلص شويم شياطين راهي به ما ندارند)
سوال هفتم
سوال اول + اينکه خدا شيطان را به مبارزه طلبيد(تحدي)
دانلود سخنرانی استاد رائفی پور در نمایشگاه قرآن با موضوع شیطان در قرآن
سلام خدمت دوستان عزیز چون نخواستم یک پست دوبار تکرار بشه از موضوع شیطان شناسی و جن شناسی
لینک میکنم
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-153-page-5.html

ارسال شماره 66#[/code]
سلام .ببخشید ولی بعضی وقتا بعضی از این سوالا که شیطان راجع به خودش کرده توی ذهن من راجع به خودم پیش میاد.جواباتون واقعا جالبه.مرسی.ولی یه سوال مگه خدا شیطان را خلق نکرد؟پس چرا میگید بدیش ربطی به خلقتش نداره به ذاتش بر میگرده؟مگه ذاتش از کجا اومده؟مگه وقتی شیطان خلق شد قبلش چیزه دیگه ای هم بود که گمراه کنه شیطونو.خب ذاتشم با خودش خلق شد دیگه.البته نمیخام بگم خدا نکرده خدا خلقتش بد بود .میخام بگم مگه ذاتش جدا خلق شده؟مگه همه چیزه خلقت با خدا نیست؟البته سوء تفاهم پیش نیاد نمیخام انتقاد کنم فقط میخام برام روشنتر بشه.خیلی ممنون که این بحث رو آوردین
چرا فکر میکنید نباید واسه آدم سوال راجع به خدا پیش بیاد ؟چرا به جای جواب میگید آدم اکه یه سری سوال راجع به خدا بکنه به کفر میره؟خواهشا اکه میتونید به سوالای بچه ها جواب بدید که قانع بشن.خب خدا آدمو اینجوری آفریده که اگه سوالی داره بپرسه. از اونایی که بلدن حتما توقع داره جواب بدن.به نظر من باید سوالا راحت پرسیده بشه چون ممکنه یه عده از نظر اعتقادی پایین باشن و همین سوال جوابا باعث بشه اعتقاداتشون قوی بشه.همه که از نظر فهم و عقل مثل هم نیستن که.پس اونایی که بیشر بلدن لطف کنن به بقیه بچه ها بیشتر کمک کنن که اونا بتونن اگه یکی دیگه ازشون سوال کرد جواب بدن.شاید بعضیا به خاطر مشکلات از نظر اعتقادی پایین باشن.شماها لطف کنید اعتقاداتشونو قوی کنید که به خدا خیلی ثواب داره.مثلا بعضی وقتا واسه من سواله که خدا وقتی از آینده ها خبر داره چرا میگه دعا کنید اجابت میکنم؟چرا وقتی میدونه اجابت نشدنش باعث کفر گفتن میشه چرا اجابت نمیکنه؟پس چرا میگن خدا بنده هاشو دوست داره؟اگه خدا بنده هاشو دوست داره پس چرا عذاب میکنه؟و هزارتا سوال دیگه.مرسی از همه
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوست عزیز:

اتفاقا پرسیدن عیب نیست وخوبه که سوالاتتون رومیپرسید. اما بهتر میشه اگر بعد از هر پاسخی خوب بهش فکر کنید وبعد برید سراغ سوال بعدی .

درمورد سوالاتی که فرمودید درهمین تالار جوابهای مستند ومستدل ،انصافا زیاد داریم که انشاءالله لینکشون روبراتون میذارم.
و البته به غیر ازینها لینک زیر روهم مطالعه بفرمایید. (چون علاقه ای به کپی کردن ندارم).
http://www.askdin.com/showthread.php?t=527

یاحق
صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع