تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: در خواب دیدم که گناه می کنم
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
بسم الله
سلام

داشتم به این موضوع فکر می کردم که آیا انجام "گناه در خواب"، گناه است؟

توضیحی مختصر درباره فکر گناه:
نقل قول:فکر گناه تا به عمل حرامی منجر نشود، حرام نیست؛ ولی باید در نظر داشت که شیطان با همین انحرافات کوچک، انسان را به تباهی می کشاند. فکر گناه، گناه نیست؛ ولی ممکن است زمینه گناه را فراهم سازد و موجب سلب توفیق گردد؛ چنان که دود چیزی را نمی سوزاند ولی در و دیوار را سیاه می کند.

اکثر خواب هایی که ما می بینیم متاثر از افکار و افعال ما در زمان بیداری می باشد. و اگر موضوع خاصی نظر ما را عمیقا به خود جلب کند، به احتمالا زیاد خواب آن را خواهیم دید.

خیلی از افراد (مانند خود بنده) در شرایطی قرار می گیریم که شرایط انجام گناه برایمان فراهم نیست و به قول معروف در مکانی قرار می گیریم که مجهز به دوربین مدار بسته می باشد. ولی ممکن است خواب ببینیم که همان دوربین ها خاموش شده و ما در همان مکان قرار داریم، پس در حالت خواب گناهی که در شرایط بیداری انجام نمی دهیم را مرتکب می شویم.

البته باید در نظر داشت که خواب ها به هیج وجه حجت نیستند (توضیحات بیشتر) و اصلا نمی توان به آنها تکیه کرد ولی باید در نظر داشت بسیاری از انسان ها به طور معمول، اتفاقات و حوادث روز گذشته را که به آنها فکر می کردند، شب در خواب می ببیند. این که انسان خواب ببیند که عمل خلافی انجام می دهد، گناه نیست؛ ولی حکایت از این می کند که افکاری بر او حاکم است و باید کوشش کند تا در بیداری، اندیشه اش را اصلاح کند و فکر گناه را از ذهنش پاک کند.

در حالات حاج شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم نقل شده که وی می فرموده: «من اگر در خواب هم نامحرمی را ببینم، چشمم را می بندم».

برای این که انسان به این حالت برسد، باید کوشش کند تا تقوا و پرهیزگاری برای او ملکه شود؛ به طوری که حتی در عالم خواب هم کاری بر خلاف تقوا انجام ندهد. فکر گناه، اگر ادامه پیدا کند، از خواب به بیداری هم کشیده می شود و آثارش، دامن گیر انسان می شود.

منابع:
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=161260
http://www.hawzah.net/fa/magazine/magart...5147/46945
نقل قول:فکر گناه تا به عمل حرامی منجر نشود، حرام نیست؛ ولی باید در نظر داشت که شیطان با همین انحرافات کوچک، انسان را به تباهی می کشاند. فکر گناه، گناه نیست؛ ولی ممکن است زمینه گناه را فراهم سازد و موجب سلب توفیق گردد؛ چنان که دود چیزی را نمی سوزاند ولی در و دیوار را سیاه می کند.

سلام محمد جان
ممنون از مطلب خوبت

فقط اگر اشتباه نکنم بعضی مواقع فکر بد هم گناه محسوب میشه

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ

مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ

• اى كسانى كه ايمان آورده ‏ايد! از بسيارى گمان‏ ها بپرهيزيد، چرا كه پاره ‏اى از گمان‏ ها گناه است، و [در كار ديگران‏] تجسّس نكنيد و كسى از شما غيبت ديگرى نكند آيا كسى از شما دوست دارد گوشت برادر مرده‏اش را بخورد؟ [بى ‏شك همه شما] از آن كراهت داريد، و از خدا پروا نماييد، كه خدا بسيار عطف توجه كننده و توبه‏پذير و مهربان است

سوره : الحجرات آیه : 12
یک سوال چه بازه زمانی در خواب خوب هست که انسان کمتر به گناه کشیده بشه؟
[تصویر: 300px-Sleeping_baby_cat.jpg]
در مورد خواب
انسان در خواب هیچ اختیاری از خود ندارد مگر افراد خاص که بر روح خود تصرفاتی دارند.
آن اتفاقی که مانند جنابت در خواب میافتد نیز حالت روحی است که ماحصل کارهایی است که شخص در حالت بیداری انجام داده
حضرت امام در کتاب آداب صلاه میفرمایند(فصل ششم)

اهل معرفت گويند كه جنابتْ خروج از وطن عبوديّت و دخول در غربت است؛ و اظهار ربوبيّت و دعواى منيّت است و دخول در حدود مولا و اتّصاف به وصف سيادت است. و غسل براى تطهير از اين قذارت و اعتراف به تقصير است. و بعضى از مشايخ يكصد و پنجاه حال در ضمن ده فصل ذكر نموده كه بايد بنده سالك تطهير از آنها نمايد در خلال غسل، كه غالب آنها يا تمام آنها به عزّت و جبروت و كبرياى نفس و خودخواهى و خودبينى برگردد.

نويسنده گويد كه جنابتْ فناى در طبيعت و غفلت از روحانيّت است و غاية القصواى كمال سلطنت حيوانيّت و بهيميّت و دخول در اسفل السّافلين است. و غسل تطهير از اين خطيئه و رجوع از حكم طبيعت است، و دخول در سلطان رحمانيّت و تصرّف الهيّت است به شست و شو نمودن جميع مملكت نفس را كه فانى در طبيعت شده بود و به غرور شيطان مبتلا شده بود.

اما در باب گناهان فکری توجه شما را به این حدیث از حضرت مسیح جلب میکنم(قریب به مضمونه)

زنا نكنيد . من به شما مي گويم حتي فكر زنا را هم نكنيد ( سپس چنين مثال زد ) اگر شخصي در اتاق نقاشي شده و زيبا ، آتشي روشن كند ، دود ، آن اتاق نقاشي شده را دود آلود و سياه خواهد كرد . گرچه اتاق را نسوزانده . فكر زنا نيز همچون آن دودي است كه زيبايي چهره معنوي انسان را تيره و تار مي سازد ، گرچه آن چهره را از بين نبرد .

چند روزه میخوام این سوال رو از یکی بپرسم ولی نمیدونم کجا مطرحش کنم!!!
مثلا آدم تو خواب گناه میکنه گناه حساب میشه؟؟
من بعضی وقتا که میخوابم تو خواب کاملا هوشیاریم رو دارم مثلا میخوابم یدفعه میگم خوب خوابیدم حالا میتونم برم و میرم مثلا تو خونه و اینا یه گشتی میزنم قبلا خیلی میترسیدم و عمدتا تو اتاقم میموندم اما الان جوری شده که از خودم میترسم وقتی بلند میشم احساس میکنم یه موجود دیگه ام که اعتقادات خودم رو ندارم و اصلا از هیچی نمیترسم یه انرژی زیاد دارم مث تیری که از تیرکمون ول میشه میپرم تو هال!!! و بدیش اینجاست که اصلا احساس میکنم موجود خبیثی هستم یه حس شیطانی دارم (شاید فقط چون ضعف هامو ندارم)
و جالب تر اینکه میرم خونه همسایه ها ببینم چه خبره با اینکه میدونم کار بدیه!!! و در حالت بیداری هیچوقت به خونه مردم نگاه نمیندازم شب میرم تو خونه هاشون Dodgy با اینکه متاهلم و اصلا مسائل جنسی برام حل شده است بعضی وقتا خونه مامان و بابام میرم تو اتاقشون که ببینم چیکار دارن میکنن!!
واقعا از این وضعیت ناراحتم میخواستم بدونم آیا اینا گناه واسم حساب میشه ؟؟؟ خیلی بده نه؟؟؟Confusedچیکار کنم؟ Sad

ببخشید اگه ارسالم بیربطه یا مورد داره بگید ویرایش میکنم
بسم الله الرحمن الرحیم
عالم خواب، عالم خیال هست. خیال نه به معنای توهم. خیال نام عالمی است.
مثلا خوابی که مرحوم آیت ا... مرعشی نجفی در مورد شعر شهریار دید، در عالم خیال بود ولی همه میدونیم که توهم نبود.
بگذریم، بعضی از خوابها خوب هستند که از ناحیه حضرت رب می باشد.
بعضی دیگر بد هستند و از ناحیه شیاطین هستند.
و نوع سوم خوابها چرت و پرت و باطل هستند که به علت پر بودن شکم و تفکرات روزانه خودمان هستند.
به نظر بنده خواب های بد به علت این است که مقداری از روحمان که به عالم خیال می رود، باقیمانده آن ضعیف است و به راحتی می تواند به تسخیر شیاطین در آید.
برای اینکه شیاطین ما رو اذیت نکنند بهتره از آیت الکرسی قبل از خواب استفاده کنیم.
دیگه ما در هستی موجودی عزیز تر و برتر از پیامبر اسلام نداریم، همین پیامبر حضرت جبرئیل توصیه کرده که قبل از خواب آیت الکرسی بخوانید تا شیاطین اذیتتون نکنند.
یا حق
خیلی خوبه عادت کنیم با وضو هم بخوابیم....
مسئولین پاسخگو نیستند ؟؟!!!Wink
................
بسم الله الرحمن الرحیم

نقل قول:دیگه ما در هستی موجودی عزیز تر و برتر از پیامبر اسلام نداریم، همین پیامبر حضرت جبرئیل توصیه کرده که قبل از خواب آیت الکرسی بخوانید تا شیاطین اذیتتون نکنند.

این لفظ جالب نیست!
بگیم شخصیت بهتره
متشکر
(۱۴/مهر/۹۲ ۱۵:۲۵)تلمیخا نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم

این لفظ جالب نیست!
بگیم شخصیت بهتره
متشکر

سلام
نه خیر جناب تلمیخا!
موجود!
شخصیت شاید محدود به انسان ها باشه ولی موجود هر مخلوقی و هر موجودی ( غیر از واجب الوجود) رو شامل میشه!
بهتره مقداری اطلاعات فلسفی داشته باشید بعد اعتراض کنید!
یا حق
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع