تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: بحثی بنیادین پیرامون این عبارت(استدلال شما من را قانع نکرد)!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
من در جریان بعضی بحث ها نبوده ام ولی گاهی اوقات ما شخصی را قبول می کنیم بر طبق رفتار و عملکرد او جوری به او مطمئن می شویم که گویی هر چه بگوید درست است .
حال اگر در جایی مطالب خلاف گفته او را بشنویم همه کار می کنیم و به هر دری می زنیم که حرف او را اثبات کنیم.
و جایی که کم می آوریم این جمله را هم می گوییم که ساکت شدم ولی قانع نشدم!!!
این هم به دور از هوای نفسانی است ولی ناشی از عدم مطالعه و تحلیل قوی شخص برمی گرده . بنابراین من حتی به خودم
هم می گویم که اگر چیزی را قبول کردم سعی کنم حتما مستدل باشد .
بچه ها به نظرم نباید ریشه این قضیه رو فقط تو بحث و مناظره دنبال کرد .

این دو آیه رو بخونید :

وَ لَوْ فَتَحْنا عَلَيْهِمْ باباً مِنَ السَّماءِ فَظَلُّوا فيهِ يَعْرُجُونَ (14)
لَقالُوا إِنَّما سُکِّرَتْ أَبْصارُنا بَلْ نَحْنُ قَوْمٌ مَسْحُورُونَ (15)

و اگر دری از آسمان به روی آنان بگشاییم ، و آنها پیوسته در آن بالا روند ... باز می گویند: «ما را چشم بندی کرده اند بلکه ما ( سر تا پا ) سحر شده ایم!»
سوره حجر

واسه منم واقعا سوال است ، چی میشه که یک انسان حق پذیر است و یک انسان حتی اگه به معراج هم بره ایمان نمیاره ؟!!Huh
دوستان گفتند غرور ، نفاق ولی به نظرم این صفات خودشون معلول اند نه علت !!! چی میشه که غرور و نفاق تو انسان ریشه میدواند ؟!!!
ممنون از علی آقا برای تاپیک مفیدشون ... منم منتظر جوابم !!!
Heart
پاسخی که میدم مربوط به تالار نیست و مربوط به کل جامعه ماست که خیلی مختصر نظر شخصی خودمو میگم...

_ریشه ها و دلایل متعددی داره از سفسطه و مغلطه گرفته تا تحجر طرف مقابل

_استدلال عقلی هم شرط لازم ایمانه ولی شرط کافی نیست

_تفاوت معیارهای اعتقادی افراد عامل این تفاوت است
سلام
به نظر من یکی از دلایل اصلیش ، عدم پایبندی و مشخص بودن مبنای مشترک هست.
دو طرف ابتدا باید تکلیفشون رو با مبنا مشخص کنند ، بعد برند سراغ مصادیق ، عکس این کار مساوی هست با عدم فهم مواضع طرف مقابل.
بسم الله الرحمن الحيم
سلام
میشه از خود قرآن کمک گرفت.. کجاست که قرآن میگه قلبشون مرده .. یا چه کسانی رو خداوند بردلهاشون مهر زده ...
شکستن قانون های الهی مثل حلال کردن حرام خدا و ...
نفاق...
دنیادوستی....
و... خیل چیزها هستند که به فرموده ی خداوند باعث میشن که بر دل مهر بخوره و دیگه حق پذیر نباشه و یا در درجه ی پائینتری با شک و شبهه چیزی رو قبول کنه یا باصطلاح قانع نشه...
جلوی صحبت امیر المومنین و امام حسین ایستادند و همهمه کردند ... ما که ذره هم نیستیم .
اصولا حق پذیری مسئله والایی هست که پیام حق برسد به قلب . تا نهاد پاک نباشد ، این اتفاق نمی افتد .
اگر چه اون پیام رسان امام حسین روحی فداه باشند ...
نقل قول:قلبشون مرده

قلبم مردهSad

نقل قول:تا نهاد پاک نباشد

تا نهادم پاک نباشهConfused

نقل قول:چی میشه که غرور و نفاق تو انسان ریشه میدواند

چی میشه که غرور و نفاق در من ریشه میدونهHuh

نقل قول:ناشی از عدم مطالعه و تحلیل قوی شخص برمی گرده

ناشی از عدم مطالعه من و تحلیل قوی من هستDodgy

نقل قول:داره خودشو میزنه به اون راه

شاید هم من خودمو میزنم به اون راهConfused

نقل قول:بعضی اصلا دنبال حقیقت نیستند فقط می خواهند ابراز وجود کنند.

من به دنبال حقیقت نیستم فقط میخوام ابراز وجود کنمConfused

نقل قول:سخن حق در گوششان فرو نمی رفت

سخن حق تو گوشم فرو نمیرهSad

نقل قول:تو رفتار اینجور افراد یکم غرور با شیطان با هم مخلوط شدن

تو رفتار من یکم غرور با شیطان با هم مخلوط شدهConfused

(۱۶/بهمن/۹۱ ۲:۰۹)Havbb 110 نوشته است: [ -> ]خب ریشه ی این رفتار در عدم حق پذیری (به خاطر قساوت قلب و...) ، در نفاق ، در اینکه اگر حرف طرف مقابل را قبول کنم آبرویم میرود و میگویند کم آورده و...

کاشکی کمی هم به خودم رجوع کنم و خدایی بشم اونوقته که سخن حق راحت تر از چیزی که فکر می کنم روی دلم می نشست...

خیلی موضوع خوبی کمال تشکر رو دارم
سلام دوستان
نمی شه وقتی یه نفر حرف ما رو نمی پذیره، ما فوری فکر کنیم که قلبش مرده و عرور و نفاق در اون فرد مقابل ریشه دوانده. خب شاید هم اصلاً حرف ما اشتباه باشه که اون طرف مقابل نمی پذیره.
(۱۸/بهمن/۹۱ ۹:۳۶)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]سلام دوستان
نمی شه وقتی یه نفر حرف ما رو نمی پذیره، ما فوری فکر کنیم که قلبش مرده و عرور و نفاق در اون فرد مقابل ریشه دوانده. خب شاید هم اصلاً حرف ما اشتباه باشه که اون طرف مقابل نمی پذیره.

سلام

حرف ما ؟؟؟؟ من فکر میکنم که مثلا حرفی که شخصا از طریق ائمه و قران و با برهانهای مستدل , زده میشه , دیگه حرف من نیست !

وقتی از قران نقل میشه یا از احادیث , دیگه حرف خدا و معصومینه ! وقتی کسی حرف خدا رو از طریق خلفای خدا زده میشه ,

قبول نکنه و از روی لجاجت بره دنبال حرف چند تا بنی بشر با ادعاهای پوشالی ! Dodgy مسلما قلبش مرده و دچار غرور و نفاقه !

چون این شخص فکر میکنه که میدونه راه سعادتش چیه ! در حالیکه خالقش کس دیگه ایست و خالق میدونه که سعادت بشر کجاست Big Grin
سلام جناب جوزفیست
در واقع حتی مسائلی مثل حقانیت اسلام، وحیانی بودن قرآن و ... هر کدومشون یک اعتقاده که ممکنه یه نفر بپذیره و یه نفر نپذیره. و هر کسی فکر می کنه نظر خودش درسته.
قرار شده آقا ابراهیم یه بحثی رو در مورد اثبات الهی بودن اسلام شروع کنند و من به شما قول میدم که اگر اثبات ایشون قانع کننده بود بپذیرم.
موفق باشید
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع