تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: احکام فراموش شده : خمس
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
به نام الله جل جلاله

سلام دوستان

تصمیم دارم در مورد خمس یکم با هم بحث کنیم . یه بحث پویا . اتفاقا اینروزها که وضع اقتصادی بحرانیه , میخوام بپرسم :

شما خمس میدید ؟

اگر نه , چرا ؟

اگر بلی , چرا ؟

دلائل بسیاری میشه گفت . من خودم شخصی هیچ حکمی به سخت گیری احکام خمس ندیدم . Huh ( اصلا راه فرار نداره ! محض مزاح )

تا جاییکه از پول خمس نداده ( که حرام شمرده میشه حتی اگه براش کار کرده باشیم ) نمیشه صدقه داد و اگر هم بدیم باطله !

اگر به اندازه دانه عدس در منزل اضافه بمونه و یکسال ازش بگذره باید خمس داد !

از شما میخوام تو این بحث شرکت کنید .
سلام

اگر ريا نباشه من خمس مي پردازم ، با افتخار و و رضايت هم خمس مي پردازم

و از آن دوستاني كه تحت تاثير حرفهاي برخي روشنفكران به اصطلاح مذهبي از دادن خمس مال خود امتناع مي كنند مي خواهم كه با مطالعه و دقت به اين حكم الهي بنگرند و خمس مال خود را بپردازند .

برخي از خمس به تاوان و باج ، پول زور وخسارت و ووو نام مي برند . در صورتي كه پرداخت خمس نه تنها از مال شخص كم نمي گرداند بلكه به آن مال خير و بركت بيبشتري خواهد داد . شايد به ظاهر كسر يك پنجم از مال خود نوعي كسرشدن از مال باشد ولي آثار بركت و خير را در بقيه اموال را در بر دارد .

و در پاسخ اون دسته از كوته فكران كه پول اضافي داري ميدي اين ...بخورن ....

من خمس مال خود ( كه در اصل مالك اصلي آن خداست ) را با واسطه به دستان مبارك امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مي رسانم ديگر مسئول بقيه ماجرا نيستم .

شايد براي برخي سوال بشه اين واسطه كي مي تونه باشه ؟

مراجع عظام (مرجع اعلم )

فعلاً بسه ، زياد حرف زدم

موفق باشيد
يا علي عليه السلام
به نام الله جل جلاله

سلام

دوست گرامی ممنون از پاسخ شما

اما : با چه اعتقادی خمس میدی ؟ واقعا از مالت کم میشه یا نه ؟

ببین دوستی دارم که تمام سعیشو کرد تا مثلا جنسی بخرد به 10 میلیون . تمام سال پول جمع کرد . موقع خرید , آن جنس به 15 میلیون افزایش قیمت پیدا کرد .

خوب , هم خمس داد پولش کم شد و جنسشو نخرید !!! وضعیت اقتصاد یعنی این Wink

دوست گرامی با چه اعتقاد و ایمانی وقتی مثلا 50 میلیون پول داری , میای و 10 میلیون خمس میدی !

میدونی که سخته !

اصلا آیا با توجه به شرایط اقتصاد , احکام خمس نباید تغییر کنه ؟

وقتی تو جامعه میلیونها سکه بهار آزادی توسط همین مردم خرید میشه و بعدشم گرونتر میفروشن و خمس هم نمیدن !

انوقت با ماشین مدل بالا و منازل آنچنانی به مثلا شمایی که نتونستی ماشین بهتر فراهم کنی , فخر میفروشن , واقعا چه ایمانی باعث شد که محکم سر خمس دادنتون بایستید ؟

میدونی الان همه عقلشون به چشمشونه ؟ اگه بخوای ازدواج کنی و فعلا فقط پول جمع کردی حالا باید خمسشم بدی , واقعا فکر میکنی خانواده عروس تحویلت بگیرن !

اول میپرسن ماشین و خونه ات کو Dodgy شما میتونی بگی من خمس دادم ؟ مگه قرار نیست سنت نبوی نکاح رو احیا کنی ؟

( دوستان توجه بفرمایید من فقفط میخوام بحث کمی چالشی بشه . در ضمن خودم میخوام از ایمان شما استفاده ببرم . در ضمن منظور خاصی به هیچکس ندارم و فقط سوالات بصورت کلی است .)
یه بار بنده با خودم فکر کدم که چه دلیلی داره از مالم بدم و کمش کنم
دیدم مالم نیست و مال خداست که داده به من برای امتحان در واقع مالکش اصلا نبودم که بخوام بگم مالم کم میشه .
خدا میتونست اصلا بهم مال نده!
یا حق
(۲۴/بهمن/۹۱ ۲۰:۵۸)وحید110 نوشته است: [ -> ]یه بار بنده با خودم فکر کدم که چه دلیلی داره از مالم بدم و کمش کنم
دیدم مالم نیست و مال خداست که داده به من برای امتحان در واقع مالکش اصلا نبودم که بخوام بگم مالم کم میشه .
خدا میتونست اصلا بهم مال نده!
یا حق

به نام الله جل جلاله

ممنون آقا وحید

شما مالک اون مال رو خدا میدونید . خوب , در عین حال مطمئن هستید در راه خدا خرج میشه ؟

بزارید یه مثال بزنم . موسسه ای خیریه هست که مردم بهش کمک میکنند . شخصی متوجه شد که اون موسسه , پولای مردم رو هزینه سفرهای خارجی رییساش میکنه .

بنابراین چطور خودتو متقاعد میکنی که این مال که مالکش خداست , بعنوان یه واسطه , حتما به محل درستش رسیده ؟

واقعا بنظرتون اگه همه مومنین خمس میدادن و جای درست خرج میشد , اصلا فقیری تو این مملکت پیدا میشد ؟

حالا مطمئن هستی که اون مال بدست صاحبش میرسه ؟

من وظیفم ر انجام میدم
ضمن اینکه خمس رو مطمئن هستم دست ادم دستی میرسون (هر چند تا حالا شاملم نشده خمس دادن!) دیگه از مجتهد بالاتر که نیست
این ها که نمیرسه و ... همش بهانس
مملکت هم اینقد در امد داره پس باید فقر نباشه
چبحث فقر هم بحثش جداست . مقاله علی اقا در مود روزی که خدا میده رو بخونید متوجه میشید
دوستان یکی از مواردی که خمس رو بسیار مهم میکنه قدرت بخشیدن به اسلامه

همونطور که میدونید یکی از اصلی ترین نیازهای جنبش ها ، انقلاب ها و... اقتدار مالی است که اهمیت به سزایی دارد

اگر دقت کنید خلفای ملعون در تاریخ تمام سعی و تلاششون رو میکردند که وضع مالی ائمه(علیه السلام) رو ضعیف کنند برای مثال میشه به ماجرای فدک اشاره کرد که توسط ......... برای اولین بار غصب شد و هربار که خلیفه ای توبه میکرد بلافاصله فدک رو به ائمه باز میگردوند و جالب اینجاست که چند ماه بعد به طرز مشکوکی می مرد و بار دیگر فدک به وسیله خلیفه بعدی غصب میشد(این اتفاق حداقل در زمان دو خلیفه رخ داده است.)

دلایل بسیار متعددی وجود داره که اهمیت به سزای قدرت اقتصادی رو در همه عرصه ها از گسترش اسلام گرفته تا کفر میرسونه

حالا خمس و زکات از طرفی برای خودسازیه و از طرفی جامعه سازی

خدا به وسیله این احکام اولا بنده هاشو آزمایش میکنه ثانیا وابستگی اونها به مال دنیا رو کم میکنه

همچنین با رسیدن این مال به مراجع تقلید ، اموال مورد نظر در بهترین مسیر در راه خدا و اقتدار بخشیدن به اسلام صرف میشه

نکته جالبش اینه که علاوه بر ثواب بالای این عمل ، بازگشتن چندین برابر مال از جانب خدا ، کاهش وابستگی به مال دنیا ، اقتدار بخشیدن حکومت اسلامی ، هدایت جامعه و... ثواب بالای اون کاری که مال شما براش هزینه شده هم به شما میرسه

یعنی یک تیر در 6 هدف

حالشو ببریدBig Grin

واقعا که یکی از لذت بخش ترین واجبات دینهBig Grin

یه تجربه شخصی: معمولا بعد خمس دادن (مخصوصا دفعه اول که معمولا مبلغش بالاست) خداوند متعال شخص خمس دهنده رو ازمایش اقتصادی میکنه تا ببینه طرف از خمس دادن پشیمون میشه یا نه...
مراقب باشید تو این ازمون قشنگ عملتون رو ضایع نکنید

یاعلی
(۲۴/بهمن/۹۱ ۲۰:۲۲)joseffist نوشته است: [ -> ]به نام الله جل جلاله

سلام

عليك السلام
دوست گرامی ممنون از پاسخ شما خواهش مي كنم دوست عزيز

اما : با چه اعتقادی خمس میدی ؟ واقعا از مالت کم میشه یا نه ؟
مي خوام يه ادعايي كنم كه خودم در عمل ضعيفم ولي در حرف بسيار قوي . اونم فقط اطاعت - اولش سخته ولي وقتي كه انجام ميدي شيرينيش قابل وصف نيست . تمامي فرامين و دستورات خداوند همينطوره . فقط كافيه از شيطان دوري كني

ببین دوستی دارم که تمام سعیشو کرد تا مثلا جنسی بخرد به 10 میلیون . تمام سال پول جمع کرد . موقع خرید , آن جنس به 15 میلیون افزایش قیمت پیدا کرد .خوب , هم خمس داد پولش کم شد و جنسشو نخرید !!! وضعیت اقتصاد یعنی این Wink

دوست گرامی با چه اعتقاد و ایمانی وقتی مثلا 50 میلیون پول داری , میای و 10 میلیون خمس میدی ! دوست عزيز " نمي دونم چطور بگم تا وصفش كني . خودم بار اول كه خمس دادم چيز زيادي از خمس نمي دونستم . با استادم مشورت كردم . موقع حسابرسي اموالم گفت هر چيزي را مي خواي حساب كني قيمت اون دست بالا تر بگير و مطمئن باش بهت برميگرده . منم همينكارو كردم . يه شادي وسف ناشدني در من بود كه تا حالا لنگشو نديدم

میدونی که سخته ! نه زياد هم سخت نبود . چون داري اون پول به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) يعني در اصل به پدرتون مي ديد .

اصلا آیا با توجه به شرایط اقتصاد , احکام خمس نباید تغییر کنه ؟من معتقدم كه احكام نبايد تغيير كنه بلكه بايد توقعات اجتماع و خود مون تغيير كنه و سطحش بايد بياد پايين مثل قديما

وقتی تو جامعه میلیونها سکه بهار آزادی توسط همین مردم خرید میشه و بعدشم گرونتر میفروشن و خمس هم نمیدن !

انوقت با ماشین مدل بالا و منازل آنچنانی به مثلا شمایی که نتونستی ماشین بهتر فراهم کنی , فخر میفروشن , واقعا چه ایمانی باعث شد که محکم سر خمس دادنتون بایستید ؟

همه اينا فقط تا دم گور با منند ، و ريالي از اينا با من نميان اونور . وقتي هر روز اون طرف برابر با هزارل سال اينطرف . آيا مي ارزه چنين ريسك بزرگي .
میدونی الان همه عقلشون به چشمشونه ؟ اگه بخوای ازدواج کنی و فعلا فقط پول جمع کردی حالا باید خمسشم بدی , واقعا فکر میکنی خانواده عروس تحویلت بگیرن !انسان مختار انتخاب كنه . من كاري به همه ندارم . مگه وقتي مردم يكي مياد گناهمو از من ميگيره . و جور گناهان منو مي كشه . اما در موررد ازدواج با توكل به خدا و توسل به ائمه عليهم السلام همه چي حل ميشه .

اول میپرسن ماشین و خونه ات کو Dodgy شما میتونی بگی من خمس دادم ؟ مگه قرار نیست سنت نبوی نکاح رو احیا کنی ؟

آيا همه اين سوالو مي پرسن ؟شايد مصلحت اون ازدواج نباشه . شايد كسي ديگر مناسبتر باشه . من بعيد مي دونم كسي خمسشو بده بعد تو ديگر سنت نبوي امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دستشو نگيره

( دوستان توجه بفرمایید من فقفط میخوام بحث کمی چالشی بشه . در ضمن خودم میخوام از ایمان شما استفاده ببرم . در ضمن منظور خاصی به هیچکس ندارم و فقط سوالات بصورت کلی است .)
منم از شما دوست عزيز متشكرم كه با اين سوالاتتون باعث شديد خودمو كمي محك بزنم . از همه دوستانم عاجزانه التماس دعا اولاً براي سلامتي و فرج مولاي غريب و در ثاني براي حقير سراپا تقصير تا بتوانم عامل به فرامين و دستورات الهي باشم
[b]موفق باشيد
يا علي عليه السلام [/b]
به نام الله جل جلاله

سلام

خوب ظاهرا یا این تاپیک موضوع مهمی رو مطرح نمیکنه یا همه ماشاالله اهل خمس و زکات هستند انشاالله .

و یا خیلیهام مخالف هستند اما مطرح نمیکنن .

حالا سوال دیگه ای دارم : خمس رو باید به مرجع تقلید داد . ایا شما کاملا به احوالات اون مرجع واقف هستید ؟

براتون مهم نیست پول کجا میره ؟ آیا مسئولیتی ندارید که پول حتما بدست اهلش برسه ؟

ببینید یه کارمند : مالیات میده . بیمه میده . صدقه هم بده . خمس هم بده . و دست آخر تو مجلس براش تصویب میکنن که حقوقش Dodgy از ماهی 400 هزار تومن شروع بشه ! حالا با این حقوق

هم خونه بخره ....هم ماشین ....دو تا بچه مدرسه ای .....شهریه دانشگاه آزاد ......

بنظرتوون باندازه کافی ازمون نمیگیرن که باید بازم خمس بدیم ؟
(۲۵/بهمن/۹۱ ۱۲:۰۸)joseffist نوشته است: [ -> ]به نام الله جل جلاله
سلام
حالا سوال دیگه ای دارم : خمس رو باید به مرجع تقلید داد . ایا شما کاملا به احوالات اون مرجع واقف هستید ؟
براتون مهم نیست پول کجا میره ؟ آیا مسئولیتی ندارید که پول حتما بدست اهلش برسه ؟

عليك السلام

بهتر است كه به مرجع تقليد داد . آنچنان هم نياز نيست كه به تمام احوالات آن مرجع واقف بود فقط بايد ابتدا در انتخاب مرجع دقت نمود و اعلم آنان را براي خود برگزيد .
شما وقتي پول خمس خود را از مال خود جدا نموده و به مرجع خود داديد ديگر هيچ مسئوليتي در قبال آن نداريد كه چكار ميشه با اون پول و در چه راهي صرف ميشه .

موفق باشيد
يا علي عليه السلام

(۲۵/بهمن/۹۱ ۱۲:۰۸)joseffist نوشته است: [ -> ]به نام الله جل جلاله

سلام
ببینید یه کارمند : مالیات میده . بیمه میده . صدقه هم بده . خمس هم بده . و دست آخر تو مجلس براش تصویب میکنن که حقوقش Dodgy از ماهی 400 هزار تومن شروع بشه ! حالا با این حقوق

هم خونه بخره ....هم ماشین ....دو تا بچه مدرسه ای .....شهریه دانشگاه آزاد ......

بنظرتوون باندازه کافی ازمون نمیگیرن که باید بازم خمس بدیم ؟

با اينكه ميدانم شما اهل خمس دادن هستيد ان شاءالله و اين مطالب را از حرف ها و شنيده هاي افرادي كه قصد ندادن خمس را دارن نقل قول مي فرماييد .
اين حرفها و بهانه هايي كه عوام در باره خمس به زبان مي آورند تنها دليلي براي مخالفت با حكم خداوندي و از راهنمايي هاي شيطان رجيم است .
بودند افرادي كه حتي در برهه اي براي نان شب خود و فرزندان خود وا مانده بودند و باز درآن حال موقع اي كه مالي به دست شان رسيد خمس آن را پرداخت نمودند .

موفق باشيد
يا علي عليه السلام
آدرس های مرجع