تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: جانشینی پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در رفع اختلاف
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
سلام

[تصویر: velayat%20info%201.jpg]
اهمیت رجوع مومنان به پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در اختلافاتشان:
فَلا وَ رَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فيما شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا في‏ أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْليماً (65-نساء)
به پروردگارت سوگند كه آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اينكه در اختلافات خود، تو را به داورى طلبند؛ و سپس از داورى تو، در دل خود احساس ناراحتى نكنند؛ و كاملا تسليم باشند. (65-نساء)
آیا پس از پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در بین امت اختلافی خواهد بود؟!
چه ضابطه ای برای تشخیص حل این اختلاف وجود دارد؟
آیا با رجوع به سنت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می توان جواب اختلاف را پیدا کرد؟ (در این صورت باید اختلافات آینده فرقی با اختلافات گذشته نداشته باشند و اختلاف جدیدی روی ندهد!) آیا امکان دارد در برداشت از خود سنت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نیز اختلاف داشته باشیم؟!!؟
چه کسی علم تبیین قرآن دارد؟؟
بَلْ هُوَ آياتٌ بَيِّناتٌ في‏ صُدُورِ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَ ما يَجْحَدُ بِآياتِنا إِلاَّ الظَّالِمُونَ (49-عنکبوت)
ولى اين آيات روشنى است كه در سينه دانشوران (کسانی که به آنها علم داده شده است) جاى دارد؛ و آيات ما را جز ستمگران انكار نمى‏كنند! (49-عنکبوت)
رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خطاب به امیرالمومنین علی(علیه السلام) می فرمایند:
يا على انت تبيّن لامّتى ما اختلفوا فيه من بعدى‏ يا على! تو آنچه را كه امتم بعد از من در مورد آن‏ اختلاف كنند، بر ايشان بيان خواهى كرد
(المستدرک علی الصحیحین 3/335، ح4678 و تاریخ مدینته دمشق 45/296، ح9761و9762 و منتخب الكنز، حاشيه جلد پنجم، مسند احمد، ص 33)
أبو سعيد الخدريّ، و أنس بن مالك، قالا:
قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله: «يا عليّ، أنت تبيّن لأمّتي ما اختلفوا فيه من بعدي؛
يا عليّ، أنت تغسل جثّتي، و تؤدّي ديني، و تواريني في حفرتي، و تفي ذمّتي، و أنت صاحب لوائي في الدنيا و الآخرة»
(المناقب، للخوارزميّ: 329- 346)
به روایت ابن عباس هنگامی که آیه ی
وَ يَقُولُ الَّذينَ كَفَرُوا لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّه‏ إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ (رعد-7)
(و آنان كه كافر شده‏اند مى‏گويند: «چرا نشانه‏اى آشكار از طرف پروردگارش بر او نازل نشده است؟» [اى پيامبر،] تو فقط هشداردهنده‏اى، و براى هر قومى رهبرى است.)
نازل شد،
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) دست بر سینه نهادند و فرمودند:
"انا المنذر و لکل قوم هاد"
آنگاه با اشاره به امیرالمومنین علی(علیه السلام) فرمودند:
" أنت الهادي، يا عليّ بك يهتدي المهتدون بعدي‏" (تو هادی هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت می شوند کسانی که بعد از من هدایت می شوند)
عن ابن عبّاس، قال: لمّا نزلت: إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ
(ابن عباس می گوید: هنگامی که نازل شد آیه ی "همانا ای پیامبر تو هشدار دهنده ای و برای هر قومی هدایتگری هست)
قال رسول اللّه صلى اللّه عليه و آله و سلم:
(رسول خدا فرمودSmile
«أنا المنذر و عليّ الهادي من بعدي» و ضرب بيده إلى صدر عليّ فقال: "أنت الهادي بعدي يا عليّ بك يهتدي المهتدون‏"
من هشدار دهنده هستیم و علی هادیِ بعد از من است
و دست خود را بر سینه ی علی زد و فرمود: تو هادی بعد از من هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت میشوند هدایت شوندگان
(المستدرک علی الصحیحین 3/342، ح4704 و تاریخ بغداد 12-372و373 و تفسیر فخررازی 19/14 ذیل همین آیه و في الدرّ المنثور، 4/ 45 و أخرج الطبري في تفسيره: 3/ 72 و شواهد التنزيل: 1/ 293/ 398)
موفق باشيد والسلام عليكم
با تشکر از شما از این تاپیک مفید و ارزشمند
(۲۶/بهمن/۹۱ ۲۳:۴۹)aboutorab نوشته است: [ -> ]چه کسی بعد از پیامبر علم تبیین قرآن دارد؟؟
بَلْ هُوَ آياتٌ بَيِّناتٌ في‏ صُدُورِ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَ ما يَجْحَدُ بِآياتِنا إِلاَّ الظَّالِمُونَ (49-عنکبوت)
ولى اين آيات روشنى است كه در سينه دانشوران (کسانی که به آنها علم داده شده است) جاى دارد؛ و آيات ما را جز ستمگران انكار نمى‏كنند! (49-عنکبوت)
رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خطاب به امیرالمومنین علی(علیه السلام) می فرمایند:
يا على انت تبيّن لامّتى ما اختلفوا فيه من بعدى‏
يا على! تو آنچه را كه امتم بعد از من در مورد آن‏ اختلاف كنند، بر ايشان بيان خواهى كرد
(المستدرک علی الصحیحین 3/335، ح4678 و تاریخ مدینته دمشق 45/296، ح9761و9762 و منتخب الكنز، حاشيه جلد پنجم، مسند احمد، ص 33)

(۲۶/بهمن/۹۱ ۲۳:۴۹)aboutorab نوشته است: [ -> ]
وَ يَقُولُ الَّذينَ كَفَرُوا لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّه‏ إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ (رعد-7)
(و آنان كه كافر شده‏اند مى‏گويند: «چرا نشانه‏اى آشكار از طرف پروردگارش بر او نازل نشده است؟» [اى پيامبر،] تو فقط هشداردهنده‏اى، و براى هر قومى رهبرى است.)
نازل شد،
" أنت الهادي، يا عليّ بك يهتدي المهتدون بعدي‏"
(تو هادی هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت می شوند کسانی که بعد از من هدایت می شوند)
سلام
اهمیت رجوع مومنان به پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در اختلافاتشان:
فَلا وَ رَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فيما شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا في‏ أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْليماً (65-نساء)
به پروردگارت سوگند كه آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اينكه در اختلافات خود، تو را به داورى طلبند؛ و سپس از داورى تو، در دل خود احساس ناراحتى نكنند؛ و كاملا تسليم باشند. (65-نساء)
آیا پس از پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در بین امت اختلافی خواهد بود؟!
چه ضابطه ای برای تشخیص حل این اختلاف وجود دارد؟
آیا با رجوع به سنت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می توان جواب اختلاف را پیدا کرد؟ (در این صورت باید اختلافات آینده فرقی با اختلافات گذشته نداشته باشند و اختلاف جدیدی روی ندهد!)
آیا امکان دارد در برداشت از خود سنت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نیز اختلاف داشته باشیم؟!!؟
چه کسی علم تبیین قرآن دارد؟؟
يا على انت تبيّن لامّتى ما اختلفوا فيه من بعدى‏
يا على! تو آنچه را كه امتم بعد از من در مورد آن‏ اختلاف كنند، بر ايشان بيان خواهى كرد
أبو سعيد الخدريّ، و أنس بن مالك، قالا:
قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله:
«يا عليّ، أنت تبيّن لأمّتي ما اختلفوا فيه من بعدي؛
يا عليّ، أنت تغسل جثّتي، و تؤدّي ديني، و تواريني في حفرتي، و تفي ذمّتي، و أنت صاحب لوائي في الدنيا و الآخرة»
(المناقب، للخوارزميّ: 329- 346)

(و آنان كه كافر شده‏اند مى‏گويند:
«چرا نشانه‏اى آشكار از طرف پروردگارش بر او نازل نشده است؟» [اى پيامبر،] تو فقط هشداردهنده‏اى، و براى هر قومى رهبرى است.)نازل شد،

" أنت الهادي، يا عليّ بك يهتدي المهتدون بعدي‏"
(تو هادی هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت می شوند کسانی که بعد از من هدایت می شوند)
عن ابن عبّاس، قال:
لمّا نزلت: إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ
(ابن عباس می گوید:
هنگامی که نازل شد آیه ی "همانا ای پیامبر تو هشدار دهنده ای و برای هر قومی هدایتگری هست)
قال رسول اللّه صلى اللّه عليه و آله و سلم:
(رسول خدا فرمود:
«أنا المنذر و عليّ الهادي من بعدي» و ضرب بيده إلى صدر عليّ فقال: "أنت الهادي بعدي يا عليّ بك يهتدي المهتدون‏"
من هشدار دهنده هستیم و علی هادیِ بعد از من استو دست خود را بر سینه ی علی زد و فرمود: تو هادی بعد از من هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت میشوند هدایت شوندگان
(المستدرک علی الصحیحین 3/342، ح4704 و تاریخ بغداد 12-372و373 و تفسیر فخررازی 19/14 ذیل همین آیه و في الدرّ المنثور، 4/ 45 و أخرج الطبري في تفسيره: 3/ 72 و شواهد التنزيل: 1/ 293/ 398)
موفق باشيد [/b]

[b]يا علي عليه السلام

آدرس های مرجع