بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان...از تشکرتون متشکرم!...
بنا بر فرمایش امیر المومنین علیه السلام پیدا شدن و کامل شدن صبر چهار شعبه دارد.
از این چهار جهت است که ادمی دارای قوه صبر میگردد:
شوق . ترس . زهد . انتظار
ترقب پایه ای از صبر
_ترقب یعنی انتظار و چشم به راه بودن:
"ومن ارتقب الموت سارع الی الخیرات."
_اگر در خطبه های علی علیه السلام کسی دقت کند کمتر خطبه ای است که اقا سفارش مرگ را نکند.ای شیعیان علی سفارش اقا به شما این است که زیاد یاد مرگ کنید و از ان بی خبر نباشید.
_اگر کسی مراقب موت شد بنده میشود.من من نمی کند.استقلال در خودش نمی بیند.قدرت من بازوی من قلم من مال من دیگر نمی کند...
_ای خانمی که از خانه بیرون می روی!بگو شاید رفتم و به خانه باز نگشتم.پس رعایت حجاب کن...
_غفلت از مرگ سبب این همه بی بندو باری است...
_چه یاد مرگ کنی چه نکنی ساعت معین مرگ میرسد پس چه بهتر که انسان ان را نزدیک ببیند.
وجوب حفظ جان
_عدل یعنی تجاوز از حد نکردن...
_ گاه می شود انسان با خوردن یک لقمه ی زیادی به معده اش ظلم کرده است.معده نتوانسته هضم کند.گاه می شود با یک کلمه ی بی جا دلی را می رنجاند...
_ ای جوان عزیز!اول عدل را در خودت جاری کن .سعی کن ظالم نباشی. پس از سعی در اصلاح خودت انگاه جلوگیری از ظلم اگر برای خدا باشد خوب است. گاه می شود هوس است...اگر برای خدا معامله کردی هر زحمتی هم ببینی پاداش داری...اگر روی تکلیف کشته هم شدی اجرت با خدایت هست.البته به همین شرط که روی هوا نباشد فقط برای خدا باشد وگرنه زحمت بیهوده ای کشیده ای.
_طرف معامله با هر کس باشد قیمتش هم همان است.هر کس بخواهد بداند حد وجودش چه مقدار است ببیند طرف معامله اش کیست؟و دنبال چه می رود.عقب اب و خاک می گردی حدت همان است.دنبال خوشیهای دنیوی می گردی ارزشت همین مقدار است...
_شما نباید به دنیا دلخوش باشید بلکه باید همیشه
ارزوی رسیدن به حوض کوثر را داشته باشید.
_رسول خدا صلی الله علیه واله در روزهای واپسین عمر شیریفش خبر داد که رفتنم نزدیک است.من از بین شما میروم و سر حوض کوثر منتظر شمایم.خودتان را به من برسانید.
_راحتی و ارامشت را بگذار سر حوض کوثر...
_در دعا می خوانیم:
"ظلمت نفسی"خدایا!من ظالم به خودم و افتاده نفس و هوا را یاری فرما.خود خواهی ام رها شود و خدا خواه شوم.دنیا طلبی من به اخرت طلبی تبدیل شود.
الهی امین