تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سیر مطالعاتی:((بررسی کتاب ايمان))
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
دوستان از این تاپیک و بودن در کنار شما عزیزان لذت میبرم

مرحبا به شما رفقا

کار رو به همین شکل ادامه بدید

به نظرم خوبه رفقا در مورد این جملات و آثاری که از این جملات میگیرند هم باهم صحبت کنند
این جمله خیلی خیلی به نظرم خفن هست:
اگر صبر بر گناه نکنی بزرگ نمی شوی .ایمان و ولایت در دلت پیدا نمی شود . نه بزرگ می شوی نه بزرگ شناس می شوی.
من هم به نوبه خودم از اين پست زيبا تشكر ميكنم.

راستش من تقريبا يك سال پيش وقتي داشتم براي تحقيقم دنبال يك مرجع معتبر مي گشتم به كتاب ايمان برخوردم و همونجا توي كتابخونه دانشكده نشستم و شروع به خوندن كردم
به قدري مطالب كتاب زيبا بود كه تقريبا ميشه گفت توي كتاب غرق شده بودم
اون هايي كه منو ميشناسن مي دونن يكي از لذت بخش ترين لحظات عمر من وقتيه كه مطالعه ميكنم.

و مطالعه اين كتاب مي تونم بگم از عمر من حساب نمشه چون بيشتر از هر زمان ديگه اي تو زندگيم لذت بردم
اونقدر غرق در كتاب بودم كه وقتي دوستم صدام زد احساس كردم از خواب پريدم و واقعا تكون خوردم

هرچند تمام افرادي كه توي كتابخونه بودن به من خنديدن ولي لذت اون مطالعه برام هميشه يه چيز ديگه است.
سلام .من که هنوز نتونستم کتاب رو تموم کنم ولی خیلی زیبا و جالبه .خیلی .
درباره صحبت درباره کتاب و گفتگوی اعضا به نظرم استاد خیلی دقیق و ظریف و روان صحبت کرده اند.برای من که تا حالا سولی پیش نیومده .هر چه جلوتر میرم هم بیش تر کیف میکنم .متن کتاب خیلی ساده و روانه و خیلی جای سوال و بحث نداره .من حتی قدرت خلاصه کردن کتاب رو ندارم چون بیشتر داستانه و تذکر تا تحلیل و تفکیک محتوا.
من فعلا تا صفحه 285 خوندم .این هم گزیده ی کوتاهی از جملاتی که من رو به فکر برد:
از جمله عوامل قساوت قلب :پرخوری-پر خوابی –پرگویی (دقیقا ویژگی های من که به خاطر نیم ساعت خواب اضافی به حقه و کلک متوسل میشم .واسه یه غذای خوب ممکنه ساعت ها وقت بذارم ولی برای زیارت عاشورا فقط 10 دقیقه –واسه یه کلمه بیشتر حرف زدن با دوستم شاید یک ساعت بیشتر بیدارباشم و نمازم رو دیرتر بخونم .وای خدایا فاصله از زمین تا اسمان است .)
- عاقل باید غرض از خواب و خوراک را بداند
- به دنبال ثروت رفتن هم قساوت می اورد .
- خطر قساوت برای فقرا:آرزوی ثروت ثروتندان را دارد.ارزوی ثروت هم دل را قسی میکند.
- وجوب هدایت نمودن همسر و فرزندان : تکلیف بزرگی است که وظیفه هر مسلمان است .
- فلسفه پریشانی و تشویش جوانان این دوره ، بی پناهی است .ایمان به خدا ندارند و سر یک موضوع جزئی از پا در می آیند.
- بزرگی نتیجه تحمل مشکلات است .
- و زیباترین پند که یک دنیا حرف دارد :بهشت پیچیده شده است به صبر و ناراحتی های نفس
بسم الله الرحمن الرحیم
میدانیم انسان دارای دو بعد طبیعت و فطرت است و به قول امام خمینی در کتاب چهل حدیث درین مملکت وجود انسان "جنودی است رحمانی و عقلانی که انرا جذب به ملکوت اعلی و دعوت به سعادت می کنند و جنودی است شیطانی و جهلانی که انرا جذب به ملکوت سفلی و دعوت به شقاوت می کنند و همیشه بین این دو لشکر جدال و نزاع است و انسان میدان جنگ این دو طایفه است:اگر جنود رحمانی غالب شد انسان از اهل سعادت و رحمت است و در سلک ملائکه منخرط و در زمره انبیاء و اولیاء و صالحین محشور است و اگر جنود شیطانی و لشکر جهل غالب امد انسان از اهل شقاوت و غضب است و در زمره شیاطین و کفار و محرو مین محشور است..."

و این همان جهاد با نفس و جهاد اکبر است که در روایت داریم و اقسام صبر بخصوص صبر بر گناه یکی از بهترین و مهمترین راههای غلبه بر جنود شیطانی و در نتیجه پیروزی فطرت بر طبیعت است و درین زمان است که فطرت ازادانه رشد میکند و درهای برکت و رحمت و معرفت به رویش گشوده میشود و هر اندازه این رشد وسیعتر باشد ظهور ایمان و ولایت هم بیشتر میشود و به قول شهید دستغیب:"اگر صبر بر گناه نکنی بزرگ نمی شوی .ایمان و ولایت در دلت پیدا نمی شود . نه بزرگ می شوی نه بزرگ شناس می شوی."

و به قول دوست عزیزمون علی اقا این جمله خیلی خیلی خفنه چون از هر طرف ورودی گناه داریم:چشم .گوش.بینی.دهان.لامسه.خیال و وهم و دائما باید در مراقبه و مبارزه باشیم تا بزرگ شویم و ایمان و ولایت در دلمان پیدا شود و بزرگ شناس شویم...

((زحمت تکمیل بحث با علی اقا و بقیه دوستان))

خدایا تو این مسیر پر فرازو نشیب به خودت پناه میبریم
کمکمون کن یا خیر الناصرین
سلام. این کتاب خیلی قشنگه ولی بسه دیگه گفتنش .میخوام یکم عمل کنم .از امروز ...آخه چه کنم که تمامم عیب است و من ظرفم به این بزرگی نیست ولی بسم الله .برای خودم چند یادآور گذاشته ام .من کتاب رو تموم کردم .خدا خیر بده باعث و بانی این کار رو .اجرکم عندالله .منتظر کتاب بعدی هستم .فقط کتاب فلسفی نمی خونم .میخوام به جای سوال یه کم ایمانمو تقویت کنم .نه البته ایمان رو از نظر لغتی خراب نکنم. میخوام جلوی بی ایمانیم رو بگیرم .ولی واقعا کتاب خوانی و تهذیب نفس چقدر مهجوره .Huh
-
- قسم به خدایی که مرا به پیامبری فرستاده مهر خدا صد برابر مهر مادر به فرزند است .
- این درگه ما درگه نومیدی نیست - صد بار اگر توبه شکستی بازآ
- "خدا همه چیز را برای تو و تو را برای خود آفرید":
- حسرتمندترین انسانها ::s
1-عالمی که مردم رانصیحت می کرد و مردم عمل کردند ولی خودش عمل نکرد
2- مالدارانی که مالشان را وراث انفاق کردند .
3- اربابی که نوکرش در بهشت و جایگاهش بالاتر از اوست .
اگر دخترت نه ساله شدو نماز نخواند به گردن تو که مادری هم هست که چرا او ا زودتر نماز خوان نکردی :s
بلندگوها که این روزها مرسوم شده است همسایه آزاری و حرام است
ایمان به دنیا جایی برای ایمان به خدا و آخرت نمی گذارد .
-در معاشرت تان با خلق هر کس خود را جای طرف قرر داده ،آن طوری که دلش می خواهد با او رفتار شود ،با دیگری رفتار کند .
سه طایفه فردای قیامت زیر سایه رحمت اند:مومنی با این مشخصات:
همان طوری که از مردم میخواهی ، تو هم همان طور با آنها رفتارکن./طایفه ای که قدم از قدم برندارند جز برای رضای خدا /کسانی که عیب روی خلق نگذارند .
هرکس در مقابل خدا من من کرد ظالم است .هر کس می خواهد باشد،کربلایی ،حاجی،سید،عالم،جاهل هرکس خدا را فراموش کرد ، ظالم است .عدل با خدا یعنی خودت را همیشه بنده بدانی .:s
وای بر پدر و مادرهایی که روز قیامت از اولادشان فرار می کنند.:s
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان...ادامه حرکت لاک پشتی این حقیر:

بنا بر فرمایش امیر المومنین علیه السلام پیدا شدن و کامل شدن صبر چهار شعبه دارد.
از این چهار جهت است که ادمی دارای قوه صبر میگردد: شوق . ترس . زهد . انتظار

شوق واقعی

_فلان جوان که با نگاهی دل ودین میبازد چون از عالم دیگر بی خبر است.اگر از حور بهشت با خبر میشد می فهمید خدا چه مخلوق دلربا و لطیفی دارد و خواستار او میشد...
_اصل جمال در عالم اعلی است که خدا تدارک کرده .اصل جمال در بهشت است.اگر کسی از حور بهشتی با خبر شد و شوق به او پیدا کرد دیگر مجذوب زن نمیشود...
_امیر المومنین علیه السلام در خطبه همام می فرمایند:
"اگر نبود اجلی که خدا قرار داده حایل باشد بین مومن و انچه خدا وعده داده است شخص مومن قالب تهی میکرد از شدت شوق نسبت به عالم اعلی."

التفات به بقای اخرت و تولید شوق

_تا چیز بالاتر وبهتری را نخواهی کوچکتر را رها نمیکنی."والاخره خیر و ابقی"
_بهجت و سروری که هیچ غمی با ان نباشد پس از مرگ در جوار محمد و ال محمد صلی الله علیه واله است...
_شوق لقاءالله است که هر مشکلی را حل میکند.
_در ملک خدا تو که مهمان خدایی هر نوع ناراحتی بر تو وارد بیاید جبرانش با پروردگار عالم است تا برسد به موت اقارب و بستگان. دل داغدیده جبرانش با صاحب عالم است.اینقدر جبران میشود که اگر میفهمید هم اکنون ارامش قطعی نصیبش میشد...
_ان که بی صبری میکند چون به عالم اعلا و به ثواب و لقای خدا شوق ندارد و تمام شوق او دنیاست...
_قران زیاد بخوانید.با اهل شوق بنشینید و با عالم مشتاق سرو کار داشته باشید تا در شما هم شوقی پیدا شود.
_شوق این معنی که ادمی به جایی برسد که علی ساقی او گردد.اگر این شوق در دل امد همه جور حاضر است پا روی نفس بگذارد...
_وقتی شوق لقاءالله.جوار الله.ثواب الله در دل پیدا شد هر مشکلی پیش او اسان میگردد...

خدایا شوق حقیقی رو در دل همه ما زنده کن
و
حلاوت حقیقی رو به همه ما بچشان
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان...

ترس از عذاب و دوری از گناه

_ادم نترس مومن نیست...
_هر چه از انسان گناه سر میزند از بی صبری است.چرا صبر نمیکنیم چون خوف نداریم و گرنه محال است کسی مرتکب گناه شود...
_خوف از حق و رجای به فضل او با هم است...
_معصوم میفرماید:"هر کس از عذاب خدا ترسید از گناه اجتناب میکند."

ثمره ترس از خداوند

_اگر خوفی امد یقین بدان پشت سرش دعایت مستجاب است.اگر ترسیدی با همان حال شکستگی و انکسارت بگو: یا الله! ان خوف صادق و دلهره ی راستی پشت سرش چه نتیجه ها که برای دعای توست.

علامت مومن واقعی

_اگر ادمی اهم نزد او حیات پس از مرگ و تامین اتیه ی قطعی باشد او مومن است.هر کس از صبح تاشام در هم و غم زندگی دنیا هست بدان که دراین شخص از ایمان خبری نیست...
_اگرزیان مختصری به دنیایت برسد چقدر ناراحت می شوی.اما از زیان به دینت باک نداری!...
_در اصول کافی است که اخرالزمان شخص بامداد از خانه بیرون می اید ایمان دارد اما وقتی شب به خانه بر میگردد ایمان ندارد...

مومن بین خوف و رجا

_صاحب رجا یعنی کسی که از روی شوق به درگاه خدا میرود همانگونه که زارع از روی شوق تخم میکارد.
_کسی که تخم حنظل میکارد اگر توقع هندوانه داشته باشد خلاف عقل است.
_یک لحظه غفلت کنی شهوت کار خودش را میکند اگر خوف و دلهره از خداامد خدا هم کمک میکند تا بر شیطان غالبت می کند.
_هر چه گناه نزد شخص بزرگتر شد به رحمت و مغفرت نزدیکتر است.
_هر کس از خدا ترسید خدا هم او را در امن قرار میدهد. ای کسی که از فردای قیامت و شب اول قبرت میترسی امنیت برای توست.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان...

حقیقت زهد از دیدگاه قران

_خدا در قران جمع کرده زهد را در دو جمله:"لکیلا تاسوا علی ما فاتکم و لا تفرحوا بما اتاکم..."
_زهد یعنی ای انسان !هرچه از کفت رفت باک نداشته باش.مگر روزی که به دنیا امدی چیزی داشتی؟
_زاهد که شدی صابر می شوی.مقام اعلایی برای توست.فردای قیامت برای زاهد در دنیا نصب میزان نمی شود بلکه بی حساب به بهشت میرود...
_تقدیر الهی عین حکمت و صلاح است. چه بفهمی چه نفهمی .پس بهتر ان است که اعتراض نکنی تا اجر ببری.
_معنای فارسی زهد بی میلی و بی رغبتی است .مقابل رغبت است.به تعبیر دیگر به معنای اهمیت ندادن است.
_برادران یوسف نسبت به او زاهد بودند یعنی راغب نبوده و او را به ثمن بخس یعنی هفده درهم فروختند.انسان باید بفهمد که دنیا و عالم ماده با تمام خوشیها و زرق و برقهایش هیچ اهمیتی ندارد...

سخنان ابوذر بر سر قبر فرزندش

_در اصول کافی امده است:"کسی که نزد او دنیا کو چک شد مصیبتهایش هم کو چک میشود."
_ابوذر پسرش مرد.بر سر قبر پسرش گریه میکرد و میگفت:"پسرم !گریه نمیکنم که تو مردی و از کف من رفتی.از این جهت می گریم که امشب شب اول قبرت هست جای تو کجاست؟ایا جواب نکیر و منکر را درست ادا کرده ای یا نه؟"
_رغبت مومن به مرگ است و منتظر است مرگش بیاید و او را به عالم اعلی برساند و به زندگی سرتاسر سعادت و بی فنا و زوال برسد.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان...از تشکرتون متشکرم!...

ترقب پایه ای از صبر

_ترقب یعنی انتظار و چشم به راه بودن:"ومن ارتقب الموت سارع الی الخیرات."
_اگر در خطبه های علی علیه السلام کسی دقت کند کمتر خطبه ای است که اقا سفارش مرگ را نکند.ای شیعیان علی سفارش اقا به شما این است که زیاد یاد مرگ کنید و از ان بی خبر نباشید.
_اگر کسی مراقب موت شد بنده میشود.من من نمی کند.استقلال در خودش نمی بیند.قدرت من بازوی من قلم من مال من دیگر نمی کند...
_ای خانمی که از خانه بیرون می روی!بگو شاید رفتم و به خانه باز نگشتم.پس رعایت حجاب کن...
_غفلت از مرگ سبب این همه بی بندو باری است...
_چه یاد مرگ کنی چه نکنی ساعت معین مرگ میرسد پس چه بهتر که انسان ان را نزدیک ببیند.

وجوب حفظ جان

_عدل یعنی تجاوز از حد نکردن...
_ گاه می شود انسان با خوردن یک لقمه ی زیادی به معده اش ظلم کرده است.معده نتوانسته هضم کند.گاه می شود با یک کلمه ی بی جا دلی را می رنجاند...
_ ای جوان عزیز!اول عدل را در خودت جاری کن .سعی کن ظالم نباشی. پس از سعی در اصلاح خودت انگاه جلوگیری از ظلم اگر برای خدا باشد خوب است. گاه می شود هوس است...اگر برای خدا معامله کردی هر زحمتی هم ببینی پاداش داری...اگر روی تکلیف کشته هم شدی اجرت با خدایت هست.البته به همین شرط که روی هوا نباشد فقط برای خدا باشد وگرنه زحمت بیهوده ای کشیده ای.

_طرف معامله با هر کس باشد قیمتش هم همان است.هر کس بخواهد بداند حد وجودش چه مقدار است ببیند طرف معامله اش کیست؟و دنبال چه می رود.عقب اب و خاک می گردی حدت همان است.دنبال خوشیهای دنیوی می گردی ارزشت همین مقدار است...
_شما نباید به دنیا دلخوش باشید بلکه باید همیشه ارزوی رسیدن به حوض کوثر را داشته باشید.
_رسول خدا صلی الله علیه واله در روزهای واپسین عمر شیریفش خبر داد که رفتنم نزدیک است.من از بین شما میروم و سر حوض کوثر منتظر شمایم.خودتان را به من برسانید.
_راحتی و ارامشت را بگذار سر حوض کوثر...
_در دعا می خوانیم:"ظلمت نفسی"خدایا!من ظالم به خودم و افتاده نفس و هوا را یاری فرما.خود خواهی ام رها شود و خدا خواه شوم.دنیا طلبی من به اخرت طلبی تبدیل شود.
الهی امین
بسم اللّه الرحمن الرحیم

کتابی ارزنده یاد بود , بحث ایمان
کتاب حاضر , نتیجه ی سه ماه مبارک رمضان , بحث های جالب حضرت آیت اللّه حاج سیّد عبدالحسین دستغیب ـ دامت برکاته ـ ( معظّم له در 20 آذر ماه 1360 توسط منافقین کور دل به شهادت رسید ) می باشد که درباره ی ایمان و آثار و شیوه ی پیدایش آن از روایت و قرآن استفاده شده و در جمع هزاران نفر شنونده ی مرد و زن , ایراد گردیده و سپس از روی نوارهای ضبط شده , نوشته و با خلاصه گیری و تنظیم مطالب آن , به همان صورت محاوره ـ که ساده ترین و پسندیده ترین انشاء هاست ـ به چاپ رسیده و در اختیار همگان قرار گرفت .
ان شاء اللّه در پست های بعد فراز هایی از این کتاب ارزشمند را خدمتتان عرض خواهم کرد .
التماس دعا .
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع