تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: عقل سلیم : نوروز و فاطمیه (شیعیان بخوانند)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
سلام
امروز به یک سایتی برخورد کردم مطلب جالبی داشت
بخونین ببینین :
روز های پایان سال را سپری می کنیم ؛ بسیاری از مردم مانند هر سال برای نوروز آماده می شوند ... صدا و سیما هم آماده می شود ، کم کم دارد برنامه های طنز تعطیلات را تبلیغ می کند ...

اما شاید نمی دانند که نوروز امسال با نوروز های دیگر تفاوت دارد ؛ و شاید می دانند ... ولی اصلا برایشان مهم نیست ...

« فاطمیه ؛ شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) »

تفاوت این نوروز با دیگر نوروز ها همین است ؛ این نوروز مصادف است با یکی از بزرگ ترین مصیبت هایی که تاریخ به خود دیده است ، یعنی شهادت حضرت فاطمه ی زهراء (سلام الله علیها) .

شاید کمتر شیعه ای باشد که از مقام معنوی حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) بی خبر باشد ؛ اما اشاره به پرتویی از آن خالی از لطف نیست .

چون این کار از امثال ما برنمی آید ، به سخنان گوهربار رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و ائمه (علیه السلام) رجوع می کنیم :

1. قال رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : فاطمة بضعة منی فمن أغضبها أغضبنی

پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : فاطمه (سلام الله علیها) پاره تن من است ، هرکس او را بیازارد ، مرا آزرده است

بحار/29/236 ؛ صحیح بخاری/4/210و219

2. قال رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) لفاطمة إن الله یغضب لغضبک و یرضی لرضاک

پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به حضرت فاطمه (سلام الله علیها) فرمودند : خداوند به غضب تو غضبناک و به رضای تو راضی می شود

کشف الیقین علامه حلی/351 ؛ مستدرک حاکم/3/154 ؛ کنزالعمال/13/674

توضیح : پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در این حدیث شریف می خواهند به فنای اراده ی حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در اراده خداوند متعال اشاره کنند ، وگرنه منظور این نیست که اول حضرت فاطمه بر چیزی غضب می کنند ، بعد خدا بر آن غضبناک می شود ...

3.

قال الصادق (علیه السلام) : إنما سمیت فاطمة لأن الخلق فطموا عن معرفتها

امام صادق (علیه السلام) : حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به این دلیل فاطمه نامیده شد که مردم از شناخت او عاجزند .

بحار/43/65 ؛ تفسیر فرات کوفی/581

4.

قال رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : فاطمة سیدة نساء اهل الجنة

پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : فاطمه (سلام الله علیها) سیده زنان اهل بهشت است .

صحیح بخاری/کتاب الفضائل/باب مناقب فاطمة(سلام الله علیها)

به علت اختصار به همین مقدار بسنده می کنیم .

« اشاره ای به ماجرای شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) »

پس از شهادت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خلافت غصب شد ؛ اکثر مردم -یا برای رسیدن به مقام های دنیایی و یا به زور و ترس از حکومت- با ابوبکر بیعت کردند ؛ بجز عده ی کمی که عبارت بودند از : حضرت علی (علیه السلام) ، حضرت فاطمه (سلام الله علیها) ، حسنین (علیه السلام) و عده ای از یارانشان .

تصمیم حکومت غاصب بر این شد که به زور آنها را وادار به بیعت کند ؛ برای همین عده ای (عمر بن خطاب ، قنفذ و ...) با هیزم به در خانه حضرت علی (علیه السلام) آمدند ؛ در آن موقع حضرت علی (علیه السلام) با یارانشان در خانه بودند و به همین علت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) درون خانه نبودند بلکه در حیاط و نزدیک در بودند . حضرت فاطمه (سلام الله علیها) با مشاهده عمر بن خطاب و یارانش درب خانه را بستند ؛ اما متاسفانه آنها حرمت شکنی کرده و خانه را به آتش کشیده و درب را شکستند و به زور داخل شدند ؛ حضرت فاطمه (سلام الله علیها) بشدت مجروح شدند و محسن (علیه السلام) سقط شد (و حضرت (سلام الله علیها) پس از گذشت حداکثر 95 روز با تحمل مصائب و درد های فراوان به شهادت رسیدند) ؛ عده ی زیادی با شمشیرهایشان بر حضرت علی (علیه السلام) هجوم آوردند و در گردن حضرت (علیه السلام) طناب انداخته و ایشان را برای بیعت به مسجد بردند ...

در مورد تاریخ شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) دو نقل معتبر است : 75 روز پس از شهادت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) یا 95 روز پس از آن.

« نکاتی در مورد مصادف شدن نوروز و فاطمیه »

1. مصیبت شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) برای اهل بیت (علیه السلام) بسیار سنگین بوده و هست .

امام علی (علیه السلام) هنگام دفن حضرت فاطمه (سلام الله علیها) خطاب به پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : «وأما حزنی فسرمد و أما لیلی فمسهّد» پس از این اندوهم ابدی است و شبم ، با بیداری خواهد گذشت .

نهج البلاغه/خطبه202 ؛ کافی/1/459 ؛ امالی طوسی/109 ؛ بحار/43/193و211 ؛ امالی مفید/282

توجه کنید که اغراق در کلام امام راه ندارد ؛ پس معلوم می شود حضرت بعد از این قضیه هیچ شبی نخوابیده است .
اما علت چیست ؟ علت گفتنی نیست ! [b]«ستنبئک ابنتک بتظافر أمتک علی هضمها» به زودی دخترت تو را آگاه خواهد ساخت که امتت در ستم کردن به وی اجتماع کرده بودند

نهج البلاغه/خطبه202 ؛ کافی/1/459 ؛ امالی طوسی/109 ؛ بحار/43/193و211 ؛ امالی مفید/282

2. امام صادق (علیه السلام) می فرمایند : خداوند شیعیان ما را رحمت کند ... در ایام حزن و اندوه ما اندوهگین اند و در ایام شادی ما مسرور اند .

همچنین فرمودند : ناراحتی ما آنان را انودهگین ساخته و شادمانی ما آنان را شادمان می سازد .

امالی طوسی/229

3. در ایام نوروز امسال ، امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در عزای مادر بزرگوارشان فاطمه زهراء (سلام الله علیها) اند .
آیا صحیح است که ما شیعیان بجای آنکه با اماممان هم ناله شویم ، به شادی بپردازیم ؟
براستی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از ما چه انتظاری دارند ؟
آیا صحیح است که شعیان در نوروز لباس مشکی از تن بیرون کنند ؟
و آیا صحیح است هفت سین پهن کنند ؟
و با این کار بر غم های مولایشان بیافزایند ؟

*

والسلام علی من اتبع الهدی

پایان

[/b]
[تصویر: 901.jpg]

[b][/font][font=Tahoma]
بحر طویل حضرت زهرا سلام ... علیها
باز با دل ، دل مجنون دل محزون دل پر خون شده ، با خون جگر آه سحر پشت در خانه ی تو سر بگذارم ، ببین حال نزارم نه صبر و نه قرارم ...
نه جای دگرم هست روم در بزنم غیر در سوخته ی خانه ی تو ...
آه همان در که زده کینه ی مردم همان قوم همان لشگر هیزم ، به دلش آتش و در پشت همان در تو ای سوره ی کوثر ، تو ای یاس معطر، تو ای نور مطهر و ای بضعه ی بی مثل پیمبر عزیز دل حیدر ، تو ای مادر مضطر ، فقط سینه سپر کردی و گفتی که :
علی حق و علی حی و علی هوست...
باز دل، محشر کبراست چه غوغاست ، ببین غرق تمناست ، امیدم به شما حضرت زهراست (سلام الله علیها) که در روز قیامت پریشانم و گریانم و نالان ، و در نامه ی من نیست نه اعمالی و نه حالی ، نه راز و نیازی نه نمازی نه پرونده ی پاکی قسم بر پر آن چادر خاکی پناهم بده در سایه ی آن معجر و برگو که :
رهایش بنمایید ، خودم می خرم و می برم این عبد گنه کار و گرفتار ، که او نوکر مولاست دلش غرق تولاست ، بُوَد گریه کن تشنه لب من ، مصیبت زده ی زینب (سلام الله علیها) من ، سینه ی او سرخ بُوَد بر اثر سینه زدن در غم زهرا (سلام الله علیها) .......
با سلام بر شما دوست عزیز

سخنان شما را قبول دارم اما قبول کنید که عزاداری در فرهنگ ما خیلی افراطی شده . شهادت حضرت فاطمه یک روز است نه یک دهه.
اگر بخواهیم اینگونه ادامه دهیم باید هر روز سال را عزا بگیریم. ضمن اینکه عزاداری فقط لباس مشکی و آه و ناله نیست . اما در کل باز هم متشکرم که این واقعه را برای ما یادآوری نمودید.
سلام
ببخشید همکار محترم
حفظ ارزش هایی که موجب حفظ اصالت دینتون شده رو شما کم مینگارید؟
کسی که جان خودش رو برای حفظ حریم ولایت و حفظ دین و امام خودش فدا کرد ایا سراسر سال هم در ماتم بشینیم زیاده؟
من نمیدونم شما منظورتو چیه ولی وقتی کلام معصوم رو نگاه کنین متوجه این میشید که دین ما و مذهب ما دین غم و ماتم نیست بلکه مذهب شادی بود اما به غم تبدیل کردند با شهادت حضرت رسول و دختر ایشون و اولاد ایشون.
کیان این کار رو انجام دادند؟
کمی فکر کنید .....
همانهایی که با این دین میخواستن به مقام و منزلتی که برای اینان نبود برسن.
شاید شما احساس میکنید که ما در این ایام فقط باید گریه و زاری کنیم
درحالی که این ایام را باید به ترویج فرهنگ اسلامی بپردازیم ، چطور ؟
با ذکر مناقب و سخنان حضرات معصومین
با بیان اهداف امامان معصوم
و ....
ایا داغ عزیز برای کسی ازبین میره؟
شاید منظور شما این باشه که حالا حضرت هزار سال پیش شهید شدند دیگه بحث نکنیم و حالا یه اتفاقی بود و ...
اما دوست گرامی این سخن را برای همه اهل بیت میگن برای اینکه نام و نشان این فداکاری و زنده نگه داشتن ولایت رو کمرنگ کنن.
تا زمانی که ذکر اهل بیت بر دلهای مومنین میجوشه این دهه ها و این مراسم و این سخنان ادامه دارد.
در انتها فقط اینو میگم بجای اینکه بگید چرا اینقد عزاداری و غم ، بگید عاملین این غم و اندوه کیانند تا برای شما مشخص بشه که چرا اینقد غم و ماتم
برادر من خدا ببین چه مسولیت سنگین و عزیزی به دوش ما گذاشته که شیعه باشیم یعنب حضرت زهرا سلام الله علیها العیاذ با لله زبونم لال ارزش نداره اقلا دو هفته حرمتش رو نگه داریم
کم لطفی ما و جسارت دشمنان ماست که به قران و پیامبر و امامان ما توهین میکنند ...
خدا لیاقت شیعه بودن رو از ما نگیره انشاالله
زینب زینب است چون برادر حسین است مریم مریم است چون مادر عیسی است اسیه اسیه است چون دایه موسی است فاطمه فاطمه است چون خود او فاطمه است (دکتر علی شریعتی)
(۲۵/اسفند/۹۱ ۹:۵۰)amir-mahdi نوشته است: [ -> ]با سلام بر شما دوست عزیز

سخنان شما را قبول دارم اما قبول کنید که عزاداری در فرهنگ ما خیلی افراطی شده . شهادت حضرت فاطمه یک روز است نه یک دهه.
اگر بخواهیم اینگونه ادامه دهیم باید هر روز سال را عزا بگیریم. ضمن اینکه عزاداری فقط لباس مشکی و آه و ناله نیست . اما در کل باز هم متشکرم که این واقعه را برای ما یادآوری نمودید.
البته در ایران 2 دهه متفاوت فاطمیه داریم و در عراق 3 دهه!!

ان شاء الله که اینها در جهت (ره گم نشود) باشد نه چیز دیگر
به نام خدا
سلام علیکم

دوستان،امسال دهه ی فاطمیه مصادف با نوروز نیست.

به قول میلاد عرفان پور((نوروز فقط اول فروردین است))

اما برای احترام به مادر دو عالم حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) چه زیباست که شادی نکنیم در جشن نوروز.

من نمی دانم چرا هر وقت اسم چشن میاید،حتما باید شادی کنیم؟؟؟

جشن یا یزشن یا یسن،به معنی عبادت است.

بطور مثال یکی از بخش های اوستا که یسنا نام دارد،مربوط به ادعیه است که خدارا می خوانند.

دوستان در این جشن، شادی نکنیم.

امسال هفت سین مان را با ساتن سیاه می اندازیم.

با تخم مرغ های سیاه.

و روبان دور سبزه هم سیاه.

و چه خوب است که آجیل نخوریم.

چرا که خوردن آجیل،نشان از شادی است.

مخصوصا شکستنی ها مثل تخمه.

به هر حال حفظ احترام حضرت فاطمه(سلام الله علیها)واجب است.

بیایید به نوروزمان رنگ فاطمیه بزنیم.

فی امان الله
آدرس های مرجع