فضيلت انتظار و چشم به راه بودن امام مهدي در كلام رضوي
حضرت مهدي در كلام رضوي
موضوعی که در زمينه باور مهدوي در کلام امام رضا(علیه السلام) يافت ميشود، موضوع «انتظار فرج» يا چشم به راه گشايش بودن است. آن حضرت در روايات متعددي به موضوع فضيلت انتظار فرج اشاره کردهاند. از جمله در روايتي خطاب به «حسن بن جهم» که از ايشان در مورد «فرج» ميپرسد، ميفرمايد:
أولست تعلم أنّ انتظار الفرج من الفرج؟ قلت: لا أدري إلاّ أن تعلّمني. فقال: نعم إنتظار الفرج من الفرج.[1] .
آيا ميداني که انتظار فرج [جزيي] از فرج است؟ گفتم: نميدانم مگر اينکه شما به من بياموزيد. فرمود: آري انتظار فرج، جزيي از فرج است.
در روايت ديگري نيز ميفرمايد:
ما أحسن الصبر و انتظار الفرج أما سمعت قول العبد الصالح: «و ارتقبوا إنّي معکم رقيب»[2] «وانتظروا إنّي معکم من المنتظرين»[3] فعليکم بالصبر إنّما يجيء الفرج علي اليأس و قدکان الذين من قبلکم أصبر منکم..
چه نيکوست صبر و انتظار فرج، آيا سخن بنده صالح خدا [شعيب] را نشنيدي که فرمود: «و انتظار بريد که من [هم] با شما منتظرم» و «پس منتظر باشيد که من [هم] با شما از منتظرانم»، بر شما باد به صبر و بردباري؛ چرا گشايش بعد از نااميدي فرا ميرسد و به تحقيق کساني که پيش از شما بودند از شما بردبارتر بودند.
و بالاخره در روايت بسيار زيبايي فضيلت انتظار را اينگونه بيان ميکنند:
... أما يرضي أحدکم أن يکون في بيته ينفق علي عياله ينتظر أمرنا فإن أدرکه کان کمن شهد مع رسول اللّه، صلياللّه عليه و آله، بدرا، و إن لم يدرکه کان کمن کان مع قائمنا في فسطاطه.. .
... آيا هيچيک از شما خوش ندارد که در خانه خود بماند، نفقه خانوادهاش را بپردازد و چشم به راه امر ما باشد؟ پس اگر در چنين حالي از دنيا برود مانند کسي است که به همراه رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در [نبرد] بدر به شهادت رسيده است. و اگر هم مرگ به سراغ او نيايد مانند کسي است که به همراه قائم ما و در خيمه او باشد.
پي نوشت ها:
1-كتاب الغيبة،ص 276
2-سوره هود،آيه 93
3-سوره اعراف آيه 71
کم کم غروب شداقا نیامدی / این جمعه هم تمام شد نیامدی اللهم عجل الولیک الفرج
آقای خوب من
برما عذر تقصیر مگیر ب کم کاری هایمان ..
از اینکه ب نبودت عادت کردیم
از اینکه از نبودت حیران و پریشان نیستم مثل کسی که عزیز گم کرده باشد
اقرار میکنیم برای گمشده هایمان بیشتر پریشانیم ...
ببخش اگر گاهی میان غم . میان سختی ، میاد درد صدایت میکنیم تنها بجهت رفع حاجات..
ببخش برما که عشقت را در دل بزرگ نکردیم عاشقت نبودیم و تنها ادعا کردیم ..
ببخش که با جسارت تمام برای تمام کم توجهی هایمان توجیه می آوریم و کلاه مفت و ارزان شرعی را تاصورت پایین میکشیم ..
ببخش که تنها جمعه هایمان عطر بوی تورا دارد ..
ما بدیم و تو خوب کاملی ...
دعایمان کن مولا که دعای تو اثر دارد.. که سخت غرق زندگی شدیم و از تو غافل .. دعا کن که خدا توفیقمان دهد دلهایمان از پس پرده های غیبت به حبل المتین آرامش نگاهت گره بزنیم و جز تو معشوقی برنگزینیم
اللهم عجل لولیک الفرج