به نام خدا
دوستان مدتیه ذهنم مشغول اینه که نظم چیست ؟!!
خیلی هم روش فکر کردم . میخوام به بنده کمک کنید ببینیم
نظم چیست و چه تعریفی داره ؟
چطور میشه نظم رو از بی نظمی تشخیص داد؟
بعد برسیم به اینکه نظم میتونه خالق رو اثبات کنه؟
با تشکر فراوان
التماس دعا
سلام
مونده نظم رو از چه زاویه ای نگاه کرد ،مثلا من گاهی وقت ها که می خوام به کسی تو کاری کمک کنم با خودم فکر میکنم آیا من دارم نظم رو (در مورد آن مسئله )بهم می زنم و این واقعا انسان را آزار می دهد و اینکه آیا خداوند خواسته که آن مشکل برای آن شخص بوجود بیاید.
البته من جوابهای بسیاری در این موارد دارم که کمکم میکنه .
به نام الله
نظم تعریف های مختلفی داره و ممکنه از دید الهی و یا از دید علمی در دو خط موازی مورد بررسی قرار بگیر ...در جهان بینی الهی نظم به جهان شمولی عالم امکان و افرینش ان توسط خالق یکتا و ترتیب خاص این خلقت مورد بررسی قرار گرفته که همه این بررسی ها و نحوه خلقت زمین و اسمانها در هفت روز و ترتیب این خلقت نشان از نظمی الهی داره که خداوند بزرگ رو به یاد انسان میاره ....
در دیدگاه علمی ...همه ذرات و اتمها و انواع انرژی های ساطع از ذرات تا بزرگترین اجرام سماوی و اسمانی و ابر کهکشانها و سحابی ها که مادر کهکشانها هستند ...از ترتیب و چینش سلولی و مولکولی خاص خود برخوردار هستند ...تمامی ستارگان با چرخشی منظم در مدار خود در گردش و انبساط و گستردگی این عالم رو نمایش می دهند ..که باز هم این نظم و ترتیب و منش علمی خاصی رو نشون میده که اگر وجود نداشته باشه ....چنین ترتیبی به هم خواهد خورد و ذرات از هم خواهند پاشید.
سلام
جواب من اینه (خواه درست خواه غلط)
نظم تطابق با خواسته های الهی است.
با این تعریف هر شیء اگر در جا ، موقعیت و .... قرار بگیره که الله جل جلاله خواهان اون هست ، میشه منظم ، میشه متعادل ، اما اگر خلاف این باشه ، به مقدار خلافیش از نظم هم فاصله گرفته.
لذا مثلا اگر یک نفر گناهی انجام بده ، باعث بی نظمی در خودش و در نتیجه در جهان اطراف میشه.
معیار سنجشش هم در بالاترین درجه قوانین الهی ، و در پست ترین دریجه فطرت سالم انسانی هست (فطرتی که خودش منظم باشه ، از نظم فاصله نگرفته باشه).
الان شما از مامانتون بپرسید نظم چیه میگه اینه که جورابت رو سر جاش بزاری !
خوب این تعریف خوبیه میگه نظم یعنی اینکه هر چیزی سر جای خودش باشه
حالا من از کجا بفهمم جای درست کجاست ؟ این میشه سلیقه ای . سلیقه صاحب خونه . خوب این سلیقه یعنی نسبی بودن .
یک تعریف مشخص اراءه نمیده !
شاید باید باید نظم رو در جاهای مختلف جدا تعریف کرد .
مثلا جناب ندا دهنده به نظم در امور اشاره میکنه .
اما این بحثش جداست . بیشتر خود تعریف منطقی نظم مد نظره . یعنی این چیزی که موجود هست حالا هر چیزی چطوری میشه تشخیص داد منظمه . یک تعریف و ملاک که سلیقه ای نباشه .
جناب ندا دهنده الان ممکنه چیزی رو یا عملی رو منظم بدونه و دوستش نه . الان چطوری رفع اختلاف میشه؟؟
vahrakan
گرامی شما نتیجه نظم رو میفرمایید . ما اصلا میخواهیم ببینیم نظم چی هست . یعنی اون سیستم ناخود اگاه که باهاش میفهمیم این منظم است یا نه رو تعریف و فی*ل*تر کنیم و ازش ملاک بسازیم
نقل قول:با این تعریف هر شیء اگر در جا ، موقعیت و .... قرار بگیره که الله جل جلاله خواهان اون هست ، میشه منظم ، میشه متعادل ، اما اگر خلاف این باشه ، به مقدار خلافیش از نظم هم فاصله گرفته.
باز هم یک تعریف از نظم نیازه
تعریف شما اینه که ه چیزی در جای خودش قرار بگیره . الان ما از کجا باید بفهمیم در جای خودش قرار گرفته ؟
تعادل ..
و شما به یک عدم نظم هم اشاره دارید . اصلا عدم نظم وجود داره؟ اگه داره چیه؟
عدم نظم خالق نامنظم رو میرسونه؟
مثال : از کجا میفهمیم یک ماشین یک مجموعه منظمه ؟
شاید باید واژه ترتیب رو هم معنا کنیم!
تعریفی از نظم ندارم ولی اینو میدونم بی نظمی معنی نداره در هر بی نظمی نظمی وجود داره سعی کنید اتاقتان را بی نظم کنید بعد دقت کنید در همان بی نظمی باز نظم خاصی وجود دارد جنگهای نامنظم راببینید باز در ان نظمی وجود دارد که فرمانده ان را هدایت میکند اساسا نظم ساخته ذهن هر کس در هر شرایط خاص است و نظم یکی از زیباترین قوانین الهی در زمین است که انکار شدنی نیست
(۷/فروردین/۹۲ ۰:۴۹)وحید110 نوشته است: [ -> ]واقعا نظم چیه؟!!
سلام
نظم تاثیر مستقیمی با
حافظه انسان داره
من تو اطاقم که تمام وسایلم بی نظم هستش و یا خواهرم که تماما وسایلش منظم هست.
به این نتیجه رسیدم که
حافظه ی من خیلی خوبه چون همیشه می دونم اجناس و وسایلم رو تو اطاق کجا گذاشتم، اما خواهرم حافظه ی خوبی نداره، و چون نمی دونه وسایلش رو کجا میذاره، واسه همین همیشه وسایلش رو مرتب می کنه

البته تو تقویت حافظه هم کار برد داره

سلام
تعريف نظم
نظم معنای روشنی دارد و در مقابل هرج و مرج قرار میگیرد و در لغت به معناى گردآوردن، پيوست نمودن و مقارنت دادن بين اشياى گوناگون است.( نگا: الزبيدى، تاج العروس، ج 17، صص 689-690، بيروت، دارالفكر، 1414 ق؛ نيز: ابن عباد، الصاحب، المحيط فى اللغة، ج 10، ص 35-36، بيروت: عالم الكتب، الطبعة الاولى، 1414 ق)
در مَثَل چون دانه هاى مرواريد در رشته خاصى قرار گرفته و به يكديگر پيوست شوند منظم خوانده مىشوند؛( ابن منظور، لسان العرب، ج 12، صص 579578، بيروت: دارصادر، الطبعة الاولى، 1410 ق) و نخ يا رشته اى كه آنها را به هم پيوند مىدهد «نَظم دهنده» گويند.( السبحانى، جعفر، اللَّه خالق الكون، ص 157)
به عبارت ديگر : پدیده منظم، مجموعه ای است که اجزای آن به نحوی در کنار هم و در ارتباط با یکدیگر قرار گرفته باشند که در مجموع هدف مشخصی را تعقیب کند.
یا این که نظم، گرد آمدن اجزای متفاوت با کیفیت و کمیت ویژهای در یک مجموعه است; به طوری که همکاری و هماهنگی آنها، هدف معینی را تامین کند.
آية اللَّه سبحانى در تعريف نظم آورده اند:«نظم عبارت است از نوعى پيوند و همكارى بين اجزاى يك مجموعه در راستاى تحقق هدفى معين، به گونه اى كه هر جزئى از اجزاء مكمل ديگرى بوده و فقدان هر جزء موجب مى شود كه مجموعه اثر مطلوب و هدف مورد نظر را فاقد باشد».( همو، مدخل مسائل جديد در علم كلام، ص 73 (ترجمه)) همو آورده است: «واقعيت نظم در يك پديده طبيعى، جز اين نيست كه اجزاى مختلفى از نظر كيفيت و كميت دور هم گرد آيند، تا در پرتو همكارى اجزاى آن، هدف مشخص تحقق يابد».(همان) (بررسى و نقد فلسفه دين جان هاسپرز/ حميدرضا شاكرين / ص 273 )
با اطلاعاتی که تا الان دارم
نظم و ترتیب، تعاریف گره خورده ای با هم دارند،
افرادی نظم را بالاتر از ترتیب می دانند،
البته من هم همین نظر را می پسندم
تو عکس، نظم می بینم، ولی ترتیب نه
بسیار عالی
نکته کلیدی 2 مفهوم است
اول مجموعه
دوم هدف مجموعه
یعنی برای تشخیش یک پدیده منظم باید دید ایا این یک مجموعه است ؟
ایا این مجموعه هدف خود را دنبال میکند ؟
در پدیده های طبیعی چطور ؟ یعنی اسن جا مهم این است که ما چه چیزی را مجموعه بدانیم و چه چیزی را هدف .
حالا سوال اینجاست که ایا یک مجموعه نامنظم میتواند وجود داشته باشد؟
با این دید بسیاری از بی نظمی ها به نظر منظم و بسیاری از نظم ها نا منظم به نظر میرسد (البته در مجموعه های غیر ساده و پایه )
با تشکر