۲۳/اردیبهشت/۹۲, ۱۵:۰۳
(۲۳/اردیبهشت/۹۲ ۰:۴۴)فانوس *7* نوشته است: [ -> ]دوست گرامی، من قبول دارم که کم کاری مذهبیون اشکال قضیه هست، و ماییم که باید درستش کنیم.روحانیت به جای ترشرویی با سینما نسبتش را با این هنر مشخص کنداکبر نبوی، 22 اردیبهشت 92
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۵۹
اکبر نبوی از منتقدان و صاحبنظران عرصه سینما که در زمینه مبانی هنر و ریشههای اجتماعی و دینی آن نیز مطالعات و پژوهشهایی دارد درباره ارتباط روحانیت با سینما و نقدهایی که از سوی برخی روحانیون به سینما وارد میشود، توضیح داد.
اکبر نبوی سالهاست که به عنوان منتقد و روزنامهنگار در عرصه سینما و تلویزیون حضور دارد. او به مدت هشت سال به عنوان عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت فعاليت كرد و در اين مدت مقالات متعددي در زمينههاي هنري، فرهنگي، اجتماعي و سياسي در مطبوعات به چاپ رساند. همچنین سردبیری مجلات مختلف مثل "ويدئو ـ ماهواره"، نشريه روزانه سيزدهمين جشنواره بين المللي فيلم فجر و سردبیری یک صد جلد کتاب جیبی در حوزههای ادبیات، تاریخ، چهرههای نامدار مطبوعات، عرفان، فرهنگ ملل و... را بر عهده داشته است. وی همچنین ساخت چندین مستند و برنامه تلویزیونی را درکارنامه خود دارد.
برگزاری جشنواره «روحانی در قاب سینما» از یک منظر امر مثبتی است اما به نظر میآید بعضی از روحانیونی که این روزها از موضعی طلبکارانه با سینما سخن میگویند، وظایف خود را فراموش کردهاند. این موضع طلبکارانه برخی روحانیون نسبت به سینما نه منطقی و عقلانی است و نه با اقتضائات و وضعیت سینمای موجود ما سازگار است. بخشی از اعتراضاتی که در این روزها در جشنواره و برنامه "هفت" تکرار شد این بود که چرا سینماگران با روحانیون مشورت نمیکنند اما کسانی که این اظهارات را بیان می کنند باید به این پرسش پاسخ بدهند که آیا خانواده سینما بیشتر با اخم و قهر روحانیت روبرو بوده است یا با مهر آنها؟ از منظر علمای بزرگ روحانی و بویژه مراجع تقلید، سینما جزو احکام ثانویه است یا احکام حکومتی؟ آنچه امام در بهشت زهرا فرمودند، فتوای ایشان درباره سینما در ایران بود و یا صرفا یک حکم کلی از باب ولایت بود؟
ادامه دارد..................
لینک نامهی استاد بهرامپور رو که گذاشتهبودم چک کردم، دیدم خرابه، نمیدونم اون موقع برای شما درست بود یا نه، ولی فکر میکنم اگر خراب بود قاعدتاً میفرمودید. به هر حال، الآن این لینک نامهی انتقادی استاد به صدا و سیما کار میکنه، و اگر نخواندهاید حتماً بخوانید، که جواب سؤالات این آقا دربارهی چیزی هست که اسمش رو "اخم و قهر روحانیت" گذاشته. اگر من بخوام قسمتهای مهمش رو بیارم، باید همهاش رو بیارم!

البته مطمئن نیستم اونجا واقعاً وبلاگ شخصی ایشون باشه، اما به هر حال این مطلب رو قبلاً جاهای دیگر هم دیده بودم.
در مورد کسانی که فیلمهایشان غنای مجسم است و استفادهی ابزاری از زن را بعد از انقلاب دوباره باب کردند، مهر چطور امکان دارد؟
بحث ما این هست که اینها ابتداییترین مسائل غیرقابلتردید رو هم وسط فیلم زیرپا میذارن، اون وقت اینها بحث میکنند که آیا سخن امام فتوا بود یا از باب ولایت بود!
آن سخن هر چه که بوده، من نمیدانم چه ربطی میتواند به رویگردانیشان از دین داشتهباشد. یک نمونه از حرف امام در آن نامه مشخص است: "امام راحل وقتی در آخر فیلمی در معرفینامهي آن، نام عوامل سازنده را مشاهده کرد، به رئیس صدا و سیما حاکمانه فرمود در این فیلم بازیگران، مرد و زن بودند ولی دیدم گریمکنندگان همه مرد بودند! و از آن پس گریم کنندگان زن و مرد مستقل شدند."
زمانی که رابطهی فیلمسازان و دین، از دشمنی به کمترین حد از گرایش تبدیل شود، خودشان خواهند دانست کدام کار درست است، و اگر ندانند میروند در یک کتاب میخوانند یا از یک آدم میپرسند.
این دیگر نیاز به گفتن ندارد که در صدا و سیما مجری حق ندارد برای کل ملت با عشوه حرف بزند، نباید دختر جوانی باشد که برای جذابیت بصری گریم شدهاست. نیاز به گفتن دارد؟
اگر نیاز به گفتن دارد، پس چرا آنها اصلاً اظهار مسلمانی میکنند؟ کسی که تا این حدش را نداند چطور مسلمانی هست؟
اینها چیزهایی است که تمام مسلمانان میفهمند. وقتی رفتم لینک رو اصلاح کنم، در آن وبلاگ، یکی از نظراتی که برای آن گذاشته شده بود باعث شد موقعیتمون بهتر دستم بیاد:
"سلام عليكم استاد عزيز بهرامبور.ببخشيد اولا من زبان فارسي خوي بلاد نيستم .از روسي از مسجد باكو در شهر استراخان با شما نويستم.ما ازرها بعد سقوط شروي با دينمن برقرديم.و نمنه ما ايران هست.با توست مهوارها صدا و سيما ايران مشاهد كردم.اما در اكثر كانالها فيلمهاي غربي مشاهد كرديم.خيلي متاسفانه .من از جانب نمازقزران ما در روسي تمام با حرفهاي شما در ان رسالة موافقم.خدا كمك همي شما"
ببینید ما کجاییم، و اهالی صدا و سیما و ارشاد میخواهند چه چیزهایی را توجیه کنند.

(۲۳/اردیبهشت/۹۲ ۰:۰۰)فانوس *7* نوشته است: [ -> ]خب بهتره به یه نتیجه ی واحد برسیم که یه پیشنهاد یا نقد از صدا سیما داشته باشیماگر قراره یه مورد تازه باشه، باید ببینم توی تلویزیون چی گیرم میاد.
یعنی همه بریم سایت صدا و سیما بگیم فلان برنامتون به فلان دلایل به درد نمیخوره
خب پیشنهاد شما شروع با کدوم برنامه هاست ؟

من اگر مورد تازهای دیدم میگم.