تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: رفیق رفیق رفیق
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
به نام خدا

افسوس که دیر فهمیدم گنج راه رفیق بود رفیق !!

این جمله روی دیوار اتاق یکی از عرفای بزرگ نوشته بود !

یکی از مسایل مهم در زندگی ما رفیق است

اگر میخواهی لذت ببری از نماز با کسانی رفیق بشو که از نمازشون لذت میبرند

اگر میخوای حضور قلب و محبت خداوند داشته باشی با کسانی رفیق باش که ٫٫٫

اگر با معصیت کار و اهل باطل و اهل دنیا رفیق باشی تو هم همونطور میشی .

خیلی مهمه این فیق . حتی اگر با رفقات حرف هم نزنی حتی عقایدش بهت منتقل میشه .

خیلی احتیاط باید کنید که رفیقتون کیه!

نفس ما چون بسیار رنگ پذیر و ضعیف است به راحتی تحت تاثیر قرار مگیرد

پيامبر اكرم "ص" فرموده: " على توبرادر من و همنشينى و رفيقم در بهشتى"

همچنین مولا (علیه السلام) حدیثی دارند به این مضمون که هر کس خود را به جماعتی شبیه ساخت بزودی از انها خواهد شد .

همچنین یکی از بزرگان میفرمود اهل هر چیزی باشی پ هر چه بخواهی با اهلش برخورد میکنی .

التماس دعا

گِلی خوشبوی در حمام روزی
رسید از دست محبوبی به دستم

بدو گفتم که مشکی یا عبیری
که از بوی دلاویز تو مستم

بگفتا من گِلی ناچیز بودم
و لیکن مدّتی با گل نشستم

کمال همنشین در من اثر کرد
وگرنه من همان خاکم که هستم
به نام اللهHeart

رسول اکرم صلوات الله علیه و آله می فرمایند

برای هر انسان سه دوست است

امّا یکی از آنها میگوید: اگر مرا پیش فرستادی برای تو نفع خواهم داشت
و امّا دیگری میگوید: من با تو هستم تا آن در ورودی که بر خدا وارد می شوی (مراد قبر است)
و سومی میگوید: من با تو هستم و از تو جدا نخواهم شد!

پس آن اولی مال است
و دوم اهل و اولاد او هستند
و سومی عمل اوست.

و چون آن سه دوست را میبیند و وفاداری سومی را مشاهده میکند میگوید:

[i]ای عمل به خدا قسم تو در نزد من از آن دو بی اهمیت تر بودی و به تو کمتر اعتنا میکردم و ای کاش من در زندگانی خود مشغول نبودم مگر به تو

منبع

دریغ و درد که تا این زمان ندانستم
که کیمیای سعادت رفیق بود رفیق

*عَلِيّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ مُحَمّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ يُونُسَ رَفَعَهُ قَالَ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ يَا بُنَيّ اخْتَرِ الْمَجَالِسَ عَلَى عَيْنِكَ فَإِنْ رَأَيْتَ قَوْماً يَذْكُرُونَ اللّهَ جَلّ وَ عَزّ فَاجْلِسْ مَعَهُمْ فَإِنْ تَكُنْ عَالِماً نَفَعَكَ عِلْمُكَ وَ إِنْ تَكُنْ جَاهِلًا عَلّمُوكَ وَ لَعَلّ اللّهَ أَنْ يُظِلّهُمْ بِرَحْمَتِهِ فَيَعُمّكَ مَعَهُمْ وَ إِذَا رَأَيْتَ قَوْماً لَا يَذْكُرُونَ اللّهَ فَلَا تَجْلِسْ مَعَهُمْ فَإِنْ تَكُنْ عَالِماً لَمْ يَنْفَعْكَ عِلْمُكَ وَ إِنْ كُنْتَ جَاهِلًا يَزِيدُوكَ جَهْلًا وَ لَعَلّ اللّهَ أَنْ يُظِلّهُمْ بِعُقُوبَةٍ فَيَعُمّكَ مَعَهُمْ

امام فرمايد: لقمان به پسرش گفت: پسر عزيزم همنشين را از روى بصيرت انتخاب كن. اگر ديدى گروهى خداى عزوجل را ياد مى‏ كنند با ايشان بنشين كه اگر تو عالم باشى علمت سودت بخشد و اگر جاهل باشى ترا بياموزند و شايد خدا بر آنها سايه رحمت اندازد و ترا هم فرا گيرد. و چون ديدى گروهى بياد خدا نيستند با آنها منشين زيرا اگر تو عالم باشى علمت سودت ندهد و اگر جاهل باشى نادان ترت كنند و شايد خدا بر سرشان كيفرى آرد و ترا هم فرا گيرد.

اصول كافى جلد 1, صفحه: 48, روايت: 1
به نام حق

زمانی می رسد که گنه کار می گوید: یا ویلتی لیتنی لم اتّخذ فلا نا خلیلا (آیه 28 سوره مبارکه فرقان)

می گوید ای وای بر من ای کاش فلانی را دوست خود نمی گرفتم!

ببینید که چگونه دوست و رفیق در سرنوشت اخروی انسان می تواند تاثیر بگذارد
!
آدرس های مرجع