تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ***فـــرازی از یک دعـا***
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
بسم الله الرّحمن الرّحیم

بارها برایمان پیش آمده که هنگام خواندن دعائی،معنی جمله یا سطر یا فرازی از یک دعا،برایمان بسیار تاثیرگذار و جالب توجه بوده
و آن را با تمام وجود لمس کرده ایم.

این تاپــیک،فرصتی است که این فراز ها را باهم مرور کنیم و این جملات و فرازها را با هم درمیان بگذاریم.
باشد که تلنگری مثبت بر احوالمان و راهگشایی در مسیر تعالی مان باشد، ان شاءالله.

فقط چند نکته را برای حفظ نظم و زیبائی و انسجام این تاپیک،باهم مدّنظر قرار می دهیم:

1-هر ارسال مربوط به یک فراز است،لطفاً چند فراز را در طی چند ارسال،قرار دهید.

(هر ارسال حداکثر 5 خط)

2-اگر متن عربی قرار می دهید،لطفاً متن فارسی را هم حتماً بنویسید.

3- لطفاً حتماً بنویسید که این فراز برای کدام دعا و کدام قسمت است. (مثلاً صحیفه سجادیه،دعای 37)

4-از ارسال متون متفرقه و تشکر و ... جداً خودداری بفرمائید.

5-این فرازها مربوط به دعاهای معتبر که در کتب معتبر (مثل مفاتیح الجنان،نهج البلاغه،...) از معصومین یا اصحاب معصومین نقل شده است،می باشد.
لطفاً از کتب غیرمشهور و معتبر یا از دعاهای مربوط به عرفای خاص،استفاده نفرمائید.

[تصویر: 695699_gwIpixyi.jpg]

التماس دعا...
بسم الله الرحمن الرحیم
به یمن ولادت سوم امام هدایت
و تبریک تولد :[align=CENTER]بخشی از دعای عرفه امام حسین " این دعا کلش کلاس معرفت شناسی هست و نیاز به همیچ معلمی نداره "
بخشی از دعای عرفه‏

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَیْسَ لِقَضَائِهِ دَافِعٌ وَ لاَ لِعَطَائِهِ مَانِعٌ وَ لاَ كَصُنْعِهِ صُنْعُ صَانِعٍ‏
ستایش مخصوص آن خدایى است كه هیچكس در عالم سر از حكم و فرمانش نتواند كشید و بخشش او را منع نتواند كرد و هیچ صانعى در آفرینش مانند صنع او پدید نتواند ساخت

وَ هُوَ لِلدَّعَوَاتِ سَامِعٌ وَ لِلْكُرُبَاتِ دَافِعٌ وَ لِلدَّرَجَاتِ رَافِعٌ وَ لِلْجَبَابِرَهِ قَامِعٌ‏
اوست كه دعاى بندگان را مستجاب مى‏گرداند و گرفتاریهایشان را دفع میكند و مقامشان را بالا میبرد و گردنكشان را سركوب میكند و با همه بیباكى و گناه باز هر وقت تو را خواندم اجابت كردى و چون از تو درخواستى كردم عطا فرمودى و اگر تو را اطاعت كردم پاداش كامل دادى

الْحَمْدُ لِلَّهِ حَمْداً یُعَادِلُ حَمْدَ مَلاَئِكَتِهِ الْمُقَرَّبِینَ وَ أَنْبِیَائِهِ الْمُرْسَلِینَ‏
ستایش خداى را آن گونه ستایش كه فرشتگان مقرب و انبیاء مرسل كنن

اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی أَخْشَاكَ كَأَنِّی أَرَاكَ وَ أَسْعِدْنِی بِتَقْوَاكَ وَ لاَ تُشْقِنِی بِمَعْصِیَتِكَ
اى خدا بمن آن مقام ترس و خشیت از جلال و عظمتت را عطا كن كه گویا تو را میبینم و مرا بتقوى و طاعتت سعادت بخش و بعصیانت شقاوتمند مگردان

شیخ عباس قمی- مفاتیح الجنان
التماس دعا

«الهی! شاکر هنوز شکرگزاریت را به نهایت نرسانده،احسان دیگری به او روا می داری و مستحق شکرگزاری مجدد می شوی و بندگانت هرچند در طاعتت بکوشند،از عظمت احسانت باز به فرمانبرداری در خور تو نرسند.
پس شاکرترین بندگانت از شکرگزاریت ناتوانند و عابدترینشان از طاعتت قاصرند.»

«صحیفه سجادیه،دعای 37»
عاشق این قسمتم

أَنْتَ الَّذِی أَعْطَیْتَ أَنْتَ الَّذِی أَغْنَیْتَ أَنْتَ الَّذِی أَقْنَیْتَ أَنْتَ الَّذِی آوَیْتَ أَنْتَ الَّذِی كَفَیْتَ‏
تویى كه به خلق عطا فرمودى تویى كه فقیر را غنى ساختى تویى كه سرمایه دادى تویى كه پناه دادى تویى كه امور بندگانت را كفایت كردى

أَنْتَ الَّذِی هَدَیْتَ أَنْتَ الَّذِی عَصَمْتَ أَنْتَ الَّذِی سَتَرْتَ أَنْتَ الَّذِی غَفَرْتَ‏
تویى كه هدایت كردى تویى كه خوبان را عصمت از گناه كرامت كردى تویى كه گناهان را مستور ساختى تویى كه گناهان را آمرزیدى

أَنْتَ الَّذِی أَقَلْتَ أَنْتَ الَّذِی مَكَّنْتَ أَنْتَ الَّذِی أَعْزَزْتَ أَنْتَ الَّذِی أَعَنْتَ‏
تویى كه عذر گناهان را پذیرفتى تویى كه تمكن و جاه بخشیدى تویى كه عزت و جلال دادى تویى كه اعانت فرمودى

أَنْتَ الَّذِی عَضَدْتَ أَنْتَ الَّذِی أَیَّدْتَ أَنْتَ الَّذِی نَصَرْتَ أَنْتَ الَّذِی شَفَیْتَ‏
تویى كه مدد فرمودى تویى كه تأیید توانایى دادى تویى كه یارى فرمودى تویى كه بیماران را شفا دادى

أَنَا الَّذِی أَسَأْتُ أَنَا الَّذِی أَخْطَأْتُ أَنَا الَّذِی هَمَمْتُ أَنَا الَّذِی جَهِلْتُ أَنَا الَّذِی غَفَلْتُ‏
من آن بنده‏ام كه بد كردم من همانم كه خطا كردم من همانم كه اهتمام به عصیان كردم من همانم كه نادانى كردم من همانم كه غفلت ورزیدم

أَنَا الَّذِی سَهَوْتُ أَنَا الَّذِی اعْتَمَدْتُ أَنَا الَّذِی تَعَمَّدْتُ أَنَا الَّذِی وَعَدْتُ‏
من همانم كه سهو كردم من همانم كه به خود اعتماد كردم و من همانم كه به خواهش دل عمدا عمل كردم من همانم كه وعده كردم و مخالفت نمودم
« [خدایا] بر محمّد و خاندان او درود فرست و درباره ی من آنچه که تو شایسته آنی به جای آور و درباره ی من آنچه من سزاروار آنم،انجام مده و گناهانم،آنچه که در گذشته سرزده و آنچه که پس از این سر زند، بیامرز و ... »

دعای سمات
بسم الله

با عرض سلام

ابتدا تشکر میکنم بابت ایجاد این تاپیک

بخشی از مناجات شعبانیه:

اِلهى قَدْ جُرْتُ عَلى نَفْسى فِى النَّظَرلَها فَلَها الْوَیْلُ اِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَها.الهى لَم یَزَلْ بِرُّكَ علىَّ ایّامَ حَیاتى فلا تَقْطَع برَّكَ عنّى فى مَماتى، الهى كیفَآیِسُ مِنْ حُسْنِ نَظَرِكَ لى بعدَ مَماتى و اَنْتَ لم تُوَلِّنى الاّ الجمیلَ فى حیاتى.

معبود من بر نفس خویش ستم كردم در اینكه براى تكاملش، امروز و فردانمودم، پس واى به حالش اگر او را نیامرزى.
معبود من، خیر گسترده‏ات، همواره در ایام حیاتم بر من جریان دارد، این خیرگسترده‏ات را بعد از موتِ من، از من دریغ مدار! معبود من! چگونه از احسان تو پس از مرگم ناامید گردم و حال آنكه در زمانِ حیاتم جز به نیكى رفتارنكرده‏اى
.
به نام خدا

سلام. تشکر می کنم از خواهر گرامی سرکار حدیث برای این تاپیک خوب..

البته مشابهش قبلا در تالار به نظرم بوده : http://forum.bidari-andishe.ir/thread-3912.html

حقیر هم در برابر این مناجات امام سجاد واقعا انگشت حیرت به دهان می برم : SmileCoolHeart

« خداوندا! اگر چندان در برابر تو بگریم که تمام مژه هایم بریزد و چندان صدایم را به گریه بلند کنم که صوتم قطع شود و اگر چندان برایت به پا ایستم که هر دو پایم آماس کند و آنقدر رکوع کنم که استخوان های پشتم از هم بپاشد و آنقدر تو را سجده کنم تا چشمانم از حدقه بیرون آید و در تمام دوره ی عمر خود خاک زمین بخورم و تا پایان زندگی، آب آلوده به خاکستر بنوشم و در اثنای این احوال، آنقدر ذکر تو را بگویم که زبانم از کار فرو ماند و با تمام این احوال، از روی شرمندگی و خجالت، چشم خود را به آسمان ندوزم، سزاوار محو یکی از گناهانم نخواهد بود؛ و اگر در آن هنگام که مستوجب آمرزش شوم، مرا بیامرزی و در آن زمان که مستوجب عفو تو گردم، از من درگذری، پس همانا آن آمرزش و عفو در حق من از جهت استحقاق لازم نیامده و از روی سزاواری شایسته ی آن نشده ام، زیرا جزای من در اولین بار که تو را عصیان کردم، جهنم بود. به این جهت اگر مرا عذاب فرمایی، درباره ی من ستمکار نخواهی بود. »

التماس دعای فرج

یا علی
بسم الله

با عرض سلام

بخشی از مناجات شعبانیه:

اِلهى! فَلَكَ الْحَمْدُ اَبَداً اَبَداً دائِماً سَرْمَداً یَزیدُ وَ لا یَبیدُ كَما تُحِبُّ وَ تَرضى. الهى اِنْ اَخَذتَنى بِجُرمى اَخَذتُكَ بِعَفوِكَ وَ اِنْ اَخَذْتَنى بِذُنُوبى اَخَذتُكَ بِمَغفِرَتِكَ وَ اِنْ اَدْخَلْتَنى النّارَ اَعْلَمْتُ اَهْلَها اَنّى اُحِبُّكَ.
معبود من! حمد و ستایش بى نهایت و دائم و همیشگى از آن توست كه همواره در فزونى است و فنا نمى‏پذیرد، آن گونه كه دوست دارى ومى‏پسندى؛ معبود من! اگر مرا به جرمم باز خواست فرمایى،، من از تومى‏پرسم عفوت كجاست؟ و اگر مرا به گناهانم مؤاخذه فرمایى، از مغفرت توخواهم پرسید. و اگر مرا در آتش افكنى، من به همه دوزخیان اعلام خواهم كرد كه تو را دوست دارم.
سلام
اِلهى اِنْحَرَمْتَنى فَمَن ْذَا الَّذى یَرْزُقُنى وَ اِنْ خَذَلْتَنى فَمَنْ ذَاالَّذى یَنْصُرُنى
خدایا اگر توام محروم کنى پس کیست که روزیم دهد و اگر تو خوارم کنى پس کیست که یاریم دهد
اِلهى اَعُوذُبِکَ مِنَ غَضَبِکَ وَ حُلُولِ سَخَطِکَ
خدایا پناه برم به تو از خشمت و فرو ریختن عذابت
اِلهى اِنْ کُنْتُ غَیْرَ مُسْتَاْهِل ٍلِرَحْمَتِکَ فَاَنْتَ اَهْلٌ اَنْ تَجُودَ عَلىَّ بِفَضْلِ سِعَتِکَ
خدایا اگر من شایستگى رحمت تو را ندارم ولى تو شایسته آنى که از زیاده بخششت به من احسان کنى
اِلهى کَاَنّى بِنَفْسى واقِفَةٌ بَیْنَ یَدَیْکَ وَ قَدْ اَظَلَّها حُسْنُ تَوَکُّلى عَلَیْکَ فَقُلْتَ ما اَنْتَ اَهْلُهُ وَ تَغَمَّدْتَنى بِعَفْوِکَ
خدایا خود را چنان مى نگرم که گویا در برابرت ایستاده و آن توکل نیکویى که بر تو دارم بر سر من سایه افکنده و تو نیز آنچه را شایسته آنى درباره من فرموده و مرا در سراپرده عفو خویش پوشانده اى
اِلهى اِنْ عَفَوْتَ فَمَنْ اَوْلى مِنْک َبِذلِکَ
خدایا اگر بگذرى پس کیست که از تو بدین کار سزاوارتر باشد
متنی از مناجات عظیم الشان شعبانیه
بسم الله الرحمن الرحیم

اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ

خدايا بلاء عظيم گشته و درون آشكار شد و پرده از كارها برداشته شد و اميد قطع شد

وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَيْكَ

و زمين تنگ شد و از ريزش رحمت آسمان جلوگيرى شد و تويى ياور و شكوه بسوى تو است

الْمُشْتَكى وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ ...

و اعتماد و تكيه ما چه در سختى و چه در آسانى بر تو است ...

قسمتی از دعای عظم البلاء
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع