تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آیا در مذهب شیعه دمکراسی وجود دارد؟؟؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
با سلام ایا دین اسلام ومخصوصا حکومت شیعی دارای دموکراسی است؟
دمکراسی به یک معنی یعنی خرد جمعی یعنی افراد جامعه برای اساسی ترین امور جامعه نظر بدهند ونظر اکثریت را اجرا کنند.
من نظرم اینه که ما وقتی با ولایت ائمه رو پذیرفتیم وبا تحقیق کامل در زمان غیبت ولایت ولی فقیه - که معتقدیم حضرت صاحب در تمام امور کمکشون میکنند- رو پذیرفتیم چقدر خوب می شد که واسه تمام امور حکومت وزندگی چشم به دهان مبارک امام می دوختیم و نظر ایشون رو با توجه به اینکه اولی هست نسبت به نظر ما می پذیرفتیم .
نقل قرآن : واکثرهم لایعقلون
البته من معتقدم که توی ایران و نه توی جای جای دنیا دمکراسی واقعی وجود نداره که درستش هم همینه

از دیدگاه تقلیل گرایی یا مینیمالیسم،[sup][۷][/sup] دموکراسی سیستم حکومتی است که در آن شهروندان به گروهی از رهبران سیاسی حق حکومت را از طریق انتخابات دوره‌ای اعطا می‌کنند. این نظریه حکومت چند تنی و پلیارشی (polyarchy) نیز نامیده می‌شود.
.من نظرم اینه که ما وقتی با ولایت ائمه رو پذیرفتیم وبا تحقیق کامل در زمان غیبت ولایت ولی فقیه - که معتقدیم حضرت صاحب در تمام امور کمکشون میکنن
مفهوم جمعی (Aggregative) دموکراسی[sup][۸][/sup] اذعان دارد که حکومت باید به تدوین قوانین و سیاست‌هایی بپردازد که بسیار نزدیک به نظرات میانه مردم باشد، نیمه‌ای در سمت راست و نیمه‌ای در سمت چپ
جامعه شیعی برای تک تک اغشاره نه دو گروه خاص مثلا جمهوری خواه و دموکرات
دموکراسی شورایی (Deliberative) بر مبنای این اصل استوار است که دموکراسی حکومت با بحث می‌باشد. دموکرات‌های شورایی ادعا می‌کنند که قوانین و سیاست‌ها می‌باید بر مبنای استلال‌هایی باشد که تمام شهروندان بتوانند آن را بپذیرند. پهنه سیاست باید جایی باشد که رهبران و شهروندان در آن به مباحثه پرداخته، به یکدیگر گوش فرا داده و نظرات خود را تغییر می‌دهند.
جامعه شیعی طبق قوانین الهی که قاعدتا همه قبول کرده اند و در صورت شیعه نبودن قابل بحث و اثبات
قسمتی از متن کپی شده از ویکی پدیا میباشد
دمکراسی یعنی :برابری فرصتها برای افراد یك جامعه به منظور برخورداری از آزادیها و ارزشهای اجتماعی» یا «حكومت به وسیله مردم» یا «حكومت مردم به وسیله مردم» یا «اداره جامعه در دست بسیاری نه در كف اندك» یا «حكومت كه از طریق رقابت در انتخابات به مسند قدرت برسد و مسؤول پاسخگویی به مردم باشد و تمامی افراد بزرگسال آن كشور از حق مساوی انتخاب كردن و كاندیدا شدن برخوردار باشند و در آن قانون متضمن حفظ حقوق مدنی و سیاسی باشد.
من میگم ایا حکومت اسلامی که تشکیل شد واقعا باید مردم این حکومت رو اداره کنن یا باید سپرد دست خداوند که ما معتقدیم حضرت پروردگار حق ولایت خود را سپردن به ائمه معصومین و ائمه هم در زمان غیبت سپردن به ولی فقیه.
نمی خام فلسفیش کنم خیلی واضحه.

من فکر نکنم انقدر پیچیده باشه.
میگم در زمان حضور امام معصوم که البته تشکیل حکومت داده باشد ایا برای انتخاب مثلا رئیس جمهور از رای گیری عمومی استفاده می کنند یا خود حضرت انتخاب میکنند؟
من با لفظ حکومت زیاد حال نمیکنم چون استبدادو تو ذهنم میاره جامعه اسلام از دموکراسی خیلی جلوتره ببینید در هلند یا اسپانیا یا انگلیس دموکراسی هست ولی با پادشاه و ملکه چه میکنند؟ یا در امریکا تفاوت این است که بجای یکی دو گروه حکومت میکنند یا در اکثر کشورهای اروپای مثل فرانسه عملا کسی به غیر سه حزب خاص نمیتونه برای انتخابات نامزد بشه پس مردم حق انتخاب ندارند وباید از بین نمایندگان احزاب خاص کشورشون که تعدادشون کم و زیاده انتخاب کنند
ولی در حکومت الهی یک اصل در عدالت خدا اینکه همه قانون خدا را قبول میکنند وقتی همه حکم خدا را قبول کردند پس برای همه اجرای قوانین لذت بخش هست پس با تمام وجود ان را انجام میدهند به نظر من این است جامعه سرشار از عدالت که دموکراسی قادر به انجام ان نیست
بسم الله الرحمن الرحیم

تعریفی که از دموکراسی سراغ دارم حکومت مردم بر مردم است

اما بحث اینجاست که خود مخلوق که از همه چیز خبر ندارد چگونه میتواند برای خودش تصمیم بگیرد؟

در نتیجه باید حکومت حکومت وحی باشد

یعنی حکومت اسلام

اسلام حقیقی

تشیع

و در زمان غیبت نزدیک ترین و ایده ال ترین مدل همین مدل ولایت فقیه است
پس چقدر زیباست که کسی رو به عنوان ولی خود قبول کنیم و سعی کنیم در تمام امور از فرمایشات ایشان پیروی کنیم . ما میانه روی واقعا نداریم یا باید طرف حق باشیم یا طرف باطل یعنی وسط این دو تا چیزی وجود نداره تمام بحث من هم همینه یعنی اگه ما ولایت حضرت امام خامنه ای رو قبول کردیم و قبول کردیم که ایشون جانشین ائمه در زمان غیبتن در تمام امور چه مادی چه معنوی باید گوش به فرمان ایشون باشیم .
بحث اینه که حرف خدا رو کی میزنه و کی نماینده خدا روی زمینه

هر وقت اینو متوجه شدیم دیگه نیازی نیست که چه تصمیمی میگیرن و باید اجرا کرد

حق میانه واقعی هست دور از افراط و تفریط
گفتم ابتدا باید حق و نماینده خدا روی زمین رو با منابع زیادی که در اختیار داریم پیدا کنیم که من چون فکر میکردم به صورت پیش فرض شما هم ولایت حضرت سید علی رو قبول دارین، به این شکل بحث کردم .
نقل قول:گفتم ابتدا باید حق و نماینده خدا روی زمین رو با منابع زیادی که در اختیار داریم پیدا کنیم
اگه یک نفر احادیث و منابع و ... درمورد ولی فقیه بذاره خیلی ممنون میشم.Wink
با سلام آدرس یک فایل صوتی رو از استاد مصباح گذاشتم یکم کمک میکنه ولی چون بحث گسترده ای داره لطفا کتاب ولایت فقیه علامه جوادی و استاد مصباح رو مطالعه بفرمایید.
لینک دانلود فایل صوتی اثبات ولایت فقیه استاد مصباح : WWW.trainbit.com/files/5045134884/?c=1049
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع