تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ای فرزند آدم ...
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
حدیث دهم

ای فرزند آدم مرا در حال خشم و غضب یاد کن در این صورت تو را در حال خشم و غضب خود یاد می کنم . و بر تو سخت نخواهم گرفت در وقتی که سخت خواهم گرفت .
از یاری رساندن من راضی باش زیرا یاری دادن من به تو بهتر از یاری دادن خود برای خودت می باشد .
حدیث یازدهم

ای فرزند آدم خود را برای بندگی من مهیّا نما .
در این صورت قلب تو را بی نیاز خواهم کرد و ترا بسوی خواسته هایت واگذار نخواهم کرد و بر من واجب خواهد بود که حاجت ترا بجا آورم و قلب تو را مملو از خوف و ترس از خود می کنم .
و اگر برای بندگی من خود را مهیّا نسازی ، قلب تو را مشغول به دنیا خواهم کرد سپس حاجت تو را بجا نخواهم آورد و ترا به خواسته هایت واگذار خواهم کرد .

حدیث دوازدهم

ای فرزند آدم به اراده من است که آنچه برای خود می خواهی و اراده می کنی ، و به قدرت من است که واجبات مرا اداء می کنی و به وسیلۀ نعمت من بر معصیت من قدرت پیدا کرده ای .
ترا انسانی شنوا و بینا و قوی قرار داده ام . هر نیکی که به تو برسد از جانب خدا است و هر بدی که به تو برسد از ناحیۀ خودت می باشد و آن به خاطر این است که من سزاوارتر از تو هستم نسبت به نیکی هایت و تو از من سزاوارتر هستی نسبت به بدیهایت .
و آن بخاطر این است که من از آنچه انجام میدهم بازخواست نمی شوم . هر آنچه که تو خواستی برایت منظم و مرتب نمودم .
حدیث سیزدهم

ای فرزند آدم هرگونه که می خواهی باش ،
همانگونه که وام می دهی همانگونه نیز وام می گیری ،

هر کس به رزق قلیل الهی رضایت دهد خداوند عمل خوبِ کم او را قبول می کند و هر کس به حلال اندک ، راضی باشد مؤنۀ او سبک خواهد شد و کاسبی او پاکیزه خواهد شد و از حدّ و حدود گناهان خارج خواهد شد .

حدیث چهاردهم
ای فرزند آدم هر روز که می گذرد از ایّام عمرت کم می گردد و تو خبر نداری و هر روز ، روزی من به تو می رسد ولی تو شکر آن را به جای نمی آوری ، نه به کم قانع می شوی و نه به زیاد سیر می گردی .

ای فرزند آدم هیچ روز جدیدی نیست مگر اینکه از ناحیۀ من روزی جدیدی به تو می رسد و هیچ شبی نیست مگر اینکه ملائکه من عمل قبیحی از ناحیۀ تو به من گزارش می کنند ، رزق مرا می خوری و نافرمانی مرا می کنی و هر وقت مرا بخوانی درخواست تو را اجابت می کنم .
حدیث پانزدهم

ای فرزند آدم به آنچه که به تو دادم راضی باش ، از زاهدترین مردم خواهی شد .
ای فرزند آدم به آنچه که به تو واجب کردم عمل کن ، از عابدترین مردم خواهی شد.
ای فرزند آدم از آنچه که بر تو حرام کردم دوری کن از متّقی ترین مردم خواهی شد.

حدیث شانزدهم

ای فرزند آدم مریض شدم و به عیادتم نیامدی و او در جواب می گوید : ای خدا چگونه از شما عیادت کنم در حالی که تو پروردگار جهانیان هستی . خدا می فرماید : فلانی ، بندۀ من مریض شد ، چنانچه به عیادت او می رفتی هر آینه مرا در کنار او می یافتی .

و از تو طلب آب کردم و مرا سیراب ننمودی . بنده در جواب می گوید : چگونه این کار را می کردن و حال آنکه تو پروردگار جهانیان هستی ، خدا می فرماید : بندۀ من از تو طلب آب کرد ، چنانچه به او آب می دادی آن را در نزد می می یافتی .

و از تو طعام و غذا خواستم ، مرا طعام ندادی ، و بنده در جواب می گوید : چگونه اینکار را می کردم و حال آنکه تو پروردگار جهانیان هستی و خدا می فرماید : بندۀ من فلانی از تو غذا خواست و اگر تو به او غذا می دادی آن را در نزد من می یافتی .

حدیث هفدهم

ای فرزند آدم چقدر قسیّ القلب هستی ، پدر و مادرت می میرند و در مرگ آنها هیچ عبرتی برای تو نمی باشد .
ای فرزند آدم آیا به یک چهارپا نگاه نمی کنی هنگامی که مرده است و باد کرده و لاشۀ متعفّنی شده است و در حال آنکه اگر گناهان ترا بر کوهها محکم بگذارم ، کوهها را منهدم می کند .

حدیث هجدهم

ای فرزند آدم گناهان مردم تو را نسبت به گناه خودت فریب ندهد ( اینکه بگوئی مردم اینقدر گناه می کنند ما که خیلی مرتکب گناه نشدیم ) و همچنین نعمتهای مردم نسبت به نعمتهائی که خداوند به تو عنایت کرده .
و مردم را از رحمت خداوند تبارک و تعالی ناامید مگردان در حالیکه امید رحمت برای خود داری .

صفحه: 1 2
آدرس های مرجع