تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تراشیدن ریش ، حرام
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
بسم الله الرحمن الرحیم

حکم تراشیدن ریش

حضرت آیت الله خامنه ای: تراشیدن ریش حرام است
حضرت آیت الله بهجت: تراشیدن ریش جایز نیست چه تمام ریش یا قسمتی از آن.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی: احتیاط وجوبی در عدم تراشیدن ریش .
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: تراشیدن ریش و ماشین کردن آن اگر مثل تراشیدن باشد حرام است.
حضرت ایت الله مکارم شیرازی: احتیاط در ترک ریش تراشی است.
حضرت ایت الله سیستانی: بنابر احتیاط واجب از تزاشیدن ریش اجتناب شود.
حضرت ایت الله وحید خراسانی: احتیاط واجب در ترک تراشیدن ریش است.
حضرت ایت الله تبریزی: بنابر احتیاط واجب تراشیدن ریش تماما جایز نیست.

منبع: مسائل جدید، ج1، ص74

منبع
بسم الله الرحمن الرحیم
چند نکته
1- به نظر حقیر جای این تاپیک در بخش اصول عقاید نیست چون برمیگرده به نظام عملی اسلام نه اعتقادی
به خصوص که به صورت دستور عملی مطرح شده و به زیربنای اعتقادی این مسئله هیچ اشاره ای در تاپیک اصلی نشده
نکته 2- ما مسائل بسیار بسیار مهمتر و زیربنایی تری نسبت به ریش داشتن یا نداشتن در بین حتی خود مذهبی هایمان داریم که بر اساس حکم خدا و اهل بیت و عقل باید از اهم به مهم پرداخت

نکته ی 3- ما در جامعه حداقل 4 نوع ریش داریم
1- ریش زینتی (میگذارم چون من زیباتر میشوم)
2- ریش سیاسی(میگذارم چون باید نون را به نرخ روز خورد)
3- ریش حزب اللهی (البته حزب اللهی به معنای عرفی و نه آن حزب الله که مد نظر خداوند است)(میگذاریم به دلایل مختلف من جمله این که ثواب دارد)
4- ریش توحیدی (میگذارم چون خدا دوست دارد)

اما از کجا معلوم که خدا دوستدارد
بر طبق آیات قرآن پیامبر هیچ فعل و عملی را از روی هوای نفس خویش انجام نمیدهند و هر فعل و قول و عمل ایشان مطابق خواست و رضای خداست و خدا در قرآن ایشان را اسوه ی حسنه و الگوی نمونه معرفی کرده و اطاعت و تبعیت ازایشان را در همه ی امور بر مسلمین واجب کرده
و بعد از ایشان هم اطاعت از جانشینان بر حق تعیین شده توسط خدا و معرفی شده توسط رسول خدا یعنی 12 امام معصوممان را واجب کرده و آنها هم در این مورد که بر طبق هوای نفس نه سخن میگویند و نه فعلی انجام میدهند با پیغمبر اکرم مشترک هستند و در سیره ی تمام این 13 معصوم ریش گذاشتن آمده است
و حتی در سیره ی پیروان راستین این بزرگواران
از علامت های حب حقیقی این است که انسان خواه نا خواه کم کم به وسیله ی اکسیر حب شبیه محبوبش میشود

خود حقیر زمانی سه تیغ بودم
یک بار در کتاب اسرار الصلاة میرزا جواد آقا خوندم که مومن باید ریش بگذارد البته دلایل زیادی رو برای این امر بیان کرده بودند اما حقیر در آن زمان با خود گفتم اگه خدا قراره برای یه ریش منو ببره جهنم بگذار ببره که البته حرف غلطی بود و به قول دوستان از عقاید دوران جاهلی حقیر بود

اصل قضیه این هست که امروز خیلی ها توجیهات بعضاً علمی هم در محاسن نتراشیدن ریش مطرح میکنند اما اگه کسی به خاطر این محاسن ریشش را نتراشد بندگی خدا را نکرده و بندگی نفس کرده و در تقرب به درگاه خدا چندان اثری ندارد مگر اینکه در نظر بگیرد چون خدا امر کرده به خود ضرر نزنید من برای اطاعت این حکم کلی خدا این کار رو انجام میدم

ببینید اگه کسی هدفش بندگی خدا باشه ، و با عقلش به حقانیت خدا و آخرت و نبوت و اسلام و تشیع 12 امامی رسیده باشه باید طبق سیره اهل بیت که انجام نمیدهند مگر آنچه خدا میپسندد اعمالش را تنظیم کند

اما یه بحث دیگه ای هم هست
یکی از علمای ربانی در مکاشفه ای در روز حساب میبینه کسی که ریشش از ته تراشیده شده مجوز میگیره و میره ولی کس دیگه ای نه که به ظاهر اوضاعش درست تر بوده
اعتراض میکنه و جواب میدن فلانی فقط همین مشکل رو داشته اما اون یکی مشکلات زیربنایی تری داشته
البته قضیه ی حساب وکتاب منحصراً در اختیار اوست کریم هست و کسی اجازه ی دخالت نداره و ذکر این مطلب هم به هیچ وجه نشان مجوز دادن به انجام یک فعل حرام نیست نعوذاً بالله ، اما حرف سر این هست که موارد بسیار بسیار مهمتری نسبت به قضیه ی ریش در اعتقادات و اخلاقیات و اعمال ما مسلمانان هست که هم در قرآن به آن بسیار تأکید شده و هم توسط 14 معصوم بسیار به آن تأکید شده که متأسفانه چندان مورد توجه نیست
به طور مثال روزی در پیش یکی از ائمه ذکر خیر میکنند از مرد عابدی که بسیار اهل نماز و روزه و ... بوده بعد که ذکر فضایل مردم از این شخص در پیش امام معصوم خاتمه میابد ایشان عرض میکنند
اینها چیز مهمی نیست
برایم از عقل این شخص بگویید!!!!!!!!
یعنی تا عقل و معرفت در کار نباشد اینکارها خیلی برای ما گره گشا نیست
لطفاً بد برداشت نشود و خدایی نکرده روزه گرفتن و نماز خواندن و سایر عبادات را نگید پس اهمیت ندارد
اینها بسیار بسیار مهم هستند و از شعون بندگی و بدون انجام این واجبات حرف از بندگی خدا زدن قصه پردازی است اما به صرف اینها رستگاری حاصل نمیشه

بر طبق آیات قرآن رستگاری محصول دو چیز است
ایمان و عمل صالح
و مهمترین مباحث مربوط به ایمان تحصیل اعتقادات درست و وارد کردن این اعتقادات درست در قلب است

در پایان مجدداً یاد آور میشوم که برایند حرف حقیر این است که بله باید ریش داشت، چون خواست خداست و همه ی محبوبین خدا که از روی هوای نفس عمل نمیکردند و جز خواست محبوب عمل نمیکردند این سنت را داشته اند و بعلاوه از نشانه های مومنین است

روزی از یک بزرگواری پرسیدم از کجا بفهمم از لحاظ ایمان در حال رشد هستم یا نه
گفتند: در امتحانات معلوم میشه که ما برای چه چیز بیشتر ارزش قائلیم ، خواست خدا و یا خواسته خودمان

و این هم یکی از همون جا هاست
یا علی
التماس دعای فراوان
خدا نگهدارمان
یه نکته رو فراموش کردم
تفاوت است بین عمل برای ثواب و عمل برای رضای خدا

یه مثال میزنم اول
یه روز جمعه حضرت امام داشتن ناخوناشون رو میگرفتند ، یکی از خانومهای خونه (دخترشون یا عروسشون) میگن آقاجون چرا دارید روز جمعه ناخون میگیرید
امام بیدرنگ میفرمایند چون خدا دوست داره!!!!
معمولاً ممکنه این جواب بیشتر تداعی بشه که مثلاً امام بگن چون مستحب هست
مستحب معمولاً وقتی گفته میشه آدم ذهنش میره به سمت واژه ثواب

مولا علی میفرمایند آدما 3 جور عبادت میکنند
عده ای تاجرانه (به طمع بهشت، به قول امام خمینی : ما ترک شهوت برای شهوت بزرگتر میکنیم، که ریشه اش میشه حب نفس ، خودشو دوستداره دلش میخواد به لذت برسه)
عده ای خائفانه (از ترس جهنم و عذاب نشدن، بازم ریشه اش میشه حب نفس ، خودش دوست داره نمیخواد عذاب ببینه)
یه عده هم عبادت احرار و آزادگان (قوماً عَبَدُ الله حُبً) عده ای خدا را از روی حب عبادت میکنند
یعنی چه بهشت باشه و چه نباشه چون خدا رو شایسته ی عبادت یافتن خدارو از روی محبت عبادت میکنند
ریشه ی این عبادت میشه حب خدا

حالا حزب اللهی که میگیم برای ثواب ریشش رو میتراشه و موحد که میگیم چون خدا دوست داره ریشش رو میتراشه منظور این دو سبک عبادت هست
البته خدا به فضل خودش عبادت هر سه دسته رو پاداش میده اما خوب مراتبش بسیار متفاوت هست
یا علی
با سلام خدمت دوستان عزیز
اول می خواهم از مدیر این سایت سپاس و تشکر فراوان داشته باشم برای به وجود اوردن چنین مکان زیبا و معنوی در این بیکران کفر و بی دینی (دهکده ی جهانی یا همان اینترنت). از امروز که با این سایت اشنما شدم مانند ماهی هستم که از تنگی به دریایی کرانه نا پیدا افتاده و در اب غوطه ور است
بسیار از مطالب دوستان استفاده کردم ممنون
برویم سر اصل مطلب
همانطور که همه مثتحزر هستید دین مبین اسلام و مخصوصا شاخه ی شیعه بر داشتن ریش تاکید کرده است. از انجاییکه اسلام همیشه دینی بوده که بر پیروانش اسان گرفته است هیچ وقت داشتن ریش برای مرد را اجباری نکرده است اما همیشه پیشنهاد علمای دین و فقها بر داشتن ریش بوده و هست
هدف از ایجاد این تاپیک اینست که با هم به بررسی عقاید مختلف پیرامون بحث ریش بپردازیم
اینکه چرا همیشه این سفارش از طرف علمای دین بر مرد مسلمان بوده است
به نظر من ریش یکی از مهمترین مقولات جهت نشان دادن مردانگی برای مرد است
همانطور که زیبا نیست یک زن ریش و سبیل داشته باشد (البته تا قبل از ازدواج موردی ندارد و بسیار زیبا و پسندیده است) زیبا نیست که یک مرد هم مانند زن ها خودش را بی ریش و سبیل کند
بالاخره مردی گفتند و زنی
از نظر زیبایی شناسی چهره نیز ، ریش همواره صورت انسان را زیبا تر و دوست داشتنی تر می کند طورریکه وقتی کسی به چهره ی انسان نگاه می کند ارامش را از چهره ی او دریافت می کند
نظر دوستان چیست؟
خودتان گفتید به ریش نیست به ریشه است!
به نظر من ریش اختیاری است. به صورت بعضی ها ریش میاد به صورت بعضی ها نمیاد
در اختیاری بودن ریش که شکی نیست
دین اسلام فقط چیز هایی را واجب کرده است که با انها دین مبین اسلام در خطر می افتد
من هم در مطلبم عرض کردم که ریش همیشه پیشنهاد همه ی علما و فقها بوده است
بحث بحث اجبار نیست
بحث بحث زیبایی است
باسمه تعالی
نقل قول:حضرت ایت الله مکارم شیرازی: احتیاط در ترک ریش تراشی است.
ما که مجبوریم به قول دوستان چپه تراش کنیمSmile
(۲/مرداد/۹۰ ۲۲:۵۰)Unname28 نوشته است: [ -> ]به نظر من ریش اختیاری است. به صورت بعضی ها ریش میاد به صورت بعضی ها نمیاد

HuhExclamation
ببخشید این نظر شما بر اساس این داده شده که به هر کی ریش امد واجبه به هر کی نیومد حرام؟!!
این من ریشه همه مشکلات بشره . این که شد خود محوری و خود گرایی !
ریشه امانیسم!و ...
باید بفرمایید از دید خدا . نه از دید من.
در پناه خدا
روزی در مسجد پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به مردی که ریش مرتب و زیبایی داشت لبخند می زد و این کار چندین بار تکرار شد و هر بار پیامبر به چهره او نگاه می کرد لبخند می زد.
آن مرد از خود پرسید چه شده که پیامبر به من می خندد شاید ریشم خیلی خنده دار شده باشد و پس از بازگشت به خانه اقدام به تراشیدن آن کرد و فردای آن روز که به مسجد رفت متوجه شد که پیامبر به او توجهی نمی کند و حتی به او نگاه نمی کند نزد پیامبر رفت و علت را پرسید
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در پاسخ گفت: دیروز که تو در مسجد بودی من فرشتگان بسیاری را دیدم که اطراف تو می چرخند و با ریش تو بازی می کنند بازی آنها مرا به خنده می انداخت اما امروز در اطراف تو هیچ فرشته ای را ندیدم.
خوشمان بیاید یا نیاید

به اصطلاح روشنفکر بازی هم نمیخوام دربیارم
ریش برای مرد در اسلام واجب است و اختیاری نیست
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع