تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: دین ندارد هر کس که ... (به نظرم مهم است!)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
بسم الله الرحمن الرحیم

﴿ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ (2) كَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ (3) ﴾( سوره صف)

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد چرا چيزى مى‏گوييد كه انجام نمى‏دهيد (۲)
نزد خدا سخت ناپسند است كه چيزى را بگوييد و انجام ندهيد (۳)
حضرت امام صادق علیه السلام:
لا دینَ لِمن لا عَهدَ لَهُ.
دین ندارد هر کسی که وفای به عهد ندارد.
بحار، جلد 81، ص 252
.
.
ما به خودمون قول میدیم
به دیگران قول میدیم
به خدا هم قول میدیم
اون روز داشتم با خودم فکر میکردم که من اصلاً خیلی از قول هایی که در روز به دیگران، خودم و خدا میدم رو اصلاً یادم نمیمونه! چه برسه که بخوام بهش عمل کنم...
بگذریم
بنای ما بر اختصار است
همین قدر هم بیش از کپن خود نوشتم...
وقتی آیات و روایات رو میخونم می بینم احمقانه است این سوال که:
چرا حضرت ظهور نمی کنند!
.
روایتی را یک زمانی بر سر در مسجد محل خواندم به این مضمون از قول یکی از حضرات معصومین که فرموده بودند:
شیعیان ما در دو وقت شناخته میشوند
یکی هنگام بلند شدن بانگ اذان و دیگری هنگام رسیدن موعد وفای به عهد...
التماس دعا برای پدر و مادرم
سلامتی و تعجیل در فرج حضرت صلواتی هدیه بفرماید...
یا علی
خدا هادی و نگهدار همه ی ما
وَأَوْفُواْ بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْؤُولًا (اسراء-34)
و به عهد (خود) وفا كنيد كه از عهد سؤال مي‏شود.

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
لَيسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالنَّبِيينَ وَآتَى الْمَالَ عَلَى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَى وَالْيتَامَى وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَالسَّائِلِينَ وَفِي الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا وَالصَّابِرِينَ فِي الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِينَ الْبَأْسِ أُولَئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ(البقرة/177)

نيکي، (تنها) اين نيست که (به هنگام نماز،) روي خود را به سوي مشرق و (يا) مغرب کنيد؛ (و تمام گفتگوي شما، در باره قبله و تغيير آن باشد؛ و همه وقت خود را مصروف آن سازيد؛

بلکه نيکي (و نيکوکار) کسي است که به خدا، و روز رستاخيز ، و فرشتگان، و کتاب (آسماني)، و پيامبران، ايمان آورده؛ و مال (خود) را، با همه علاقه‌اي که به آن دارد، به خويشاوندان و يتيمان و مسکينان و واماندگان در راه و سائلان و بردگان، انفاق مي‌کند؛ نماز را برپا مي‌دارد و زکات را مي‌پردازد؛

و (همچنين)
کساني که به عهد خود -به هنگامي که عهد بستند-وفا مي‌کنند؛ و در برابر محروميتها و بيماريها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مي‌دهند؛ اينها کساني هستند که راست مي‌گويند؛ و (گفتارشان با اعتقادشان هماهنگ است؛) و اينها هستند پرهيزکاران!
بسم الله الرّحمن الرّحیم

خطاب به خودم:

أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِين (یس/60)

اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شيطان را مپرستيد (و از او اطاعت نکنید) زيرا وى دشمن آشكار شماست...

من که تو این مورد هیچ وقت بطور ثابت به عهدم وفا نکردم.

البته همین یک مورد همه چیز رو در بر میگیره دیگه...

يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَوْفُواْ بِعَهْدِي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَإِيَّايَ فَارْهَبُونِ

اى فرزندان اسرائيل نعمتهايم را كه بر شما ارزانى داشتم به ياد آريد و به پيمانم وفا كنيد تا به پيمانتان وفا كنم و تنها از من بترسيد ﴿سوره بقره/40﴾

نقل است كه يك بار عبدا... بن مبارك به جنگ رفته بود. با كافري جنگ مي‌كرد. وقت نماز شد. از كافر مهلت خواست و نماز كرد.
چون وقت نماز كافر شد او نيز مهلت خواست تا نماز بگذارد. چون كافر روي به بت آورد، عبدا... با خود گفت: اين ساعت بر وي ظفر يافتم. با تيغ بر سر او رفت تا او را بكشد. آوازي شنيد كه « از وفاي عهد خواهند پرسيد» عبدا... بگريست.
كافر سر از نماز برداشت، عبدا... را ديد با تيغي كشيده و گريان. گفت: تو را چه افتاد؟
عبدا... شرح حال گفت.
كافر چو اين بديد في‌الحال مسلمان شد.

خدایا کمک کن به عهدی که بستیم وفادار بمونیم
در توقیع شریف حضرت ولی عصر عج به شیخ مفید می فرمایند:

وَ لَوْ اَنَّ اَشْیاعَنا وَفَّقَهُمُ اللَّهُ لِطاعَتِهِ، عَلَی اجْتِماعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ

بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ لَما تَأَخَّرَ عَنْهُمْ الْیُمْنُ بِلِقائِنا؛

اگر شیعیان ما - كه خداوند آنان را به اطاعت خویش موفّق گرداند

- در وفای به عهدی که به عهده دارند(در ولایت ما) هم دل و هم

پیمان می شدند، سعادت دیدار ما(ظهور ما) از آنان به تأخیر نمی

افتاد».
( بحارالانوار / ج 53/177)

بسم الله الرحمن الرحیم

گاهی نوشتن قول هامون میتونه کمک کنه...

اصولا عادت به نوشتن توی مسافرتها دارم...
دفترچه خاطرات کربلامو چندروز پیش میخوندم...
یادمه یکی از حاج آقاها اونجا گفته بود به امام هر حرمی یه قولی بدید...

قول هامو مرور کردم...
یکیشو اصلا یادم رفته بود. کلی خجالت کشیدم...

دوتا دیگه اشو نصفه نیمه انجام داده بودم...

تازه این قولهای مهم بود که نباید فراموش میشد...
خدا به داد قولهای کوچیک و عادی برسه...

نقل قول:شیعیان ما در دو وقت شناخته میشوند
یکی هنگام بلند شدن بانگ اذان و دیگری هنگام رسیدن موعد وفای به عهد...

گاهی میشه موعدها را یاد آوری کرد...
....................................................................................................​....................................................................
وقتی حرفی می زنیم، باید پای حرفمون هم بایستیم.

وقتی می گیم ایاک نعبد و ایاک نستعین انشاءالله که سر حرفمون هم باشیم.

اینم عهدی است بین من و خدای خودم .

اَللّـهُمَّ اِنّي اُجَدِّدُ لَهُ في صَبيحَةِ يَوْمي هذا وَ ما عِشْتُ مِنْ اَيّامي عَهْداً وَ عَقْداً وَ بَيْعَةً لَهُ في عُنُقي ، لا اَحُولُ عَنْها وَ لا اَزُولُ اَبَداً

خدايا من تازه مى كنم در بامداد اين روز و تمام روزهایی که زندگى میكنم، عهد و پيمان و بيعتى براى آن حضرت که در گردنم هست، كه هرگز از آن سر پيچی نکنم و دست نكشم

اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا بَقيَّةَ اللهِ في أرضِه

هر سحر نام تو را با سوز دل سرداده ام
تا مگر بر تو رسد از من صدايي روز و شب

صفحه: 1 2
آدرس های مرجع