۱۲/شهریور/۹۲, ۱۵:۵۲
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
با توجه به این ایه و دلیل توضیح دادید
که سیاق این ایه دقیقا با توضیح شما رابطه عکس دارد
البته برای خوندن کامل ان به اینجا مراجعه کنید
البته این به معنا این نیست من با حصولی بودن مخالف هستم بلکه با این دلیل مخالف هستم
و نظرم هم این است
البته ایندو گزینه را جدا از هم نمی دانم بلکه در طول هم می دانم.
التماس دعا.
سلام
با توجه به این ایه و دلیل توضیح دادید
نقل قول:یکی دیگر از ایراداتی که به نظریه «حصولی بودن ظهور» وارد است این است که:
2- این دیدگاه با محتوای پاره ای از آیات قرآن نیز ناسازگار است. برای نمونه آیه شریف « اِنَّ الله لایُغَیِّرُ بِقومٍ حتّی یُغَیِّروا ما باَنفُسِهُم » [1] به روشنی تغییر سرنوشت جوامع را از رهگذر تحولاتی می داند که میبایست در درون آن جوامع شکل گیرد.
به تعبیر دیگر سنت الهی براین است که سرنوشت جوامع نه با دخالت عوامل غیبی و نامرئی، که بر اساس شایستگی ها و لیاقت های خود آنها رقم بخورد. تغییری که در آخرالزمان به دست امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در عالم انسانی تحقق خواهد یافت نیز مصداقی از این آیه مورد اشاره است؛ از این رو برای ایجاد چنین تحولی که از نظر وسعت و عمق بی نظیر است نباید منتظر دخالت عوامل فوق طبیعی نشست، بلکه می بایست در توده مردم، زمینه چنین تحولی شکل گیرد.
که سیاق این ایه دقیقا با توضیح شما رابطه عکس دارد
نقل قول:اما همانطور که سیاق آیه هم نشان میدهد
منظور این است که خدا اگر نعمتی به قومی یا شخصی بدهد، کریم تر از آن است که بخواهد بی دلیل بستاند مگر آنکه مقدماتش را خود دریافت کننده ی نعمت با اعمال و رفتار اختیار خود فراهم کند
و همانطور که ملاحضه میفرماید
تغییر حالت را در پایان آیه منوط به ارتکاب گناه کرده
یعنی تغییر حالت از منعم بودن به محروم شدن از نعمت!!!!!!!!!!!!!!
و در تصریح این معنا امام زین العابدین هم در توضیح همین آیه روایتی بدین مضمون در تفسیر نورالثقلین دارند
البته برای خوندن کامل ان به اینجا مراجعه کنید
البته این به معنا این نیست من با حصولی بودن مخالف هستم بلکه با این دلیل مخالف هستم
و نظرم هم این است
نقل قول:در ادامه گزینه دو خداوند گفته
مردم اگر برای او بپا خیزند همراهیشان کرده و شامل امداد الهی میشن
و همراهیشان میکند پس ترکیبی از دو گزینه البته تا گزینه 2 ام رخ ندهد گزینه اول رخ نمیدهد.
البته ایندو گزینه را جدا از هم نمی دانم بلکه در طول هم می دانم.
التماس دعا.