(۲/شهریور/۹۲ ۱:۳۹)مجید املشی نوشته است: [ -> ]در اینکه کودک در ابتدای یادگیری بسیار تاثیرپذیر هست شکی نیست. اینکه بگیم فردی از این دفترها تاثیر نگرفته پذیرفته نیست، چرا که عوامل تاثیرگذاری یکی دوتا که نیست.
من از شما می پرسم اصلا چرا از این شیوه مثل عروسک باربی یا عکس کودک محجبه روی جلد دفترها داره استفاده میشه. غیر از اینه که هدف تاثیرگذاری روی تفکرات کودک هست؟
اینکه کودکان رغبت بیشتری دارن به کارتون ها و تفکرات غربی به دلیل همین جذابیتیست که اشاره شد. اما واقفیم که محتوی این تفکرات مناسب نیست و این یعنی کوتاهی ما در انتقال موثر افکار صحیح.
به نظر میرسه ما هنوز در ارائه ی مطالب دینی به صورت هنرمندانه در حوزه های متفاوت اعم از رسانه ها، سینما، کتاب ها به یک حد استانداردی نرسیدیم.
اگر به جایگاه بزرگ و قدرتمند هنر در تاثیرگذاری در عرصه های گوناگون تعلیم و تربیت توجه بشه فکر می کنم نتایج مطلوبی هم بدست خواهد آمد.
به نام خدا
سلام
متشکرم، در تائید صحبتاتون:
دوستان لطفاً عکس زیر رو ببینید:
( عکس روی جلد دفترچه بنده هستش در زمان نوجوونی )
اون زمان جداش کردم از رو جلد و گذاشتم آلبوم...
بنظرتون به چه نیتی این رو گذاشتن رو جلد دفتر یه محصل!؟
دلشون برا بچه ها سوخته!؟ یا میخوان یه سری مفاهیم رو بهشون القاء کنن؟
بنظرتون اگه عکس مثلاً یه گل یا طبیعت بود یا یه تصویر مذهبی که هنرمندانه بهش آب و رنگ میدادن چی میشد!؟خوشمون نمیومد!؟
خیر...متاسفانه ما تو کار فرهنگی کم گذاشتیم و به اینجا رسیدیم که دیگه خودمون هم باورمون نمیشه بتونیم فرزندانمون رو با فرهنگ اسلامی خودمون بزرگ کنیم...( مثل نظراتی که بعضی از دوستان مطرح کردند )
-=-=-=-=-=-=-
درمورد تاثیر خودآگاه و ناخودآگاه، براتون خاطره از بچگی خودم میگم شاید باورتون بشه نه تنها کار هنرمندانه بلکه کار غیرهنرمندانه مذهبی هم تاثیر مثبت میگذاره روی ذهن بچه...
من هرچی از قرآن بلدم که هیچی بلد نیستم!!!( چندتا سوره کوچیک و تلفظ صحیح کلمات و...) همه رو وقتی یاد گرفتم که فقط4-5 سالم بود...
میدونید چرا مشتاق بودم یاد بگیرم؟ چون بابام بهم گفته بود وقتی میری بهشت، به ازای هر آیه ای که بلد باشی یه پله میبرنت بالاتر تا برسی به اون بالا بالاها...منه کودک به عشق اینکه تو بهشتی که برام توصیف کردن یه پله برم بالاتر، با علاقه قرآن حفظ میکردم...بعد با خودم حساب میکردم مثلاً چندتا پله میرم بالا...

تا اینکه مادرم دلسوزی کرد که این بچه ست و فلانه و بهمانه و...باعث شد ادامه پیدا نکنه...( کار مادر جنبه دلسوزی برای یه بچه4-5 ساله رو داشت ولی حالا که بزرگ شدم حسرتشو میخورم که چرا ادامه پیدا نکرد حفظ قرآن)
اما... بزرگتر که شدم فقط قرآن و روخونی کردم و بس!!!!!!!!!!!!!!
بگذریم...(خواستم بگم یک شیوه هنرمندانه برای حفظ قرآن و مانوس کردن کودک با قرآن همین کاری بود که پدر گرامی بنده انجام دادن...)
اما درمورد شیوه غیرهنرمندانه خاطره مو بگم...
قبلاً پدرم سوره یس و الرحمن رو زیاد میخوندن...قطعاً وقتی میخوندن قصدشون آموزش به من نبود!!!!!!! برای ثوابش بود...
ولی خب به گوش منم میرسید صداش...گرچه من سرگرم بچگی خودم بودم و سرم به اطرافم و بازی و... گرم بود ولی به صورت ناخودآگاه آیات توی ذهنم نقش بسته بود...
و وقتی برای اولین بار سوره الرحمن رو میخوندم به آیه "
فَبِأَيِّ آلَاء رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ" که رسیدم ناخودآگاه گفتم: "
لا بشيء من آلائك رب أكذب"(این عبارت در قرآن نیست...)
نگاه کردم دیدم همچین چیزی ننوشته!!! گفتم شاید تو این کتاب قرآن، آیه رو جاانداخته

رفتم سراغ یه قرآن دیگه...دیدم خیر همونه!!!!
خلاصه این سوال واسه من پیش اومده بود و در به در دنبال دلیلش میگشتم چرا آیه ای که وجود نداره رو بابای من میخوند و چرا منم ناخودآگاه اینو تکرار میکنم...سوال تو ذهنم موند...موند...موند...تا بعد از چندسال دیدم تو مفاتیح از قول یکی از ائمه(علیهم السلام) نوشته این عبارت رو بعد از اون آیه بخونید...( به دلایلی از پدرم روم نمیشد بپرسم!!!

)
بله...همه ما تحت تاثیر محیطمون هستیم چه بصورت خودآگاه و چه بصورت ناخودآگاه...
قطعاً اون بچه ای که در سن 10 سالگی تبدیل به یه رقاص تمام عیار میشه یهوئی که این اتفاق نمی افته واسش...از بچگی با این چیزا آشنا شده...(نمونش تو فامیلمون هست)
و اون بچه ای هم که در سن 10 سالگی چادر سر میکنه و نماز میخونه اونم یهوئی اینجوری نمیشه...از بچگی براش الگو معرفی کردن...
- شما هم اگه رجوع کنید به دوران بچگی قطعاً تاثیراتی رو که از محیط اطرافتون گرفتید در ذهنتون تداعی میشه...
پس حق بدید که این دغدغه رو داشته باشیم کودکان و فرزندان مملکتمون با فرهنگ اسلامی بزرگ شن نه با فرهنگ مبتذل غربی...
ببخشید این همه نوشتم...خواستم بگم منم مثل همه بچه بودم و میدونم چه دورانیه...
فرهنگ سازی...فرهنگ سازی...فرهنگ سازی...خیلی مهمه...
از جلد همین دفترچه ها میشه شروع کرد...