تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: غلط های رایج در نماز
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
(۱۱/شهریور/۹۲ ۲۲:۲۱)جویای حقیقت نوشته است: [ -> ]
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان عزیز :
یه مورد رو داشتم بهش توجه میکردم که خیلی به چشم میومد . اونم اینکه بعضی از ماها کاتولیک تر از پاپ شدیم !!!
دوستان عزیز :
هنوز امثال حقیر زیادن که حتی نمازشون رو یا اصلا نمیخونن و یا بعضی اوقات میخونن !!! اونوقت شماها دارین از تلفظ صحیح صحبت میکنین !؟ بعضی از ماها حتی آداب صحیح نماز خوندن رو نمی دونیم ! اونوقت شماها دارین میگین اگه تلفظ یه کلمه عوض بشه ، معنی جمله عوض میشه !؟ چرا اینقدر مته به خشخاش میذارین ؟ شما چه میدونین که نماز اون بی سوادی که حتی تلفظ ها رو غلط میگه ، از نماز خیلی از ماها مقبول تر باشه ؟ شما چه میدونین که حضور قلب اون جوونی که روی دستش خالکوبی داره ، موهاش عین جوجه تیغی میمونه ، وضو گرفتنش مشکل داره ، از امثال حقیر کمتره ؟ حکایت ماها حکایت اون بی سوادیه که ازش پرسیدن عشق چند حرف داره ؟ گفت 4 حرف ! امثال ماها بهش خندیدیم . در حالی که پیش خودش گفت : مگه « حسین » چند حرف داره ؟
بابا توی همین تالار کسانی فعالیت دارن که اصلا نمیدونن شهادت چیه ! نمیدونه شیعه کیه ! نمیدونه نماز چیه ! فکر نمی کنین بجای اینکه از اول بیایم تلفظ غلیظ حرف « ع » رو بهش یاد بدیم ، نماز خوندن یادش بدیم ؟
تمام حرفهایی که عزیزان ما توی این تالار و توی این تاپیک گفتن ، همش برای ما اتفاق افتاده و ازش خبر داریم . ولی این موارد زمانی معنا پیدا میکنه که امثال بنده ی حقیر نماز خوندن رو یکی در میون انجام ندیم . بلکه همیشه بخونیم .
از عزیزانم به خاطر پستم عذرخواهی میکنم .
در پناه الله
یا مهدی مدد

خب برادر گرامی من هم در ارسال اول همین را گفتم!

نقل قول:چرا باید یک مسلمان هنوز بعض این نکات ساده که در تمام رساله ها موجود است را بکلی بی اطلاع باشد؟و چرا رعایت این نکات از طرف افراد مقید یک جور جا نماز آبکشی به حساب می آید و می گویند فقط دلت پاک باشد؟

چرا باید در یک سطح باقی بمانیم؟

در ضمن هر تاپیکی مخاطب خود را دارد.

نیت افراد به جای خود ولی دین قانون دارد.

آیا قانون را می توان منکر شد؟

آیا هیچ نباید گفت چون من نمازم خراب است؟
مطلب تکمیلی تر:

ببینید یک زمانی یک نفر مسلمان نیست یا تا به حال جز اسم مسلمانی عملی از احکام اسلام را انحام نداده جلوی یک مبلغ حاضر می شود.
در این حالت اگر بگوید فلانی تو باید همه تلفظ ها را صحیح انجام دهی یا بقیه موارد و به وی سخت بگیرد مصداق صحبت شما می شود.
ولی یک موقع یک نفر مقید است و فکر هم می کند که الان نمازش هیچ نقصی ندارد.
اگر چنین موردی باشد آنگاه باید به اصلاح نماز خود فکر کند.

یک حکایتی شنیدم که مضمون آن این بود که یک فرد بی نمازی رفت پیش یک عالمی و از وی راهنمایی خواست.
آن عالم به وی راهنمایی داد.
فردای آن روز یک نفر وی را دید که روی کفشش مسح پا میکشید!
گفت چرا اینطور وضو می گیری؟
و جواب داد فلان عالم گفته و این شخص آشفته شد که فلان عالم غلط کرد!!
و از آن عالم سوال می کند.
آن عالم گفت برای این شخص سخت بود مسح پا را بصورت درست بگیرد و من برای اینکه وی به تدریج به راه بیاید گفتم این کار را بکند.(البته داستان کامل تری دارد)

اگر به این فرد می گفتیم باید حتما همینطور تلفظ کنی و لاغیر صحبت شما درست بود ولی همه که اینطور نیستند

اما...

اخلاص در نماز از همه اینها مهم تر است(که خودم در آن ضعف دارم) ولی نباید از اصول اولیه عقب نشینی کرد.
هو الهادی
سلام
داستانی شنیدم از مرحوم آیت الله بهجت
روزی در نماز صبح،از اول وقت گذشته بود و تقریبا ستاره ها ناپدید شده بودند. در این هنگام آیت الله بهجت می آیند و نماز را شروع می کنند.
شخصی به نشانه اعتراض به آیت الله بهجت می گویند: مگر در روایات نداریم که "ملعون است كسى كه نماز صبح را آنقدر تأخیر بیندازد كه تمام ستارگان غروب كنند."(وسائل الشیعه جلد 2)
مرحوم آیت الله بهجت می فرمایند: شما ببینید رساله مرجع تقلید چه می گوید.
پس عمل به روایات فقهی کار انسان های معمولی نیست. این کار را علما مراجع تدوین می کنند و ما باید بدانها مراجعه کنیم.
فقه امامیه فقط سنت نیست، قرآن، سنت، اجماع و عقل می باشد.نه عقل معمولی بلکه عقلی که به تمام قوانین حاکم بر خودش اشراف دارد.
یا حق
(۱۱/شهریور/۹۲ ۲۳:۳۱)تلمیخا نوشته است: [ -> ]خب برادر گرامی من هم در ارسال اول همین را گفتم!

چرا باید در یک سطح باقی بمانیم؟

در ضمن هر تاپیکی مخاطب خود را دارد.

نیت افراد به جای خود ولی دین قانون دارد.

آیا قانون را می توان منکر شد؟

آیا هیچ نباید گفت چون من نمازم خراب است؟

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوست عزیز :
[b]متاسفانه مشکل امروز جوونای ما همین برخوردهاست . رهبری می فرمان جذب حداکثری داشته باشین . اونوقت ماها داریم همه رو دفع میکنیم . قانون زمانی معنا پیدا میکنه که اصل قانون رو بفهمیم . وقتی کسی ماشین نداره ، چطور میخواین که سرعت مجاز رو رعایت کنه ! در حالی که حتی گواهینامه هم نداره . گواهینامه رو جای ایمان افراد بذارین ، ماشین رو خوندن نماز و رعایت سرعت مجاز رو تلفظ صحیح لغات در نظر بگیرین . وقتی کسی به هیچ دینی ایمان نداره ، چطور ازش میخواین که نماز بخونه و تلفظ هم درست باشه !؟ اصلا این مسئله خنده داره ! شما مثل اینکه سخنان همین یکی دو هفته پیش حاج آقا قرائتی رو نخوندین که گفتن بیش از نصف جوونای ما اصلا نماز نمی خونن !
برادر یا خواهرم :
با این موضوعات ، مشکل نماز نخوندن جوونای امثال بنده حل نمیشه ! جناب بیداری اندیشه (مدیریت سایت) نکته ی بسیار مهمی رو فرمودن و اونم اینکه خوب بود که تحقیق هم انجام میدادین . توی همین مساجدی که همچین موضوعاتی رو درباره اش مطرح کردین ، خوبه برین ببینین چند درصدشون جوونن ! خیلی کم !!! اما خیلی جالبه که همین جوونایی که نماز نمیخونن ، شبهای قدر و شبهای تاسوعا و عاشورا چنان گریه میکنن که نماز شب خونش گریه نمیکنه ! اونایی که ادا در میارن رو نمی گم . خلوص نیت بعضی از همین جوونا از خیلی از ماها بیشتره . باید برنامه ریزی که ابتدا همون جوونایی که چنین شبهایی متحول میشن ، جذب بشن و بعدش کم کم نمازخون بشن و نهایتا تلفظ صحیح رو بهشون یاد بدیم . گلایه هایی که از دوستان خودی دارم ، زیاده و مطمئنا جاش اینجا نیست که درباره اش صحبت کنیم . ولی بهتره که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری جذب حداکثری داشته باشیم .
در پناه الله
یا مهدی مدد
بسم الله الرحمن الرحیم

آقای جویای حقیقت ما هم بر این مسئله که شما اشاره کرده اید واقفیم، خب من مدت زیادی نیس که عضو شدم ولی یه جستجو که انجام دادم تاپیک های فراوان و بسیار جالبی در بخش نماز در همین تالار بیان شده، به هر حال در هر مرحله ای که باشیم نباید آنچه که "باید" باشد را نادیده بگیریم، من هم در خصوص دست کشیدن به صورت بعد از قنوت نمیدونستم ولی خب با خوندن این تاپیک آگاه شدم، دستشون درد نکنه

حدیثی چند وقت پیش شنیده بودم برام جالب بود البته در مورد خواندن قرآن
از امام صادق ـ علیه السّلام ـ نقل شده است که: «رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود
:
مرد عجمی (غیر عرب) از امت من قرآن را عجمی می‌خواند (یعنی مراعات تجوید و محسنات قرائت را نمی‌کند یا اعراب آن را غلط می‌خواند) و فرشتگان آن را به عربی صحیح بالا می‌برند.»
الكافى، ج‌2، ص‌583.
گر چه شايسته است انسان قرائت صحيح و قواعد تجويد را فراگيرد و در حد امكان رعايت نمايد، زيرا كمال قرائت قرآن و ثواب بيشتر آن بسته به رعايت بيشتر آداب تلاوت آن است.

نقل قول:وقتی کسی به هیچ دینی ایمان نداره ، چطور ازش میخواین که نماز بخونه و تلفظ هم درست باشه !؟

کسی چنین حرفی نزده!
احتراما اشتباه برداشت نکنید
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع