نقل قول:بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
فرمایش شمامتینه آقامهدی![[تصویر: happy.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/happy.png)
ولی منم میشناسم خونواده ای که پدره میگفت من هیچ بدی ای درحق والدینم نکردم.((درستم میگفت بنده خدا))
ولی بچه هاش اذیتش کردن.
علیکم سلام
خواهش میکنم

. حرفتون درسته موردی هم که من گفتم کلیت داره ولی عمومیت نداره مثلا پسر حضرت نوح
ولی واقعا احترام به بزرگترها مخصوصا به پدرو مادر خیلی کم شده و خیلی از اونایی هم که احترام میذارن از ترس احترام میذارن مثلا پشت سرشون کلی غیبت میکنن! و یا ناقص احترام میذارن و اون محبتی که باید یک فرزند از ته دل نسبت به پدرومادرش داشته باشه خیلی کمه.
البته زیاد هستن پدرومادرهایی که بین بچه هاشون تفاوت میذارن و یا پدرومادرهای خوبی نیستن ولی اسلام میگه هیچ چیزی دلیل نمیشه که با پدرومادرهامون بد برخورد کنیم.
به نظرم دلیل دیگه این مشکلات در برخی موارد، دادن لقمه ی حرام به فرزنداشونه و همچنین بی تفاوت بودن برخی پدرومادر ها به مسائل دینی و ایمانی فرزندانه... وقتی امور مادی خیلی مهم بشه و اخلاق و دین بی اهمیت بشه بی احترامی به پدرومادر هم عادی میشه.
خدا همه ما رو هدایت کنه تا انشالله اونجوری که شایسته هست به پدر و مادرمون احترام بذاریم.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
به نام خداوند خالق زیبایی ها
امام علی ( ع ) در این مورد حدیثی دارند با این مضمون : فرزندانتان را برای زمانه خود تربیت نکنید زیرا آنها برای زمانه دیگری هستند .
یکی از مسائل و مشکلات امروزی اینه که پدرها و مادرها متاسفانه باید اونطوری که بافرزند خود صمیمی باشند نیستند . و از بزرگ کردن فرزند فقط تامین مالی و امرار معاشش را در نظر دارند که این طرز تفکر صحیح نیست و باید رابطه فرزند و والدین از هر لحاظی و مخصوصاً از لحاظ عاطفی بیشتر از سایر افراد جامعه و به ویژه دوستان ش باشه تا قرزند بتونه به راحتی همه ی حرفاشو به جای اینکه به دوستش بزنه بیاد و با والدینش در میون بزاره و ترجیح بده بیشتر وقتشو با اونا باشه تا رفیقان .
آذری ها در این مورد یه ضرب المثلی دارن : بچه عزیزه اما تربیتش از اونم عزیزتره .
والدین باید به حدی با فرزندان خود صمیمی باشند که براشون بهترین و امین ترین و استوار ترین رفیق باشن .
این وسط .والدین هم بهتره که مقداری از روشهای سنتی تربیتی بیرون بیان و تا حد امکان به وضعیت امروزی نزدیک بشن و مثل یه رفیق به قول امروزیا فابریک براش باشه . چون در این وضعیته که فرزند هرگز به این رفیقش خیانت نمیکنه و همیشه احترامشو نگه میداره . مگر اینکه خدایی نکرده لقمه حروم از گلوش رفته باشه پایین .
تبصره : فرزند تا وقتی که پدر و مادر در قید حیاتند بازم براشون فرزند هست !
کودکی که آماده تولد بود نزد خدا رفت و از او پرسید :
می گویند فردا شما مرا به زمین می فرستید اما من به این کوچکی وبدون هیچ کمکی چگونه می توانم برای زندگی به آنجا بروم ؟
خداوند پاسخ داد : در میان تعداد بسیاری از فرشتگان من یکی را برای تو در نظر گرفته ام ، او از تو نگهداری خواهد کرد، اما کودک هنوز اطمینان نداشت که می خواهد برود یا نه گفت : اما اینجا در بهشت ، من هیچ کاری جز خندیدن و آواز خواندن ندارم و این ها برای شادی من کافی هستند .
خداوند لبخند زد : فرشته تو برایت آواز خواهد خواند و هر روز به تو لبخند خواهد زد تو عشق او را احساس خواهی کرد و شاد خواهی بود کودک ادامه داد : من چگونه می توانم بفهمم مردم چه میگویند وقتی زبان آنها را نمی دانم ؟ ...
خداوند او را نوازش کرد و گفت : فرشتهّ تو ، زیباترین و شیرینترین واژه هایی را که ممکن است بشنوی در گوش تو زمزمه خواهد کرد و با دقت و صبوری به تو یاد خواهد داد که چگونه صحبت کنی . کودک با ناراحتی گفت : وقتی می خواهم با شما صحبت کنم ، چه کنم ؟
اما خدا برای این سوال هم پاسخی داشت : فرشته ات دست هایت را در کنار هم قرار خواهد داد و به تو یاد می دهد که چگونه دعا کنی . کودک سرش را برگرداند و پرسید : شنیده ام که در زمین انسان های بدی هم زندگی می کنند ، چه کسی از من محافظت خواهد کرد ؟
فرشته ات از تو مواظبت خواهد کرد ، حتی اگر به قیمت جانش تمام شود . کودک با نگرانی ادامه داد : اما من همیشه به این دلیل که دیگر نمی توانم شما را ببینم ناراحت خواهم بود .
خداوند لبخند زد و گفت : فرشته ات همیشه دربارهّ من با تو صحبت خواهد کرد و به تو راه بازگشت نزد من را خواهد آموخت گر چه من همیشه در کنار تو خواهم بود در آن هنگام بهشت آرام بود اما صداهایی از زمین شنیده می شد .
کودک فهمید که به زودی باید سفرش را آغاز کند ...
او به آرامی یک سوال دیگر از خداوند پرسید : خدایا ! اگر من باید همین حالا بروم پس لطفآ نام فرشته ام را به من بگویید ..
خداوند شانهّ او را نوازش کرد و پاسخ داد :
نام فرشته ات اهمیتی ندارد ، می توانی او را ... *** مـادر *** صدا کنی .
سلام
"وقتی ارزش ها عوض میشوند، عوضی ها با ارزش میشوند"
مشکل از جایی شرو شد ک پدر و مادرمون "تو" شدن ب چای "شما"
ک خاستیم اونا "دوستمون " باشن جای " سایه بالا سرمون"
ک خرج دانشگاه و خرج ماشین و خونه و عروسی و هزار تا خرج دیگه مون" وظیفه شون" شد ب جای "لطف شون"
.
.
.
بلانسبت دوستان، خودمو عرض کردم...
بضی وقتا ی همچین تلنگرایی لازمه تا یادمون بیاد ک
خیلی مامان بابامو دوس دارم...
یا علی...
ثواب نگاه محبتآميز پدر به فرزند
[/font] پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود:
هرگاه پدر و مادرى به فرزندش نظر كند و او را مسرور و شادمان گرداند، براى او بابت آن نظر، اجر آزاد كردن بنده نوشته شود، سوال شد: اگر چه 360 نگاه داشته باشد؟! ثواب 360 بنده آزاد كردن به او داده مىشود و فرمود: بله كرم الهى بزرگتر از هر چيزى است.
ثواب نگاه محبتآميز به پدر و مادر
پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود:
فرزندى كه از روى مهر و محبت به پدر و مادر بنگرد، براى او در نامه اعمالش عبادت ثبت مىشود.
[font=Tahoma]پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود:
هر فرزندى كه نگاه رحمت بار به پدر و مادر كند، براى هر نظرى ثواب حج مقبول داده مىشود. سوال كردند يا رسول الله! اگر چه در هر روز صد مرتبه به چهره آنان بنگرد؟ به او ثواب صد حج داده مىشود؟ فرمود: آرى، خداوند عظمت و بزرگى اش وصفناپذير است.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
اون بچه ای که چشم باز کرده دعوای پدر و مادرشو دیده . (توهین های پدر به مادر و توهین های مادر به پدر) .
ذهنیتش هم نسبت به مادرش خراب شده هم نسبت به پدرش
اون پدر مادر های بی فکری که برای گرفتن حقشون پای بچه هاشونو به دعواهاشون باز می کنند و از اون می خوان که بگه حق تو دعوای امروز با کدومشون بوده
یا اون پدری که بخاطر شکستن یه لیوان بچه 5 ساله ی خودشو به هوای تربیت کردنش توی جمع کتک میزنه و غرورش و له می کنه
یا اون پدری که جلوی بچه ،همسرشو کتک میزنه جای احترامی برای خودش یا همسرش باقی می زاره؟
حرف اینه که این پدر و مادر ها هستند که با رفتارشون، رفتار آینده ی بچه ها شونو شکل میدن. جامعه تاثیر داره اما باز هم این پدر و مادر ها هستند که با رفتار درست می توانند این تاثیر ها را کم کنند.
من عادت ندارم از اینگونه متن ها استفاده کنم اما حیفم آمد ؟!
پدرم ، تنها کسی است که باعث میشه بدون شک بفهمم فرشته ها هم میتوانند مرد باشند
پسری ..
10سالش بود باباش زد تو گوشش هیچی نگفت...
..
20سالش شد باباش زد تو گوشش هیچی نگفت....
... ... ... ... ..
30سالش شد باباش زد تو گوشش زد زیر گریه...!!!
..
باباش گفت چرا گریه میکنی..؟
..
گفت: آخه اونوقتا دستت نمیلرزید...!
[/font]
وقتی پشت سر پدرت از پله ها میای پایین و میبینی چقدر آهسته میره ، میفهمی پیر شده!
وقتی بعد غذا یه مشت دارو میخوره ، میفهمی چقدر درد داره اما هیچ چی نمیگه...
وقتی میفهمی نصف موهای سفیدش به خاطر غصه های تو هستش ، دلت میخواد بمیری
شرمنده می کند فرزند را ، دعای خیر مادر ، در کنج خانه ی سالمندان
[font=Tahoma]به سلامتیه مادرایی که با حوصله راه رفتن رو یاده بچه هاشون دادن
ولی تو پیری بچه هاشون خجالت میکشن ویلچرشونو هل بدن !!!
اگر 4 تکه نان خیلی خوشمزه وجود داشته باشد و شما 5 نفر باشید
کسی که اصلا از مزه آن نان خوشش نمی آید (( مادر )) است
منبع : manohamsafarezendegim.persianblog.ir
ابتدا تشکر می کنم از تاپیک خوب شما
به نظرم این مسئله لایه های متفاوتی داره به سادگی نمیشه تحلیل مشخصی در این زمینه ارائه داد.
اما بحث تغییرات در سبک زندگی در این قضیه هم بسیار نمود داره. چرا که تمام ناهنجاری های مطرح شده یکی از پارامترهاش نزدیک شدن به تفکر مدرن هست. مدرن نه به معنای پیشرفته. مدرن به معنای اعم کلمه در این تفکر. بدین صورت که تفکر مدرن در نهاد خودش منیت و خود محوری رو به همراه داره. لذا وقتی محوریت اینگونه باشه جایگاهی برای احترام به بزرگتر از جمله پدر و مادر قائل نمیشه. و تنها از یک منطقی ریاضیاتی بسیار ناقص پیروی می کنه اصلا با نهاد فطرت انسانی سازگار نیست.
اون چیزی که وظیفه ی اشاعه ی این نوع تفکر و سبک زندگی رو برعده داره رسانه ها هست در انواع مختلفش.
در هر برهه ی تاریخی زمانی که تمدنی غالب هست اون نوع تفکر و سبکی که خودش در نهاد خودش مستتر داره رو به وسیله ی ابزاری صادر می کنه به دیگر تمدن های کوچتر و ضعیفتر. و در حال حاضر این ابزار رسانه ها شده اند.
نمیتوان رسانه ها مدرن دید و با زندگی تفکری متفاوت رو عملیاتی کرد. رسانه مثل یه غذای حاضری می مونه . راحت الهضم و سریع الدرک.
برای اینکه ویژگی هایی مثل احترام به والدین و تعهد به خانواده و گذشت و بخشش و ... رو در زندگی پیاده کنیم باید سبکی داشته باشیم که در درون خودش این ویژگی رو داره و این سبک زندگی اسلامیست.
هرچه به این سبک نزدیکتر شدیم اون ویژگی ها بهتر خودشون رو بروز میدن و هرچه فاصله بگیریم این ویژگی ها کمرنگتر میشن.