بسم الله الرحمن الرحیم
بحث خوبی رو مطرح کردید
همانطور که پتریوت* گفت باید دید این اسامی شما را یاد چه چیزی می اندازد
مخصوصا در حال حاضر این سه اسم بر این سه نفر مشهور شده است.
بنظر می رسد هدف اصلی امیرالمومنین علیه السلام این بوده که اهل بیت علیهم السلام با شخص مشکل ندارند
تمام زندگی اهل بیت بر اساس حق و عدالت است
اگر حب و بغضی در اسلام تعریف شده بر اساس حق و باطل است نه شخص
وقتی ایشان با وجود اینکه این اسامی خاطره بدی برای ایشان تداعی می کردند چنین اسامی را انتخاب کردند چنین معنی می دهد که ایشان از عمل آن شخص برائت جستند و دلیل برائت ما از یک شخص برائت از کسی است که آن عمل را انجام داده نه ذاتش.
این جوانمردی ایشان را می رساند که برای تربیت شیعه حاضر شدند با وجود اسامی زیبایی مانند محمد و علی و حسن و حسین و جعفر و موسی یا امثال آنها از این اسامی استفاده کنند.
در همین راستا می بینیم که اگر ما با شخصی مشکل داریم بخاطر اعمالش با خانواده اش مشکل نداریم
مانند جناب محمد بن ابابکر
اما از آن طرف جبهه باطل،شجره ملعونه هرگز از نامهای متبرک مانند محمد،علی،فاطمه،حسن و حسین استفاده نکردند و تمامی بنی هاشم را بواسطه سید بودن کشتند و آزار دادند
*یک مطلبی هم بود که بهتر است تاپیک جداگانه داشته باشد
اما بنده برای حفظ احترام اسامی متبرک ائمه از بکار بردن نام ایشان برای افراد خبیث پرهیز می کنم.
چون باعث شرطی سازی منفی در اذهان می شود
مانند:
م.ر. پهلوی
صدام ح
م کروبی
ع حاتمی
عبدالشیطان سعودی
و ......
(۷/آبان/۹۲ ۲۰:۰۶)Patriot نوشته است: [ -> ]این مثال شاید مثال زیاد درستی نباشه
ببینید اسامی شما رو یاد چه کسی میندازه
هیچکس با بردن اسم رضا به یاد رضا شاه نمیفته بلکه همه به یاد امام رضا (علیه السلام) می افتند.
من با این قضیه مخالفم که فلان نام را برای فرزندانمان انتخاب نکنیم به دلیل اینکه نام انسان خبیثی بود( البته من منظورم اسامی خلفا نبوده خدایی نکرده به دوستان اهل سنت جسارت نشود)
دلیل حرفم هم این است که ممکن است آن نام نیک بوده، ولی به علت خباثت شخصی که آن نام را دارد برای مخاطب معنا تنفر را تداعی میکند!
که این قضیه به واسطه کثرت استعمال قابلیت استحاله را دارد.
مانند این قضیه که احکامی در صدر اسلام توسط پیامبر شایع بوده ولی توسط برخی صحابه به صورت نا بجا وزشت در جامعه عرضه شدهکه برای همگان زشتی را تداعی میکند!
اما به این دلیل ما این احکام را نباید شهید کنیم بلکه باید به حالت سابق آن برگردانیم.
حال بعضی از اسما ابتدا به ساکن معنای نفرت انگیزی را تداعی میکنند مانند ابلیس وشیطان
اما بعضی از اسامی معنای نیکی دارند ولی به خاطر اشخاص بدی که آن نام را داشتند در اذهان معنای بد پیدا کردند
که امیرالممومنین(علیه السلام) توجه به اشخاص نکردند بلکه توجه به معنای اسما کردند!
(۷/آبان/۹۲ ۲۳:۲۸)OSZ نوشته است: [ -> ]من با این قضیه مخالفم که فلان نام را برای فرزندانمان انتخاب نکنیم به دلیل اینکه نام انسان خبیثی بود( البته من منظورم اسامی خلفا نبوده خدایی نکرده به دوستان اهل سنت جسارت نشود)
دلیل حرفم هم این است که ممکن است آن نام نیک بوده، ولی به علت خباثت شخصی که آن نام را دارد برای مخاطب معنا تنفر را تداعی میکند!
که این قضیه به واسطه کثرت استعمال قابلیت استحاله را دارد.
مانند این قضیه که احکامی در صدر اسلام توسط پیامبر شایع بوده ولی توسط برخی صحابه به صورت نا بجا وزشت در جامعه عرضه شدهکه برای همگان زشتی را تداعی میکند!
اما به این دلیل ما این احکام را نباید شهید کنیم بلکه باید به حالت سابق آن برگردانیم.
حال بعضی از اسما ابتدا به ساکن معنای نفرت انگیزی را تداعی میکنند مانند ابلیس وشیطان
اما بعضی از اسامی معنای نیکی دارند ولی به خاطر اشخاص بدی که آن نام را داشتند در اذهان معنای بد پیدا کردند
که امیرالممومنین(علیه السلام) توجه به اشخاص نکردند بلکه توجه به معنای اسما کردند!
ببینید هرچقدر که شخصی را دوست داشته باشیم از هر لحاظ دوست داریم که به آن نزدیک شویم
«حق فرزند بر پدر آن است که نام نيک و زيبا براونهند ودربلوغ او را همسري دهد وبه او نوشتن بياموزد.»
رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)(نهج الفصاحه جلداول ص ۲۹۴)
«اولين هديه وعطاي هريک از شما به فرزندتان , نام نيکو و اسم خوب و زبيايي است که به او اختصاص مي دهيد.»
رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)(نهج الفصاحه جلداول ص ۲۹۴)
خب حالا شما می خواهید فرزند خود را با حب و بغض تربیت کنید
فردا بزرگ می شود
برای او ننگ نیست که اسم دشمن اهل بیت روی او باشد؟
این یک افتخار است که اسم اهل بیت و منتسبان به ایشان را بر فرزند خود بگذاریم
از امام صادق(علیه السلام) سؤال شد: آیا نامگذاری فرزندان به نام های ائمه سودی دارد؟ حضرت فرمود:آری، مگر دین چیزی جز محبت است؟
امام باقر (علیه السلام) میفرمایند: «وقتی شیطان می شنود کسی را به اسم محمد یا علی صدا می زنند، مانند قلع ذوب می شود. »
رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)فرمودند: «هر کس چهار پسر داشته باشد و نام یکی از آنها را به نام من، "محمّد"، نامگذاری نکند، به من جفا کرده است. اگر اسم فرزندتان را محمّد گذاشتید او را گرامی بدارید و به او احترام کنید».[ مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج 101، ص 131]
و ......
فکر کنم خیلی منطقیست که نام ائمه را بزرگ بداریم
امیرالمومنین علی عالی مقام با توجه به شرایط خاص آن زمان نام فرزندانشان را اینطور گذاشتند
ولی از طرفی سید الشهدا(علیه السلام) نام همه پسران خود را علی و همه دخترانشان را فاطمه گذاشتند
(۷/آبان/۹۲ ۲۳:۴۶)تلمیخا نوشته است: [ -> ]فکر کنم خیلی منطقیست که نام ائمه را بزرگ بداریم
امیرالمومنین علی عالی مقام با توجه به شرایط خاص آن زمان نام فرزندانشان را اینطور گذاشتند
ولی از طرفی سید الشهدا(علیه السلام) نام همه پسران خود را علی و همه دخترانشان را فاطمه گذاشتند
[i]
ابن عمر از پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل می کند:[/b] [i]
اَحَبُّ الاسَماءِ اِلیَ اللهِ عَبدُاللهِ وَ عَبدُ الرَّحمنِ [/b] [i]
محبوب ترین نام ها نزد خداوند،عبدالله و عبد الرحمن است(کنزالعمال- جلد 16)
[/b][i]
وَ حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ أَنْ يُحَسِّنَ اسْمَهُ، وَ يُحَسِّنَ أَدَبَهُ[/b]
[i]حق فرزند بر پدر آن است که نام خوبی بر او بنهد و به بهترین شکل تربیتش نماید.(کنز العمال- جلد 16) [/b] [i] پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند:[/b] [i]اَنَّ اَوَّلَ ما یَنحَلُ أحَدُکُم وَلَدَهُ الإسمَ الحَسَن، فَلیُحسِّن أحَدَکُم اِسمَ وَلَدِهِ [/b] [i]اولین هدیه ای که هر یک از شما به فرزندش می بخشد نام خوب است. پس بهترین نام را برای فرزند خود انتخاب کنید(وسائل الشیع- جلد 15)
الاسم الحسن در این روایت مطلق است البته قیودی در دیگر احادیث برنام نامی پیمبر داریم
ومن خودم هم بر این باورم مصداق بارز اسم الحسن نام مبارک پیغمبر وائمه اطهار است ولی نباید بگذاریم این باب شود که هرکه نامش فلان چیز است به خطر این که مثلا فلانی ملعون هم همان نام را داشته بد نام شود بلکه ما باید اسامی نیک را از این ملعونین بگیریم!
مانند عبد الشیطان سعودی ملعون
که اسم اعظم را به یدک میکشد!
[/b]
(۸/آبان/۹۲ ۰:۰۸)OSZ نوشته است: [ -> ][i]ابن عمر از پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل می کند: اَحَبُّ الاسَماءِ اِلیَ اللهِ عَبدُاللهِ وَ عَبدُ الرَّحمنِ [/b] [i]محبوب ترین نام ها نزد خداوند،عبدالله و عبد الرحمن است(کنزالعمال- جلد 16)
[i]وَ حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ أَنْ يُحَسِّنَ اسْمَهُ، وَ يُحَسِّنَ أَدَبَهُ[/b] حق فرزند بر پدر آن است که نام خوبی بر او بنهد و به بهترین شکل تربیتش نماید.(کنز العمال- جلد 16) [i] پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند:[/b] اَنَّ اَوَّلَ ما یَنحَلُ أحَدُکُم وَلَدَهُ الإسمَ الحَسَن، فَلیُحسِّن أحَدَکُم اِسمَ وَلَدِهِ [/b] [i]اولین هدیه ای که هر یک از شما به فرزندش می بخشد نام خوب است. پس بهترین نام را برای فرزند خود انتخاب کنید(وسائل الشیع- جلد 15)
الاسم الحسن در این روایت مطلق است البته قیودی در دیگر احادیث برنام نامی پیمبر داریم
ومن خودم هم بر این باورم مصداق بارز اسم الحسن نام مبارک پیغمبر وائمه اطهار است ولی نباید بگذاریم این باب شود که هرکه نامش فلان چیز است به خطر این که مثلا فلانی ملعون هم همان نام را داشته بد نام شود بلکه ما باید اسامی نیک را از این ملعونین بگیریم!
مانند عبد الشیطان سعودی ملعون
که اسم اعظم را به یدک میکشد!
[/b]
البته اسامی عبدالله و عبدالرحمن و ... نیک هستند نه اسامی آن افراد
یا اهل بیت نبوه:برئت الى الله عزوجل من اعدائكم و من الجبت و الطاغوت و الشياطين و حزبهم الظالمين