تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: @@مردانگی یعنی...@@
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2
[تصویر: 1_b_78.2.png]
سلام دوستان!!

میخواستم ازتون دعوت کنم بیاید در این تاپیک،در مورد موضوع مهم مردی و مردانگی باهم گفتگو وبحث کنیم.
از دیده ها و شنیدها و داستان ها گرفته تا احادیث و آیات و روایات که مربوط به این موضوع میشه و مفیده،خواهش میکنم اینجا قرار بدهید. حتی شده عکسی هم در اینمورد باشه،قرار بدهید.

فقط قبل از هر چیز بگم که این تاپیک،واسه دعوا و بحث های تند،ایجاد نشده. میخواهیم به نتایج مفیدی ان شاءالله برسیم.

پس همراهی کنید لطفأ.

از مدیران و ناظران عزیز هم خواهش میکنم اگر در این زمینه اطلاعات مفیدی دارن،قرار بدن.

براستی،مردی و مردانگی،به چیه؟؟

به چه کسی میگن مرد؟؟

آیا مردی و مردانگی،هم افسانه شده؟؟

آیا مردی،به زور و بازو است؟؟
...
مردی را باید از مولای متقیان،حضرت علی (علیه السلام) آموخت.

مردی را باید از علمدار کربلا،حضرت اباالفضل العباس (علیه السلام) آموخت.

میدونید که قبل از اینکه یکی از یاران آقا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشید،باید مرد باشید.

ما در تاریخ،مردهای زیادی داشتیم. بیایم اونها رو الگوی خودمان قرار بدهیم.

مردانگی به خییلی از چیزهاست. و در خصوصی ترین بخش زندگی هست تا روابط با دیگران در اجتماع و...

در ابتدا چند حدیث قرار میدم:
امام على علیه‏السلام:
اَصْلُ الْمُروءَةِ الْحَیاءُ وَ ثَمَرَتُهَاالْعِفَّةُ؛
ریشه مردانگى حیا و میوه‏اش پاکدامنى است
غررالحکم2/418/3101

امام على علیه‏السلام:[/b]
اَلْمُروءَةَ اسْمٌ جامِعٌ لِسائِرِ الْفَضائِلِوَالْمَحاسِنِ؛
مردانگى، نامى است که همه بزرگواریها و خوبیها را در بر مى‏گیرد
غررالحکم 2/158/2178

امام على علیه‏السلام:[/b]
مَرَّ عَلى قومٍ یَتَحَدَّثونَ ـ فیمَ أَنْتُمْ؟فَقالوا: نَتَذاکَرُ الْمُروءَةَ، فَقالَ: أَوَ ماکَفاکُمُ اللّه‏ُ فى کتابِهِ إِذْیَقولُ: (إنَّ اللّه‏َ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالإِْحْسانِ) فَالْعَدْلُالإِْنْصافُ وَالإِْحْسانُ التَّفَضُّلُ، فَما بَعْدَ هذا؟!؛
امام علىعلیه‏السلام بر گروهى عبور کردند که در حال گفتگو بودند. فرمودند درباره چه سخنمى‏گویید؟ عرض کردند: درباره مردانگى گفتگو مى‏کنیم. فرمودند: آیا خداوند در کتابخود پاسخ شما را نداده است، آنجا که مى‏فرماید: «همانا خداوند به عدل و احسان فرمانمى‏دهد؟» عدل، انصاف است و احسان، نیکى و بخشش. غیر از اینها چیز دیگرى هم هست؟
کنزالعمال 2/451/4475

امام على علیه‏السلام:
اَلْمُروءَةُ اجْتِنابُ الرَّجُلِ ما یَشینُهُوَاکْتِسابُهُ ما یُزَیِّنُهُ؛
مردانگى، دورى کردن انسان است از آنچه مایه ننگاوست و به دست آوردن آنچه که باعث آراستگى اوست
غررالحکم 2/56/1815

امام على علیه‏السلام:
جِماعُ الْمُروءَةِ أَنْ لا تَعْمَلَ فِى السِّرِّ ماتَسْتَحْیى مِنْهُ فِى الْعَلانیَةِ؛
اساس مردانگى، این است که در پنهان، کارىرا نکنى که در آشکار از انجام آن شرم داشته باشى
غررالحکم 3/373/4785

امام على علیه‏السلام:
یُسْتَدَلُّ عَلى مُروءَةِ الرَّجُلِ بِبَثِّالْمَعْرُوفِ وَبَذْلِ الإِْحْسانِ وَتَرْکِ الاِمْتِنانِ؛
نشانه مردانگى انسان،به همه نیکى کردن و احسان نمودن و منت نگذاشتن است
غررالحکم 6/453/10974

امام على علیه‏السلام:
مِنْ تَمامِ الْمُروءَةِ أنْ تَنْسَى الْحَقَّ لَکَوَتَذْکُرَ الْحَقَّ عَلَیْکَ؛
از کمال مردانگى است که حقّى را که بر گردندیگران دارى، فراموش کنى و حقّى را که دیگران بر گردن تو دارند، به یاد داشته باشى
غررالحکم 6/39/9409

امام على علیه‏السلام:
بِالصِّدْقِ وَالْوَفاءِ تَکْمُلُ الْمُروءَةُلأَِهْلِها؛
با صداقت و وفادارى، مردانگى به کمال مى‏رسد
غررالحکم 3/231/4307

رسول اکرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله:
اَلْمُروءَةُ إِصْلاحُ الْمالِ؛
مردانگى،اصلاح ثروت است
کنزالعمال 3/408/7178

امام على علیه‏السلام:
أَقیلوا ذَوِى الْمُروءآتِ عَثَراتِهِمْ، فَما یَعْتِرُمِنْهُمْ عاثِرٌ إِلاّ وَیَدُ اللّه‏ِ بِیَدِهِ یَرْفَعُهُ؛
از لغزش جوانمرداندر گذرید، زیرا که هیچ یک از آنان نلغزد، مگر این که دست خداوند دستش را بگیرد و اورا بلند کند
نهج البلاغه حکمت 20

اگر نمی توانید قهرمان باشید، دست کم مرد باشید.
- گوته
سلام

مدتها قبل اين نوشته را در يك سايتي خونده بودم حيفم اومد اين جا نذارم ان شاءالله كه مفيد باشه

علی علیه السلام، آزادمرد واقعی

بشر باید در ناحیه وجود خودش، در ناحیه روح خودش آزاد بشود تا بتواند به دیگران‏ آزادی بدهد. لهذا آزاد مرد واقعی جهان کیست؟
علی بن ابی طالب یا افرادی که از طراز امام علی علیه السلام و یا تربیت شده دبستان او باشند، چون اینها افرادی هستند که در درجه اول از اسارت نفس خودشان نجات پیدا کرده‏اند.
علی (علیه السلام) می‏فرماید: «[b]أقنع من نفسی بان یقال هذا امیرالمؤمنین‏ - و کیف اظلم احدا لنفس یسرع الی البلی قفولها و یطول فی الثری‏ حلولها؛ آیا خود را به این دلخوش دارم که گویند این امیرمومنان است- و چگونه بر کسی ستم کنم به خاطر نفسی که شتابان رو به پوسیدن می رود، و روزگاری دراز در زیر خاک می ماند؟» (نامه 45 و خطبه 224 نهج البلاغه).
آنکس می‏تواند واقعا آزاد و آزادیبخش باشد که همیشه مانند علی است و یا لااقل پیرو اوست، از نفس خودش حساب بکشد، از روح خودش حساب‏ بکشد. تنها در محراب عبادت دست به محاسن شریفش بگیرد و بگوید: «(یا دنیا) غری غیری؛ ای دنیا، دیگری را بفریب» (نهج البلاغه، حکمت 77)، ای زرد و سفید دنیا، ای طلا و نقره دنیا برو غیر علی را فریب بده، من تو را سه طلاقه کرده‏ام.
آنکسی واقعا و نه از روی نفاق و دو رویی برای حقوق و آزادی مردم احترام قائل است که در دلش‏، در ضمیرش، در وجدانش یک ندای آسمانی است و او را دعوت می‏کند. آنوقت شما می‏بینید که یک‏ همچون کسی که آن تقوا را دارد، آن معنویت را دارد، آن خدا ترسی را دارد، وقتی که حاکم بر مردم می‏شود و مردم محکوم او هستند، چیزی را که‏ احساس نمی‏کند همین حاکم و محکومی است. مردم روی سوابق ذهنی خودشان‏ می‏خواهند از او حریم بگیرند می‏گوید حریم نگیرید، با من باشید.
وقتی که‏ برای جنگ صفین می‏رفت یا از آن بر می‏گشت به شهر انبار که الان یکی از شهرهای عراق است و از شهرهای قدیم ایران بوده است رسید. ایرانیان آنجا بودند، عده‏ای از کد خداها، دهدارها، بزرگان به استقبال خلیفه آمده‏ بودند. به خیال خودشان علی (علیه السلام) را جانشین سلاطین ساسانی می‏دانستند. وقتی که به ایشان رسیدند، در جلوی مرکب امام شروع کردند به دویدن. علی‏ (علیه السلام) صدایشان کرد،
فرمود: چرا این کار را می‏کنید؟
گفتند: آقا! این‏ یک احترامی است که ما به بزرگان خودمان، به سلاطین خودمان می‏گذاریم. امام (علیه السلام) فرمود، نه این کار را نکنید! این کار شما را پست و ذلیل‏ می‏کند، شما را خوار می‏کند، چرا خودتان را در مقابل من که خلیفه‏تان هستم‏ خوار و ذلیل می‏کنید؟ من هم مانند یکی از شما هستم، تازه شما با این‏ کارتان به من خوبی نکردید، بلکه بدی کردید، با این کارتان ممکن است‏ یکوقت خدای ناکرده غروری در من پیدا شود و واقعا خودم را برتر از شما حساب کنم.
این را می‏گویند یک آزاد مرد، کسی که آزادی معنوی دارد، کسی که ندای قرآن را پذیرفته است، «الانعبد الاالله»[/b] جز خدا هیچ چیزی را، هیچ کسی را، هیچ قدرتی را، هیچ نیروئی را پرستش نکنیم، نه انسانی را، نه سنگی را، نه حجری را، نه مدری را، نه آسمان را، نه زمین را، نه هوای نفس را، نه خشم‏ را، نه شهوت را، نه حرص و آزا را و نه جناه طلبی را، فقط خدا را بپرستیم. آنوقت او می‏تواند آزادی معنوی بدهد.
موفق و سلامت باشيد
يا علي عليه السلام
آن نیست شجاعت که گلو چاک کنی

مردانگی آنجاست که دل پاک کنی

وقتی که به باشگاه تقوا رفتی

[b]ای کاش حریفِ نفس را خاک کنی
E[تصویر: images?q=tbn:ANd9GcSeF0nfybl3Xgcax7aqYNj...R0WsSEr-Yk]

روز بالا آمده بود كه جنگ آغاز شد و ملائك به تماشاگه ساحتِ مردانگی و وفای بنی آدم آمدند. مردانگی و وفا را كجا می توان آزمود، جز در میدان جنگ، آنجا كه راه همچون صراط از بطن هاویه آتش می گذرد؟ ...

لطفأ این احادیث گرانبها را با دقت کامل بخونید. در هر کدامش،چندین نکته نهفته است.

علی علیه السلام:«الکریم من جازی الاسائة بالاحسان »
جوانمرد کسی است که بدی را با نیکی پاسخ دهد.(میزان الحکمة ج 8، ص 365)

علی علیه السلام:«الکریم اذا قدر صفح و اذا ملک سمح و اذا سئل انجح »
جوانمرد کسی است که وقتی قدرت یابد ببخشاید و چون توانمند شد عطا کند و چون چیزی از او خواسته شد نیاز را برآورد.(غرر الحکم، ج 7، ص 346)

علی علیه السلام:«ثلاثة من المروءة: جود مع قلة و احتمال من غیر ذلة و تعفف عن المسالة »سه چیز از مروت و جوانمردی است:بذل و بخشش، در عین تنگدستی، تحمل و بردباری بدون ذلت و خواری، عفاف ورزیدن از سؤال و طلب.(میزان الحکمه، ج 9، ص 113)

علی علیه السلام:«ما تزین الانسان بزینة اجمل من الفتوة »
انسان به هیچ زینتی، زیباتر از جوانمردی آراسته نشده است.(غرر الحکم، ج 6، ص 96)

علی علیه السلام:«من علم من اخیه مروة جمیلة فلایسمعن فیه الاقاویل... و من حسنت علانیته فنحن لسریرته ارجی »
[/font]کسی که از دوستش مروت و مردانگی خوب سراغ دارد نباید درباره او سخنان یاوه گوش کند... و هر که ظاهرش نیکو شود به باطن او امیدوارتریم.(دستور معالم الحکم / 29 و 30)

علی علیه السلام:«بعد المرء عن الدنیة فتوة »
جوانمردی، دور بودن انسان از پستی و فرومایگی است.(غرر الحکم، ج 3، ص 260)

علی علیه السلام:«نظام الفتوة احتمال عثرات الاخوان و حسن تعهد الجیران »
نظام مردانگی، تحمل لغزشهای برادران و رسیدگی شایسته به همسایگان است.(غرر الحکم، ج 6، ص 185)

علی علیه السلام:«المبادرة الی العفو من اخلاق الکرام، المبادرة الی الانتقام من اخلاق اللئام »
سرعت در عفو از اخلاق مردان بزرگ و شتاب در انتقام گرفتن از اخلاق فرومایگان است.(میزان الحکمة، ج 8، ص 367)

علی علیه السلام:«لیس من شیم الکرام تعجیل الانتقام »
سرعت در انتقام گرفتن از اخلاق انسانهای بزرگوار نیست.(غرر الحکم، ج 5، ص 81)

علی علیه السلام:«غایة المروة ان یستحیی الانسان من نفسه »
نهایت مردانگی آن است که انسان از خودش شرم کند.(شرح ابن ابی الحدید، ج 20، ص 338)

علی علیه السلام:«افضل المروة مواساة الاخوان بالاموال و مواساتهم فی الاحوال »
[font=B Mitra]برترین مردانگی یاری رساندن به دوستان با اموال و مساوات با آنها در تمام حالات زندگی است.(غرر الحکم، ص 207)

علی علیه السلام:«اول المروة طلاقه الوجه و آخرها التودد الی الناس »
آغاز مردانگی، گشاده رویی است و فرجام آن محبت کردن به مردم است.(غرر الحکم، ج 1، ص 205)

علی علیه السلام:«یستدل علی مروة الرجل ببث المعروف و بذل الاحسان و ترک الامتنان »برای مردانگی مرد به نشر نیکی وبذل احسان و منت نگذاشتن (بر نیکی ها) استدلال می شود.(غرر الحکم، ج 2، ص 377)

علی علیه السلام:«المروة: العدل فی الامرة والعفو مع القدرة والمواساة مع العسرة »
مردانگی: عدالت در فرمانروایی و گذشت با قدرت و یاری کردن در تنگدستی است.(غرر الحکم، ج 1، ص 114)
مردانگی یعنی:
[تصویر: 138906022251x1x.jpg]
مردانگی یعنی:
[تصویر: abolfazl1356.jpg]
[تصویر: IMG15233780.jpg]
مردانگی یعنی:
[تصویر: 7084_orig.jpg]
مردانگی یعنی:
[تصویر: 20-3.jpg]
پهلوان بودن...
مردانگی یعنی:
[تصویر: 23805_6FDR0PLP_pic.jpg]
احسان به والدین
مردانگی یعنی:
[تصویر: btowMQLigRvZCIg8.jpg]
و چشمانی گریان،در انتظار مردانگی شما هستند...
[تصویر: A0613668.jpg]

جوانان مسلمان، سرگرم زورآزمایی و مسابقه وزنه‌برداری بودند. سنگی بزرگ آن‌جا بود که مقیاس نیرومندی و مردانگی جوانان به شمار می‌رفت و هر کس آن را به اندازه توانایی‌اش حرکت می‌‌‌داد.

در این هنگام رسول اکرم صلی الله علیه وآله رسید و پرسید: «چه می‌کنید؟»

- داریم زورآزمایی می‌کنیم. می‌خواهیم ببینیم کدام یک از ما نیرومند‌تر و زورمند‌تر است.

- می‌خواهید من بگویم چه کسی از همه نیرومندتر است؟

- البتّه، چه از این بهتر که پیامبرصلی الله علیه وآله داور مسابقه باشد و نشان افتخار را او بدهد.

همه منتظر و نگران بودند که رسول اکرم صلی الله علیه وآله کدام یک را به عنوان قهرمان معرّفی می‌کند. هر کس پیش خود گمان می‌کرد اینک پیامبر صلی الله علیه وآله دست او را خواهد گرفت و به عنوان قهرمان مسابقه معرّفی خواهد کرد.

رسول اکرم صلی الله علیه وآله فرمود:

« از همه نیرومندتر، کسی است که اگر از چیزی خوشش آید، علاقه به آن چیز، او را از دایره حق و انسانیت خارج نسازد و به زشتی نیالاید، و اگر در جایی خشمناک می‌شود بر خویشتن پیروز آید، جز حقیقت نگوید و کلمه‌ای دروغ یا دشنام بر زبان نیاورد، و اگر صاحب قدرت و نفوذ گردد و در پیش راهش مانعی نماند، بیش از حقّش، دست پیش نیاورد! »
داستان راستان، ج 1/95 ؛ وسائل، ج 2/469
سلام بر همه ی عزیزان

از خواهر عزیزم عسل خانوم بابت ایجاد این مبحث بسیار متشکرم.

[تصویر: 21670931215930360625.jpg]

مردانگی یعنی این بزرگ مرد کوچک....

مردانگی یعنی آن رفتار ابوذر که وقتی عده ای برای مسخره بازی به صورت او آشغال گندیده ای پرتاب کردند او با آنکه می توانست همانجا حسابی آنها را تنبیه کند اما بلافاصله به مسجد رفت و برای هدایت آنها دعا کرد

نمونه ی بارز مردانگی در ورزش یعنی روح ا... داداشی که در برابر رفتار افراد سفیه وحشی آنقدر سکوت و متانت و تواضع پیشه کرد تا آن جاهلان سر عقل بیایند تا جایی که از بدنش خون میریخت اما دست روی آنها بلند نکرد و همچنان سعی در مدارا و نصیحت آن سفیهان را داشت و جانش را در راه تواضع و اخلاق داد و قهرمانانه از میان مردم رفت اما همچنان و تا ابد یادش در همه ی قلبها باقی خواهد بود.

دوستان دیگر هم نظر خودشان را ارسال کنند تا همه استفاده کنیمRose
مردانگی،یعنی گذشت،یعنی بخشش،یعنی عفو
[تصویر: 6566]

[تصویر: n00251872-b.jpg]

دوستان،اگر داستانی در این رابطه دارید،قرار دهید.
با سلام .

نقل قول:اَلْمُروءَةُ

مطمئنید این کلمه معنی مردانگی میده ؟ یا مثله کلمات دیگه عربی برگردان فارسی نداشته به مرداتگی تعبیر شده ؟ این کلمه رو که من میشنوم بیشتر یاد تفکیک جنسی بین مرد و زن میفتم ... مروت یعنی چی ؟ بیشتر منو یاد از خود گذشتگی میندازه و به نظر توی هر دو جنس هم این صفت موجوده , باز اگه دوستان معنی صحیح کلمه رو میدونن توی تاپیک بنویسن .
شایدم توی ایران فقط مردها از این کارهای خوب میکردن که ما به صفات خوب لقب مردانگی دادیم ... بنده خدا خانم ها Sad

-----------------------------

يکي از واژه هايي که هميشه در مورد انسان هاي خود ساخته و آزاده به کار برده مي شود همين صفت «مروت» است. اين کلمه- که از ريشه ي «مرء» گرفته شده است که به معناي «مرد» است- معادل مردي و مردانگي است(1) و مراد از آن، شخصيت انساني و انسانيت است.(2) در حقيقت، مروت، صفتي است نفساني که انسان را به کسب اخلاق پسنديده و ترک اخلاق فاسد و پست، وادار مي کند.
معادل هايي که براي اين واژه نقل شده است، بسيار است، از آن جمله جوان مردي، بزرگواري، انصاف، عياري، رجوليت و فتوت است.(3)

1. لغت نامه ي دهخدا، واژه ي «مروت».
2. معارف و معاريف، دشتي، واژه «مروت».
3. لغت نامه دهخدا، واژه ي «مروت».

البته به نظر میاد اصلا این کلمه ربطی به جوانمردی نداره چون در بعضی از احادیث استفاده شده مثله
المروه مروتان، مروه سفر و مروة حضر( مروت حضر حضور در مسجد و تلاوت قرآن است)
تلاوت قرآن چه ربطی جوانمردی داره؟ پس معلوم میشه مروت یک اصطلاح خاص نیست بلکه به معنای خوب بودن و بلند نظری و ... است
به نام خدا

منظور از مردانگی در ترجمه احادیث ذکر شده همان معرفت و مروت است که باید در هر مرد و زنی وجود داشته باشد و این موضوع صرفا مرتبط به آقایان نمی باشد.

هر مرد و زن مسلمانی که ادعای شیعه امیرالمومنین را دارد باید نهایت مروت و معرفت را داشته باشد تا مورد رضایت خداوند قرار بگیرد،ان شا الله
لازمه اینجا یه توضیحی بدم که :من این تاپیک را خطاب به جنسیت خاصی ایجاد نکردم. و همانطور که دوستان اشاره کردن، مردانگی که به معنای معرفت ،گذشت،بخشش، تواضع و... است،مربوط به هم آقایان و هم خانم ها میشه.

این تاپیک را طوری ایجاد کردم که هر جنسیتی آن را خواند،آن برداشتی که مربوط به خودش هست را دریافت کنه.

اگر آقا خواند،بدونه باید چجوری مردانگی داشته باشه و اگر خانمی خواند،یجور.

و اینکه دلم می خواست اینجا بحث ها و داستان هایی قرار داده بشه که واسه همه مفید باشه.

خب در یک جاهایی،مردانگی،بیشتر مربوط به آقایون میشه. مثله پاسخی که آقای املشی گرامی در پاسخ به این سوالم در صندلی داغشون دادن:

نقل قول:2)مردونگی رو به چی میبینید؟
در تکیه گاه بودن، با اراده بودن، در حمایت همه جانبه از کانون خانواده داشتن، در بخشنده بودن
در یک کلام ،

مردی نبود فتاده را پای زدن.

گر دست فتادهای بگیری، مردی
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع