تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: قرائتی‌ چگونه‌ به قمه‏‌زنی در یک‌ شهر خاتمه‌ داد؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
حجت الاسلام قرائتی در خاطره ای که مجله مبلغان، در شماره ۳۹ فروردین ۱۳۸۲،منتشر شده است، از استدلال قرآنی جالبی که برای متقاعد کردن مردم یکی از شهرهای کشور برای خاتمه دادن به قمه زنی اینگونه سخن می گوید: در یکی از شهرها با وجود توصیه‏های مبلغین بزرگوار مبنی بر پرهیز از قمه‎زنی، مردم به خاطر اعتقادات خود دست ‏برنمی‏داشتند. به ما گفتند به آنجا برویم و آنها را از این کار باز داریم . ایام ماه محرم بود و چون اعلام کرده بودند فلانی می‏آید و مردم ما را در تلویزیون دیده بودند، در مسجد جمع شدند.
وقتی وارد شدم گفتند: آقای قرائتی آمده‏ای برای قمه‎زنی بگویی. گفتم: شغل من چیست؟ گفتند: تو معلم قرآن هستی. گفتم: به عنوان معلم قرآن قبولم دارید؟ گفتند: بله قبولت داریم ولی حرف قمه نزنی، فقط قرآن بگو .
من روی تخته نوشتم: «بسم الله الرحمن الرحیم - یا ایها الذین آمنوا لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا» (۱)؛ «ای کسانی که ایمان آورده‏اید! "راعنا" نگویید، بلکه بگویید: "انظرنا".» و بعد توضیح دادم که: «یا ایها الذین آمنوا» یعنی: ای مؤمنین . «لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا» یعنی: راعنا نگویید بلکه انظرنا بگویید. راعنا نگویید یعنی چه؟ این قصه‏ای دارد و قصه‏اش این است که: پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله در حال سخنرانی بود، یک نفر از پای سخنرانی گفت: راعنا، یعنی مراعات ما را هم بکن . یعنی آرام‎تر صحبت کن یا به این طرف و آن طرف نگاه کن .

این کلمه راعنا مثل کوکو است که هم می‏شود آن را با سیب زمینی درست کرد و هم با سبزی. «راعنا» را هم می‏شود از ریشه «رعی‏» گرفت و هم از ریشه «رعن‏». اگر از «رعی‏» گرفته شود به معنای «مراعات ما را بکن‏» است، ولی اگر از ریشه «رعن‏» گرفته شود، رعونت ‏به معنای خر کردن است و «راعنا» یعنی «خرمان کن.»

وقتی که مسلمانان می‏گفتند «راعنا» هدفشان مقدس بود و معنای «مراعاتمان کن‏» را اراده می‏کردند، ولی یهودی‎ها از این کلمه استفاده کرده و گفتند: مسلمان‎ها به پیغمبرشان می‏گویند خرمان کن. در اینجا آیه نازل شد که: «یا ایها الذین آمنوا لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا»؛ «ای کسانی که ایمان آورده‏اید، "راعنا" نگویید بلکه "انظرنا" بگویید.» یعنی کلمه‏ای را که دشمن از آن سوء استفاده می‏کند به کار نبرید .
بعد از این که این آیه را تفسیر کردم، گفتم: شما که قمه می‏زنید هدفتان مقدس است و به عشق امام حسین علیه السلام این کار را می‏کنید، ولی تلویزیون کشورهای اروپایی این کار شما را دوازده مرتبه نشان داده و گفته است که شیعه‏ها دچار مرض خودآزاری هستند. دشمن از این کار شما چنین سوء استفاده می‏کند . این کار امروز شما مثل همان «راعنا» گفتن مسلمانان صدر اسلام است که دشمن از آن سوء استفاده می‏کرد و قرآن کریم با آیه مورد بحث‏ به مسلمانان آن روز و امروز هشدار می‏دهد که از هر کاری که دشمن از آن سوء استفاده می‏کند پرهیز کنید. پس چون امروز دشمنان از قمه‏زنی شما سوء استفاده می‏کنند، شما دیگر قمه نزنید. گفتند: حالا فهمیدیم و دیگر قمه نمی‏زنیم .
پس از این جلسه به تهران رفتیم و آن سال در آن شهر جز چند نفر کسی قمه نزد .
براي من كه هنوز جانيافتاده مي گويند براي امام حسين ع قمه مي زنيم، يعني چه؟ مگر امام حسين ع در كربلا نفرمودند من نمي خواهم آغاز به جنگ كنم. اين نشان مي دهد اسلام دين صلح و امنيت است و تنها جايي كه بقول معروف حرف حساب حاليشان نشود دستور جهاد مي دهد، براي دفاع از دين. پس نبايد با اين مراسمي كه احتمالا از طرف متعصبين مسلمان نما وارد شده چهره واقعي دين را خراب كرد.
قبلا خوانده بودم
ولی جالبه و ارزش دوباره خواندن را دارد
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

ممنون

قبلا در اینجا نصفه نیمه ای از این خاطره را بیان کرده بودم

یه چیزی بعد از مدتی که با کسانی که قمه زنی میکردن یا در عزاداری ارباب کارهای

مختلف میکردند و بهشان توضیح میدادم وقبول نمیکردن و حرف خودشان را میزدن این جمله یادم میافتد

عده ای امام گذشته را دوست دارند نه امام حال را

امام گذشته را انگونه که دوست دارند تفسیر میکنند امام حال را باید اطاعت کنند .

در خیلی از کارهای ما این است انچه دلمون میخواد انجام میدیم نه انچه دین گفته

یاعلی.
برای یه عزیزی توضیح می دادم که قمه زنی درست نیست این شعررا برایم اس ام اس کرد

سر را به محمل زدجهان را خواب کرد سر شکستن را به عالم باب کرد
می زنم تا زنده ام بی واهمه روز عاشورارا به روی سر قمه
راه زاهد از ره عاشق جداست سر شکستن تا ابد قانون ماست
منظور از کسی هم سر به محمل زده، ام المصائب حضرت زینب است من در روضه
شنیده بودم که حضرت زینب بر روی محمل گفت چرا سر حسین بریده باشد وسر
من سالم ،پس یک یا علی گفت وسرش را به محمل کوبید وخون جاری شد .
ولی برایم هیچگاه حل نشد چرا حضرت زینب باید خود را زخمی کند در حالی که
مسولیت کاروان اسراء وپیام عاشورا بر عهده ایشان بود .اصلا عقلانی نیست ،فکر نکنم
این روایت صحت داشته باشد .
به نام خدا

سلام به همه ی دوستان

در مورد قمه زنی به لینک زیر سری بزنید ، کمکتون می کنه

آقای قرائتی به مردم گفتن شما به عشق امام حسین قمه میزنید ولی دشمن از این کار شما سواستفاده میکنه؟؟؟؟؟؟DodgyMatSurprise
همه چیز عالی بود تا اینجا!!!!
یعنی چی که به عشق امام حسین قمه میزنید،ببخشین ولی این حرف غلطه ، این که آدم به خودش صدمه بزنه حماقت محضه ، قمه زنا با اینکارشون آبروی شیعه رو میبرن امام حسین رو ناراحت میکنن این کار از بیخ و بن غلطه ، حماقته ، نادونیه!
قمه ابزار اراذل و الواته نه عزادار اباعبدالله

(۱۹/آذر/۹۲ ۱۱:۵۴)mohsen-321 نوشته است: [ -> ]آقای قرائتی به مردم گفتن شما به عشق امام حسین قمه میزنید ولی دشمن از این کار شما سواستفاده میکنه؟؟؟؟؟؟DodgyMatSurprise
همه چیز عالی بود تا اینجا!!!!
یعنی چی که به عشق امام حسین قمه میزنید،ببخشین ولی این حرف غلطه ، این که آدم به خودش صدمه بزنه حماقت محضه ، قمه زنا با اینکارشون آبروی شیعه رو میبرن امام حسین رو ناراحت میکنن این کار از بیخ و بن غلطه ، حماقته ، نادونیه!
قمه ابزار اراذل و الواته نه عزادار اباعبدالله

اگه اینطوری نمیگفت نمیتونست جلوی قمه زدنشون رو بگیر
پیامبر هم هرگز نگفت حق ندارید مشروب بخوید وگرنه حد میزنم و فلان و فلان بلکه با زبانی ساده و خوش رویی مانع این کار شد طوری که مردم خودشون از خوردن شراب دست کشیدنWink
بله خب کسی که خوابه رو میشه بیدار کرد ولی کسی که خودشو زده به خواب هرگز نمیشه بیدار کرد
Blush

(۱۹/آذر/۹۲ ۱۲:۰۱)lord_crusader نوشته است: [ -> ]اگه اینطوری نمیگفت نمیتونست جلوی قمه زدنشون رو بگیر
پیامبر هم هرگز نگفت حق ندارید مشروب بخوید وگرنه حد میزنم و فلان و فلان بلکه با زبانی ساده و خوش رویی مانع این کار شد طوری که مردم خودشون از خوردن شراب دست کشیدنWink
دقیقا قمه زدن از چه تاریخی در ایران ریشه دوونده؟

اینگونه عزادای از اردبیل و
ترک‌های آذربایجانی
به سایر اقوام فارس و عرب و سایر بلاد منتقل شده‌است

این مراسم ریشه عربی ندارد. از لحاظ تاریخی نیز انجام این عمل در ایران پیش از صفویه رواج نداشته‌است
و همکنون نیز کاملاً مشخص نیست این عمل چگونه وارد ایران شده‌است.
قمه زنی در دوران
قاجاریه
گسترش بیشتری یافت. اما در دوران رضاشاه مخالفت‌های زیادی با این قضیه شد. نخستین تلاش هاش از سوی دولتمردان ایرانی برای برانداختن قمه زنی با امیرکبیر آغاز شد، او برای این کار فتوای امام جمعه تهران را نیز گرفت که گفته بود که این رسم مخالف شریعت است.
قمه زنی امروزه به مراسم عاشورا محدود نمانده حتی از عراق گزارش شده است که در مراسم سالگرد درگذشت پدر مقتدی صدر در عراق مراسم قمه زنی به پا شده است.

در طی تاریخ قمه‌زنی در ایران بسیاری از افراد تلاش برای از بین بردن این سنت کرده‌اند و بسیاری از فقهای تشیع امر به حرمت این عمل داده‌اند.
اما مهمترین مبارزه‌ها را می‌توان به سه دوره تقسیم کرد.

۱)مبارزه علامه سید محسن امین
۲)مبارزه
روح‌الله خمینی
۳)مبارزه
سیدعلی خامنه‌ای

مبارزه علامه سید محسن امین

او در کتاب خود «التنزیه الاعمال تشبیه» با استدلال و برهان ثابت می‌کند انجام این عمل هیچ ثوابی ندارد و از نظر شرع مقدس حرام است. انتشار این کتاب موجی از مخالفت با وی را در سطح جامعه گسترانید، تا جایی که عده‌ای به مبارزه با وی پرداختند. تحریم قمه‌زنی و برخی دیگر از اشکال عزاداری با مخالفت شدید
میرزای نائینی
یکی از دو مرجع مهم ایرانیان مواجه شد اما دیگر مرجع تقلید مهم ایرانیان یعنی سید ابوالحسن اصفهانی به حمایت از سید محسن پرداخت.او فتوا داد:

انّ استعمال السّیوف و السلاسل و الطبول و الابواق و ما یجری الیوم أمثاله فی مواکب العزاء بیوم عاشورا انّما هو مُحرم و هو غیر شرعی.

یعنی «به کاربردن شمشیرها (=قمه‌زنی) و زنجیرها و طبل‌ها و بوق‌ها و کارهایی مانند این امور که امروزه در دسته‌های عزاداری و در روز عاشورا معمول است همه حرام و غیر شرعی است» خود این فتوا هم درگیری‌های فراوانی را باعث گردید. از مهمترین مراجعی که جانب نائینی را گرفته‌اند می‌توان به
محمدحسین کاشف الغطاء
، سید محسن حکیم،
ابوالقاسم خویی
، سید عبدالله شیرازی،
شهاب‌الدین مرعشی نجفی
، محمدعلی اراکی، مرتضی حائری یزدی، میرزا هاشم آملی، حسین وحید خراسانی،
جواد تبریزی
،
سید محمد شیرازی
،
سید صادق شیرازی
،
سید صادق روحانی
،
سید محمد شاهرودی
،
سید محمد وحیدی
،
سید تقی قمی
،
سید حسن قمی
، سید رضا صدر،
سید مصطفی خوانساری
و
سید محمد حجت
اشاره کرد.
مبارزه امام خمینی (رحمة الله علیه)

[/B]
در پی پیروزی انقلاب روح‌الله خمینی هم مبارزاتی را با افراط گرایی در عزاداری انجام داد. این عمل وی با همراهی افرادی نظیر
محمدباقر صدر
و مرتضی مطهری همراه بود.
مرتضی مطهری در کتاب جاذبه و دافعه علی گفت:«قمه زنی و بلند کردن طبل و شیپور از
ارتودکس‌های
قفقاز به ایران سرایت کرد و چون روحیه مردم برای پذیرش آن آمادگی داشت همچون برق در همه جا دوید.»

مبارزه آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب

سیدعلی خامنه‌ای در سخرانی در
کهگیلویه و بویر احمد
در جمع روحانیون در
ماه محرم
۱۷/۰۳/۱۳۷۳ این باره گفت:

من حقیقتاً هر چه فکر کردم دیدم نمی‌توانم این مطلب [قمه‌زدن] را که قطعاً یک خلاف و یک بدعت است به اطلاع مردم عزیزمان نرسانم. این کار را نکنند. بنده راضی نیستم. اگر کسی تظاهر به این معنا کند که بخواهد قمه بزند من قلباً از اوناراضی‌ام. این را من جدا عرض می‌کنم. یک وقت بود در گوشه و کنار چند نفر دور هم جمع می‌شدند و دور از انظار عمومی مبادرت به قمه‌زنی می‌کردند و کارشان تظاهر، به این معنا که امروز هست، نبود. کسی هم به خوب و بد عملشان کار نداشت؛ چرا که در دایره محدودی انجام می‌شد. اما یک وقت بناست که چندهزار نفر ناگهان در خیابانی از خیابان‌های تهران یا قم یا شهرهای آذربایجان و یا
شهرهای خراسان
ظاهر شوند و با قمه و شمشیر برسر خودشان ضربه واردکنند. این کار قطعاً خلاف است. امام حسین (علیه السلام) به این معنا راضی نیست. من نمی‌دانم کدام سلیقه‌هایی و از کجا این بدعتهای عجیب و خلاف را وارد جوامع اسلامی و جامعه انقلابی ما می‌کنند.

www.wikipedia.org
منظور ایشون این هست که بر حسب علاقه و همدردی با آقا اینکار رو می کنید ، در یک کلام ، نیت شومی ندارید و نیت خیر دارید.
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع