تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: جستجوی خوشبختی در 25 جمله حکیمانه امام صادق(علیه السلام)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
جستجوی خوشبختی در 25 جمله حکیمانه امام صادق(علیه السلام)

امام صادق علیه السلام: دوست داشتن مرگ را جستجو نمودم، پس آن را در پيش فرستادن ثروت (انفاق) يافتم، بهشت را جستجو کردم، پس آن را در بخشندگى و جوانمردى يافتم و روشنى رخسار را جستجو نمودم، پس آن را در نماز شب يافتم.
مشرق- امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: طلبتُ الجنة، فوجدتها فى السخاء :بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در بخشندگى و جوانمردى يافتم.

*- و طلبتُ العافية، فوجدتها فى العزلة: و تندرستى و رستگارى(عافیت) را جستجو نمودم، پس آن را در گوشه‏‌گيرى (مثبت و سازنده) يافتم.

*- و طلبت ثقل الميزان، فوجدته فى شهادة «ان لا اله الا الله و محمد رسول الله»:
و سنگينى ترازوى اعمال را جستجو نمودم، پس آن را در گواهى به يگانگى خدا تعالى و رسالت حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) يافتم.

*- و طلبت السرعة فى الدخول الى الجنة، فوجدتها فى العمل لله تعالى: سرعت در ورد به بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در كار خالصانه براى خداى تعالى يافتم.

*- و طلبتُ حب الموت، فوجدته فى تقديم المال لوجه الله:و دوست داشتن مرگ را جستجو نمودم، پس آن را در پيش فرستادن ثروت (انفاق) براى خشنودى خدا يافتم.

*- و طلبت حلاوة العبادة، فوجدتها فى ترك المعصية: و شيرينى عبادت را جستجو نمودم، پس آن را در ترك گناه يافتم.

*- و طلبت رقة القلب، فوجدتها فى الجوع و العطش: و رقت (نرمى) قلب را جستجو نمودم، پس آن را در گرسنگى و تشنگى (روزه) يافتم.

*- و طلبت نور القلب، فوجدته فى التفكر و البكاء: و روشنى قلب را جستجو نمودم، پس آن را در انديشيدن و گريستن يافتم.

*- و طلبت الجواز على الصراط، فوجدته فى الصدقة: و (آسانى) عبور بر صراط را جستجو نمودم، پس آن را در صدقه يافتم.

*- و طلبت نور الوجه، فوجدته فى صلاة الليل: و روشنى رخسار را جستجو نمودم، پس آن را در نماز شب يافتم.

*- و طلبت فضل الجهاد، فوجدته فى الكسب للعيال: و فضيلت جهاد را جستجو نمودم، پس آن را در به دست آوردن هزينه زندگى زن و فرزند يافتم.

*- و طلبت حدب الله عزوجل، فوجدته فى بغض اهل المعاصى: و دوستى خداى تعالى را جستجو كردم، پس آن را در دشمنى با گنهكاران يافتم.

*- و طلبت الرئاسة، فوجدتها فى النصيحة لعبادالله: و سرورى و بزرگى را جستجو نمودم، پس آن را در خيرخواهى براى بندگان خدا يافتم.

*- و طلبت فراغ القلب، فوجدته فى قلة المال: و آسايش قلب را جستجو نمودم، پس آن را در كمى ثروت يافتم.

*- و طلبت عزائم الامور، فوجدتها فى الصبر :و كارهاى پر ارزش را جستجو نمودم، پس آن را در شكيبايى يافتم.

*- و طلبت الشرف، فوجدته فى العلم: و بلندى قدر و حسب را جستجو نمودم، پس آن را در دانش يافتم.

*- و طلبت العبادة فوجدتها فى الورع: و عبادت در جستجو نمودم، پس آن را در پرهيزكار يافتم .

*- و طلبت الراحة، فوجوتها فى الزهد:و آسايش را جستجو نمودم، پس آن را در پارسايى يافتم.

*- و طلبت الرفعة، فوجدتها فى التواضع: برترى و بزرگوارى را جستجو نمودم، پس آن را در فروتنى يافتم.

*- و طلبت العز، فوجدته فى الصدق: و عزت (ارجمندى) را جستجو نمودم، پس آن را در راستى و درستى يافتم.

*- و طلبت الذلة، فوجدتها فى الصوم: و نرمى و فروتنى را جستجو نمودم، پس آن را در روزه يافتم.

*- و طلبت الغنى، فوجدته فى القناعة: و توانگرى را جستجو نمودم، پس آن را در قناعت يافتم.

*- و طلبت الانس، فوجدته فى قرائة القرآن: و آرامش و همدمى را جستجو نمودم، پس آن را در خواندن قرآن يافتم.

*- و طلبت صحبة الناس، فوجدتها فى حسن الخلق: و همراهى و گفتگوى با مردم را جستجو نمودم، پس آن را در خوشخويى يافتم.

*- و طلبت رضى الله، فوجدته فى برالوالدين: و خوشنودى خدا تعالى را جستجو نمودم، پس آن را در نيكى به پدر و مادر يافتم.


«مستدرك الوسائل، جلد 12، صفحه 173 - 174،ح 13810»
صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا الله
تشکر فراوان بابت این تاپیک ارزشمند و کاربردی

(۳۰/آبان/۹۲ ۱۳:۵۷)mohammad reza نوشته است: [ -> ]*- و طلبت حلاوة العبادة، فوجدتها فى ترك المعصية: و شيرينى عبادت را جستجو نمودم، پس آن را در ترك گناه يافتم.

*- و طلبت نور القلب، فوجدته فى التفكر و البكاء: و روشنى قلب را جستجو نمودم، پس آن را در انديشيدن و گريستن يافتم.

*- و طلبت الجواز على الصراط، فوجدته فى الصدقة: و (آسانى) عبور بر صراط را جستجو نمودم، پس آن را در صدقه يافتم.

*- و طلبت حدب الله عزوجل، فوجدته فى بغض اهل المعاصى: و دوستى خداى تعالى را جستجو كردم، پس آن را در دشمنى با گنهكاران يافتم.

*- و طلبت عزائم الامور، فوجدتها فى الصبر :و كارهاى پر ارزش را جستجو نمودم، پس آن را در شكيبايى يافتم.

*- و طلبت صحبة الناس، فوجدتها فى حسن الخلق: و همراهى و گفتگوى با مردم را جستجو نمودم، پس آن را در خوشخويى يافتم.

*- و طلبت رضى الله، فوجدته فى برالوالدين: و خوشنودى خدا تعالى را جستجو نمودم، پس آن را در نيكى به پدر و مادر يافتم.
من فهمیدم که:

با گناه آدم شیرینی عبادت رو نمی تونه بچشه!!!!!!!!

با تفکر و گریستن (بر گناهانم و بر سید الشهدا و گریه هایی که وجه خدایی دارند) قلبم نورانیت پیدا میکنه!!!!!

برای عبور سریع از پل صراط باید صدقه بدم!!!!!!!!!!!!!!!

اگر طالب دوستی خدا هستم باید با گناهکاران دشمنی کنم و بزرگترین گناهان نزد خدا کفر و شرک و نفاق است!!!

و فهمیدم که بدون صبر نمی شود دست به کاری بزرگ زد!!!!!!!!!

و فههمیدم که اگر می خواهم با مردم ارتباطی خوب داشته باشم باید حسن خلق داشته باشم

و دانستم که رضای خدا قرین است به رضایت والدینم!!!!!!!!!!
نقل قول:و طلبت رضى الله، فوجدته فى برالوالدين: و خوشنودى خدا تعالى را جستجو نمودم، پس آن را در نيكى به پدر و مادر يافتم.
در طول سالهای زندگیم یکسال خیلی برام با خیر و برکت بود!!!
به فاصله 6ماه دوبار مشرف شدم کربلا!!! چندبار مشهد........حتی راه برای قم و شاه عبدالعظیم هم کامل باز بود و زیاد می رفتم زیارت !!!
دیدم سالهای بعد کربلا که تعطیل شد...مشهد و قم و حضرت عبدالعظیم هم باید کلی اصرارو التماس کنم بطلبین...


کلی فکر کردم چی بوده موضوع اون سال و چه کار خوبی کرده بودمHuhHuhHuh
یادم افتاد سالی بود که خانوادم موقتی محل سکونتشون تغییر کرد و رفتند کرج..پدرم هم هر روز عصر باید از سر کار برمیگشتن میرفتن کرج و ترافیک اتوبان و...
منم ناراحت بودم و تماس میگرفتم باهاشون و اصرار میکردم که بیان منزل ما و شب بمونن و از همیجا برن سر کار
یه روزهاییش هم بیرون از خونه کار داشتم یا........ولی پدرو مادرم رو ترجبح میدادم و وقتی منزل ما بودن با جون و دل ازشون پذیرایی میکردم


حالا حسرت اون روزها رو میخورم و اینکه واقعا حس کردم خشنودی خدا در نیکی به پدر و مادر هستHeartHeartHeart
خوش به حال آنان كه از نعمت بزرگ پدر و مادر بهره مند هستند. متاسفانه بعد از فوت مادرم به فاصله 6 ماه بعد پدرم نيز به رحمت خدا رفتند. يك روزهايي كه خيلي گير و گرفتاري به كارم مي افته ياد اون روزهايي مي افتم كه به مادرم مي گفتم برايم دعا كند و او مي گفت خدا از همه گرفتارها رفع گرفتاري كند و چقدر زود دعايش مستجاب مي شد حالا هم هر وقت مي خواهم برايم دعا كنند سر خاكشان مي روم و درخواست مي كنم و هنوز هم آنها برايمان دعا مي كنند...
آدرس های مرجع