تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آداب گام برداشتن زنان
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
(۱۸/آذر/۹۲ ۲:۱۵)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]و عوض اعتماد به نفس(که نکوهیده هم هست ) عزت نفسمون بالاتر رفتSmile

اتفاقا گفتن سلام کردن مرد ب زن جوان درس نیس
دیگه صحبت کردن با زن جوان اصلا درس نیس
صحبت مجازی و واقعی هم خعلی فرق نمیکنه!!!!!!!!!!

گفتم ک شما و ی عده خانم ایمانتون ب خطر نیفته میاین اینترنت Blush
(۱۸/آذر/۹۲ ۳:۳۹)Atosa نوشته است: [ -> ]اتفاقا گفتن سلام کردن مرد ب زن جوان درس نیس

ویل لکل همزه لمزه

مسخره کردن مومنان گناهش خیلی سنگینه !!!!
(۱۸/آذر/۹۲ ۳:۴۵)تملیخا نوشته است: [ -> ]ویل لکل همزه لمزه

حالا ی بار من تو زندگیم خواستم بر اساس احادیث روایات حرف بزنم مستند باشه DodgyDodgy

شما هم بیا بزن تو ذوق من Sad
(۱۸/آذر/۹۲ ۳:۳۹)Atosa نوشته است: [ -> ]اتفاقا گفتن سلام کردن مرد ب زن جوان درس نیس

چت متنی اینترنتی یا همین گفتگوی خودمون خیلی فرق میکنه!
اولا من نه شما رو میبینم و نه صداتون رو میشنوم و نه بحث خارج از اصول اخلاقی داریم
دوما به طور قاطع نمیشه گفت شما دختری و من پسرم!

(۱۸/آذر/۹۲ ۳:۴۵)تملیخا نوشته است: [ -> ]ویل لکل همزه لمزه

جناب تلمیخا جنبش گیر دادن به اشتباهات کاربران راه انداختیدHuh
تهمت گناه بزرگیه
توهین گناه بزرگیه....Huh
انشاءالله که در صدد اصلاح خودمون هم باشیم
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) منع کردند از اینکه مرد از بین دو زن راه برود (المسند الجامع : 673/10 از سنن ابى داود: 369/4)

و نیز روایت است از حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) که راه رفتن میان دو زن موجب نسیان و فراموشی می شود. (خصال شیخ صدوق ، تحت نظر آیت اله کمره ای ،چاپ تهران سال 1374 صفحه 189 و 190)
سلام
خواهش ميكنم جبهه گيري نكنيد. براي آقايون هم دارم احاديث جمع ميكنم و يه موضوع هم ميزارم براشون. ياد فرمايش ايت الله بهجت بيافتيد كه در عروسي بعد از خواندن خطبه عقد براي جوان با تعبير جالبي گفتند توصيه هاي زن را شوهر گوش ندهد و توضيه هاي مرد را زن گوش ندهد يعني هركس دنبال اصلاح خودش باشد نه اينكه احاديث را به رخ همديگر بكشند.
اينجا هم بحث كاربر ستيزي داره باب ميشه ها....
[/font][font=Tahoma]
اين هم يه سري احاديث براي خانمهاي متاهل:
پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: هر زنی که در حج و جهاد و دانش اندوزی به شوهرش کمک کند، خداوند آن پاداشی را که به زن حضرت ایوب علیه السلام داده است، به او می دهد.

در مقاله ای که در پایگاه اطلاع رسانی حوزه درج شده است، پیرامون «آیین همسرداری» در احادیث اسلامی آمده است :

زیور اطاعت به گردن آویز

1- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ان للرجل حقا علی امراته اذا دعاها ترضیه واذا امرها (1) لا تعصیه ولا تجاوبه بالخلاف ولا تخالفه (2) ; مرد حقی بر زنش دارد [و آن حق این است که] چنانچه او را صدا زند پاسخ دهد، و هنگامی که او را دستوری دهد سرپیچی نکند و پاسخ مخالف ندهد و با او مخالفت نورزد .»

باران عشق و محبت

2- امام رضا علیه السلام می فرمایند:

«اعلم ان النسآء شتی فمنهن الغنیمة والغرامة و هی المتحببة لزوجها والعاشقة له ...(3) ; بدان که زنان گوناگونند، برخی از آنان دستاوردی گرانبها و تاوان [رنج های آدمی] هستند و این زن کسی است که به شوهرش محبت می کند و عاشق اوست .»

رضایت و شفاعت

3- امام باقر علیه السلام می فرمایند:

«لا شفیع للمراة انجح عند ربها من رضا زوجها (4) ; برای زن هیچ شفیعی نزد پروردگارش به اندازه رضایت شوهرش سودمندتر نیست .»

عطر مهر و محبت

4- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«للرجل علی المراة ان تلزم بیته وتودده وتحبه وتشفقه وتجتنب سخطه وتتبع مرضاته وتوفی بعهده ووعده (5) ; حق مرد بر زن این است که [زن] ملازم خانه او باشد، و به شوهرش دوستی و محبت و دلسوزی کند، و از خشم وی دوری گزیند، و آنچه را مورد رضایت اوست انجام دهد، و به پیمان و وعده وی وفادار باشد .»

سرانجام ناسپاسی

5- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«ایما امراة قالت لزوجها: ما رایت قط من وجهک خیرا فقد حبط عملها (6) ; هر زنی به شوهرش بگوید: من از تو هرگز خیری ندیدم، [ثواب] کارش از بین می رود .»

لجبازی هرگز

6- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«خیر نسائکم الودود الولود المؤاتیة وشرها اللجوج (7) ; بهترین زنانتان زنی است که با محبت، فرزندآور و سازگار باشد، و بدترین آنان زنی است که لجباز باشد .»

خشمگین کردن شوهر هرگز

7- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«طوبی لامراة رضی عنها زوجها (8) ; خوشا به حال زنی که شوهرش از او راضی باشد .»

اذیت نکن

8- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«من کان له امراة تؤذیه لم یقبل الله صلاتها ولا حسنة من عملها حتی تعینه وترضیه وان صامت الدهر وقامت واعتقت الرقاب وانفقت الاموال فی سبیل الله وکانت اول من ترد النار ثم قال: وعلی الرجل مثل ذلک الوزر والعذاب اذا کان لها مؤذیا ظالما (9) ; کسی که زنی دارد که [آن زن] به او آزار می رساند، خداوند نماز و کارهای نیک زن را نمی پذیرد تا اینکه به مرد کمک و او را راضی کند، اگر چه این زن تمام عمر را روزه بگیرد و نماز بخواند و بندگان را آزاد و دارایی [اش] را در راه خدا انفاق کند . و این زن نخستین کسی است که وارد آتش جهنم می شود . سپس حضرت فرمودند: مرد نیز چنین گناه و عذابی دارد اگر زنش را آزار رساند و [به او] ستم کند .»

چگونه می توانی او را غمگین ببینی؟

9- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«. . . سعیدة سعیدة امراة تکرم زوجها ولا تؤذیه وتطیعه فی جمیع احواله (10) ; خوشا به سعادت و خوشا به سعادت آن زنی باد که شوهرش را بزرگ دارد و به او آزار نرساند و همیشه از شوهرش فرمانبری کند .»

چشمداشت بجا و منطقی

10- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«لا یحل للمراة ان تتکلف زوجها فوق طاقته (11) ; برای زن جایز نیست که شوهرش را به بیش از توانایی اش مجبور کند .»

مهمان، با اجازه شوهر

11- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ایها الناس ان لنسآءکم علیکم حقا ولکم علیهن حقا حقکم علیهن [ . . . ان ] لا یدخلن احدا تکرهونه بیوتکم الا باذنکم (12) ; مردم! زن های شما بر شما حقی دارند و شما هم بر آنان حقی دارید . حق شما بر آنان این است که کسی را که شما رضایت ندارید، بدون اجازه به منزلتان وارد نکنند .»

هم به استقبالش برو و هم او را بدرقه کن

12- مردی خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد: همسری دارم که هرگاه وارد خانه می شوم به استقبالم می آید، و چون از خانه بیرون می روم بدرقه ام می کند و زمانی که مرا اندوهگین می بیند می گوید: اگر برای رزق و روزی [و مخارج زندگی ] غصه می خوری، بدان که خداوند آن را به عهده گرفته است و اگر برای آخرت خود غصه می خوری، خدا اندوهت را زیاد کند [و بیشتر به فکر آخرت باشی . ] رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «ان لله عمالا و هذه من عماله لها نصف اجر الشهید (13) ; برای خدا کارگزارانی [در روی زمین] است و این زن یکی از کارگزاران خداست که پاداش او برابر با نیمی از پاداش شهید است .»

در این کارها نیز به او کمک کن

13- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ایما امراة اعانت زوجها علی الحج والجهاد او طلب العلم اعطاها الله من الثواب ما یعطی امراة ایوب علیه السلام (14) ; هر زنی که در حج و جهاد و دانش اندوزی به شوهرش کمک کند، خداوند آن پاداشی را که به زن حضرت ایوب علیه السلام داده است، به او می دهد .»

شهری در بهشت خدا

14- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«ما من امراة تسقی زوجها شربة من مآء الا کان خیرا لها من عبادة سنة صیام نهارها وقیام لیلها ویبنی الله لها بکل شربة تسقی زوجها مدینة فی الجنة وغفر لها ستین خطیئة (15) ; هر زنی که به شوهرش مقداری آب دهد، برای او بهتر از عبادت یک سال است که روزهایش روزه باشد و شب هایش عبادت کند . و خداوند به جای هر مقدار آبی که به شوهرش بنوشاند، شهری در بهشت برایش می سازد و شصت گناهش را می آمرزد .»

تامین امنیت روانی همسر

15- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«حق الرجل علی المراة انارة السراج واصلاح الطعام وان تستقبله عند باب بیتها فترحب وان تقدم الیه الطست والمندیل وان توضئه وان لاتمنعه نفسهآ الا من علة (16) ; حق مرد بر زن این است که چراغ خانه را روشن سازد; غذای مطبوع فراهم کند; و تا در خانه اش به پیشواز او برود و به او خوشامد بگوید; و تشت آب و حوله را برای او آماده کند و دست های او را بشوید; و بدون دلیل (عذر شرعی) مانع شوهر نسبت به نفس خودش نشود .»

رحمت خدا از آن کدبانویان است

16- امام صادق علیه السلام از پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله روایت می کند:

«ایما امراة دفعت من بیت زوجها شیئا من موضع الی موضع ترید به صلاحا نظر الله الیها ومن نظر الله الیه لم یعذبه (17) ; هر زنی که در خانه شوهرش چیزی را برای سامان دادن وضع خانه جابه جا کند، خداوند نظر [رحمت] به او می کند . و هر کس مورد نظر [رحمت] خدا قرار گیرد، خدا عذابش نمی کند .»

خوشبوترین عطر، زیباترین لباس، نیکوترین زینت

17- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله درباره حق شوهر بر زن می فرمایند:

«علیها ان تطیب باطیب طیبها وتلبس احسن ثیابها وتزین باحسن زینتها (18) ; بر زن است که [برای شوهرش ] خوشبوترین عطرهایش را بزند و قشنگترین لباس هایش را بپوشد، و از زیباترین زینت هایش استفاده کند .»

هنر آشپزی

18- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«خیر نسآءکم الطیبة الریح الطیبة الطبیخ التی اذا انفقت انفقت بمعروف وان امسکت امسکت بمعروف فتلک عامل من عمال الله وعامل الله لایخیب ولایندم (19) ; بهترین زنان شما زنی است که دارای بویی خوش و دست پختی خوب باشد . هنگامی که خرج می کند، بجا خرج کند، و هنگامی که خرج نمی کند بجا از خرج کردن خودداری ورزد . چنین زنی کارگزاری از کارگزاران خداست و کارگزار خدا نه ناامید می شود و نه پشیمان .»

آرایش فقط برای شوهر

19- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ان من خیر نسآءکم . . . المتبرجة من زوجها الحصان عن غیره (20) ; بهترین زنان شما آن زنی است که برای شوهرش آرایش و زینت می کند، اما از بیگانگان خود را می پوشاند .»

از تو سپاسگزارم

20- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«خیر نسآءکم التی ان اعطیت شکرت وان منعت رضیت(21) ; بهترین زنان شما آن زنی است که چون به او چیزی داده شود، سپاسگزاری کند و اگر به او چیزی داده نشود راضی باشد .»

پی نوشت:

1) البته دستورهای شوهر باید مخالف با موازین اسلامی نباشد .
2) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 243 .
3) همان، ج 14، ص 161 .
4) سفینة البحار، ج 1، ص 561 .
5) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 244 .
6) وسائل الشیعة، ج 14، ص 115 .
7) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 162 .
8) وسائل الشیعة، ج 14، ص 155 .
9) همان، ج 14، ص 116 .
10) بحارالانوار، ج 103، ص 252 .
11) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 242 .
12) بحارالانوار، ج 76، ص 348 .
13) وسائل الشیعه، ج 14، ص 17 .
14) همان، ص 201 .
15) وسائل الشیعة، ج 14، ص 123 .
16) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 254 .
17) وسائل الشیعة، ج 15، ص 175 .
18) الکافی، ج 5، ص 508 .
19) وسائل الشیعة، ج 14، ص 15 .
20) بحارالانوار، ج 103، ص 235 .
21) همان، ج 103، ص 239 .
بسم الله الرحمن الرحیم

از آیات دیگر مرتبط با پست

وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ(نور؛31)
و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود.

فکر می کنم برداشتن گام های کوتاه نیز، یکی از مسایلی ست که مرتبط با حیای در راه رفتن می شود(البته حدیثشو پیدا نکردم/ ولی خب فطرتا و عقلا هم چنین مسئله ای رو هر ذهن فهیمی درک می کنه!)

حتی ساختن پله هایی با ارتفاع کم هم در معماری اسلامی داریم
فکر می کنم اینجا خونده بودمش/ بسیار عالی به همه موارد با توجه به احادیث اشاره شده

نقل قول:یعنی هیچ حدیث درباره مردا و راه رفتن و حرف زدن و کارکردن و خندیدن ولباس پوشیدنشون نیست"؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

فقط درباره زنها حدیث هست!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟.

پاره ای از احادیث:

ـــــــ يكي از اصحاب پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مي‌گويد روزي نشسته بودم و لباسم كنار رفت و ران پايم پيدا شد. پيامبر كه در حال عبور بودند، به من گفتند: ران خود را بپوشان كه جزء عورت است.( مسند احمد )

ـــــــــ حضرت موسي(علیه السلام) آن‌قدر بر پوشيدگي خود محافظت مي‌كرد كه مردم مي‌پنداشتند وي بيماري جسماني دارد. رسول خدا(صلي‌الله‌عليه‌وآله) درباره‌ي او مي‌فرمود: همانا موسي مردي باحيا و پوشيده بود كه به دليل حيايش، هيچ نقطه از بدن وي ديده نشد و لذا هنگامي كه مي‌خواست وارد آب شود تا بدنش وارد آب نمي‌شد، لباس خود را بيرون نمي‌آورد؛ در حالي كه بني‌اسرائيل حيا نمي‌كردند و در برابر هم براي شستشو برهنه مي‌شدند و به يكديگر نگاه مي‌كردند.

ـــــــ پيامبر اكرم(صلي‌الله‌عليه‌وآله) هم هرگاه مي‌خواستند غسل كنند، كسي به‌وسيله‌ي پرده ايشان را مستور مي‌ساخت.

ـــــــــ امام صادق(علیه السلام) پوشيدگي شديد لقمان را از علل حكيم شدن وي مي‌دانند.

البته این حدیثو که یادمون نرفته احیانا
امام صادق(علیه السلام) می فرمایند: حيا ده جز دارد، نه جزء آن در زنان است و يك جزء در مردان.

من لایحضر الفقیه ج3 ، ص468 ، ح4630

اینجا هم احادیث مرتبط هست که خانم و اقا جدا نکرده

اینم تو احادیث برادران اهل سنت پیدا کردم برا خودم جالب بود/ از صحیح بودن حدیث اطلاعی ندارم اما موضوعی نیست که فطرتا نشه پذیرفت)
قابل توجه اوناییکه میرن استخر و ...!

از أبو المليح الهذلي روايت است كه بعضى از زنان شهر (حمص؛در حال حاضر يكى از شهرهاى كشور سوريه مى باشد) اجازه دخول به عايشه خواستند.
عائشه گفت: ممكن است شما از كسانى باشيد كه به حمامهاى عمومى (استخر شنا) داخل مىشوند.
از رسول الله شنيدم كه مى فرمود: ((أيما امرأة وضعت ثيابها في غير بيت زوجها فقد هتكت ستر ما بينها وبين الله).
هر زنى لباس خود را در غير از خانه شوهرش بيرون آورد، او ستر و پرده بين خود و بين خدا را پاره كرده است.

"صحيح أخرجه الترمذي وابن ماجه."

در پناه حق
اينم احاديث براي آقايان متاهل. مجردها هم منتظر باشن ..
روایات زیر، نکاتی ژرف پیرامون «آیین همسرداری» در خود دارد که خواندن و عمل به آنها می‌تواند در زندگی هر زوجی تحول زیادی ایجاد کند.

۱- امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: «هر کس بیشتر دوستدار ما (خاندان عصمت و طهارت) باشد، به همسرش نیز بیشتر دوستی می‌کند.»

۲- حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می‌فرمایند: «همیشه با همسرت مدارا کن و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود.»

۳- پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌فرمایند: «بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند.»

۴- پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌فرمایند: «هر کس به صورت زنش سیلی بزند، خداوند به آتشبان جهنم دستور می‌دهد تا در آتش جهنم هفتاد سیلی بر صورت او بزند.»

۵- پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌فرمایند: «این گفتار مرد به همسرش که “من تو را دوست دارم” هرگز از قلب زن بیرون نمی‌رود.»

امام رضا علیه السلام می فرمایند: «کسی که از راه حلال برای تامین رفاه خانواده‌اش تلاش می‌کند، همچون مجاهدی است که در راه خدا جهاد می‌کند.»

۶- امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: «هرگاه یکی از شما به مسافرت رود و سپس از سفر برگردد، پس باید برای خانواده خود به اندازه ای که توانایی دارد سوغاتی بیاورد .»

۷- امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: «به زنان خود تهمت نزنید زیرا در این کار، پشیمانی طولانی و کیفر سختی خواهد بود.»

۸- پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌فرمایند: «نشستن مرد در کنار خانواده‌اش، نزد خدای بزرگ دوست داشتنی‌تر از اعتکاف در مسجد من است.»

۹- پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می‌فرمایند: «مرد در برابر لقمه‌ای که در دهان زنش می‌گذارد پاداش می‌برد.»

۱۰- پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به یکی از زنان درباره حق زن بر شوهرش می‌فرمایند: «حق تو بر شوهرت این است که به روی تو سیلی نزند و فریاد نکشد.»

منابع به ترتیب احادیث:

۱) بحار الانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۲۷

۲) مکارم الاخلاق، ص ۲۱۸

۳) مکارم‌الاخلاق، ص ۲۱۶

۴) مستدرک‌الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۵۰

۵) وسائل‌الشیعه، ج ۱۴، ص ۱۰

۶) وسائل‌الشیعه، ج ۸، ص ۳۳۷

۷) بحارالانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۴۹

۸) میزان‌الحکمه، ج ۴، ص ۲۸۷

۹) المحجه‌البیضاء، ج ۳، ص ۷۰

۱۰) مکارم الاخلاق، ص ۲۱۸

منبع : ایسنا
بسم الله

چی شد؟!!!Confused

خانم یاس این حرفا چیه
نگاه کردن به یک بعد قضیه دلیل بر انکار بعد دیگه ش نیس

اقای مصطفی مازح یا دیگر کاربران هم قطعا دغدغه شون یا به قول شما تنها مشکلشون با کنار دیوار راه رفتن خانما نبوده!!!

ایشون احتمالا چنین حدیثی رو شنیدن و خواستند نشر بدن، بلکه حتی برای یک نفر هم مفید باشه عملشون ارزشمنده
برای من که مفید بود
چون چنین حدیثی رو نشنیده بودم، حالا شاید رعایتم میکردم از قبل
ولی ایشون آگاه سازی کردند
الان حجت تو این مسئله برا منی که نمیدونستم تموم شده/بعدا یه مشکل پیش بیاد برا خودم یا کسی که میدونسته و رعایت نکرده خودمون رو هم مقصر بدونیم
البته باید بگم حدیث جنبه پیشگیری داشته
به هر حال ممنون

موفق باشیدAngel
سلام به كاربر محترم ياس و خدمت همه كاربران عزيز..
يه پيشنهاد داشتم خدمتتون و البته همه كاربراني كه از اين خسته شدما زياد تو زندگيشون نقش داره و اون اينكه زحمت بكشيد وقت گذاشته 11 جلسه سخنراني استاد پناهيان در محرم 92 در دانشگاه امام صادق رو گوش بدين. فكر كنم ديدتون به زندگي عوض بشه. فقط خواهش ميكنم تا انتها گوش بدين و اگه جاييش به مذاقتون خوش نيومد قطعش نكنيد بعدا تحليل كنيد و اون قسمتهايي كه بدردتون خورد رو بردارين.
موضوع سخنراني پيرامون مهمترين مسائل رقم زننده زندگي انسان و امتحانات الهي و جايگاه اتفاقات و .....
از سايت هيات ميثاق با شهدا ميتونيد دانلود كنيد.
دانلود يه شب براي نمونه

ممنون ميشم گوش كنيد.
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع