تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: انسان چیست ؟؟ و من کیست؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
السلام علیک یا اباعبدالله...
من‏ عرف‏ نفسه‏ فقد عرف ربه‏
با خواندن این حدیث اولین سوالاتی که به ذهن می رسد سوالات زیر میباشد
شما برای این سوالات جوابی دارید؟
1-من چیستم من جسم هستم یا جسم هستم؟
2-من روح هستم یا روح هم دارم؟
3-این من کیست که میگویم روح من یا جسم من یا خدای من ؟
4-چشمم میبیند یا من به وسیله ی چشم میبینم ؟
5-گوشم میشنود یا من میشنوم؟
6-زبان طعم ها را میچشد یا من ؟
7-...

((لازم به ذکر است که دوستان گمان نکنند این من یک لفظ اعتباریست این عین کلام عالم جلیل القدر شیعه علامه طباطباییست که میگوید این من اعتباری نیست و یک حقیقت است مراجعه شود به تفسیر المیزان))
دوستان لطفا پاسخ هاتونو بدین؟

با عرض سلام
اون چیزی که میبینیم و میشنویم و میچشیم و .... سیگنالهایی هست که توسط مغز دریافت و توسط روح ادراک میشه
اما نمیدونم چه جوری در خواب روح بدون اون سیگنالها میتونه ادراک کنه و حتی قویتر از این دنیا

استادمون میگه اون کسی که از ناظر سوم داره در خواب ما رو میبینه ،خود واقعی ماست!!!Huh
یعنی در عالم خواب و در یاداوری خاطرات،شما خودتون رو از بیرون میبینید

اما نمیدونم ما روح داریم یا روح هستیم
اما میدونم ما وجود داریم اما وجود نیستیم
درواقع موجودیم
سلام Smile.

ممنون از تاپیک خوبی که زدید، امیدوارم دوستان بیشتری هم شرکت کنن.

رابطه روح و جسم درست مثل رابطه ی ماشین و راننده ش می مونه... این ماشین واسه راننده است، و این راننده باید توی این ماشین بمونه .... البته ماشین هم اجاره ایه !Angel

وقتی ماشین راه میفته ،
دقیقا کی داره حرکت می کنه؟
واضحه ک ماشین داره حرکت می کنه و منو با خودش می بره، و این بردن برای رسیدن ب هدف منه.
و این منم ک دارم راهش می برم ...
گوش ب وسیله ی سری اجزای مادی میشنوه، اما در حقیقت این منم ک دارم می شنوم و از شنیدن این منم که دارم سود می برم ....

وقتی ماشین سالم باشه،
دقیقا ب نفع کیه؟
وقتی آدم داخل ماشین سالم باشه،
سودو کی می بره؟

و مثل موقعی ک توی ماشین هستیم، ی سری کار هارو نمی تونیم انجام بدیم، (مثلا راه بریم و ....) ، وقتی روحمون (من) توی کالبد جسم قرار می گیره کارهای زیادی رو نمی تونه انجام بده ...

جسم ما هم مثل همین ماشین میمونه، ی روزی باید ازش پیاده شیم و با ی چیز دیگه و ی نحو دیگه ب حرکتمون ادامه بدیم ...
از منظر درون دینی سخن بگوییم یا برون دینی؟

از نگاه فلاسفه ی اسلامی بنگریم یا از نگاه اندیشمندان غیرمسلمان و منوّرالفکر؟

ابن سینا و ملاصدرا را بگوییم یا دکارت و هوسرل را ؟!...
سلام دوستان
با تشکر از نظراتتون
اقای رحیم پور ازغدی تو یکی از سخنرانی هاش تو ژاپن(توکیو)یک مسئله ی جالبی رو مطرح کرد،مسئله این بود که استاد گفت بشر در طول تاریخ سعی کرد تکنولوژی لازم را برای زندگی راحت بشر فراهم کند،ولی هیچوقت ندانست بشر چیست و باز هم نمیداند!!!
شاید علم شناخت انسان از ان دسته علم هایی هست که واقعا هر کس به اندازه ی تلاش و معرفتش به ان دست پیدامیکند،ولی واقعا جالب هست وقتی از دوستانم میپرسم انسان چیست و چرا زندگی میکند،یا جواب کاملی ندارند و یا...بگذریمHuh
هنوز که هنوزه علم فقط میگوید انسان یک پستاندار دو پا و ناطق و دارای مغز تکامل یافته تر و...است وبی شک یک نظر کاملا" سطحی است.
با خود علم کاری ندارم،ولی من نمیتونم فقط اینطوری خودم رو تعریف کنم.
همونطور که میدونید بهترین راه شناخت یک ماشین،شناخت دفترچه ی راهنما و عیب یابی اون ماشین هست که سازندش اونو نوشته،و بهترین راه شناخت انسان،دانستن دفترچه راهنمای انسان است که افریننده ی ما یعنی خداوند بخشنده و مهربان ان را برای بشر نازل کرده است،تا به بهترین شکل زندگی کند.
برای شروع یک کتاب معرفی میکنم از استاد مطهری،به نام انسان در قران و لینک دانلودش رو هم میزام.

لینک داننلود

به امید شناخت خود و استفاده ی بهینه از خود و نهایتا"شناخت هدف افرینش و شناخت و عبادت معبود خود با معرفتی کامل!
یا حق الله
آدرس های مرجع