۲۷/آذر/۹۲, ۱۵:۴۰
بسم الله الرحمن الرحیم
"خجسته باد نام خداوند نیکوترین آفریدگاران
که تو را آفرید.....".
حسین جان چگونه شرح تو بگوییم که ما موری هستیم بر بلندای اهرام
"و تو، آن بلندترين هرمي که فرعونِ تخيّل مي تواند ساخت.
و من، آن کوچکترين مور، که بلنداي تو را در چشم نمي تواند داشت"
و حسین جان چقدر مظلومی که همواره تشنگی ات را دیده ایم و برایت شرح مصیبت داده ایم درحالی که کربلای تو همه زیبایی بود و دلدادگی و این وعده خداست که:
"من طلبتی وجدنی و من وجدنی عرفنی و من عرفنی احبنی و من احبنی عشقنی و من عشقنی عشقته و من عشقته قتلته و من قتلته فعلی دیته و من علی دیته فانا دیته
کسی که جویای من شد، مرا پیدا کرد و کسی که مرا پیدا کرد، مرا شناخت و کسی که مرا شناخت، دوستدار من شد و کسی که دوستدار من شد عاشق من گردید و کسی که عاشق من شد، من هم عاشق او میشوم و عاشق او که شدم او را میکشم و چون او را کشتم بر من است خونبهای او، و کسی که خونبهای او بر من است، پس من خودم خونبهای او هستم."
خواستم اگر خدا یاری ام کند این تاپیک بهانه ای باشد برای معرفی "عمان سامانی " شاعر اهل بیت که با نگاهی بسیار متفاوت، زیبا عاشقانه و عارفانه به نهضت امام حسین نگریسته و چنان شرح عاشقی داده که انسان را لبریز از شوق می کند و او را چنان به اوج می برد که یادش می آید برای چه آمده و باید به کجا رود........
نامش میرزا نورالله فرزند میرزا عبدالله ملقب به تاج الشعرا و مشهور به عمان سامانی بود . و کتاب "گنجینه الاسرار" شاهکار عمان است. پر از عشق، پر از شور و پر از زیبایی....
داستان معروفی است که عمان با جمعی از شیعیان لرستان و منطقه سامان به سامرا و عتبات عالیات مشرف شده بودند و در این سفر به زیارت میرزای شیرازی نائل میشوند، وقتی میرزای شیرازی متوجه شدند عمان در این جمع حضور دارد به ایشان بسیار احترام کردند، کسانی که با میرزای شیرازی ملاقات کردند، عدهای از بزرگان و خوانین بودند و عمان را به عنوان زیارت نامه خوان و مداح همراه خود برده بودند و به او اهمیتی نمی دادند و میرزای شیرازی که متوجه او شدند و شاید بخشهایی از منظومه او بدست ایشان رسیده بود، آنچنان از عمان تفقد میکند که همگان تعجب میکنند و میفرماید، ای کاش همه درسی که خوانده ام را به شما میدادند و ثواب این منظومه را به من میدادند و میتوان این مطلب در نسخههای قدیمی تر دیوان عمان یافت.
![[تصویر: Veda.jpg]](http://www.hesamseraj.com/images/Album/Veda.jpg)