تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آیا اصحاب سقیفه عاقل تر از رسول الله بودند؟؟؟!!!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
روز رحلت شهادت گونه ی حضرت رسول الله الأعظم صلی الله علیه و آله است. مصیبت بزرگی که در تاریخ خلقت نمونه اش رخ نداد؛ و آن قطع شدن نزول وحی از آسمان بود...سخن درباب مسائلی که مربوط به امروز است، بسیار است. اما بنده فقط یکی از مباحث مربوط به آن را میخواهم مطرح کنم و خوشحال میشوم اگر دوستان نظر بدهند تا بحث پربار تر شود و ما نیز به حقیقت نزدیک تر...در همان ساعات اولیه ی شهادت حضرت نبیّ اعظم صلی الله علیه و آله در حالی که هنوز بدن مبارک و مطهر ایشان کفن و دفن نشده بود، تعدادی از مهاجرین و انصار در محل اجتماع شان (سقیفه) گردهم آمدند و درباره ی جانشین رسول الله صلی الله علیه و آله به گفتگو و بحث و مشاجره پرداختند. اینکه در آن جلسه چه گذشت، مجال دیگری میطلبد. اما با تدقیق در محتوای گفتگوها نکات بسیار جالب و مفید تاریخی ای میتوان دریافت که فعلا محل بحث ما نیست. اما آنچه مسلم است و همه میدانیم، اینست که حاصل این مشاجرات این شد که ابوبکر شد خلیفه ی مسلمین و جانشین رسول الله!... و همه هم باید با او بیعت میکردند.بعدها مورخین و متکلین از اهل سنت (تابعین اصحاب سقیفه) این حرکت را چنین توجیه کردند که «رسول خدا صلی الله علیه و آله شخصی را برای جانشینی اش انتخاب نکرده بود و به همین اصحاب سقیفه به شور نشستند تا جانشینی صالح را برگزینند.» امروز هم تنها سخن موجهی که درباره ی جریان سقیفه گفته میشود، همین است.اما عرض بنده اینست که : آیا پیغمبر صلی الله علیه و آله -نعوذبالله- عقلش نمی رسید که شخصی صالح را به جانشینی انتخاب کنند؟!!؟؟ آیا نمیدانستند برای پس از رحلت ایشان امت اسلامی نیاز به رهبر دارد؟ آیا این احتمال وجود نداشت که فقدان رهبر برای امت اسلامی مشکل ساز بشود و امت را دچار دودستگی کند؟؟؟!!! آیا اصحاب سقیفه بیش از رسول اعظم صلی الله علیه و آله دلسوز دین و امت اسلامی بودند؟؟!!! یا اینکه اصحاب سقیفه خودشان را عاقل تر و مدبّرتر میدانند؟!
اگر پدر خانواده بخواهد برای مدتی خانواده را ترک کند، طبیعتا به اهل خانه سفارش میکند که در مدتی که نیستم، به سخن برادر بزرگ تان -مثلا- یا مادرتان توجه کنید و بعد هم به پسر بزرگ خانواده سفارش میکند که فلان کارهایی که در این مدت به عهده ی من بوده را تو انجام بده و....
حالا این که درباره ی یک خانواده ی کوچک و معمولی است. آیا عقل حکم نمیکند که یک امت اسلامی که قرار است تا ابد جاودانه بماند و هیچگاه منحرف نشود، نیاز به رهبری دارد؟؟!! آیا می توان پذیرفت نبیّ اعظم که «لاینطق عن الهوی» کاری -نعوذبالله- خلاف عقل انجام داده باشند؟؟!!

پاسخ همه ی این سوال ها کاملا بدیهی و روشن است؛ حال براساس آنچه گذشت، خیلی مشتاقم کسی بیاید و به من بگوید فلسفه ی وجودی ِ اهل سنت (البته با تسامح!) چیست؟؟؟!!!
و جالب اینکه خلیفه اول و دوم، برای بعد از خودشان جانشین تعیین کرده بودند...
چون لازم دیدند که جانشین مورد نظرشان را قبل از مرگشان تعیین کنند...
با اینحال، معتقدند که رسول گرامی اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، برای بعد از خودشان جانشینی تعیین نفرمودند و انتخاب جانشینی را به شوری سپردند.

آیا خلفا عاقل تر و بادرایت تر از ایشان بودند؟؟؟

و البته یک اشکال دیگر هم در عقایدشان وجود دارد و آن اینکه:

1. یکبار میگویند پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بعد از خودشان جانشینی انتخاب نفرمودند و در جای دیگر برای اثبات خلافت ابوبکر و عمر، متمسک میشوند به روایت اقتدا به شیخین (اقتدو بعدی بأبابکر و عمر...) که پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند بعد از من از ابوبکر و عمر تبعیت کنید!!!

2. و همچنین تمسک میکنند به آخرین نماز پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که معتقدند ایشان ابوبکر را برای نماز فرستادند و این دلیل بر این است که ایشان ابوبکر را بعنوان جانشین، انتخاب کردند!!!

ما کدام حرف را بپذیریم؟

تذکر:
خواهشا کنایه وار حرف نزنید. و عواطف را تحریک نکنید.
مشکلی با عقاید آنها دارید، همان عقاید را نقد کنید.
نه اینکه (با تسامح)، جماعت اهل سنت را زیر سؤال ببرید...

تشکر.
اتفاقا این هم نکته ی جالب و حیرت انگیزی هست که میخواستم بهش اشاره کنم ؛ بعد گفتم ببینم اگر کسی تونست از پس جواب این سوال بر بیاد، اونوقت میریم سراغ اون موضوع Big Grin

درباره ی جریان «آخرین نماز پیامبر» هم سخن بسیار است، که اتفاقا بر اساس روایات مستند تاریخی و روایی خود اهل سنت، این موضوعی هست که برعلیه خود ابوبکر و عمر و عایشه قابل استناد هست. و اونهایی که چنان حرفی میزنن، درواقع منابع معتبر تاریخی رو نادیده میگیرن و تاریخ رو تحریف کرده اند!

درباره ی کنایه و تسامح و اینجور مسائل هم فعلا ترجیح میدهم سکوت کنم تا بحث به حاشیه کشیده نشه؛ اما ان شاءالله در فرصت بهتری این موضوع رو مفصلا مطرح میکنم.
سلام و عرض تسلیت این ایام
درباره نماز ابوبکر هم میتونید به منبع مفید مراجعه بفرمایید که بصورت تخصصی بیان شده و هم درباره جانشینی و خلافت ( برای نمونه یک کتاب را معرفی کردیم.
اخرین نماز نوشته علامه سید مرتضی عسکری
جانشین پیامبر کیست؟ حضرت آیت الله سید علی حسینی میلانی ( لینک خود صفحه )
درباره اینکه پیامبر جانشین نزاشته هم به گفته خودشان ، باز هم به ضرر خودشان است چون دیگر ان فرد که منتخب مردم باشد دیگر خلیفه رسول خدا نیست بلکه خلیفه مردم است .
جالب انکه پیامبری که خود مبین قران و احکام است تاکید میکند وصیت کنید برای بعد از مزگ حال اینکه خود امر به ان خود هیچ پیروی به امر خود ندارد.
بسیار تشکر میکنم از کاربر محترم جناب "مهدی سینا"

اتفاقا آنچه مدنظر بنده بود هم ، همین کتاب "آخرین نماز پیامبر" علامه عسکری رضوان الله علیه بود. کتابی بسیار عالیست که براساس مستندات موثق تاریخی و روایی ، موضوع را بررسی میکنند.
آدرس های مرجع