۱۵/دی/۹۲, ۳:۲۰
بسم الله الرحمن الرحیم
من از کاربر عالم مقدس ملکوت و دوستاشون سپاسگذارم که این بحث ها رو به میان میکشند تا ما هم معلوماتمان افزونتر گردد.
خدمت شما عارضم که امر حضرت صاحب ارواحنا فداء در این موارد این است که به روات حدیث مراجعه کنیم نه به حدیث
چون می توان از یک حدیث یا آیه قرآن برداشت شخصی کرد.
اما در مورد غیب گفته بودند
ما یکسری حواس داریم که در عالم ماده کاربرد دارند مثل بینایی و شنوایی و ....
با این حواس می توانیم یک سری داده هایی را درک کنیم
اما یک سری حقایق هستند که با اینکه وجود دارند در دایره حواس مادی ما قرار نمی گیرند
علت آن این است که مولفه هایی که آن حقیقت دارد در قد و قواره حواس مادی ما نیست
به این می گویند غیب
حالا مصادیق غیب کدامند؟
ذات مقدس حق تعالی که وجود مطلق و حقیقیست و باقی خلق جلوه ی وجود او و وابسته به آن وجودند
بهشت و جهنم و پرونده اعمال افراد
ملائکه
موارد بالا رو تا قبل از قیامت درک نمی کنیم (ذات حق تعالی هم جلوه ای دارند نه تمام)
قبل از قیامت چند غیب دیگر هم داریم
ظهور
رجعت
حوادث از اکنون تا قیامت که اتفاق نیفتاده اند
و وجود نازنین حضرت بقیه الله ارواحنا لتراب مقدمه الفداء
خب حالا یک آیه از قرآن
ان الله عنده علم الساعه وينزل الغيث ويعلم ما في الارحام وما تدري نفس ماذا تكسب غدا وما تدري نفس باي ارض تموت ان الله عليم خبير (لقمان 34)
ببینید همین شهودی که با حواس مادی هم دارید از خودتون نیست
یعنی چه؟
کسی که نابیناس به اراده خدا نابینا شده و نمیتونه ببینه
آیه فوق علومی رو به ذات خدا نسبت میده
حالا تفسیر درست از آن حدیث حضرت صاحب چیست؟
خود اهل بیت علم غیب ندارند و هر علمی دارند از خدا می گیرند
معصوم علیه السلام اگر اراده بکند خدا علم را در اختیار قرار می دهد
این حتی در مورد غیر معصوم هم هست با اراده معصوم
مثلا شما آیه زیر رو ببینید
تلك من انباء الغيب نوحيها اليك ما كنت تعلمها انت ولا قومك من قبل هذا فاصبر ان العاقبه للمتقين
خدا به پیغمبر میگه داستان حضرت نوح از علوم غیب است (اتفاقات گذشته) و ما در اختیارت گذاشتیم با وسیله وحی
پس پیامبر و به تبع آن امام معصوم علم غیب می تواند داشته باشد
این حدیث را داشته باشید که در اصول کافیست (جلد 1)
ان الائمة اذا شاؤوا ان یعلموا علموا
همانا ائمه علیهم السلام موقعی که بخواهند (از نوع مشیت) که بدانند می دانند
این آخرین توقیع رسمی حضرت صاحب است
"ای علی بن محمد سمری! (آخرین نائب خاصشون)خداوند، اجر برادرانت را در عزای تو عظیم گرداند. به درستی كه تو تا شش روز دیگر از دنیا میروی. پس به كارهای خود رسیدگی كن وبه احدی وصیت مكن كه پس از وفات، جانشین تو شود. به تحقیق دومین غیبت(غیبت كبری) واقع گردیده است. پس ظهوری نیست؛ مگر بعد از اذن خدای(عزوجل) و آن بعد از مدتی طولانی و قساوت دلها و پر شدن زمین از ظلم خواهد بود به زودی میآید نزد شیعیان من، كسی كه ادعای مشاهده میكند. بدانید كسی كه ادعای مشاهده كند(ادعای مشاهده هم که توضح داده شده حتما)، قبل از خروج سفیانی و ندا، پس دروغگو و افترا زننده است. و لا حول ولاقوة الا بالله العلی العظیم"(كمال الدین، ج2، ب45، ح45)
در این نامه مهم حضرت حداقل سه تا غیب گفتند
مشیت رو هم توضیح بدم (تکراری)
یعنی خدا بخواهد و مخلوق هم در ازای آن بخواهد
اراده هم یعنی مستقیما خود خدا بخواد حتی اگر بنده خدا نخواد
و نريد ان نمن على الذين استضعفوا فى الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثين
امیدوارم کامل توضیح داده باشم
(۱۴/دی/۹۲ ۲۲:۴۱) نوشته است: [ -> ]
قال سیدنا صاحب الزمان علیه السلام :
أَنـَا بَرىءٌ إِلَى اللّهِ وَ إِلى رَسُولِهِ مِمَّنْ يَقُولُ إِنّا نَعْلَمُ الْغَيْبَ وَ نُشارِكُهُ فيمُلْكِهِ أَوْ يُحِلُّنا مَحَلاًّ سِوَى الْمحَلِّ الَّذى رَضِيَهُ اللّهُ لَنا
من از افرادى كه مىگويند : ما اهل بیت غيب مىدانيم و در سلطنت و آفرينش موجودات با خدا شريك هستيم و کلا ما را از مقامى كه خداوند براى ما پسنديده بالاتر مىبرند ، نزد خدا و رسولش ، بيزارى مىجويم ....[/b]
الاحتجاج جلد دوم باب احتجاج الحجه القائم المنتظر المهدی صاحب الزمان علیه السلام ـ بحار الانوارجلد ۲۵ باب ۱۰
من از کاربر عالم مقدس ملکوت و دوستاشون سپاسگذارم که این بحث ها رو به میان میکشند تا ما هم معلوماتمان افزونتر گردد.
خدمت شما عارضم که امر حضرت صاحب ارواحنا فداء در این موارد این است که به روات حدیث مراجعه کنیم نه به حدیث
چون می توان از یک حدیث یا آیه قرآن برداشت شخصی کرد.
اما در مورد غیب گفته بودند
ما یکسری حواس داریم که در عالم ماده کاربرد دارند مثل بینایی و شنوایی و ....
با این حواس می توانیم یک سری داده هایی را درک کنیم
اما یک سری حقایق هستند که با اینکه وجود دارند در دایره حواس مادی ما قرار نمی گیرند
علت آن این است که مولفه هایی که آن حقیقت دارد در قد و قواره حواس مادی ما نیست
به این می گویند غیب
حالا مصادیق غیب کدامند؟
ذات مقدس حق تعالی که وجود مطلق و حقیقیست و باقی خلق جلوه ی وجود او و وابسته به آن وجودند
بهشت و جهنم و پرونده اعمال افراد
ملائکه
موارد بالا رو تا قبل از قیامت درک نمی کنیم (ذات حق تعالی هم جلوه ای دارند نه تمام)
قبل از قیامت چند غیب دیگر هم داریم
ظهور
رجعت
حوادث از اکنون تا قیامت که اتفاق نیفتاده اند
و وجود نازنین حضرت بقیه الله ارواحنا لتراب مقدمه الفداء

خب حالا یک آیه از قرآن
ان الله عنده علم الساعه وينزل الغيث ويعلم ما في الارحام وما تدري نفس ماذا تكسب غدا وما تدري نفس باي ارض تموت ان الله عليم خبير (لقمان 34)
ببینید همین شهودی که با حواس مادی هم دارید از خودتون نیست
یعنی چه؟
کسی که نابیناس به اراده خدا نابینا شده و نمیتونه ببینه
آیه فوق علومی رو به ذات خدا نسبت میده
حالا تفسیر درست از آن حدیث حضرت صاحب چیست؟
خود اهل بیت علم غیب ندارند و هر علمی دارند از خدا می گیرند
معصوم علیه السلام اگر اراده بکند خدا علم را در اختیار قرار می دهد
این حتی در مورد غیر معصوم هم هست با اراده معصوم
مثلا شما آیه زیر رو ببینید
تلك من انباء الغيب نوحيها اليك ما كنت تعلمها انت ولا قومك من قبل هذا فاصبر ان العاقبه للمتقين
خدا به پیغمبر میگه داستان حضرت نوح از علوم غیب است (اتفاقات گذشته) و ما در اختیارت گذاشتیم با وسیله وحی
پس پیامبر و به تبع آن امام معصوم علم غیب می تواند داشته باشد
این حدیث را داشته باشید که در اصول کافیست (جلد 1)
ان الائمة اذا شاؤوا ان یعلموا علموا
همانا ائمه علیهم السلام موقعی که بخواهند (از نوع مشیت) که بدانند می دانند
این آخرین توقیع رسمی حضرت صاحب است
"ای علی بن محمد سمری! (آخرین نائب خاصشون)خداوند، اجر برادرانت را در عزای تو عظیم گرداند. به درستی كه تو تا شش روز دیگر از دنیا میروی. پس به كارهای خود رسیدگی كن وبه احدی وصیت مكن كه پس از وفات، جانشین تو شود. به تحقیق دومین غیبت(غیبت كبری) واقع گردیده است. پس ظهوری نیست؛ مگر بعد از اذن خدای(عزوجل) و آن بعد از مدتی طولانی و قساوت دلها و پر شدن زمین از ظلم خواهد بود به زودی میآید نزد شیعیان من، كسی كه ادعای مشاهده میكند. بدانید كسی كه ادعای مشاهده كند(ادعای مشاهده هم که توضح داده شده حتما)، قبل از خروج سفیانی و ندا، پس دروغگو و افترا زننده است. و لا حول ولاقوة الا بالله العلی العظیم"(كمال الدین، ج2، ب45، ح45)
در این نامه مهم حضرت حداقل سه تا غیب گفتند
مشیت رو هم توضیح بدم (تکراری)
یعنی خدا بخواهد و مخلوق هم در ازای آن بخواهد
اراده هم یعنی مستقیما خود خدا بخواد حتی اگر بنده خدا نخواد
و نريد ان نمن على الذين استضعفوا فى الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثين
امیدوارم کامل توضیح داده باشم
![[تصویر: 10957161287041811767.jpg]](http://8pic.ir/images/10957161287041811767.jpg)